Efter att C-profilen och EU-parlamentarikern Fredrick Federley erkänt att ryktena om att han levt samman med en dömd pedofil och seriebarnvåldtäktsman stämmer och meddelat att han med anledning av avslöjandet drar sig undan offentligheten genom att långtidssjukskriva sig, blir han nu kärleksbombad i den liberala politiska sfären.

I kommentarsfältet till det Facebookinlägg som Federley publicerat där han bekräftar ryktena om att på sin gård i Dalarna levt samman med en man dömd för ett stort antal grova våldtäkter mot barn i 6- till 9-årsåldern, får C-toppen många varma lyckönskningar och förstående ord från sina följare och meningsfränder.

En av dem är den profilerade nationalekonomen Tino Sanadaji. Han hälsar uppmuntrande att Federley nog snart mår bättre igen om han bara tar hand om sig och vilar.

Centerkollegan Ann-Christin Larsson Frickner tycker att det är en ledsam och svår situation Federley hamnat i. Hon skriver ”Du är en fin person. Jag hoppas du får tid för återhämtning och du kommer tillbaka. Kram.”

C-riksdagsledamoten Daniel Bäckström är ytterligare en partikollega som skickar kramar till Federley.

Det centerpartistiska kommunalrådet Madelaine Jakobsson skriver att ”du är en stjärna och stor förebild”. Hon skickar ”en massa kramar” och tre röda hjärtan till Federlay

Även från andra partier kommer varma hälsningar. Den i Vänsterpartiet engagerade transaktivisten Amanda Brihed säger att hon är ”himla ledsen att höra att du mår så dåligt”. Hon råder Federley att ”vila ett tag och bara andas”. Tillsammans med ett par färgglada hjärtan-emojis skriver hon ”Tänker på dig och sänder all min kärlek till dig, fina vän. Styrkekramar!”

Bekantskaper som Federley knutit under sin tid i EU-parlamentet delger också honom sin medkänsla. En av dem är Elisabet Rantschukoff från Svenska folkpartiet i Finland. I likhet med andra säger hon sig vara väldigt ledsen å Federleys vägnar och angelägen om att han nu tar hand om sig så han kan börja må bättre ”så småningom”. Hon vill också att vännen från Bryssel ”ska veta att vi är många som nu tänker på dej och via tanken sänder dej styrkekramar”.

I skrivande stund finns drygt 780 kommentarer till Federleys FB-inlägg, de allra flesta medkännande.

För bara några dagar sedan skrev Centerledaren Annie Lööf ett inlägg på Facebook där hon upprör sig över den låt gå-attityd som hon menar finns i samhället visavi sexbrott mot barn och efterlyser krafttag.

Lööf har ännu inte uttalat sig om hur hon ser på partikollegans Federleys samröre med den dömda seriepedofilen.