jomshof-somalier

Olavthunny, CC BY-SA 4.0 / Youtube

Inrikes

Jomshof (SD): Avskaffa diskrimineringslagen

Publicerad 10:44
Annons

I en intervju med vänstertidningen Arbetet säger Richard Jomshof, nybliven ordförande för justitieutskottet, att han vill att diskrimineringslagen utreds och eventuellt tas bort helt. Samtidigt attackeras han av miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) för påstådd ”rasism”.

Jomshof har tidigare varit partiets rättspolitiske talesperson och Sverigedemokraternas partisekreterare, och för ett par dagar sen utsågs han till ordförande för justitieutskottet.

LÄS ÄVEN: Richard Jomshof (SD) blir ordförande för justitieutskottet

Avseende diskrimineringslagen fattade partiet ett beslut i fjol om att man vill ersätta dagens system med flera diskrimineringsgrunder med ett förbud mot ”otillbörlig särbehandling”. Detta motiverar man med att gemensamma resurser inte ska användas ”för att gynna enskilda grupper som för tillfället uppbär etablissemangets gunst”.

Jomshof säger till Arbetet att hans personliga åsikt är att lagen ska avskaffas helt och bör utredas med syftet att det inte ska vara tillåtet att diskrimineras på politisk grund. Han menar att lagstiftningen redan täcker in det som diskrimineringslagen stipulerar och att om man har en diskrimineringslag som endast pekar ut vissa diskrimineringsgrunder så exkluderar man andra.

S fick honom sparkad

Tidigare har partiet velat ha ”politisk övertygelse” med som diskrimineringsgrund i läroplanen, vilket Richard Jomshof motionerat om i riksdagen.

– Det handlar i grund och botten om att skolan inte ska vara politiserad. I dag kan ju skolan sparka lärare för att de har en viss politisk uppfattning, till exempel sverigedemokrater, sa han.

LÄS ÄVEN: Richard Jomshof (SD) i stor intervju: ”Ge oss chansen – vi kommer göra allt för riktig förändring”

Jomshof själv fick sparken som lärare för att han är Sverigedemokrat.

– När jag blev av med mitt jobb i Karlskrona så var det Socialdemokraterna lokalt som drev på. Människor som står och pratar högt om att man ska vara lika inför lagen.

Attackerad av Strandhäll

Trots att avgående miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) inför den nya mandatperioden inte tilldelats någon tung utskottsplats, vilket ses som en degradering, fortsätter hon att via sitt Twitterkonto göra diverse bisarra utspel.

Nu senast är det Richard Jomshof som är i fokus för Strandhälls utfall: ”Rasismen helt öppen och avklädd”, heter det då Jomshof konstaterar något så okontroversiellt som att islam är sämre än kristendomen på samtliga plan.

LÄS ÄVEN: Här blir Annika Strandhäll ägd av tv-serien Chernobyls skapare

Strandhäll hänvisar samtidigt till Jomshofs ”anti islam turné”, vilket syftar på då Jomshof inför valet föreläste om hotet från islam och islamismen på flera platser i landet.

Nyligen skrev Samnytt också om hur Strandhäll hånade Julia Kronlid (SD) för sitt val av folkdräkt i samband med riksmötets öppnande, och hur Kronlid slog tillbaka mot mobbningen.

LÄS ÄVEN: SD-toppen slår tillbaka mot Strandhälls mobbning

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons