När den amerikanske presidenten Donald Trump den 20 juni skulle hålla sitt första kampanjmöte sedan pandemins utbrott gick användare på appen TikTok samman för att boka biljetter man sedan aldrig hämtade ut.

Syftet var att göra att så få som möjligt dök upp på arenan, detta då Trumps kampanjmöten är kända för att dra enorma publikmängder varav stora delar inte ens får plats.

En av de personer som var mest pådrivande var 51-åriga Mary Jo Laupp som arbetat för Pete Buttigiegs presidentkampanj. Sedan ska mestadels tonåringar ha nappat och följt instruktionerna.

Ifall det hela verkligen haft någon betydelse är dock tveksamt då man tillåter överskottsregistreringar och regeln först till kvarn vid arenan gäller. Snarare hade de tomma sätena snarare med pandemin att göra. Däremot blåstes det påstådda trycket på biljetter inför evenemanget upp. På tv drog emellertid mötet en rekordstor publik.

I Sverige har utspelet ovan från V-ledaren Jonas Sjöstedt väckt stor uppmärksamhet där han stolt meddelar att hans egna barn deltog i kampanjen.

Förbjuden app

TikTok är en kontroversiell app med ursprung i Kina och är förbjuden i bland annat Indien.

Frågorna som omgärdar appen handlar främst om farhågor kring integritet och information den samlar in om respektive användare.