Kammaråklagaren Bergström går under jord efter avslöjanden om politisk aktivism

Delningar

Det stormar kring kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona sedan det avslöjats att Bergström sprider SD-hat i sociala medier, samtidigt som hon åtalat två SD-politiker för hets mot folkgrupp. Samhällsnytt kan berätta att under dagen efter avslöjanden ändrade åklagaren namnet på sitt konto på Facebook till ett nytt falskt namn – och sedan stängde kontot helt. Nu utreds åklagaren för jäv.

Det var under torsdagen som kammaråklagare Lena-Marie Bergström väckte åtal mot Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, för ett kritiskt meddelande på Facebook om muslimska böneutrop från den lokala minareten.

LÄS MER: SD:s gruppledare i Karlskrona åtalas för hets mot folkgrupp efter anmälan från socialdemokrat

Under fredagen framkom uppgifter att Bergström har spridit SD-hat i sociala medier. Genom att använda sig av ett konto med falskt namn på Facebook har åklagaren spridit och gillat SD-hatande material. Från Facebookkontot ”SD lika med rasister” har åklagaren delat en video som likställer riksdagspartiet med nazismen i Tyskland. Åklagaren har också delat en bild som vädjar till läsarna: ”Låt inte Sverigedemokraterna bli en normal del av vår politiska vardag. Låt inte Sverigedemokraterna framstå som ett riksdagsparti bland de andra. Gör motstånd!”

Källa: Facebook

Åklagaren har efter den 8 september 2018 gillat en väns Facebookbild med tydligt förakt mot Sverigedemokraterna. En förbudsskylt över SD-logotypen tillsammans med texten ”Aldrig SD!”.

LÄS MER: SD-hatande åklagare väckte åtal mot SD-politiker som kritiserade islamister

Källa: Facebook

Åklagare Bergström har tidigare förklarat att hon inte har uppfattat att materialet som hon delar på Facebook har en avsändare som kritiserar Sverigedemokraterna. Detta trots att sidans namn är ”SD lika med rasister” och exempelvis bilden ovan som hon delat tydligt uppmanar till motstånd mot Sverigedemokraterna som inte ska betraktas som ett riksdagsparti som andra. Den bilden har SVT utelämnat i sin rapportering om åklagaren, men Samhällsnytt har publicerat den i en artikel på fredags morgon.

Sopar undan sina spår

Samhällsnytt har under fredagen sökt åklagare Bergström utan resultat. Istället väljer Bergström att ändra sitt falska Facebooknamn till ytterligare ett annat namn och radera inlägg. Under fredagseftermiddagen valde hon till slut att helt stänga ner sin Facebooksida.

Drev tidigare åtal mot SD-politiker

Åklagare Bergström har ett särskilt ansvar för utredningar om hatbrott. I februari 2014 väckte Bergström åtal mot Sverigedemokraten Michael Hess gällande hets mot folkgrupp. Hess dömdes i tingsrätten, men friades senare i hovrätten. Bergström gav sig inte utan tog ärendet till högsta domstolen för att få rätt.

Utreds för jäv

Chefsåklagare Anne Bojimarker meddelade under fredagen att de mottagit en begäran av överprövning och jävsinvändning i åklagare Bergströms fall. Bojimarker har skickat ärendet vidare till Utvecklingscentrum i Malmö, där ärendet kommer att prövas av en högre åklagare, rapporterar SVT Blekinge.

Åklagare Bergström uttalar sig i Expressen under fredagen och bestrider anklagelsen om att hon skulle vara partisk.

– Från min sida känner jag inte att jag är jävig. Jag känner att jag är fullt objektiv.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1183 KOMMENTARER

 1. Jaså, åklagerskan vill inte stå för sina åsikter? Hon står ju på den fina värdegrunden som alla andra aktivistiska tjänstemän.

 2. Kan väl tro det? Ännu en politisk MP/V/FI korkad feminst? Man ska hålla skillnad på Utbildad/ kontra utbildad? En hel del säger (som med en del, politiker( Att vara UTBILDAD innebär INTE att man är utbildad? Usch

 3. Islam – fel
  Moskéer i Sverige – fel
  Minareter och böneutrop i Sverige – fel
  PK- ideologin – fel
  Lagen om hets mot folkgrupp – fel
  SD är nazister – fel
  Åklagare Bergström – fel
  Åtalet mot SD-politikern – fel

  Tänk så fel det kan bli!

 4. Den cancer, i form av korruption, i samhällskroppen bevisas numera flera gången dagligen i det dysfunktionella Sverige.

 5. Inte konstigt att domstolarna dömer som de gör. Vänstern övertagande och infiltration av institutionerna är fullständig, och nu erfar vi konsekvenserna.

  • Inte underligt om förtroendet för myndigheterna sjunker. Hur ska man kunna lita på rättsväsendet om de inte längre präglas av saklighet och objektivitet utan istället av tjänstemännens ideologiska agendor?

 6. PK-ideologin genomsyrar alla områden alltifrån skolan och universiteten till kulturområdet, politiken och myndigheterna.Sverige är förmodligen det mest politiskt korrekta landet av alla:

  . Jag grubblar mycket över vad det är som gör att detta tänkande fått ett så starkt grepp över Sverige och stora delar av västvärlden.

  Man kan börja med att fråga sig vad som är det mest karakteristiska för denna ideologi? Som jag ser det är det väl att alla ska ha rätt till ett bra liv befriat från sorger och bekymmer, att eliminera lidandet på vår jordevandring helt enkelt. Mycket riktigt brukar pk-aktivisterna benämnas godhetsapostlar. Kan det vara så när religionen förlorat sin betydelse och med den hoppet om himmelriket så vill man skapa himmelriket redan här på jorden?

  Fokus är dock inte på svenskarna i allmänhet d.v.s. inte alls på vita svenska män. Fokus är på kvinnorna, minoriteterna, de utsatta grupperna, utlänningarna, de lågpresterande, de marginaliserade ja alla som man vill skänka ett bra liv som de nu är utestängda från.

  Alla vill väl ha ett bra liv så det är väl inget fel med det? Naturligtvis inte. Problemet med de politiskt korrekta är att de anser sig vara de enda som riktigt förstår vad som är rätt och bra för svenskarna och de vill styra och ställa och ordna allt till det bästa. Svenskarna och det svenska samhället ska omstöpas med statens och lagstiftningens hjälp, genom myndigheternas agerande och statsmedias och andra medias agendadrivna opinionsbildning. Nog känner vi igen det? Det räcker med att säga DN. Liknande strävanden har vi sett i Kina under Mao, i Kambodja under Pol Pot o.s.v. Nord-Korea förstås.

  Problemet med pk-ideologin är totalitarismen. Den gör anspråk på den enda sanningen. Oliktänkande tolereras inte. Pol Pot tolererade som bekant inte ens folk med glasögon för de kunde antas vara intellektuella och därmed motståndare.

  De politiskt korrektas experimentlust är stor. De gillar att mixtra. De mixtrar med kön (pojkar i klänning), de mixtrar med befolkningssammansättningen (massinvandringen), de mixtrar med vår kultur (multikulti), de mixtrar med vår normer (”normkritik”) ja allt de får ögonen på som de ser som hinder för himmelriket på jorden.

  DÖDSKALLEVARNING!

 7. Att så totalt strunta i en jävssituation borde också vara grovt tjänstefel då det uppenbarligen varit för att straffa en meningsmotståndare. Tjänstefel behöver inte uppsåt så det borde inte vara några problem om man bortser från att de övriga inom svenskt rättsväsende är av samma skrot och korn

 8. Med tanke på hur det svenska rättsväsendet fungerar så räknar jag med att hon i absolut bästa fall blir fråntagen just detta åsiktsbrott, men annars inte straffas på något sätt alls. Det faktum att medborgarna börjar få samma förtroende för polis och åklagare som de har för politiker och ”journalister” berör inte de ansvariga. Viktor Banke och Anne Ramberg är inte undantag, de är normen.

  • Typ, men nu är vi i landet Upp&Ner där allt omöjligt och galet sker, hon får en högre tjänst och flyttar till storstaden stockholm

 9. Löfvenska Diktaturen där allt fler ”opolitiska myndigheter blir ”statliga”

  Sedan tidigare har löfven och regeringen redan justerat så att SÄPO står direkt under dem och inte fristående kan jaga de verkliga faran för landet. Han styr statliga svt och sr, han styr även fejkmedia med Disneyministern khunke som ger bidrag till de som skriver ”rätt”,

  Och så klart vi har personal inom rättsväsendet som har en politisk åsikt som går ut över deras arbete… Det är bara att titta på alla kriminella, mördare som bilbrännar, rånare som misshandlar offren förutom att tagit deras värdeföremål… De släpps ut direkt av nån fin sosse åklagare…

  Kanske en intressant ämne att gräva i för Samhällsnytt. Misstänker att vi har en skrämmande hög med socialdemokrater och centerpartister som vurmar för ”barnen” och istället jagar påhittade nazister…

  Hur många brott har begåtts av nazister vs arabafrikaner i sverige senaste månaden…

 10. Låt inte kommunister blockera 18% av den svenska befolkningen dess rättmätiga del att ha inflytande i regerings sammansättningen, på lika villkor som övriga partier. Att som hittills stänga ute det tredje största partiet är odemokratiskt och en stor skam för Sverige.

 11. Lena-Marie Bergström bör avsättas från sitt ämbete. Vi kan inte ha politiska aktivister inom en sån vital verksamhet som rättsväsendet.

  Hela denna historia luktar Sovjetunionen.

 12. Detta visar på ett mycket allvarlig korruptionsproblem i Sverige, att politiska agitatorer och aktivister tar sig in på offentliga yrken som journalister, åklagare, nämndemän och domare och driver sin politiska agenda därifrån. Det är en farlig utveckling.

 13. En åklagare som utreder en annan åklagare… Undrar hur det ska gå tro.
  Det är väl ingen slump att Åklagarmyndighetens vapen innehåller två korslagda ryggkliare?

  • Ja jävlar! det skulle va som en knarklangare utreder en dito, det år ingen
   hejd på vad som pågår i landet.

 14. En sann svensk hjältinna :Lena-Marie Bergström !!!
  Vore fler som henne så hade det funnits verkligt hopp för vårt kära Svea rike !!!

 15. Makalöst att en fjortis är åklagare. Men visst, hon har ju dom Sverige-fientliga samhällsomstörtande värderingarna. Och då blundar man också givetvis för elefanten i sexuell och rasistisk trakasseri, och hatbrottslighet i form av våldtäkter., gruppvåldtäkter, hot, misshandel rån och mord. Man är en röst för välkomnande av än värre olycka mot folket.

 16. Vad fint med en åklagare som ”känner” så himla mycket istället för att tänka….

  Nu kommer något barnsligt, men: MOHAHAHA! Vi tiger inte längre, vi ryter ifrån!

 17. Någon på Samnytt med möjligheter skulle ju kunna leta på FB efter andra åklagare med aktivistiska böjelser.
  Finns säkert fler.

 18. Enligt Flashback
  “Efter undersökning så framgår även att samma åklagare ”glömt” bort att utvisa utländska sexförbrytare. Exempel är en afghansk man hon åtalade för ofredande av en ung flicka och där hon alltså valde att inte yrka på utvisning pga. märkligt motiverat slarv, alternativt glömt bort.
  Detta är inte första gången Lena-Marie åtalar i fall av sexualbrott där utländska män är involverade. Hon har tidigare åtalat så kallade ”festivaltafsare”, även då med milda påföljder och struntat i att begära ålderskontroller. ”

  • Alltså medbrottsling då hon inte utfört det som man kan kräva i hennes så kallade ämbete. Denna figur borde synas in på sömmarna – ordentligt!

   • Åklagare är en av de yrkesgrupper som har kvar ”Tjänstefel”. Chansen att hennes vänner inom Ruben&Hilda skall åtala en kollega är dock minimal.

    • Alltså är det det likställt med att de inte har detta tjänstemannaansvar då det ändå aldrig kommer ifråga. En skrivbords produkt således. Har aldrig hört att någon åklagare blivit delgiven en sådan anmälan vilken skulle kunna härleda till försummelse och tjänstefel.
     Däremot som exempel när åklagaren Anders Helin som under åtalet mot Christer Pettersson ljög i rätten med påståendet om att det inspelade bandet där polisen lockade vittnen mot den åtalade med pengar om de vittnade mot Pettersson, allt för att förstöra hans alibi – inte innehöll de facto polisen försök att muta vittnena.

     Där fanns det inte ett skit tal om något ansvar som åklagare. Vi lever i en så falsk tro att allt är så jävla rätt och riktigt fast det är bara en rökridå.

  • ….denna människa skall doppas i tjära och sedan i fjädrar och sedan få springa gatlopp över Öresundsbron och ut ur landet – att hon inte skäms människan.

  • Självklart ska denna åklagare sparkas från sitt jobb! Vi har tillräckligt många inom rättsväsendet som också skulle sparkas för att man skulle kunna säkra rättssäkerheten! Rättssäkerheten i Sverige idag är ett stort skämt enligt min åsikt och erfarenheter!

 19. FAN tar dom här ”GODA” PK hatarna. Allvarligt talat, vi vet ju nu att demokratin har slutat fungera. Absurdistan, Lilla Rumänien, klär sin skrud tydligare och tydligare. En sån här HEMSK representant är polis, jury och domare, och skall OMEDELBART tas ur systemet! Politiker, domstolsväsende rycker på axlarna medans RIKTIGA OCH GROVA brott fortgår. Bergström har tydligen inte fattat sitt uppdrag, och det visar sig att hon är grovt kriminell själv!

 20. Lena-Marie Bergström förefaller i mina ögon vara lika ”ärlig” som valmyndighetenens ordförande Brenda Snipes (D) i Broward County, Florida (hon har varit i blåsväder förr!) som plötsligt ”hittat” massor av röster, som i stort sett samtliga gick till demokratiska kandidater i valen i Florida.
  Har de månne kontakt på Facebook?

  Här är en bild på demokratiska väljarna i Broward County, vars röster nyligen ”upptäckts”:
  https://www.cem.va.gov/CEM/images/cemphotos/924_southflorida.jpg

 21. En åklagare har många vänner i sitt yrke, det är väldigt oroväckande. Kan detta betyda att hela huset är jävig, en säpo granskning på samtliga åklagare kan få en positiv Trump rensning av korrupta åklagare.

   • Det är just det som är så skrämmande. Etablissemanget, vilket man kan indela det mesta i – är så korrumperat tydligen, samt över de olika yrkesgrupperna lierade – annars så borde det ske åtgärder som tydligt motverkade dylikt.
    Men det inte sker så ger det vid handen ett lika tydligt svar tillbaka.

    • På Länsstyrelserna har man infiltrerats av mellan 40-72 % aktivister..som aktivt påverkar beslut om nybyggnad , avverkning , djurhållning ,osv

 22. Hon är inte bara dum, hon är också en inkinationsdommar/åklagare..fullständigt livsfarlig för den lilla demokratin vi har kvar. Är det så vi skall följa Sveriges lagen, hitta på egna sätt att följa den?

  • Tidigare beskrivit detta som den alternativa lagboken. Folk är så hjärntvättade i detta land och går på vad fan som helst och tror samtidigt att vi lever i en slags bomulls värld fullt olik andra länder.

   Dessutom så tror de att vi fortfarande ligger i framkant gällande samhällsutveckling, forskning samt levnadsförhållande. Fler borde tas i örat ut till en verklighet som både skitmedia och etablissemang i övrigt gör allt för att det inte kommer ut.

   Och från utsidan sett – vi gick på det där med ”allt med integrerade kretsar kommer att gå sönder vid milleniumskiftet ” planen kommer att falla från himlen, med mera – inget hände. Dess för innan så satsade företagen multum på dessa datakonsulter som skulle säkra deras system – jösses.

   Sen gick vi på det där med Peak Oil där olika förstå sig påare ända sedan 70 talet tjoat om oljans dalande tillgång vilket vi idag inte ser ett skit av. Däremot ett pris som inte för så länge sedan låg på ca 45 Dollarn fatet som lägst. Och det gör det inte om man ser att tillgången skulle vara i fara. Sen skulle man kunna skriva om så mycket annat som det sovande folket redan glömt – och istället intar fredags soffans mjuka dyna som tillfredsställer alla som diggar melodifestivaler och annan lättsmält dynga.

 23. Maktmissbruk och slöseri med statens resurser är vad det är. När det finns så mycket annat att lagföra i svenska samhället, så använder denna människa sin arbetstid till att förfölja politiskt oliktänkande.
  Som åklagare är det tydligen fritt fram att själv välja ut vem man ska åtala. Det finns tydligen ingen uppstyrning av detta ämbete.
  Något politiskt parti måste nu ta tag i detta ämbetsmissbruk och kräva en grundlig genomgång om hur och när en åklagare ska arbeta.

  • I Polen försökte man göra sig av med gamla kommunister inom rättsväsendet…men EU tjöt som stuckna grisar…

 24. Som tidigare sagt vid otaliga tillfällen – vi har en fullständig rättsröta i Sverige, utan dess like.

  Skandal och åter skandal. Sen försöker figuren framstå som ett oskyldigt lamm med orden ”jag känner mig fullt objektiv” -men herregud vilket skämt. Släng ut henne från maktens lokaler för fullständigt klart maktmissbruk.

  Vad fan ska krävas innan dessa kverulanter får ta ansvar för sina gärningar, jösses! När ska det sovande folket vakna – NÄR?

  Så varför ska då samhället förvänta sig att även att vi övriga ska följa lag och moral – för egen del så börjar man skita i allt mer – vad det anbelangar. Finner inga som helst skäl att föregå som ett gott föredöme när dessa as påvisar dylika tilltag.

 25. Jag tycker inte jag överdriver när jag säger att Sverige upphört att vara en demokrati. Etablissemanget gör allt för att stoppa SD och fortsätta folkutbytet med hjälp av totalitära metoder. Det är inte bara åklagarväsendet, vi har även MSB som i stället för att förbereda Sverige på kriser under Dan Eliassons ledning ägnat sig åt att undersöka hur man kan stänga ner alternativmedier.

 26. Att rättsväsendet är politiserat har man misstänkt länge, men den här åklagaren tar nog priset!! Kanske hon är en av de som aldrig yrkar utvisning?
  Bort med åklagare Bergström från rättsväsendet!!

 27. Vad är det för krafter som ger stöd till massinvandringen och folkutbytet ? Gå in och titta på Vatican Audience Hall på YouTube.

 28. Särskilt allvarligt! Både med avseende på funktionen och personen.. Reagerar inte Morgan Johansson rätt på detta och som bäst sätter henne i källaren med meningslösa uppgifter får man anse vilken pinne.som helst mer intelligent än Johansson som kan yvas över att vara den som suddade bort S från kartan för alltid

  • Nästan alla åklagare är numera vänsteraktivister —tidningarnas red. är ju redan fyllda. Nu går man vidare för att få riktig makt över oss andra.

  • I ett normalt demokratiskt land skulle denna åklagare avsättas omedelbart…

   Sverige har mycket att lära innan vi kan kalla oss en demokrati.

 29. Bra att detta jävsbrott har fått rättsliga påföljder. En signal till andra rättspersoner om att politisk opartiskhet skall råda.

 30. Nästa akt i dramat blir att åklagaren får en helsida i BLT & Syd Östran och med tårar i ögonen får berätta att rasister hotar henne , när ” hon bara gör sitt jobb ” .

 31. Nu börjar konsekvenserna av decenniers systematisk infiltration av mer eller mindre Soros understödda vänster och globalistaktivister av media, politiska partier organisationer och myndigheter att visa sig allt tydligare i sin öppna nakenhet…Sverige är numera genomkorrumperat av denna aktiviströta som likt en cancer äter sig in över allt..för att till sist ta kål på sin värdkropp. Aktivisterna har numera makthavarnas tysta medgivande att strunta i lagar och regler så länge ”olydnaden” följer den officiellt proklamerade Värdegrunden och därmed makthavarnas dolda agendor…

 32. Som vanligt bör vi för att inse det absurda tänka tvärtom; tänk om åklagaren gillat och spridit SD-vänligt material. Hon hade naturligtvis omedelbart avskedats.

 33. Lika inför lagen? Knappast.

  Visst, när hon inte är åklagare, är hon en vanlig människa. En som röstar, en som har en politisk åskådning. Men när hon jobbar, SKA hon vara politiskt neutral. Och det har hon uppenbarligen inte visat upp. Istället har hon haft sin egna agenda, driva alla mål mot SD som hon kan. Och då undrar iaf jag om vi har någon politisk rättssäkerhet i Sverige.

  • hon är kulturmarxist. detta skall diskvalificera henne från att arbeta inom rättsväsendet.
   kulturmarxism är en extrem och mycket farlig ideologi. inget man bara pysslar lite med som en hobby på fritiden.

   • Visst, en helt neutral och objektiv person finns inte i denna värld. Utifrån den insikten kan och skall man verka. Det största problemet med kulturmarxistiska pseudoideologin är att den totalitär. Ja, ja man kallar den för holistisk men den är allomfattande, diktatorisk och djävulsk. Det där med fri vilja, eget ansvar, logik och skaparkraft finns liksom inte. Det enda man är bra på är att revoltera, omkullkasta och förstöra. Ve oss för dessa kommunister!

 34. Inte undra på att domarna blir som dom blir samt att det aldrig blir nån slags ordning & reda när det sitter lirare som L-M Bergström i rättsväsendet , och hon är garanterat inte ensam . För PK-iter (av politiker tillsatta henchmen) som denne L-M Bergström sitter överallt i hela vårt samhällsystem och får vårt samhälle att vittra sönder & ruttna inifrån . . . Fi Dong .

  Hög tid att ta till den stora sopkvasten för en storstädning samt göra en ordentligt vädring av dom unkna lokalerna samt alla mörka vrår där dessa sitter och trycker . . . X( .

 35. clownsverige=))).
  här har vi en åklagare som även är politisk aktivist. en kulturmarxistisk aktivist. på en rak fråga om hon är jävig så svarar hon ”jag känner att jag är fullt objektiv”. =0. !!!!!!!
  så ruttet är alltså rättsväsendet. lika ruttet som utbildningssystemet!
  överallt precis överallt i det svenska samhället så bedrivs kulturmarxistisk aktivism. hela sverige är genomruttet.
  allt precis allt är politiserat. försvar, polis, skola, sjukvård, rättsväsende, statsförvaltning, ja precis allt har kollapsat och urartat till kulturmarxistiska kamporganisationer.

 36. ”Från min sida känner jag mig inte jävig, jag känner att jag är fullt objektiv”
  Bara med denna lilla mening bevisar hon sin inkompetens och oförmåga att vara just objektiv. Problemet är att polis och rättsväsende kryllar av dessa ”åklagare” av Bergströms låga nivå. Därav myndigheternas bristande resultat.

 37. Samhällskontraktet är därmed brutet.
  Från och med nu, så använd vänsterns vapen. Ljug undvik att bidra och bara ta.
  Patrasket har ju visat vilket samhälle dom vill ha.
  Vi har inga skyldigheter längre, annat än mot vår familj och våra vänner.

 38. Denna lilla ”kammaråklagare” verkar vara alldeles för ung, omogen och UTAN livserfarenhet för att inneha denna befattning !!

  Det borde MINST vara en ÅLDERSGRÄNS på 40 – och nu är jag snäll – för att kunna komma ifråga som åklagare och domare !

  • Jamen hon är ju tjeeej!
   Uppväger allt och det är viktigt med kvinnor på alla poster. Minst 50%.
   Så blir det som det blir också.

  • Återigen säger jag, i Sverige är det en merit att vara inkompetent, lögnare PK-skadad och vänsterbliven aktivist.

 39. För idag nästan 15 år sedan skrev Carl Hamilton boken ”Det infantila samhället” och
  som handlade om det ungdomsfixerade naiva Sverige…

  ”..Hamiltons grundtes är att det senmoderna samhället river ner gränsen mellan de sociala kategorierna ”barndom” och ”vuxenliv”, och ersätter dessa med en sorts tidlös fas av ”tonår”.
  Detta innebär å ena sidan att barn tvingas bli vuxna/tonåringar för tidigt, å andra sidan att vuxna försöker vara barn/tonåringar hela livet….”

  https://motpol.nu/oskorei/2008/04/18/carl-hamilton-och-det-infantila-samhallet/

 40. Åtalet kommer läggas ner, C. Larsson har inte skrivit nåt straffbart. Och Kammaråklagaren ljuger när hon påstår att hon inte visste att delningarna handlade om SD. Ska förtroendet uppehållas för domstolarna måste hon väck. Hennes omdöme måste verkligen svikta om hon tycker det han skrev är åtalbart.

 41. Inte vet jag, men det verkar i Sverige som allt konstigt som sker i kryptiska fula tongångar startas upp av svenska kvinnor hela tiden utan att ta slut någon gång. Flera av dessa starters tycks dessutom ha en hygglig skolgång bakom sig. De tycks vara djävulska dessa honor på flera olika sätt och definitivt vara befriade från empati, förståelse eller flexibilitet som kan hela, läka eller leda till något bättre. Det skall istället söndras, förstöras, missförstås, manipuleras och kritiseras så det gör riktigt ont i den utsatte och gör gott i deras egen själ. Dessa varelser kryper dessutom fram mer och mer fram från välutbildat håll och är sällan numera annat än akademiker. Vad är det som hänt med den berömda svenska kvinnan egentligen.

  • Det finns utbildning och det finns utbildning.
   Alla ska ju gå på universitet numera och utbildningarna blir följaktligen därefter.

   Snus är snus om än i gyllne dosor
   men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.
   Gustav Fröding

  • Feminismen har slagit klorna i henne. F. är en av vänsterns metoder att bryta ned samhället samt göra det dåligt för vanligt hederligt folk (Proletariatets Diktatur). En liten elit ska styra.

  • De är befriade från de egenskaper som skulle göra dem till bättre ledare än männen. Detta kunde vara intressant att forska på.

  • Det är män som med sin kraft kan bygga upp och försvara samhällen medan kvinnor med sin känslostyrning raserar bygget. Feminism är åt helvete.

 42. Bergströms nästa steg blir att frånsäga sej fallet med motiveringen att hon nu lever under hat och hot från högerextrema krafter. Hon får sedan gråta ut i TV- sofforna
  och i övrig MSM som kommer att vinkla saken till att allt handlar om en SD attack mot rättsväsendet och inte om att rättsväsendet är invaderat av vänsteraktivister.

 43. ”…. Från min sida känner jag inte att jag är jävig. Jag känner att jag är fullt objektiv”.

  En mytoman har uttalat sig.

 44. Tack Gud för Samnytt. Ett organ som står upp för verklighetens folk, för sanning och mot totalitärt hat och åsiktsförföljelse. Samnytts kamp är som David mot Golitah. Den lilla människan mot ”Storebror” (1984). Ge aldrig upp! Pro Veritas.

  • Skåne är bortom all räddning. Skåne är inte Svenskt längre. Ni svenskar som bor kvar, flytta därifrån. Danskarna som bodde där har redan flyttat

  • Men det ÄR ju en merit! En nödvändig förutsättning numera inom media, politiken och myndigheterna. Tror någon att det gagnar karriären att sitta i kafferummet på en statlig myndighet och prisa Sverigedemokraterna. Nix. Då är det kört.

 45. Varje dag uppdagas det MALplacerade Individer i Stat o Kommun samt Rättsväsendet och näst intill ALDRIG på den Privata Marknaden i Sverige…

  Det ena ? teknet efter det andra visar upp okunnighet dumdristighet och Poitisk tillhörighet istället för kunskap i yrkesutövandet, vilket ÄR livsfarligt att råka ut för, för varje Medborgare..

  Ovan person är helt olämplig att få utföra ett Skattefinansierat arbete och defenitivt Malplacerad i just detta yrke med den Instälningen till De Finansiärer som Försörjer henne…

  Som Politiker Är hon godkänd med sin uttalade tillhörighet, men absolut inte som Åklagare i Sveriges Rike..

 46. Tänk så fel det kan bli!

  Islam – fel
  Moskéer i Sverige – fel
  Minareter och böneutrop i Sverige – fel
  PK- ideologin – fel
  Lagen om hets mot folkgrupp – fel
  SD är nazister – fel
  Åklagare Bergström – fel
  Åtalet mot SD-politikern – fel

 47. Jag är övertygad om att det var den s.k 68-vänstern som infiltrerade samhället inom de områden de kunde påverka samhället. Det var inom de akademiska yrkena.

  Journalister, lärare, jurister, socialarbetare m.m. Nu har deras barn varit yrkesverksamma i flera år och ofta valt liknande yrken men med en mer oblyg framtoning. Socialdemokraterna i dag är ett helt annat parti och har svikit traditionella väljare.

  Allt fler grupper ska omfattas och omhuldas och få del av skatteintäkter och deras
  ”rättigheter” ska tillgodoses. Detta klarar inte dagens skatteuttag. Dessutom splittrar det samhället och familjen.

  Tyvärr så har även de borgerliga anammat denna politik för att få röster. Gemensamt kallar de det för upplysning och fördömer väljare för okunniga och konservativa om väljarna inte förespråkar dagens samhällsutveckling.

  Det gäller stort sett allt i samhället. Familjepolitik, barnuppfostran, sexuallitet, invandringspolitik, rättsväsende och mycket annat som är normsättande och samhällsbyggande.

  Det har skett med sådan genialitet och omfattning att de flesta inte har uppmärksammat det. Dessutom har det skett med överenskommelse mellan partierna i det tysta. Det har inneburit att klyftan mellan samhällseliten och vi väljare i dag är enorm. Det finns alltid individer som följer blint och inte ifrågasätter. Det sker av olika orsaker.

  Det kan vara, ointresse av politik, hopp om framtida belöning, rädsla för represalier, känsla av gemenskap och makt. Det finns säkert fler anledningar. Det är så en demokrati förvandlas till diktatur, demokratur utan våld.

  Givetvis förnekas detta av eliten och följeslagarna. Där har vi hamnat idag.

 48. ”Jag känner att jag är fullt objektiv”
  Det är inte enbart upp till henne att avgöra den saken.
  Den åtalade,Samhällsnytts läsare, har lika stort ord med i laget att avgöra om hon kan uppfattas som jävig.
  ”jag känner” Känslor ska inte blandas in i en professionell yrkesutövning allrahelst inte när hon företräder staten.

 49. Hoppas att snyggingen kommer tillbaka i rampljuset. Finns det några fler bilder på godingen? Bry er inte om vad hon tycker och gör, se kvinnan i stället.

  • Ja inte bara åklagarens roll, utan även domarens roll.
   Oliktänkabde ska mobbas, trakasseras och frysas ut så att goda exempel statueras: Skräm folket till tystnad. De som deltar i hetsen får fina karriärer och belöningar.

 50. Åklagaren Bergström är lika objektiv och seriös som naziåklagaren/domaren Freisler, som uttalade mängder av suspekta dödsdomar mot oliktänkande. Denne skrek och vrålade även i rättssalen, det är mig obekant om Bergström även hon skriker i sin hatiska tjänsteutövning? Stäng av denna nazikvinna!!

 51. – Från min sida känner jag inte att jag är jävig. Jag känner att jag är fullt objektiv.

  Om Bergström inte kan skilja på jäv och objektivitet ska hon entledigas från åklagarjobbet.

  Hon hade helt enkelt tänkt göra en snabb karriär. Tidsandan – hatet mot SD skulle bli en hjälp på vägen…

 52. Den grundlag som sossarna klubbade igenom 1975 börjar visa sin fulla effekt nu. Idag utser statsministern åklagare, domare, rikspolischef, tvchef, radiochef och överbefälhavare. Detta för att partiet skulle ha full kontroll på alla maktmedel i Sverige.
  Självklart utses då personer med rätt politisk inställning på dessa positioner.

 53. Fler och fler bryter sitt samhällskontrakt, Vi måste aktivt slå tillbaka mot myndigheter som förföljer den egna befolkningen.

 54. Alla jag pratat med som har erfarenhet elller jobbar inom rättsväsendet säger att har ett skimmer av jäv inom hela systemet. Man kallar det för delikatess jäv för att få det att låta obetydligt.

 55. Min syster som är Advokat, har förklarat att lita inte på någon känd person som figurerat i TV och tidningar.
  Hur mycket vi än vill gilla en kändis t.ex politiker så är vi ute i ett gungfly, beviset finns genom att så många röstar på 7-klöverns politiker som är just vältrimmade att ljuga trovärdigt.
  Gissa vad Advokater har för syn på våra myndigheter, så litar de inte alls på myndighetsfolk som är skolade till att låtsas stå på folkets sida, vilket är deras intrimmade beteende, men känner man dem på pulsen så är deras arbetsgivare som de tyr sig till!
  Min syn på Åklagare ligger på en mycket låg nivå, därför att likt skvallerkärringar är deras förebild!

  • Kort och gott lita aldrig på en sosse och sossar är dom hela bunten annars hade de inte suttit på de positioner som de gör.

 56. Jag kan mycket väl tänka mig situationen att Lena-Marie Bergström bland en mobb, som under ett av Sverigedemokraternas torgmöten, står och skriker i kör ”Inga rasister på våra gator”

 57. Joakim Lamotte ringer upp Lena-Marie Bergström i januari 2018, och frågar henne, varför hon INTE yrkat på UTVISNING i ett fall ( Facebook, hemsidan)….. Intressant samtal! Hon försökte att slingra sig….

 58. Många undrar hur det kan ha blivit så här i Sverige.

  Hur kan det ha gått så fel? Vad är orsaken?

  PK-ideologin genomsyrar alla områden alltifrån skolan och universiteten till kulturområdet, politiken och myndigheterna.Sverige är förmodligen det mest politiskt korrekta landet av alla:

  . Jag grubblar mycket över vad det är som gör att detta tänkande fått ett så starkt grepp över Sverige och stora delar av västvärlden.

  Man kan börja med att fråga sig vad som är det mest karakteristiska för denna ideologi? Som jag ser det är det väl att alla ska ha rätt till ett bra liv befriat från sorger och bekymmer, att eliminera lidandet på vår jordevandring helt enkelt. Mycket riktigt brukar pk-aktivisterna benämnas godhetsapostlar.

  Kan det vara så när religionen förlorat sin betydelse och med den hoppet om himmelriket så vill man skapa himmelriket redan här på jorden?

  Fokus är dock inte på svenskarna i allmänhet d.v.s. inte alls på vita svenska män. Fokus är på kvinnorna, minoriteterna, de utsatta grupperna, utlänningarna, de lågpresterande, de marginaliserade ja alla som man vill skänka ett bra liv som de nu är utestängda från.

  Alla vill väl ha ett bra liv så det är väl inget fel med det? Naturligtvis inte. Problemet med de politiskt korrekta är att de anser sig vara de enda som riktigt förstår vad som är rätt och bra för svenskarna och de vill styra och ställa och ordna allt till det bästa. Svenskarna och det svenska samhället ska omstöpas med statens och lagstiftningens hjälp, genom myndigheternas agerande och statsmedias och andra medias agendadrivna opinionsbildning. Nog känner vi igen det? Det räcker med att säga DN. Liknande strävanden har vi sett i Kina under Mao, i Kambodja under Pol Pot o.s.v. Nord-Korea förstås.

  Problemet med pk-ideologin är totalitarismen. Den gör anspråk på den enda sanningen. Oliktänkande tolereras inte. Pol Pot tolererade som bekant inte ens folk med glasögon för de kunde antas vara intellektuella och därmed motståndare.

  De politiskt korrektas experimentlust är stor. De gillar att mixtra. De mixtrar med kön (pojkar i klänning), de mixtrar med befolkningssammansättningen (massinvandringen), de mixtrar med vår kultur (multikulti), de mixtrar med vår normer (”normkritik”) ja allt de får ögonen på som de ser som hinder för himmelriket på jorden.

  DÖDSKALLEVARNING!

  • Kort svar: Svensken är naiv och har haft det alldeles för bra utan riktigt motstånd eller prövningar. Det leder till urtråkighet, lättja, slarv och försupenhet.

 59. Det är sådana typer, som tvingar vanliga människor till handlingar, som de i normala fall aldrig skulle göra! De missbrukar sin makt! Denna kvinna borde aldrig få makt!

 60. Detta är en vidrig människa som alla åtalade skall ha full rätt att välja bort.
  Alla som blivit dömda med henne som åklagare borde överklaga sina mål.

 61. Hon ”känner” att hon är objektiv….det var ju bra då.
  Kvinnor….behöver man säga mer. Det var och är ett misstag att ha dem i maktpositioner.
  Merkel kände att hon ville släppa in hundratusentals illegala lycksökare, kriminella och avskum. Var det fel, ja, men
  ”kändes” rätt vid tillfället.

  • Vi skall inte glömma att Merkel är och förblir en DDR kommunist.
   Hon klagade på att Putin suttit länge vid makten medans hon själv suttit vid makten i 18 år tror jag det är.
   Då kanske det är bättre att knipa käft än att öppna kakinkastet på vid gavel med en massa dravel.

  • Om du bara visste hur många psykopat kvinnor söker sig till höga positioner för att njuta av förstörelsen de skapar.

 62. Var finns det s.k rättssamhället när de som representerar detta är fulla med hat mot demokratin och de som företräder Sveriges medborgares säkerhet och samhällstillit.
  Denna person skall omedelbart förpassas ut från den rättsvårdande myndigheten och gräva ner sig under den sten hon kom ifrån.
  S T O R S K A N D A L för Sveriges rättsväsende.

 63. En genomgång av alla hennes mål vore intressant.
  EN kammaråklagare som är en rättshaverist ska bort,borde faktiskt kastas i fängelse!
  Undrar vilka utredningar hon avskrivit…tydlig rättsröta hos denna kvinna.
  Kompis med Anne Ramberg på facebook?

  • Ja det har vært en realitet lenge nå. Dette hører vi jo rett som det er: ingen skal få jobb her som støtter SD , jævla rasist, du kan ikke ha verv hos oss når du er politisk aktiv i SD hilsen Transport, Djuräns Rett og LO , jeg vil ikke ha venner som stemmer SD osv osv .

 64. Heja Sverige! Det går framåt!

  Nu har vi aktivister överallt i våra myndigheter , SR/SVT på skattsedeln , Islamister i våra politiska partier , Minareter , Böneutrop och Moskeer , Skolan är söndertrasad av Genusslask och Fejkvetenskap.

  Tack 7 Klövern!

 65. Sverige styrs idag av kärringar, dom är överallt, och det faller sönder, dom har ingen som helst handlingskraft eller auktoritet.

  • …men ändå skriker de som stuckna grisar om att kvinnorna är maktlösa i samhället!
   Om någon har verklig makt idag ( och genom historien) är då kvinnor som har den.

 66. I Nazityskland så hade man dylika jurister vilka gick under Adolfs kommando. Roland Freisler, Adols favoritdomare dömde motståndare till diktaturen till döden i parti och minut.
  Roland Freisler var i esse vid åtalet och domarna mot motståndsmännen bakom 20:de juli attentatet. Avrättningen filmades när de dömda hängdes upp i ståltråd i slaktkrokar för att dra ut på döden i det längsta. Adolf parkerade sig i sin egen biograf och njöt av filmerna timme in och timme ut.
  Roland Freisler dog i en bombräd när en bjälke i taket ramlade ner och slog ihjäl Adolfs favoritdomare!
  Är det den typen av rättssystem som Sverige numera begagnar sig av?
  Facebook tycks ha förvandlats till ett hatmedia mot yttrande – och åsiktsfrihet!

 67. Åklagaren såg sig själv i rätten. Ung och kvinna med en lysande karriär framför sig. Hon väckte uppseende och såg bra ut.

  Efter åtalet och domen mot SD-politikern skulle hon omtalas som SD-dödaren. Så såg drömmen ut.

  Men poff! Där sprack drömmen..

  Samhällsnytts grävande reporter satte stopp för hennes strålande framtidsdrömmar som chef för Åklagarämbetet.

  Och ryktet om hennes fenomenala skicklighet att sätta dit
  SD-politiker för brott mot HMF stannade vid en dröm…

 68. ”Från min sida känner jag inte att jag är jävig. Jag känner att jag är fullt objektiv.”

  Ett sådant uttalande borde diskvalificera åklagare Bergström från att överhuvudtaget beblanda sig med juridik.

  Att privat gilla sidor på Facebook, som pekar ut över en miljon svenka medborgare som rasister är totalt omdömeslöst.

  Hur fan kan sådana personer sitta i domstolar och döma i politiska mål där SD sitter på de anklagades sida?

 69. Kvinnor som är emotionellt styrda som ständigt skall åtala folk som tycker olika.

  I detta fall är det en kvinna, i fallet mot kent E en kvinnlig åklagare, sedan kvinnlig domare som fällde i tingsrätten men Kent friades i hovrätten
  .
  Har ingenting emot kvinnor men när de börjar styra och ställa i ett land kan vi bara titta på Sverige, är det bättre med hästsvanspoliser, åklagare med mera?

  Vi ser resultatet- ett land i fritt fall. Detta nämns dock sällan, men notera vilka känlsostyrda dårar det är som finns inblandade i idiotbeslut, inte sällan är det kvinnor av någon anledning. Samma sak när jag argumenterar med kvinnor har dom sällan sakargument utan det är just ”alla människor lika värde” som innebär vad då egentligen, att vi måste ha invandring? Nej- just det. Men det är kvinnor som lockas av sådan här menlöst babbel i hög utsträckning.

  Kvinnor- använda vänstra hjärnhalvan mer.

  • Så klart det är inget fel på honor, men de är känslomässiga och känslor är irrationella. Impulsiva som verkar som många njuter mer av misär än harmoni. Går inte en dag utan en svenne hona flippar ut med sjuka kommentarer eller handlingar. Jag tror de är mest lämpade för extremism av alla slag om det är politisk eller religiöst, kanske man visste mer om förr än i dagsläget.

 70. Tror det är helt omöjligt att va objektiv om man stödjer en fascistisk lag som HMF, om man har IQ över 2 så borde man se hur fel en sådan lag är.

  • MYCKET praktisk lag. Duger i nästan alla sammanhang. Vilka grupperingar som helst, som passar för tillfället, kan kallas för ”folkgrupp”.
   Lika praktisk som flosklerna ”allas lika värde” och ”delar vår värdegrund”. De skulle ramla till marken direkt om det fanns journalister i landet som stod fria från PK.

 71. Man borde blivit van, men man häpnar ändå. Den sortens aktivism som Bergström ägnar sig åt är naturligtvis helt oförenligt med hennes offentliga uppdrag. Ett uppdrag hon omgående måste skiljas från. Rättsväsendet har med lagen att göra och inget annat. Framför allt inte med hat och hets mot oliktänkande.

 72. Tycker synd om all unga människor som hjärntvättats under åren på universitetet. Som J.Peterson konstaterar. Ju längre tid du går på universitetet ju mer hjärntvättad kommer du bli. Tror han har rätt i det, unga tjejer drabbas värst och
  förstår oftastast inte att dem manipulerats av sina professor, speciellt i Sverige.

 73. Det verkar som att det inte finns människor som är över 25 år på viktiga samhällsposter numera. Att vara i en åklagar roll och komma ut offentligt med destruktiva åsikter om ett legitimt riksdagsparti måste absolut diskvalificera henne.

 74. Jag reagerar på uttalandet: Från min sida KÆNNER jag ……….
  Vad ær det før något,kænner?
  Antingen ær man jævig eller inte,hur en individ kænner sig har inte med saken att gøra.
  Kænslor øverallt och øppna hjærtan.
  Vart skall detta føra oss.

 75. Bergström? Är kammaråklagare Bergström månne släkt med polis Bergström i Grönköping?

  Som bekant för polis Bergström i Grönköping sedan flera decennier tillbaka ett register med foton och anteckningar över stadens medborgare vilka kan misstänkas utgöra presumtiva säkerhetsrisker för staden Grönköping. För att effektivisera registret ingår i princip varje Grönköpingsbo över 13 år i registret.

  Polis Bergströms namn stämmer som synes överens med kammaråklagare Bergströms efternamn, men polis Bergström tjänstgör förstås i Grönköping. Fast inte bara den omständigheten att polis Bergströms efternamn stämmer överens med kammaråklagare Bergströms namn, ty även deras modus operandi förefaller likna varandra då det kommer till att ta fast bovar. Det får därför anses klarlagt att det föreligger släktskap mellan dem åtminstone utifrån Grönköpings horisont.

  • Lysande framställan Friholt. Kan vi då fastlägga att alla med namn Bergström är potentiellt farliga för
   samhället o bör gripas för att hållas i fängsligt förvar.

   • Konstapel Bergström finner det inte osannolikt ehuru han själv anser sig vara fjärran från att kunna misstänkas i ett dylikt påstående ity han inte kan återfinnas i det register som han noggrant fört sedan decennier tillbaka..

 76. Är hon ”körd” i sin roll som åklagare nu? Är det sist i kön på arbetsförmedlingen som gäller för Anna-Marie nu?

 77. Sjukt.. man lägger ner resurser på att utreda det här bagatellbrottet. Någon har råkat säga att muslimer är ett problem, därefter bli man förföljd av övernitisk åklagare.

 78. När t.o.m SVT som först lyfte fallet (!) anser att det här är en odemokratisk förföljelse av oliktänkande är det riktigt illa. Den här lär inte få fortsätta på jobbet i alla fall.

 79. Det är naturligtvis hennes chef som skall få ta ställning till hennes agerande, det hjälper ju inte att gnälla på henne. Hon har uppenbarligen inte det förstånd som borde vara givet i hennes roll som åklagare.

 80. Kan en åklagare som bedriver egna politiska agendor i sitt tjänstemannyrke och som inte respekterar våra grundlagar få fortsätta som åklagare?????
  /CC

 81. Lena-Marie Bergström får nog passa sig för att inte själv hamna bakom skranket åtalad för maktmissbruk.

  Skulle inte förvåna mig om Lena-Marie sjukskriver sig några månader tills stormen blåst över.

 82. Vad är det för krav på juristutbildningen nuförtiden? Morgan Johansson är jur kand, precis som bl a Annie Lööf och Shekarabi????

  • Bergström kanske ”kände” att hon trots allt inte var objektiv i sitt yrke och därför gäller det att undanröja bevisen för sin partiska, politiska aktivism.

 83. Precis en sådan åklagare som både Hitler och Stalin gillade och som hade fått avancera i sitt ämbete. Att hon inte själv förstår att hon är jävig i ärendet är bevis på inkompetens. Dylika åklagare är just sådana som inte landet behöver om vi skall ha lite respekt internationellt. En skam för sitt ämbete, en skam för landet.

 84. Jag undrar om denna åklagaren har någon agenda för att inte normalisera gruppvåldtäkter eller invandrarvåld? Hon borde som åklagare verkligen se vilka som begår de mesta brotten i Sverige. Likt Peter Springare borde det hamna många ärenden på hennes bord där de flesta namnen inte klingar svenskt.

 85. Tryggheten är att inte lita för mycket på kändisar.
  Min syster som är Advokat, har förklarat att lita inte på någon känd person som figurerat i TV och tidningar.
  Hur mycket vi än vill gilla en kändis t.ex politiker så är vi ute i ett gungfly, beviset finns genom att så många röstar på 7-klöverns politiker som är just vältrimmade att ljuga trovärdigt.
  Gissa vad Advokater har för syn på våra myndigheter, så litar de inte alls på myndighetsfolk som är skolade till att låtsas stå på folkets sida, vilket är deras intrimmade beteende, men känner man dem på pulsen så är deras arbetsgivare som de tyr sig till!
  Min syn på Åklagare ligger på en mycket låg nivå, därför att likt skvallerkärringar är deras förebild!

 86. Hur i helvete fick hon jobbet som kammaråklagare? Varför blev hon inte entledigad efter hennes första försök att tysta den politiska opinionen? Är alla inom det ämbetet totalt intelligentbefriade? Man kan ju faktiskt undra när man ser deras handhavande.

  • Hon fick jobbet för att hon har den rätta tron.
   Se på UD tjänstemännen som öppet går ut med att de kommer att desavouera SD om de får någon makt.
   Se på Nujen han kan opåtalat likna SD vid apor. Vi vet vad som hänt om SD liknat Nujen vid en apa. Eller varför inte påminna om att Nujen sponsrade Akilov terroristen också opåtalat. Muslimerna åker i gräddfil.

 87. Det hon inte förstår är att hon hjälper SD. Vilka kommer att växa av det här? Folk vill överlag inte ha diktatur. Och det pubertala tramset på FB ger precis samma effekt.

 88. Inte undra på att känslan av och intrycket av förfall i landet och dess ryggrad, dvs. opolitiska tjänstemän, ökar. När jag växte upp och upplevde min vuxna och verksamma tid så kunde man lita på att tjänstemännen var opartiska, opolitiska. Vad domaren i tingsrätten röstade på var ovidkommande. Vilken tro nämndemannen utövade hemma på kammaren var utan betydelse. En ämbetsman skulle uppträda så att det inte gick att se var personen hade sin politiska hemvist.
  Detta är ideal som bygger upp ett land och inger trygghet: man räknar med att lagen är lika för alla och förväntar sig en opartisk bedömning, inte domarens personliga tyckande.

  • Det tar tid att lära in betingade reflexer.

   Men i Sverige har eliten lyckats.

   Men motståndet ökar mot den organiserade hjärntvätten och indoktrineringen,som pågått under många,många år.

  • Eller Jordan B Peterson, vi får i tillägg alltid höra att dessa också raserar demokratin. Alla konservativa ledare är farliga, det är synonymt i vår tid.

  • Liberaler lyder bara order för att det finns stående order uppifrån från globalisterna, att den enda prioriteten är att hatet och oförsonligheten skall flödar ännu stridare.

 89. Så jäkla klumpigt att man ramlar av stolen av förtjusning, har hon haft en bild på sig själv men med falskt namn.?

  FB är no no för mig.

 90. De får väl göra om alla rättegångar mot islamkritiker nu. Skulle vara intressant om hon är medlem i något parti eller organisation. Så man kan härleda hatet mot sverigedemokrater. För att se om det är organiserat på något sätt.
  Olof Palme och sossarna råkade ju ut för samma sak. En hatstorm från etablissemanget, näringslivet och olika myndigheter. Som militären, polisen, etc. Det är ingen skillnad i hatet från dagens etablissemang gentemot sverigedemokrater.
  Finns inget gott eller ont hat. Hat är hat även om hataren och dess kumpaner upplever har rätt att hata. Det är samma sak i skolor och på arbetsplatser.
  Löfven och sjuklövern har varit drivande i hatet. Samt de politiska ledarfigurerna i svenska tidningar. En och annan fejkhistoriker har fått utrymme att totalt förnedra vanliga människor.
  Sverige har blivit en mörk plats.

 91. Ser ut som en snorunge om ni frågar mig. Är hon kammaråklagare ??
  Hahahahaha vilken soppa,är säkert vänsterextrem också

  • Nog gjort extra snabb karriär för att hon tillhör ”de goda och anständiga” för att använda Löfvens vokabulär.

 92. På tal om aktivism. Sveriges regimradio hade ett gulligt reportage om Elin Ersson och hennes aktivism. Det lät som hon hade hela redaktionen bakom sig.

 93. Notera det sista i artikeln. Åklagare Bergström kan ingenting, hon vet ingenting – hon ”känner”. I vänsterliberalismens tidevarv är fakta och kunskap värdelösa, vad folk känner och tycker går före allt. Se t ex Peterson vs Lööf i Skavlan.

 94. Om den här kvinnan skulle jag vilja använda uttrycket vår utrikesminister använde mot Jordan B Peterson, men det törs jag inte för det klassas säkert som näthat och den djurplågande näthatsgranskaren kanske kommer och tar mig…. ;(

 95. Absurt. Fullständigt absurt.
  Det är dags för ałla myndighetspersoner att sätta sig på skolbänken igen.
  Ämne: Demokrati
  Att en åklagare är ”lika neutral” politiskt som självaste neutrala SVT är ett alarmerande tecken i sjukdomsbilden.

 96. Sverige ska islamiseras och då måste islamkritiker lagföras och buras in.

  Så åklagare Bergström gör bara sitt jobb.

  Om inte agendan är att islamisera Sverige borde gränsen för musliminvasionen stängas och moskéerna jämnas med marken.

  Samt alla islamister i Sverige dömas och utvisas.

  Majoriteten av svenska folket har dessvärre röstat för islams utbredning och därmed kommer fler islamkritiker att råka illa ut.

  Se upp!

  Snart kommer åsiktspolisen att knacka på din dörr och du anhålls för statsfientlig verksamhet.

 97. Hon är inte unik. Det finns gott om landsförstörare inom rättsväsendet. Ser fram mot att de i framtiden ställs inför rätta pga allt elände de åstadkommit.

 98. Ruttenheten i det svenska rätts-systemet blir allt tydligare . Att en sådan person skall kunna sitta på denna post och själv bedöma olika partiers existens är djupt oroande . Vart är Sverige på väg egentligen . Denna åklagare anser naturligtvis att hon som en hund följer sina röda uppdragsgivares åsiktsinriktning . Min åsikt är givetvis att sådana personer måste , för rättvisans trovärdighet mot varje individ , tas bort från sin arbetsplats .

 99. En genuin vänsterhynda som säkert ligger på rygg för alla svartmuskiga sluskar från den underutvecklade delen av världen. Tyvärr är hon nog mer regel än undantag i ett korrupt ”rättsväsende”. Att hon sedan skulle utredas som jäv är bara ett spel för gallerierna. Alla vet att det inte kommer att leda fram till något.

  • Har missuppfattat tjänsteutövning med känslor.
   Riktigt allvarligt tjänstefel.
   Blandar äpplen med päron.
   Likhet inför lagen ifrågasätts.
   Högst olämplig till sin tjänst.

   • Ja hon ”känner” att hon är objektiv😂 nu är jag en vän av känslans intellekt , men i detta land så fungerar ju inte rättsväsendet så…inte för de svenskar som drabbas av någon myndighet.

 100. Med såna luddiga lagar och såna åklagare och som de dömer här, det har i alla fall ingen moralisk betydelse för den dömda.

 101. Om man som åklagare inte vill respektera den demokratiska
  processen, etik, lagar och förordningar bör man definitivt ägna
  sig åt ett annat yrke.

  • I princip har du rätt. Självklart!
   Men att tycka illa om SD är en merit! Samma gällde ju Dan Eliasson. (???!!!) ironi, svara inte!

 102. Detta är bara toppen av isberget. Infiltrationen av dessa socialist och globalisttroll genomsyrar hela samhällskroppen. Vad som skulle behövas vid ett annat maktövertagande är en rejäl urtensning av dessa varelser, verenda instution i samhället skulle genomlysas så att vi röker ut dessa antidemokrater ur sina hålor, då dom har ställt till med så att demokratin ej längre fungerar. Till syvende och sist är det PK-patraskets partier som ytterst är skyldiga att tokvänstern har lyckats med infiltrationen.

 103. Att vara partisk och för massinvandring och vara PK förespråkare är ingen nackdel utan en merit när åklagare tillsätts i Sverige. Vi har horder med vänsterextremistiska åklagare på de svenska domstolarna.

 104. Detta är ju ett allvarligt problem då hon borde ha avsagt sig fallet p.g.a. jäv eftersom hon är utbildad och borde ha vetat bättre. Men, där i ligger problemet eftersom hon inte gjorde det kan man ju bara anta att hon ville begå jäv för att kunna utnyttja sin position som Manhammars förlängda arm. Således bör hon avskedas och aldrig mer tillåtas arbeta inom det offentliga. Det medför stor risk att låta det offentliga och inte minsta rättsväsendet korrumperas av människor som använder det för politiska syften vilket vi nu har sett med de korrupta S-arna.

 105. Aktivisterna som positionerat sig i hela samhällskroppen har skapat infernot som den anonyme Uppsala-polisen beskriver.

 106. Jag är nyfiken. Hur känns det att vara ”objektiv ”? Pirrar det i benen? Kurrar det i magen? En åklagare skall inte ägna sig åt att ”känna sig objektiv”. Domstol och åklagare skall följa lagboken.

 107. Korruptionen har inte bara fått fäste inom politikerna, utan nu också inom det sk rättsväsendet. Nu får tilltron till rättsväsendet ytterligare en törn, sanningen kommer alltid fram. Att hon fick döma en Sverigedemokrat var nog hennes sista jobb inom rättsväsendet. Nu får hon gå och tömma papperskorgar istället.

 108. Delar av rättsväsendet har börjat ruttna, kan bara hoppas att de mekanismer som skall garantera rättvisa inför lagen fungerar.

 109. SD hatade åklagare gått under jord. Hoppas locket är ordentligt på skruvat så vi slipper partiska ”opartiska” för alł framtid.

 110. Kan inte Mod. stänga av den här signaturen Jenny. Hen saboterar tråden genom att ständigt angripa andra kommentatorers inlägg.

  Hen har bara skrivit 19 kommentarer och är helt ny på Samnytt. Hen är ett troll, och tillför inget som för diskutionen framåt. Hen har inte presenterat ett enda relevant inlägg.

  • Låt henne vara det är kanske en åklagare det var ju en som heter Jenny och som släpper våldtäktsmän fria och skuldbelägger offren, det är kanske samma och då visar hon sitt rätta tryne här.

 111. Om man som etnisk svensk anmäler ett brott tas anmälan emot men läggs omgående ner med hänvisning till att bevis saknas. Om en etnisk svensk blir stoppad i en trafikkontroll hittar polisen ett antal skäl att kraftigt bötfälla trafikanten. Nu har den etniskt svenske trafikanten förvandlats till brottsoffer och utsatt för totalitär stöld. Polisens genomgripande korruption får ett ansikte i varje polis som deltar i förföljelserna av etniska svenskar. Varför ska vi betala för ett rättsväsende som på ett totalitärt vis diskriminerar etniska svenskar? Vi kanske i protest ska dumpa mängder med sopor i naturen?

 112. Alla dessa aktivister är så förvirrade. Är det syfilisen som har satt sig i hjärnan? Det är liksom inget som stämmer och samtidigt som de beter sig oerhört grymt och slugt. Alla dessa ”friheter” som man har propagerat för under alla år börjar ta ut sin rätt. De verkar vilja ta med sig så många som möjligt ner i avgrunden.

 113. Tänk om vi hade kammaråklagare som skrev hatinlägg mot MP eller VP. Vilket liv det hade blivit. Alla skulle skrika jäv innan rättegången ens startat. Men SD herregud. Det är ju legitimerat via sjuklövern och media att exkludera sverigedemokrater som människor. De står på bästa sändningstid och mobbar över en miljon människor.
  Hon kommer nog undan med hatet.

 114. Hets mot folkgrupp är den del av lagstiftningen som i kombination med ett ruttnande rättsväsende är det största hotet mot den fria åsiktsbildningen. Den fria åsiktsbildningen är fundamentat i en demokrati. Land skall med lag byggas är så klokt som det låter

  • Inte ett dugg märkligt med tanke på hur rättsväsendet har förfallet till en dyngstack.

   Åklagarna yrkar inte längre på utvisning av gravt kriminella personer som ljugit om sin ålder.

   Den åklagare som vi diskuterar i tråden är inte unik på något sätt i sammanhanget.

 115. Svenskt rättsväsende måste agera efter svenska lagar och förordningar, och inte låta enskilda personers känslostormar och magkänsla vara avgörande. Ena gången handhjärtan, andra gången rent hat, Åklagaren i det här fallet är säkert övertygad om att hon har gjort något bra för hela världen och är jättenöjd. Hade hon varit lika nöjd om en åklagare med en annan politisk agenda hade velat åtala de vänstersympatisörer som tycker att sharialagar är jättebra?

 116. Hon KÄNNER att hon inte är jävig.
  Helt i linje med tidens känslomässighet som ogärna debatterar faktafrågor. Det är som en sekt.

 117. Det är inte ”bara” politiker och åklagare som använder sin makt, även många präster, b.la. i Matteus församling Stockholm där jag sparkades på dagen från
  ett antal viktiga uppdrag jag haft under 12 år när mitt namn dök upp på SD:s
  valsedlar 2010. Ett stort antal präster jag konfronterades med blev svarta i ögonen av hat mot mig. Mycket obehaglig upplevelse.

  • Sträck på dig !
   Du har visat ärlighet,mod. I dagens Sverige är det enligt PK.folket helt förkastligt att vara ärlig, man skall vara JA sägande nickedockor fast man vet att det är helt fel. Glöm inte att samma system var normalt i DDR och STASI.

   • När man var ung undrade man ofta hur det kunde vara så många i Tyskland som kunde vara nazister men när man tittar närmare hur låg moral många personer, kanske en majoritet, har i Sverige så är det inte så svårt att fatta.

 118. Kommentatörer på Samhällsnytt är diskvalificerade som nämndemän i Tingsrätter. Anonyma människor som sprider hat i anonyma kommentarsfält. Om kravet vore att identifiera sig via Bankid eller liknande för att få kommentera skulle kommentarsfälten bli lika tomma som vatten i Sahara!

   • Jag kanske är Kungen! Det vet du inte. Eller din kung Jimmie Åkesson. Alla vet hur det gick i 30-talets Tyskland. Dåren kuppade in sig i riksdagen, Brände ner demokratin och skyllde på kommunister. Precis som alla dårar här. Skyller på kommunister. Hoppas vid min gud att detsamma inte händer här.

  • Såklart, alla som inte tycker som dig ”hatar” förstås.Tänk vad bekvämt att göra det så lätt för sig.
   Sektbeteeende.

  • Vem ska definiera hat?

   Jo, hat är allt som inte passar in i eller opponerar mot den politiskt korrekta feministagendan.

   Skrota HMF-lagarna!

  • Grejen är att man hamnar i tingsrätten om man säger sanningen om vissa fenomen i Sverige. Visar det sig att man är sverigedemokrat har domen redan fallit innan klubban träffar bordet.
   Det är därför många vill vara anonyma. Till och med kammaråklagare på FB.

  • Det absolutmest påtagliga och organiserade hatet i Sverige är tvärtom riktat just mot Sverigedemokrater. Därnäst kommer det hat som riktas mot judar från vänstern och islamisterna. Jenny är ett bra exempel på samma typ av konstruerade hat som fanns i Tyskland när ”goda medborgare” gjorde sin plikt för samhällsbevarandet. Hon har troligen aldrig ens funderat över fakta och orsaker till den hatpropaganda hon likväl som Otto och Lotte svalde på trettiotalet

  • Har du samma åsikter om vänsterextrema sajter? Önskar svar tack. Kan du också definiera skillnaden på ”hat” och åsikter.

 119. Lagen om hets mot folkgrupp gäller inte sverigedemokrater. Så det är fritt fram att demonisera. Även om en sverigedemokrat kan må lika illa som en bergsturk av hatet.

 120. Så går när man lägger ner IB och T Kontoret, då kan kommunisterna infiltrerar hela statsapparaten med sina sjuka värderingar.

  Det här landet behöver en kommunistjägare av kaliber som kan utrota marxismen. Det är bara lära av senator Joseph Raymond McCarthy

 121. Kulturmarxismen började redan på -60 talet att infiltrera hela vårt utbildningsväsende, från dagis till universitet, med sin identitets-, feminist och kommunistpropaganda. Resultaten av detta ser vi nu bl a i politiskt korrekta åklagare som driver politik i stället för juridik.

  Orwells 1984 är redan över oss, krig är fred, sanning är lögn och det fria ordet är i realiteten redan förbjudet. Läs mer!
  https://jordanbpeterson.com

 122. Prövningen i Malmö kommer att bli ett skämt. De sysslar inte med juridik. De har endast en uppgift och det är att gräva ner hundar. Vid det här laget är det en kennelkyrkogård där nere.

 123. Lite utanför ämnet.

  Filipstad har nu som många andra Städer / kommuner fått känna på de ekonomiska bördorna av importerade bidragstagare,
  Referens från FT.
  Filipstad med 11.000 innevånare måste försörja 800 bidragstagare med en kostnad på 28 miljoner mot tidigare 11 miljoner.
  Sveriges skattebetalare BETALAR, BETALAR, BETALAR, det tar aldrig slut på vansinnet som Löfven och Reinfeldt skapat.

   • De flesta märker inte detta i sin vardag. Än så länge fungerar samhällskontraktet för majoriteten. De är friska deras, barn går i en fungerande skola, de har arbete samt bor i områden som idag är lugna och trygga.

    När/om deras tillvaro förändras och de behöver stöd av samhället eller deras bostadsområde, barnens skola försämras blir även de drabbade. Frågan är om de förknippar invandringen.

    Vänstern kommer att påstå att det beror på skattesänkningarna och privatiseringen.

    Alliansen påstår att det beror på för höga skatter för höga löner för höga trösklar in i arbetslivet.

    Ni har alla hört dessa argument, eller hur????

    • Det är påtagligt att när man officiellt talar om brottslighet, för at ta ett exempel, så finns det nästan ingen som kopplar hög kriminalitet till massinvandringen. Ändå är det självklart så.

     Sverige, för 70 år sedan, hade 50 – 70 grova våldsbrott per år och per 100 000 invånare. Nu är det minst 400 per år och per 100 000 invånare.

     Den glasklara anledningen är import av olämpliga ”människor”.

     Men som du säger märker en stor del av svenskarna inte något av detta. De som märker det är människor med lägre utbildning, lägre inkomster, som bor där det andelen invandrade är större.

     Inga högre politiker, alltså.

  • Vad hade du vänta dej… Många småkommuner runt om i landet som kommer få det tufft framöver pga det har varit alldeles för lätt att få asyl i Sverige.

  • Det är en av orsakerna till att svenska kronan sjunker i värde. Kolla en aning på vad man en krona har varit värd under de senaste åren. Och vad den är värd nu.

 124. Den lilla tjejen har tydligen inte kurage att stå för sitt tilltag. Det falska namnet på Facebook tyder på det. Missbruk av tjänsteställning kan tyckas vara en bagatell . Men frias hon triggar det andra. Hon bör naturligtvis entledigas från befattningen minst.

 125. Vänsterextremisten Lena-Marie Bergström är inte den enda.Detta följer ett mönster och är systematiserat i Sverige.Skrapa på ytan och gräv djupare,granska och leta.Man hittar hur mycket antivit vänsteraktivism som helst hos dessa ”lagens väktare” och myndighetspersoner.Alldeles särskilt om de är kvinnor.

 126. Om man har sådana totalitära åsikter som Bergström ska man avsättas med omedelbar verkan. Men som vanligt när det gäller drabbade etniska svenskar kommer detta att bli en Kalle Anka-karusell utan dess like! Slår vad om att extremvänsterrasisten Bergström får ett förordnande som politiker i Centern eller något annat av de 7 (minst) totalitära vänsterpartierna. Eller ett försenat medlemsskap i Stasi eller Muslimska brödraskapet.

 127. Det har gått så långt att nätverkande feministiska myndighetsaktivister håller befolkningen i ett strupgrepp och tvingar landet fram till ättestuppan, undrar just om de kommer att få fira 100-årsdagen av kvinnlig rösträtt. De som misstrodde genomförandet av kvinnlig rösträtt för snart 100 år sedan visade ha 100% rätt!

 128. Har jag sagt länge att svenskt rättsystem är satt ur funktion för etniska svenskar utav de antidemokratiska socialistsvinen. I en rättsstat hade naturligtvis denna cancersvulst blivit avskedad.

 129. Absolut jäv. Nu gäller det att leta fram andra dommar som utgången väv har dömts och se om man hittar nått som liknar detta.

 130. Så här ”harigt” och fegt beteende kan svensken visa, när hon/han märker att maktpositionen är hotad.. Gäller alla makthavare, men man ser ju hur vi vanliga medborgare tänker och röstar. Jag hoppas att (MP) hoppar över till sk. alliansen (?) och vi får en regering, som även (SD) kan vara medverkande och stannar i oppositionen. Småpartierna med 4-8 % av rösterna är alldeles FÖR KAXIGA.

 131. Det extrema liberala hatet är så ingrott, uppiskat och omfattande att de själva inte förstår hur pöbelaktigt de beter sig mot sina åsiktsmotståndare.

  • Mobbarna njuter nog av tillvaron. Det är ungefär som att kissa på sig. Varmt och skönt först men inte så kul i längden.

 132. PK-Maffian har lyckats i sitt Uppsåt !
  (den självutnämnda Politiska Kåren som vet bättre än ALLA andra)
  (för dom som ännu inte är insatta i det svenska politiska Bedrägeriet ! )
  Dom har lyckats med Bedriften att vända Svenskar mot Svenskar !
  En och en halv Miljon Svenskar spottas på !
  Av VPK, S , MIiljösunk, osv.
  Vi har STÖRRE RÄTT till vårt Land än ALLA invandrare tillsammans !

 133. Hur kan Mikael Hess och andra liknande mål tas upp i HD? Om jag har förstått rätt tas mål upp i HD bara om det tillkommit annan bevisning . Det osar koruption i rättsväsendet

 134. De har glömt varför de finns till. Deras uppgift är att värna Sverige, Sveriges lagar och folk. Inte hata! Inte förvanska! Inte sätta andra före!

 135. Saken är ju mycket enkel. Personer som har en statlig maktposition ska inte göra några politiska uttalanden när de visar sig i sin statliga funktion.

  Det har alltid varit så, och det ska vara så.

  En person som har brutit mot detta är den aktuella kvinnan, som eftersom hon är åklagare självklart inte ska uttala sig om något fall när hon hoppar omkring på nätet.

  En annan, och på sätt och vis värre förbrytelse är den högste möjlige militär vi har i landet som hade den ytterligt dåliga smaken att göra reklam för all slags avvikande sexuella beteenden vid någon slags demonstration, viftandes med flagga osv. Viftandet som sådant är alldeles OK, men hans brott är han uppträdde i uniform i detta sammanhang.

  Jag begriper inte att han inte har blivit avsatt. Det bör han bli, inte på grund av eventuell sexuell avvikelse,m utan på grund av det osmakliga i att demonstrera iklädd uniform.

  Och den politiskt intresserade tösen bör ju omedelbart upplysas om sina galenskaper. Faktiskt borde hon kunna åtalas för något så dumt som hon har gjort, hon som borde veta bättre om lagar och liknande.

    • Instämmer som varande en av de drygt 400 som åsiktsregistrerades och fick mig tillsänt en kreditupplysning som bevis!!!

   • Har du lagt märke till den organiserade jakten på att identifiera folk med icke PK-vänster åsikter i Sverige av organisationer och vissa tidningar? Det finns en orsak till anonymitetens popularitet i Sverige oavsett om man är demokrat

    • Tillhörande en av de drygt 400 som åsiktsregistrerades och fick mig tillsänt en kreditupplysning som bevis!!! Polisanmälde företaget!

   • Åklagare är ett speciellt jobb i Sverige. Åklagare har stor makt i det svenska rättssystemet. Startar och driver förundersökningar. Därför måste åklagare vara ”utan fläckar”. Oförvitlig.

   • Håller helt med dig men i Sverige är det Sverigedemokrater som är drabbade av detta redan nu. Välkommen till en liten del av ett demokratiskt uppvaknande när du insett detta

   • Hallå!!!!
    Hur står det till egentligen???
    Har du över huvudet taget någon aning om vad du tycker??
    Vet du tex skillnaden på + & -??

   • Det handlar om att tjänstemän och jurister ska vara opolitiska I sin tjänsteutōvning, De ska följa lagar och förordningar. Inte sina privata politiska åsikter.
    Politiska åklagare som Bergström hade man både I Nazityskland och Sovjetunionen,

   • När jag ryckte in 1979 var bland det första vi fick lära oss att det var absolut förbjudet att diskutera politik i tjänsten om man hade uniform på sig !

  • I dagens Sverige är nog både ÖB och polischefen pålagt detta. Skulle förvåna mig mkt om det inte är så. Som sagt tidigare, detta är ju trots allt Sverige.

 136. Jag går så långt att jag tycker faktiskt att hon ska mista sitt arbete och inte bara avsäga sig detta ärende och få en smäll på fingrarna.

  Skulle han (Christopher Larsson) bli fälld för detta så är det ett justitiemord av det grövre slaget, HMF-lagen är ett skämt i en demokrati.

  • Självklart ska hon mista sitt jobb, men detta är långt ifrån ett normalt land. Detta är landet med en radikalfeministisk regering med radikalfeministisk politiskt korrekt in- och utrikespolitik, där allt annat är underordnat.

 137. Det är konstigt att SD får ta skott för judehat, det finns ingen
  politisk rörelse som är mer emot förföljerser av judar, det är nolltolerans
  mot hets mot judar i tal och skrift.
  Då ter det sig lite märkligt att en kammaråklagare stämmer en
  SD man för hets mot folkgrupp, folkgruppen muslimer, men är inte judar förföljda
  av vissa muslimer i södra Sverige, jovisst så är det.
  Kammaråklagaren spelar de här muslimerna i händerna.

 138. Margot Wallström har mage att gå ut offentligt och kritisera Trump att han polariserar US, men hon är precis som denne åklagare Bergström den som vet bättre och ser sig stå över alla Svenskars politiska och moraliska uppfattning. Socialdemokraterna har under de senaste 40 åren skapat en maktstruktur och stats apparat som blivit en vänster extremistisk elit kultur, där Svenska invånare blivit reducerade till skatteslavar och som den själv utnämnda eliten hon representerar saknar respekt till och ser som rättslös valboskap. Denna Bergström är ett tydligt bevis på att rättsystemet i Sverige håller på att förvandlas till ett politiskt vänster extremistisk institution. Vi står idag närmare diktaturer som Nordkorea och Kina än vi någonsin har gjort tidigare i historien. Det är dax att påbörja arbetet att ta tillbaka demokratin.

 139. Vem blir förvånad över detta i dagens Sverige. Varenda myndighet och offentlig verksamhet är ju helt infiltrerad av radikalfeminister/globalistfascister på alla verksamhetsnivåer, samtliga underordnade den nya nya religionen politisk korrekthet, vilket gör att alla medel är tillåtna. Ju mer av denna vara desto högre ställningar och snabbare karriär förväntas man att få. Hela regeringen står väl bakom och hejar på, då detta är helt i deras egen anda. Denna kvinna hamnar säkert bland ”årets hjältar”. Det är trots allt Sverige vi snackar om här.

   • Det är ett helvetiskt jobb som väntar och det kommer tyvärr att krävas tid och tålamod att rensa ut maktapparaten, men jobbet måste bli gjort annars väntar evigt slavarbete.

    • Det bästa är om en 7-klöverregering fortsätter regera.
     Jag misstänker att mycket negativt kommer att hända denna regeringsperiod som konsekvenser efter den starka invandring vi haft de senaste åren.
     Den som åtgärder får bära hela skulden och det skall inte läggas SD till last.

   • Tyvärr ett 100%-igt omöjligt jobb där nästan en hel befolkning lider av massuggestion. Tror hela samhället måste kollapsa först, om än svensken vaknar då? Svensken dör nog hellre PK än gör avbön.

    • De rådande har svar på allt när någon utmanar deras världsbild. Det senaste är väl att finansiera en ny forskning på vilka individer som motsäger sig klimatalarmisterna.

   • Det är inte bara ett hästjobb utan en omöjlighet för SD om så långt mer än 50% skulle rösta på SD, på grund av att hela samhället är infekterat av vänsterblivna aktivister som är beredda att sabotera alla försök att reparera samhället.

  • Själv anser jag att vi har fått alltför många ”kärringar” på höga poster inom både rättsväsende, skolväsende, övriga myndigheter och inom politiken. Vart har alla män tagit vägen undrar jag? Är det endast kvoteringar som gäller idag? Visst har vi många, många driftiga, pragmatiska och kloka kvinnor med integritet men var finns dom inom det offentliga? Visst finns det undantag men jag skulle vilja se fler kvinnor av Inga-Britt Åhlenius´ kaliber. Säger jag så kvinna jag är.

   • Inga-Britt Ahlenius är ett klart föredöme för tjänstemän och kompetens. Just därför avskydd och fruktad av dom hon har haft till uppgift att granska och deras medlöpare. Dessvärre är hon lika fast i sin beslutsamhet att vara pensionär och inte fortsätta arbeta

   • Tyvärr för landet som dess kommuner är det inte de skarpaste knivarna i kökslådan som blir politiker eller i vissa av dessas tjänsteområden.
    Det är synd då detta skulle gynna näringslivet.
    Nu får detta och folket gemen ta smällen att inte politik och förvaltningar är attraktiva ställen att vara.
    Politik är en ’smutsig’ verksamhet och blivit mer och mer.

  • Ja de som bär på den plågan borde sättas i bur.
   Sanningen om invandringen borde stå som ett alldeles eget ämne på skolschemat och inte mörkas som hittills.

 140. Vi måste få en ny lag, lex Bergström, som gör det straffbart för jäviga åklagare, advokater och domare att utnyttja vårt rättsväsende för politisk aktivism och förföljelse av oliktänkande.

 141. Lena Marie Bergström borde sätta sig in i kostnaderna för massinvandringen. Det är inga småsummor det rör sig om.
  De påverkar våra framtida pensioner på ett negativt sätt, vare sig vi vill det eller inte.
  Ser man av den anledningen på valresultatet, så röstar svensken som en riktig åsna och visar därmed att han/hon inget förstått, av varken det ena eller andra. Vi kommer att få bit i ett mycket surt äpple den dag, fonderna är tömda.

  • Men varför ta ansvar och tänka på konsekvenser när man istället kan få känna sig ”god”. Om flickor blir våldtagna av återfallsförbrytare som knappt får straff och som tillåts stanna i landet och om de gamla får svälta…det får det väl vara värt om ens feta ego behöver känna sig viktig och förmer.

   • Det är feministernas sätt att betala för massinvandringen.
    Där ingår de våldtagna som ett betalmedel, för invandrarnas trivsel.
    De anses ha en stor uppgift i dagens samhälle. Fast bara i dum Sverige förstås.
    De normala EU- länderna tänker annorlunda

 142. ”Jag känner att jag är fullt objektiv” . . .
  Hmm . . undra vad hon i sitt arbete som åklagare skulle ha svarat en åtalad terrorist som i rätten åberopar att han ”känner sig fullt laglydig” – eftersom han följt sina politiska övertygelser och sharialagar . . ?

 143. Att kalla folk rasister bara för att dom vill minska inflödet i landet är så jäkla löjligt.Kontra med om mupparna kan ta in mer folk på sin egen fest som då snyltar på deras pengar,dricka och mat,annars så är dom själva ute i blåsväder.

 144. Ganska snygg var hon iaf 😉 Tänk er henne i högklackat, svarta strumpbyxor, kjol och en vit blus.. när hon svassar fram över rättssalens marmorgolv… grrrr 😉

  • Vacker röst, bra look eller musik, agerande på film etc har noll och intet betydelse för att individen kan ha åsikter från avgrunden. Det enda som betyder något är handlingar och i viss mån vad åsikter individen ger prov på i uttalanden.och åsikter. Farlig fälla att kändisskap, näpet utseende och liknande förmildrar bemötandet och uppvärderar någons tyckande. Finns gott om artister som knappt kan knyta sina skor och inte har nån egentlig utbildning över basic’s men ändå får utgjuta sig i tvsoffor m.m. trots att det dom säger är helt befriat från insikt och fakta

  • Flicksnärtan kan jobba som mannekäng i stället. Hon verkar inte moget ett ansvarsfullt ämbete inom Åklagarmyndigheten. Tyvärr bekräftar hon en del fördomar om kvinnor.

 145. Inte konstigt att rättsväsendet havererar med såna anställda. Passar bättre som anställd på boende för ” arga unga män ” som leker flyktingar.

 146. När Chefsåklagare Anne Bojimarker blir tillfrågad om det rimmar med objektivitetskravet när man delar inlägg på FB med kritik mot SD, svarar hon:

  – Jag behöver titta mer på om det är att betrakta som olämpligt (!!) och jag vill titta noga innan jag kritiserar en medarbetare.
  Hupp! Här verkar det vara särskilt noga, eftersom det gäller en MEDARBETARE !

  Och en annan MEDARBETARE (!), åklagaren i Malmö ska utreda jävfrågan. . .
  HUR GÅR DET MED ”OBJEKTIVITETSKRAVET” I EN INTERNUTREDNING ?!?!

 147. Tror att hon ville bygga en karriär på det här sättet. Ska vi gissa att hon är med i Advokatsamfundets nätverk Hilda?

 148. I en saga satt en groda med en historiebok & försökte lära sig något. Det gick trögt. I boken läste han: ”Små dåsiga gubbar med hybris & maktsug som naturen inte utrustat med någon som helst ledarskapsförmåga gör bäst i att bara avgå från alla befattningar. Det har historien visat många gånger.”

 149. Människor som Bergström är direkt livsfarliga eftersom dom i sin egna naiva dumhet är övertygade att vägen till Nirvana går endast genom deras synsätt på världen. Deras metoder att uppnå sina mål är liknande som Lenin och Hitler hade. Men det absolut värsta är nog att de saknar egen tankekraft, s k NPC. Perfekta kandidater till Globalisering och även Islam.

 150. Om jag tolkar inställningen här inne rätt, så borde inga på grund av sina politiska värderingar inneha befattningar inom svenska myndigheter eller rättsväsende. Sverigedemokratiska nämndemän borde såledesvis vara portade från rättegångar som inbefattar asylsökande eller migration.
  Åklagare får inte ha egna politiska värderingar. Fast under anonymt namn med IPnummer registrerat i Angola går det jättebra.
  Samhällsnytt/Avpixlat är och förblir en slasktratt för svenka kränkta män och kvinnor. Med nedärvd essens sedan 1000-talet. Undrar hur många här som kan bevisa sin nedärvda essens några generationer tillbaka.Patetiskt!

  • selektiv läsning åter igen, hur står det till med dig egentligen?
   Man börjar undra om du är lite efter eller är kossan Bergström.

  • Vilken jäklar hycklare du är lilla Jenny. Sätt ut din riktiga identitet då och visa att du är så mycket bättre än oss svenska kränkta män. Du är en skam för den svenska kvinnan!

  • Det är de som röstar på Sd och liknande partier som ÄR det svenska folket. Och de har ALLTID haft dessa åsikter. ALLTID. Det är ingen som har ÄNDRAT SIG på grund av att partierna har uppstått.
   Det är bara sådana som du och någon promille till som inte har förstått det. Än.

  • Problemet är dom verkligt extremistiska krafter som är exkluderande av delar av den Svenska demokratin och förordar politisk apartheid.och åsiktsförtryck

  • Tur att jag är här och kan redigera vad denne stackare menar! Varsegoda: Om jag tolkar inställningen här inne rätt, så borde inga på grund av sina politiska värderingar inneha befattningar inom svenska myndigheter eller rättsväsende. Islamska nämndemän borde såledesvis vara portade från rättegångar som inbefattar allt som rör samhället.
   Åklagare får inte ha egna politiska värderingar. Fast under anonymt namn med IPnummer registrerat i Afghanistan går det jättebra.
   Alla svenska tidningar är och förblir en slasktratt för fejknews, vänsteraktivism, antisemitism och islamism. Islam, en unken essens av 1000-talet. Jag som patetisk låtsasfeminist och ”kvinna” kan inte vänta på att få restriktiva rättigheter, utegångsförbud i ett islamskt styrt Sverige, av män för män, för att män ska kontrollera kvinnor, och längtar att få täcka hela min kropp i burka😍 Vem vill inte det?!

  • Med stor sannolikhet kan jag spåra mina røtter tillbaka till 1000-talet. Ær stolt att vara av vikingabørd.
   Mvh
   Vit man.

  • Vänster retoriken känns igen. Här är ingen kränkt. Men du är en avart som inte förstår och har tillräcklig insyn. Okunskap alltså. Som du uttalar dig brukar unga bortskämda småglin uttala sig.

 151. Var inne och tittade på toralfblogg och där fanns ett klipp med Lamotte om åklagare Bergström.
  Hon verkar helt puc.. döm själva.

 152. ”Låt inte Sverigedemokraterna bli en normal del av vår politiska vardag… men gärna islamsk diktatur med hederskultur, SÅ mycket bättre ju!”. Nu förstår jag varför pensionärer får skyhöga böter för ”hatbrott”, hon är nog inte den enda åklagare som lägger sina åsikter i sitt jobb, detta är förmodligen noga uttänkt, och högst upp i bestämmelserna sitter mycket troligt en muslim.

  • Det HMF döms pensionärer runt om i landet varje vecka……hoppas vi får en ny regering som ger dessa sanningssägare upprättelse och att deras namn graveras in på en minnesskiva i mässing som sätts upp i entren till riksdagshuset.

  • Nej, du har fel. Där sitter en kultur-marxist, som fullföljer avtalet mellan S och Muslimska Brödraskapet om islamisering av Sverige enligt Barcelona-avtalet.

 153. …och då var det en liten pojke som sade att kejsaren inte hade några kläder…
  Den lille pojken blev då fördömd för sin bristande värdegrund och blev fråntagen sitt ”lika värde”!

 154. Varför gör dom allt detta? – För att dom kan. Dom möter inget motstånd när tom mammor till våldtagna flickor tvingas ut för att be om ursäkt för våldtäkten
  I Vikingasvea skulle våldtäckaren avlivats. Men inte här och nu

  • Det pågår ett krig i Sverige, mellan dem som vill ha hit våldtäktsmän, allmänt kvinnoförtryck, stenkastare och pedofiler och vi som tycker att nu räcker det! Ja kalla mej gärna rasist, jag bryr mej inte!

   • Finns det några, förutom mig, som faktiskt gör ett fysiskt motstånd (ner med skiften bara)?… Finns det män som klipper av den trenden?

    Jag har varken sett eller hört om några svenskar som skyddar sina kära med liv som insats.

     • Senast trodde jag att jag bröt fingret. Det var svullet och tröghanterat.
      Men-men! Nästa dag är en annan dag och där är allt annorlunda – näven var som ny.)

 155. 2 personer, 1 svensk o 1 s k nysvensk pucklar på varandra och anmäler varandra för misshandel. Skador lika, inga vittnen, enda skillnaden är att nysvensken påstår att det är ett hatbrott. Åtalar åklagare Bergström någon? I så fall vem?
  Frågor värda att fundera över!

 156. Och så går hon under jorden den lilla vänsterdrägg fegisen. Hon lär nog få det hett om öronen framledes. Åklagare idag i PK rättsväsendet. Hur många som denna donna har inte upptäckts än??

 157. PK-antirasismen är en lömskaste häxa som främjar rasism, hat-brottslighet och terrorism. PK-antirasismen är ett samhällsomstörtande extremistiskt verktyg som bjuder invällare till att rassa, förnedra och skända värdfolk och andra med. Invällarna belönas med välfärd och förmåner som inte svenska fattiga, gamla och sjuka har. Invällarna har den lömske PK-verkstans stöd till allt dåligt och elakt som dom berikar svenska folket med.

  Naturligtvis är det ytterst moraliskt att hjälpa folk i nöd, men NWO-agendans sak handlar inte om att hjälpa, det handlar om att stjälpa, att utnyttja dem som boskap för det stora målets skull. Allt som den lömske PK-verkstan gör som folk skall uppfatta som gott, som humanistiskt, är ett spel för galleriet. Det är ormgift!

  Mycket tal senaste tiden har det varit om hedersförtryck, om att förebygga det. Det funkar naturligtvis aldrig då man bjuder in på löpande band fler färska förtryckare. Det skulle aldrig funka ens om Sverige inte släppte in fler då man inte på riktigt ställer krav på anpassning till alla som redan befinner sig i Sverige.

  För att på riktigt kunna förebygga så behöver man skärpa sig på alla plan. Det krävs en moralisk media, politik, skola och andra myndigheter för samarbete. Det krävs att det skall stå klart för alla muslimer och andra att förtryck som berövar mänskliga rättigheter hör ej hemma i Sverige. Förtryckare skall veta att de är sedda. Barnen kommer då ha ett starkt Sverige som stöd för deras rättigheter. Flickor skall veta att de har rätt till kärleksfrihet på riktigt.

  Alla muslimer skall veta att det är en självklar rättighet för muslimer att förneka islam, att kritisera islam, att vara ateist, humanist, kristen. Mänskliga rättigheter för flickor och kvinnor på riktigt. Och religionsfrihet på riktigt.

  Men man kan bara drömma om att NWO.s lakejer kommer att bli ansvarsfulla.

 158. Det här är ett skolexempel på hur den ”Djupa Staten” arbetar för att jaga regimkritiker. Det är sådant man tidigare endast kunde finna i rena bananrepubliker. Sverige förfaller på alla höjd och kanter, i en allt mer accelererande takt. Ytterst skrämmande samhällsutveckling…

 159. Kvinnor Kan !! hette en stiftelse skapad av bl.a. Maud Olofsson och Marit Paulsen och Mona Sahlin….trots att bidragen från skattebetalarna flöt in ,- kraftiga som en vårflod – gick verksamheten i KK. Kvinnor med makt kan vara mycket farliga. Att kvinnor skulle ha ett mildare sinnelag stämmer inte. //..googla på Delphine Lalaurie så kommer era nackhår att resa sig och ni blir sömnlösa. //

  Bergströms fanatism är gör henne olämplig som statstjänsteman.

 160. NKVD
  Folkkommissariatet för inrikes ärenden”), var Sovjetunionens kombinerade säkerhets- och underrättelsetjänst 1934-1946. NKVD arbetade med massmord, tortyr, terror och liknande metoder mot såväl den egna befolkningen som utländska medborgare för att nå sina mål och var föregångare till KGB. I juli 1934 inkorporerades även den ’”allunionella politiska förvaltningen” OGPU (med anor från tjekan) i NKVD. Från NKVD skiljdes säkerhetsapparaten 1943 och blev ett eget folkkommissariat NKGB. NKVD efterträddes 1946 av MVD, Sovjetunionens inrikesministerium och NKGB blev samma år MGB, Ministeriet för statens säkerhet.

 161. – Från min sida känner jag inte att jag är jävig. Jag känner att jag är fullt objektiv.

  Självklart tycker hon det. Hon har alla rätt i världen. Vänsterfeminist som hon är.

 162. Man tycker att en åklagare borde ha bättre omdöme än att vara på nätet och uttrycka sitt gillande för diskriminering av landets 3:dje största politiska parti.

   • En god väns svärson är domare, och en gång när vi satt och drack öl kom vi in på knarkhandel. ”Det vore en välgärnig för samhället om nån satte en kula i huvudet på det avskummet” sa han när en känd knarkkungs namn nämndes. ”Jag kan säga det när jag sitter med er två, men det skulle aldrig falla mig in att yttra mig så om det fanns andra närvarande, sa han sen.

 163. Delar man rätt värdegrund kan man ta sig vilka friheter som helst. Ingen verkar kunna ta tag i detta förfall som sprider sig allt längre in i Svea rikes kropp, likt ett elakt virus som försöker ta död på värden.

 164. Och jag inte bara KÄNNER att det är fel med gruppvåldtäkter och terrorism- jag skulle även kunna argumentera mot detta!