Efter att artisten Kanye West gett uttryck för att även vita människors liv spelar roll, och konstaterat att den rasidentitära och vänsterextrema gruppen Black Lives Matter var en bluff, har modehuset Balenciaga nu valt att avbryta sitt samarbete med honom.

Samnytt har tidigare rapporterat om att Kanye West riskerar få sitt avtal med Adidas upphävt på grund av en rad olika uttalanden han gjort.

Bland annat har han hyllat den tidigare presidenten Donald Trump – och burit en tröja med texten ”White Lives Matter” under en modevisning i Paris.

LÄS ÄVEN: Sa att vita liv är viktiga – kan förlora Adidas-avtal

Nu väljer alltså det spanska modehuset Balenciaga att helt och hållet avsluta samarbetet med artisten. En bild på West, från Balenciagas lansering av sin sommarkollektion för 2023, har nu raderats från modehusets hemsida.

I Expressens artikel om det avbrutna avtalet skriver man att budskapet ”White Lives Matter” är känt som ett ”rasistiskt svar på Black Lives Matter”. Varför Expressen skriver att det förstnämnda är rasistiskt, och inte det sistnämnda, framgår emellertid inte.

Adidas har fortfarande inte kommit fram till något beslut om hur de ska göra med avtalet mellan dem och Kanye West.

LÄS ÄVEN: Kanye West sågar Black Lives Matter: ”En bluff”