Under natten mot onsdagen fick räddningstjänsten i Upplands-Bro rycka ut till sex olika platser inom loppet av en timme. Framåt tidig morgon hade någon också placerat ut ett misstänkt farligt föremål vid kommunhuset.

Det första larmet kom vid 3-tiden.

– Det brann på sex olika platser. Från Bro till Kungsängen, säger ledningsoperatör Jonas Wahlstrand på räddningscentral mitt till SVT Nyheter.

Sammanlagt förstördes 18 bilar i bränderna. På en av platserna fanns risk för att elden skulle spridas till en garagelänga men räddningstjänstens insats gjorde att detta kunde undvikas.

Bombhot

Ett par timmar senare, vid 5-tiden, kom ett nytt larm om ett misstänkt farligt föremål vid kommunhuset. Utanför byggnadens entré hade någon lämnat en väska med en lapp med texten ”BOMB” på.

– Vi är på plats, det finns ett misstänkt föremål vid kommunhuset. Vi vet ännu inte om det är ett farligt föremål, det är det vi försöker ta reda på, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Allmänheten varnades

Området spärrades av och i samband med att väskan påträffades skickades ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, ut.

Bombtekniker skickades till platsen för att ta hand om väskan. På grund av situationen stannade pendeltågen inte vid Kungsängen på morgonen och ersättningsbussar sattes in.

Till Mitt i säger kommundirektör Ida Texell hon inte känner till någon hotbild och att samtliga anställda på kommunhuset ska jobba hemma tills annan information kommer.