Uttalandet kommer efter att den ungerska regeringen lanserat en kampanj mot Juncker, EU-kommissionens ordförande och själv medlem i Europeiska folkpartiet, med anklagelser om att Bryssel försöker genomdriva migrationspolitik som ”fundamentalt hotar Ungerns säkerhet”.

Europeiska folkpartiet är det största partiet som finns representerat i Europaparlamentet. Här ingår bland andra svenska Moderaterna och Kristdemokraterna och ungerska Fidesz, Viktor Orbans parti.

– Mot lögner finns det inget du kan göra, sa Juncker om kampanjen under ett framträdande i Stuttgart.

– De konservativa i Ungern representerar på inget sätt kristdemokratiska värden. Jag är av åsikten att det inte finns någon plats för dem i Europeiska folkpartiet.

Europeiska folkpartiet har tidigare uppmanats att utesluta Fidesz, i synnerhet efter att parlamentsledamöter förra året klubbade igenom en motion som slog fast att Ungern riskerar bryta mot EU:s ”kärnvärden” vilket kan resultera i en disciplinär process mot Budapest.

– De röstade inte på mig i Europaparlamentet. Det gjorde inte extremhögern heller. Jag minns att Le Pen sa ”Jag röstar inte på dig”. Jag sa: ”Jag vill inte ha din röst”. Det finns vissa röster du bara inte vill ha.