Joakim Lamotte sökte upp dömd mördare i hemmet – avslöjade stad och adress

535 Shares

I tisdags sände frilansjournalisten Joakim Lamotte ett extrainsatt direktreportage där han hade sökt upp en dömd mördare och våldtäktsmans boende hos sina föräldrar där samtliga har skyddad identitet. Reportaget har väckt starka känslor.

Då Lamotte ringde på dörren i villan öppnade en kvinna som antagligen är den dömdes mor som uppgav att hon inte ville ha med Lamotte att göra, varpå reportaget tog ett oväntat snabbt slut. Innan det avslutades hann Lamotte dock med att både uppge staden han var i och vände kameran så att huset ifråga syntes. Syftet med detta ska ha varit att grannarna ska få vetskap om vilken typ av person de har boende i området.

LÄS ÄVEN: 16-åriga Malins mördare och våldtäktsman nu åter utsläppt efter våldtäkt mot annan svensk flicka

Medan många jublar över Lamottes reportage och jämför det med då media besökt SD-anhängare i sina hem för att konfrontera dessa med olämpliga kommentarer på internet, anser andra att Lamotte gick för långt och agerar både domare och bödel.

EXTRAINSATT LIVEREPORTAGEJag har hittat kvinnomördaren och våldtäktsmannen Patrik/Fredrik Ivarsson______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: ‪‪0707760990‬Konto: ‪‪6235-536119732‬ HandelsbankenHar du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Posted by Joakim Lamotte on Tuesday, May 28, 2019

Reaktioner

[totalpoll id=”267518″]

535 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.