valdtakt-sodermalm-feature

Foto: Privat/Google Maps

Inrikes

Kioskägare häktad för våldtäkt mot 12-årig flicka på Södermalm

Publicerad 9/20/2022
Annons

En 41-årig trebarnspappa från Irak har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 12-årig flicka i eller vid den kiosk han driver på Södermalm i Stockholm. Enligt åklagaren är den utsatta flickan hemmahörande i Stockholm.

Det är vid fyratiden på eftermiddagen under onsdagen förra veckan som en flicka utsätts för en våldtäkt på Södermalm i Stockholm.

– Det är en flicka under femton år. Hon är hemmahörande i Stockholms kommun, berättar åklagare Frida Vedin för Samnytt.

Enligt medieuppgifter, som Vedin avböjer att kommentera, är den utsatta flickan bara tolv år gammal.

Kioskägare

Under torsdagskvällen anhålls en 41-årig trebarnspappa bosatt i en av Stockholms kranskommuner i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt mot barn. Anhållandet verkställs senare samma kväll.

41-åringen driver tillsammans med en kvinna i 50-årsåldern en kiosk på Södermalm i Stockholm. Det är i eller i anslutning till den kiosken som våldtäkten misstänks ha begåtts.

Åklagaren vill inte svara på om mannen och flickan var bekanta med varandra innan övergreppet begicks.

– Det vill jag inte kommentera, säger hon.

Irakier

Under helgen häktas den 41-årige mannen av Jourdomstolen city på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Under häktningsförhandlingen, som tolkas till arabiska, nekar han till brott.

Den misstänkte 41-åringen invandrade till Sverige från Irak 2007. Han är enligt folkbokföringen ogift, men har tre minderåriga barn tillsammans med en kvinna från sitt hemland. 41-åringen är tidigare ostraffad och svensk medborgare sedan 2012.

Åklagaren vill inte ge någon ytterligare information om målet mot den barnvåldtäktsmisstänkte kioskägaren.

– Det är precis i början av utredningen och jag vill inte säga mer än det som framgår av häktningsbeslutet, säger Frida Vedin.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons