Efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan på torsdagen lät öppna gränsen för migranter att att fritt passera både land- och havsvägen till Europa samlas nu tusentals människor och försöker bryta sig in i Grekland. Mängder med videoklipp visar hur en omfattande folkvandring mot Europa har inletts.

Enligt Erdoğan har omkring 18 000 migranter sedan fredagen tagit sig in i Europa via Grekland. Men ytterligare 30 000 är enligt presidenten på väg och han slår samtidigt fast att han inte har några planer på att stänga gränsen, rapporterar The Guardian.

LÄS ÄVEN: JUST NU: Turkiet har öppnat gränsen till EU för miljontals migranter

Turkiet ordnar transporter

Flera videoklipp visar hur Turkiet chartrar både bussar och tåg för att underlätta för migranternas genomresa till gränsen.

Försöker bryta in i Europa

Vid gränsen till Grekland har upplopp brutit ut. Grekland försöker hålla tillbaka migranterna med hjälp av bland annat tårgas. Stelios Petsas är talesman för den grekiska regeringen och han slår fast de kommer skydda EU-gränsen.

– Regeringen kommer göra vad som än krävs för att skydda gränserna, sade Petsas.

”Allahu Akbar”

Vid gränsen till Grekland filmar en migrant när kaosartade situationer skapas samtidigt som han flera gånger upprepar ”Allahu Akbar”.

Klipper upp taggtråd och tar sig igenom gränsen

Bland mängderna av videoklipp finns det även sådana som visar hur migranter försöker klippa upp och forcera taggtråd på gränsen till Grekland.

”Vårt mål är Europa”

I ett inslag hos brittiska Sky News berättar en migrant att deras mål är att ta sig till Europa. En annan migrant säger samma sak men är mer specifik med slutdestinationen. De ska ”fly” hela vägen upp till Tyskland.

LÄS ÄVEN: Prognos från Migrationsverket: Antalet asylsökande till Sverige ökar i år