hampus-kim-mord-feature

Foto: Privat/Arkiv/Polisen

Inrikes

Kim och Hampus rånmördade funktionshindrad – döms

Publicerad 3/20/2023
Annons

På måndagen föll domen mot Kim Halvorsen och Hampus Nibelius som åtalades för att ha rånmördat en 52-årig funktionshindrad man i Oskarshamn. Båda gärningsmännen döms till fängelse.

I slutet av september förra året gick tvp män till attack mot Ulf Sandberg, 52, när han var på väg hem från en restaurang. Männen misshandlade Ulf medan de tvingade till sig hans klocka och krävde att han skulle ta ut pengar från en bankomat.

I samband med rånet gick Kim Halvorsen, 27, iväg för att hämta en kniv i en närbelägen bostad som han sedan använde för att hugga Ulf till döds. Vidare framgick det av utredningen att männen filmade rånmordet.

Kalmar tingsrätt gör bedömningen att Kim Halvorsen ska dömas för mord, grovt rån och vållande till kroppsskada med påföljden livstids fängelse. Hampus Nibelius, 30, döms enbart för grovt rån. Rätten anser att fängelse i sex år är en lämplig påföljd.

Domen finns att laddas hem och läsas HÄR.

Mördaden skulle avtjäna fängelsestraff

När polisutredningen tog fart hösten 2022 visade det sig att Kim Halvorsen, i juli samma år, hade dömts för grovt narkotikabrott till fängelse i två år och nio månader. Men domstolen hade beslutat att släppa Halvorsen i väntan på att han skulle avtjäna straffet.

LÄS ÄVEN: De överföll och mördade funktionshindrade Ulf

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons