Det har tidigare ryktats om att justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) och klimat- och miljöminister Annika Strandhäll inlett ett förhållande. Detta verkar nu vara historia. Under lördagen visade Johansson upp sin nya kärlek inför media.

Strandhäll och Johansson sågs hand i hand i Visby sommaren 2020 och ryktet kring dem gick varmt under en tid. Strandhäll förnekade dock att de var ett par.

– Morgan är en väldigt, väldigt god och nära vän men vi är inte i en parrelation, sa Annika Strandhäll i en intervju med Aftonbladet, i december 2020.

LÄS ÄVEN: Johansson om förnedringsvåld mot svenskar: ”Piskar upp hat mot invandrare”

Säpo lyder under Morgan Johansson

Nu, två år senare, har Johansson hittat kärleken igen och denna gång är den besvarad, uppger Aftonbladet.

– Ja, vi är ett par, säger Johansson till tidningen.

Kvinnan som fångat justitieministerns hjärta är Emelie Karlsson. Enligt hennes ytterst sparsamma Linkedin-sida arbetar hon som administratör på Säpo, en av de myndigheter som Johansson är högste ansvarig för.

Att hon arbetar på Säpo bekräftades även av Emelie Karlsson själv vid tillställningen. Huruvida de två mötts via jobbet, ”ute i vimlet” eller via en dejting-app avslöjades dock inte. Johansson uppgav att han inte gärna vill prata om sitt privatliv.