Be om ursäkt! Det kräver KD-politikern Magnus Jacobsson att de ”som står till höger i politiken” gör. Anledningen är den senaste tidens skjutningar och dödande i Sverige.

Uspelet görs på Twitter under torsdagsmorgonen, efter en kväll och natt där tre personer dödats i skjutningar och bombdåd runt om i Sverige. Två i Stockholmsområdet och en i Uppsala.

”Ännu en skjutning. Kanske dags att vi som står till höger i politiken ber om ursäkt för den retorik vi tidigare använt o ödmjukt bjuder in alla partier, myndighet, berörda kommuner o forskare till ett ödmjukt samtal om vad vi kan göra tillsammans för att få stopp på dödandet!” skriver Magnus Jacobsson på det sociala mediet.

När han ifrågasätts av Nike Örbrink, Kristdemokraternas gruppledare i Stockholm, svarar han:

”Jag menar precis vad jag skriver. Enligt min uppfattning har det funnits ett alldeles för högt tonläge avseende en fråga som det kommer att ta tid att lösa o där vi behöver samverka för att lyckas. Tittar man i den här tråden tror jag att du förstår vad jag menar med tonläge.”

Vänsterfalang

Magnus Jacobsson kommer från Uddevalla, tillhör KD:s vänsterfalang och har till och från suttit i riksdagen sedan 1998. Han har i många års tid utmärkt sig i sin kamp mot i synnerhet Sverigedemokraterna, för sina påhopp på det partiets väljare samt på dem han menar är ”rasister”.

I valrörelsen 2010 väckte en av hans valaffischer, där han frågade sig vem som ska baka pizzor i Sverige om invandringen minskas, en hel del uppmärksamhet.

Faksimil

På senare tid har han anklagat Sverigedemokraternas kriminalpolitik för att vara ”osmaklig” och skrivit att han tar ”grymt illa vid mig när jag ser hur SD skuldbelägger alla invandrare”.

Istället för hårdare straff hoppas den 55-årige riksdagspolitikern få bukt med kriminaliteten genom att bland annat satsa mer på fritidsgårdar och olika skolinsatser.

Faksimil
Faksimil
Faksimil