kent-o-björm
Inrikes

Kent Ekeroth gjorde comeback i riksdagens talarstol

Publicerad 2/15/2018
Annons

Den uppmärksammade riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) gjorde igår comeback i Riksdagens talarstol. Det var i den årliga utrikespolitiska debatten han deltog där han försvarade Ungern, som han menar felaktigt får diverse anklagelser riktade mot sig.

Den årliga utrikespolitiska debatten hålls i två omgångar: den första för talespersonerna i utrikespolitiska frågor samt utrikesminister Margot Wallström. Efter den första omgången är det fritt fram för alla ledamöter att delta och det är fri replikrätt.

I den första delen deltog Markus Wiechel, utrikespolitisk talesperson för SD. Därefter äntrade Björn Söder från samma parti scenen och utlovade att SD:s förslag om att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad kommer återfinnas i den valplattform som snart släpps. Söders anförande kan ses här.

Efter honom var det dags för SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths första anförande på cirka ett år efterföljande hans frikännande i hovrätten i december från anklagelserna om ringa misshandel. Ämnet var Ungern och de anklagelser Ekeroth menar orättvist riktas mot landet på grund av att det vägrat vika sig för det han kallade ”vänsterliberala krafter”.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons