Islamistiska terrorister i Nigeria har släppt en video där sex kristna hjälparbetare ber för sina liv, efter att ha kidnappats.

I den tre minuter långa filmen sitter en kvinna, Grace, tillsammans med fem manliga kollegor från den humanitära hjälporganisationen Action Against Hunger. Organisationen delar ut mat i fattiga samhällen runt om i världen.

De sex hjälparbetarna rapporterades saknade den 19:e juli, efter att muslimska terrormilisen Boko Haram attackerat en lastbilskonvoj nära staden Damasak i nordöstra Nigeria. I attacken dödades chauffören, rapporterar Church Militant.

I mars, förra året, kidnappades personal från Röda Korset av jihadister i samma område. Dessa avrättades senare.

I videon säger Grace bland annat:

”Jag heter Grace, jag arbetar med Action Against Hunger, en organisation i staten Borno. Min bas är Damasak. Vi arbetade på torsdagen den 18:e juli 2019 utanför Damasak.”

”På väg tillbaka till Damasak greps vi av den här armén som kallar sig Khalifa. De förde oss hit men vi vet inte var vi är,” fortsätter hon.

Medan hon kämpar för att hålla tillbaka tårarna säger Grace: ”Vi har familjer, några av oss har barn. Gör något för att frigöra oss. Jag ber er”.

Välgörenhetsorganisationen har bekräftat på Twitter att det är en anställd, två förare och tre sjukvårdare som arbetade för ett lokalt ACF-program som ses i videon.

I ett yttrande kräver Action Against Hunger att de kidnappade friges.

”Det här är hjälparbetare som valt att ägna sina liv åt att hjälpa de mest sårbara samhällena i Nigeria. Deras ledord är solidaritet, mänsklighet och neutralitet”, meddelas det. ”Kidnappningen strider mot internationell humanitär rätt och internationellt erkända regler för skydd av humanitära insatser och hjälparbetare.”

Edward Kallon, FN:s koordinator för humanitära insatser, är ”djupt oroad” och säger att: ”Dessa våldshandlingar drabbar just de individer, familjer och samhällen som vi försöker hjälpa. Det berövar utsatta människor viktiga tjänster”.

Enligt Open Doors, en internationell kristen organisation, lever kristna förhållandevis tryggt i södra Nigeria men förföljs, trakasseras och mördas i norr. Tolv stater i norra Nigeria tillämpar sharialagar.

Hittills har uppemot 30 000 människor dött i Nigeria under Boko Harams försök att skapa ett muslimskt kalifat. Över 2 miljoner människor har flytt sina hem. Boko Haram betyder ”icke-islamisk utbildning är en synd”.