På fredagen kom katten Tarzan hem blodig till sin familj i skånska Skurup. Katten har sedan helgen kämpat för sitt liv på djursjukhuset i Malmö där de har konstaterat skottskada och ett söndersparkat ben.

Samhällsnytt har under de senaste månaderna rapporterat om hur katter och andra djur har utsatts för djurplågeri och fått svåra skador. Senast förra veckan uppmärksammade vi en katt som blivit plågad till döds. När katten påträffades var kroppen sargad med sticksår och huvudet insparkat. Nu har ytterligare ett fall inträffat.

LÄS ÄVEN: Katt plågad till döds – fick huvudet inslaget och sticksår över kroppen

Det var på lördagsförmiddagen som kattägaren Annica upptäckte ungkatten Tarzan som gav ifrån sig förtvivlade ljud, haltade fram och blödde, rapporterar Lokaltidningen.

Hagelskott i bröstkorgen
Familjen trodde först att någon kört på katten eller att den fallit ned från ett träd. På djursjukhuset i Malmö blev katten nedsövd och röntgad.

Veterinären frågade kattägaren om Tarzan tidigare utsatts för någon kroppsskada. Detta eftersom de upptäckte ett hagelskott inkilat i kattens bröstkorg. Deras teori är att någon har misshandlat katten genom att skjuta och sparka.

– Det känns jäkligt obehagligt att något sådant kan hända här hemma i byn. Jag kan förstå att det finns människor som stör sig på katter, men jag trodde aldrig att någon skulle kunna göra något sånt här mot ett djur, berättar Annica.

LÄS ÄVEN: Katter får svansen avskuren runt om i landet

Vädjar om hjälp
Annica har publicerat inlägg på Facebook där hon har berättat om händelsen och även vädjat om hjälp med veterinärkostnaderna. Till Lokaltidningen berättar hon att ”det känns orättvist att någon man älskar ska behöva dö för att man inte har råd”.

https://www.facebook.com/annica.kahn/posts/10157522046565908

Djursjukhuset har meddelat att Tarzans tillstånd är stabilt och att han kommer opereras på måndagen.

LÄS ÄVEN: Kattunge hittades torterad med brännskador