Morgan Johansson 934

Genrebild gäng/Morgan Johansson (S) Foto: Polisen/Faksimil Facebook

Inrikes

Justitieministern besvärad över BRÅ-rapporten: ”Kan användas av rasister”

Publicerad 8/26/2021
Annons

Igår kom en länge efterlängtad ny studie om invandrares brottslighet. Reaktionerna har varit många där bland annat justitieminister Morgan Johansson (S) oroades över att den kan utnyttjas av ”rasister”. SD å andra sidan menar att den återigen visar att de haft rätt hela tiden.

Till SVT sa Johansson att ”rasistiska krafter” kommer vilja använda sig av statistiken och gör en jämförelse för att mildra dess slutsatser:

– Ja, invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, men de är också överrepresenterade i vårdyrkena, säger han enligt SVT.

Som en lösning drar han fram de gamla förslagen om förebyggande insatser och pekar framförallt på ”socialtjänst, skola och fritidsverksamhet”.

”Vi hade rätt”

SD påpekar istället att rapporten bekräftar att de haft rätt hela tiden.

– Kriminaliteten i Sverige är i väldigt hög grad kopplad till en misslyckad invandringspolitik, sa SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen.

Han pekar på att det finns kulturella skillnader exempelvis när det gäller sexualbrott och beträffande rån och våldsbrott menar han att svenska ungdomar och barn är lättare byten.

Hårdare straff är en av åtgärderna som måste till:

– Vi behöver se till att vi låser in fler personer på betydligt längre tid. Det kan handla om en dubblerad fängelsepopulation under lång tid, säger Marttinen.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons