Katerina Janouch 02 – foto Thron Ullberg, Wikimedia Commons

Foto: Thron Ullberg.

Inrikes

Katerina Janouch ger sig in i politiken – kandiderar till riksdagen

Publicerad 4/6/2018
Annons

Författaren Katerina Janouch meddelar på fredagen att hon ger sig in i politiken och kandiderar till riksdagen för nystartade liberalkonservativa Medborgerlig samling.

På sin hemsida Katerina magasin skriver Janouch mer detaljerat om beslutet och sina skäl till initiativet.

Jag står inte ut när flickor och kvinnor lider. Jag klarar inte av att se gamla människor fara illa. Jag blir tokig av att se hur skattepengar slösas och att makten blir så arrogant att den vänder det egna folket ryggen. Jag vill inte leva i ett land som säger sig vara en demokrati men där människor är fullkomligt skräckslagna för att kritisera sjuka politiska beslut eftersom någon verklig yttrandefrihet inte finns. Det är därför jag ger mig in i politiken. För jag vet att en människa kan påverka och ändra mycket. Det har vi många historiska exempel på.

Vidare skriver Janouch att det rödgröna styret ”leder Sverige rakt ner i avgrunden” och att alliansen haft många chanser att stoppa detta men inte agerat samt att handlingskraft saknas.

LÄS MER: Katerina Janouch: Jag känner mig inte trygg i Sverige längre

Avslutningsvis skriver Janouch att det svenska folket idag sviks av dem som ska representera det och att det är något hon vill ändra på.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons