En ny rapport avslöjar att en av världens största och mest inflytelserika investeringsbanker, JPMorgan Chase, hade kopplingar till den avlidne barnsexpredatorn och miljardärpedofilen Jeffrey Epstein som var betydligt djupare än vad företaget tidigare har erkänt.

Nyligen inlämnade stämningsansökningar mot JPMorgan Chase gör gällande att Epstein, som drev en hedgefond innan hans påstådda självmord 2019, gynnades av särbehandling på investeringsbanken eftersom han drog till sig och introducerade förmögna kunder till banken. Företaget fortsatte att göra affärer med honom under fem år efter fällande dom i den uppmärksammade barnsexhärvan. Det rapporterar DailyWire.

LÄS ÄVEN: Avslöjade korruption – hittad död i fängelse

Flera högt uppsatta namn på banken involverade

Mary Erdoes, en högt uppsatt kvinnlig chef på JPMorgan Chase, besökte Epsteins bostad på Manhattan inte bara en, utan två gånger, enligt källor som vill vara anonyma. Erdoes hade även kommunikation med Epstein angående en välgörenhetsfond som JPMorgan Chase planerade att starta.

John Duffy, en tidigare ledare för JPMorgan Chases privatbank, besökte också bostaden 2013 för ett möte. Trots varningar från företagets compliance-avdelning förnyades en auktorisation som tillät Epstein att låna pengar.

Justin Nelson, en bankir som samarbetade med Epstein på JPMorgan Chase, besökte 2016 en ranch i New Mexico som ägdes av den ökände pedofilen och deltog i flera möten i Epsteins Manhattan-bostad mellan åren 2014 och 2017.

LÄS ÄVEN: Miljardärpedofilen Epsteins ”hallick” hittad död i fängelse

Står inför rättsliga åtgärder

JPMorgan Chase står inför rättsliga åtgärder från regeringen i Amerikanska Jungfruöarna. Ett anonymt Epstein-offer hävdar att företaget gynnades ekonomiskt av Epsteins kriminella handlingar, däribland sexhandel och sexuellt utnyttjande av minderåriga.

USA:s distriktsdomare Jed Rakoff avvisade dock de flesta anklagelserna mot JPMorgan Chase och Deutsche Bank förra månaden i föreslagna grupptalan från Epstein-anklagaren och tjänstemän på Amerikanska Jungfruöarna. Deutsche Bank fick det mesta av Epsteins hedgefondverksamhet efter att hans samarbete med JPMorgan Chase avslutades 2013.

”Epsteins sexhandelsverksamhet var omöjlig utan hjälp från JPMorgan Chase, och senare Deutsche Bank, och vi försäkrar allmänheten att vi inte kommer att lämna någon sten oåtervänd i vår jakt på rättvisa för de många offren som förtjänade bättre från en av Amerikas största finansinstitut”.

– Hävdar advokaten Jane Doe för Amerikanska Jungfruöarna och Epstein-offret

LÄS ÄVEN: Hon är länken mellan Jeffrey Epstein och svenska Kungahuset