I kölvattnet av internetjättarnas alltmer hårdföra klappjakt på konservativa och oliktänkande röster har Peterson beslutat att lansera en helt ny plattform där ingen kan slängas ut godtyckligt utan en domstolsorder.

Peterson, som är klinisk psykolog, professor i psykologi vid University of Toronto samt författare till bland annat den uppmärksammade boken 12 livsregler, har tidigare berättat om sina planer på att skapa ett onlineuniversitet för att erbjuda ett alternativ till den postmoderna neomarxism och politiska korrekthet som genomsyrar många av dagens lärosäten.

Ett sådant skulle kunna rädda miljoner från moderna universitets degeneration som är korrumperade av kvinnostudier och diskussioner om mångfald, säger han.

LÄS ÄVEN: Jordan B Peterson svarar på hatiska utspelet från Margot Wallström

Nu är det sociala medier Peterson siktar in sig på med den nya sajten Thinkspot som ska lanseras i augusti. Enligt Petersons dotter Mikhaila, som också är involverad i projektet, är behovet desperat efter en plattform som inte godtyckligt beslutar att slänga ut folk på grund av en slumpmässig pöbelmentalitet, och i de få fall det ska göras ska det grundas i en domstolsorder.

Thinkspot beskrivs som pro-yttrandefrihet och anti-censur och ska vara ett alternativ till såväl Patreon som Facebook och Youtube.

LÄS ÄVEN: Jordan Petersons bästsäljare bannlyst efter terrordådet på Nya Zeeland

Den enda större regeln blir att kommentarer man lämnar måste vara genomtänkta. Inga åsikter kommer att vara förbjudna, men då man har ett minimum antal ord för att skicka iväg en kommentar krävs det att de är någorlunda genomtänkta. Alla kommentarer på sajten kommer att kunna röstas upp eller ned.