Hillary Clinton

Foto: Gage Skidmore.

Utrikes

Justitiedepartementet i USA allt närmare åtal mot Hillary Clinton

Publicerad 12/21/2017
Annons

➤ Samhällsnytt rapporterade för någon månad sedan att det amerikanska justitiedepartementet under Jeff Sessions har börjat granska Bill och Hillary Clintons uran-affärer relaterade till parets välgörenhetsorganisation under den tid som Hillary var USA:s utrikesminister. Mer information framkommer nu som verkar kunna leda till att åtal väcks mot Hillary.

Justitieminister Jeff Sessions har nu beordrat sina åklagare att grilla FBI om bevis som framkommit i nya dokument i samband med en brottsutredning mot paret Clinton. Enligt uppgift ska korruption ha förekommit i samband med de uran-affärer med Ryssland som paret Clinton var inblandade i under Hillarys tid som utrikesminister men som aldrig ledde till åtal under dåvarande presidenten Barack Obama.

LÄS MER: USA:s justitieminister överväger specialutredning av paret Clintons välgörenhetsorganisation

Utredningen av paret Clinton har nu alltså gått in i ett nytt skede där nya bevis eventuellt framkommit som FBI måste förklara för justitiedepartementet och som eventuellt kan leda till korruptionsåtal mot i varje fall Hillary Clinton relaterat till Clinton Foundation, Ryssland och uranförsäljning.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons