Hallunda paludan
Inrikes

Se när Paludan brände koraner i Uppsala och Stockholm

Publicerad 5/14/2022
Annons

På lördagen höll politikern Rasmus Paludan islamkritiska valmöten i Uppsala och på två platser i Stockholm. Polismyndigheten i region Mitt flyttar Paludans planerade koranbränning från ’särskilt utsatta området’ Gottsunda till Vaksala torg – men strax innan mötet ändras platsen på nytt och denna gång till Österplan.

Sedan torsdagen har Paludan hållit valmöten med koranbränningar i Frölunda, Borås, Trollhättan, Örebro och Västerås. I helgen fortsätter Stram Kurs Sveriges valturné vidare mot Uppsala och Stockholm.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se när invandraren stenar Paludan

Följ koranbränningarna

Hallundaplan i södra Storstockholm:

Husby i norra Storstockholm:

Österplan i Uppsala:

Poliser vägrar låta Paludan besöka Skäggetorp

Efter lördagens stopp i Uppsala och Stockholm ska politikern vidare till Norrköping och Linköping som präglades av våldsamma kravaller under påskhelgen.

Paludans ansökningar om allmän sammankomst rörde invandrartäta Navestad i Norrköping och Skäggetorp i Linköping men i dessa områden kan polisen inte upprätthålla grundlagen. Myndigheten arbetar därför på att ta fram nya platser för koranbränningen.

Polismyndigheten anklagas nu för att ägna sig åt valsabotage och brott mot grundlagen när han enbart tillåts hålla valmöten på avsides belägna platser.

– Det är samma som i Trollhättan. De säger, ”ja du får ha ett torgmöte” och sedan placerar man mig långt ifrån allting och det är så klart olagligt. Det är rent sabotage och ett brott mot grundlagen, säger Paludan till Samnytt och fortsätter:

– Jag tänker överklaga. De gör det här medvetet och skiter i grundlagen bara för att de försöker slingra sig ur förvaltningsrättens dom på det här sättet.

15 maj Norrköping och Linköping

Gamla torget, Norrköping 11.00-14.00
Lilla torget, Linköping 16.00-18.00

SE VÅR INTERVJU: Samnytt möter Paludan – ”Sverige har haft första intifadan”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1032Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons