Den 57-årige palestinier som försökte mörda två poliser i Norrköping i februari har nu åtalats. Det framgår av polisutredningen att mannen försökte tränga in i polishuset med 14 petflaskor fyllda med bensin. I palestinierns bostad påträffades flera texter med budskap att Polismyndigheten. Säkerhetspolisen och Åklagarmyndigheten är ”judar” och ”sionister”.

Det var den 27 februari som Khaled Anan, 57, anlände till polishuset i Norrköping där han försökte att tränga sig in i byggnaden med två knivar och brandbomber. När palestiniern nekades inträde gick han istället till attack mot poliser som lämnade huset. Se videon HÄR.

LÄS MER: VIDEO: Här hugger palestinier ned polis vid polishuset i Norrköping

En av poliserna som attackerades fick livshotande skador efter att ha mottagit flera knivhugg mot bland annat buken. Kammaråklagare Lisa Hedberg uppger i ett pressmeddelande att båda poliserna mår bra idag.

Khaleds knivattack stoppades efter att en polis skjutit honom i benet. Se videon HÄR.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här skjuter polisen terror-kopplade knivmannen i Norrköping

Nedan följer bilder från polisens övervakningskamera på platsen:

Ville anlägga brand

Khaled bar även på en kasse med 14 petflaskor fyllda med bensin. Enligt kammaråklagare Lisa Hedberg har Khaled planerat att anlägga en brand i polishuset.

Khaleds brandbomber i läskflaskor.
Polisen testade brandbomberna.
Polisen testade brandbomberna.

Det är inte första gången som palestiniern har försökt att skada eller döda poliser. År 2013 dömdes han till rättspsykiatrisk vård för försök till grov misshandel, mordbrand och våld mot tjänsteman sedan han, beväpnad med bensin och tändare, attackerat flera poliser utanför sin bostad.

Mannens krav: ”Ta avstånd från Stefan Löfven”

I mannens bostad påträffades en lång anteckning med en uppmaning till svenska folket att ta avstånd från tidigare ”statsminister Stefan Löfven (S) handlade gentemot palestinska folket och arabiska folket”.

Vidare har Khaled ventilerat sitt hat på brev från Polismyndigheten och Åkalgarmyndigheten. Det står bland annat att läsa, ”krossa jävla judar sionister” och att ”det här landet är judar sionister och ingenting annat”.

Khaled står nu åtalad för två fall av försök till mord och förberedelse till grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Rättegången hålls i Norrköpings tingsrätt den 9 juni klockan 9-16.

LÄS ÄVEN: Här är politikerna som släppte lös knivmannen i Norrköping