Efter flera års granskande av politiskt känsliga missförhållanden i Sverige tog det i slutet av februari stopp för frilansjournalisten Joakim Lamotte, som efter sitt senaste uppmärksammade reportage från Kronogården i Trollhättan överöstes av hat och hot men även hån från politiker och journalister.

I ett Facebookinlägg på tisdagen ger Lamotte efter en tids tystnad en uppdatering om sin situation.

Efter att ha deltagit i SVT:s debattprogram i Kronogården, då hoten mot honom och familjen eskalerade värre än någonsin, tog det stopp. Dagligen fylldes hans mejlkorg med mängder av hat, hot och hån – något han påpekar att både politiker och journalister gjorde sitt bästa för att elda på.

”Det kändes som att gå en boxningsmatch mot flera personer samtidigt och så fort matchen var över så började en ny med ännu fler motståndare”, beskriver han det som.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här attackeras journalisten Lamotte i livesändning medan polisen tittar på

Till slut kunde han inte längre sova på nätterna och gick runt som i en dimma på dagarna. Då han kontaktade läkare för att få sömntabletter utskrivna ville denne sjukskriva Lamotte för akut stress och utmattning. Han beslutade då att avstå från att delta i samhällsdebatten tills han återhämtat sig.

Jag har trots allt under sex års tid jobbat för egen maskin med oberoende journalistik för att avslöja missförhållanden och belysa sådant som går åt fel håll i samhället. Till skillnad från andra har jag inte kollegor och stora mediebolag som backar upp när det stormar. Det har stundtals känts som att jag fört ett enmanskrig mot etablissemanget i Sverige, och ofta har mina avslöjanden fått enorm uppmärksamhet och skapat stor debatt.

Nu känner han dock att orken är på väg tillbaka så sakteliga och sömnen är bättre, likaså suget att ge sig in i samhällsdebatten igen.