USA:s president Joe Bidens son Hunter Biden åtalades på torsdagen för att ha lurat en vapenhandlare att sälja ett skjutvapen till honom. Detta är första gången som en sittande presidents barn åtalas.

I åtalet som lämnats in till US District Court i Delaware anklagas Hunter Biden för tre brottspunkter relaterade till att ljuga om att han använde illegala droger, vilket enligt lagen skulle ha diskvalificerat honom från äga ett skjutvapen då han köpte en pistol i oktober 2018.

Hunter Biden har erkänt att han var narkotikaberoende när han köpte skjutvapnet.

LÄS ÄVEN: Joe Biden utreds för korruption

De nya anklagelserna mot Hunter Biden nämner dock ingenting om eventuella brott mot USA:s skattelagstiftning. En tidigare överenskommelse enligt vilken Hunter Biden skulle ha erkänt sig skyldig till två skatteåtal och anmält sig till ett program för att undvika åtal på vapenanklagelsen kollapsade i en vändning i en förhandling i juli.

Skatteutredningen pågår fortfarande.

Riksrättsutredning

Åtalet kommer ett par dagar efter att Republikanerna i representanthuset inlett in riksrättsutredning mot Joe Biden relaterad till sonens utländska affärer.

Republikanerna anser att Joe Biden under sin tid som vicepresident varit inblandad i sonens lukrativa utländska affärer.

LÄS ÄVEN: Hunter Biden drog in miljoner dollar från ryssar och ukrainare