Den Demokratiske presidentkandidaten, 76-årige Joe Biden, anklagas för rasism efter ett uttalande i samband med sin kampanj, där han delade upp elever i ”begåvade vita barn” och ”fattiga barn”, underförstått med annan hudfärg.

Den tidigare vicepresidenten under Barack Obamas tid i Vita huset besökte på torsdagen delstaten Iowa där han bland annat berättade för lyssnarna att utbildningssystemet i landet måste förbättras. Men Biden insåg snart att han gjorde skillnad på elever och fick i stunden rädda situationen med att börja rada upp fler exempel, rapporterar Breitbart.

– Fattiga barn är lika smarta och begåvade som vita barn.

Kritiseras för rasism
Många har reagerat över uttalandet. Gemensamt för reaktionerna är frågan när partiet ska ta avstånd och media börja sitt drev mot honom, så som de är snabba med när Republikanska politiker trampar snett.

I sociala medier uppmärksammas även ett tidigare uttalande från presidentkandidaten i vilket han förklarar varför elever i vissa skolor har bättre resultat än andra och antydde att det beror på etniskt ursprung.

Blandade ihop brittiska premiärministrar
I ett annat tal den här veckan kallade Biden Storbritanniens nyligen avgående premiärminister Theresa May för Margaret Thatcher som lämnade Downing Street år 1990, skriver Brietbart.

LÄS ÄVEN: Donald Trump skämtar med eventuell presidentkandidat från Demokraterna