Klartecken för böneutrop i Växjö på fredagar

Delningar

Polisen har idag gett sitt tillstånd till böneutrop för en moské i Växjö. Hädanefter kan utrop ske varje fredag med början denna vecka.

Tillståndet för böneutropen gäller från idag och ett år fram i tiden. Beslutet ska baseras på stöd av ordningslagen och Växjös allmänna lokala föreskrifter. Ljudnivån ska ej få överstiga 45 decibel inomhus och 110 decibel utomhus.

En debatt om böneutropen har pågått i ett par månader sedan Stiftelsen Växjös Muslimer ansökte om tillståndet i februari. En namninsamling med över 5000 namn har undertecknats av oroade medborgare som vill stoppa böneutropen. Bland kommentarerna skrivs bland annat att: ”Religion är privat och skall inte finnas i det offentliga rummet” att det inte är ”förenligt med den svenska traditionen” och att ”Sverige inte ska behöva anpassa sig efter Islam”.

Sedan tidigare har i Sverige en moské i Fittja och en annan i Karlskrona erhållit tillstånd till böneutrop. Under dagen kommer polisen hålla en presskonferens om beslutet i Växjö.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

636 KOMMENTARER

 1. I EU och Sverige är folkomröstningar förbjudna i alla viktiga frågor.
  Rösta bort 7-partiet och EU, det är vår enda chans!

 2. Jag tycker oerhört synd om 12, 2 % av Växjöborna.
  De övriga 87,8 procenten av Växjöborna får väl glädjas över att dom nu får vad dom röstade för….

   • Visst, men nu får dom (vi) ju inte folkomrösta, så då får dom väl använda sig av den formen av folkomröstning som är tillgänglig.
    Och i den röstade 87,8 % av invånarna i Växjö ja till islamisering.

 3. Nu kommer det bara eskalera härifrån där moskeer kommer kräva böneutrop kors och tvärs. Landet har en tragisk framtid där religioner får bestämma och inkräkta på privatpersoner. Kameraövervakning däremot ses som alldeles för inkräktande, otroligt.

 4. När den första moskén byggdes i Sverige var villkoren att inga böneutrop skulle förekomma. Först med böneutrop var Fittjamosken för några år sedan. nästa nu Växjö. Visserligen bara på fredagar. Men jag kan garantera att inom 5 år har alla moskeer böneutrop, och inte bara på fredagar utan 5 gånger varje dag. Det finns idag 17 kommuner i Sverige som har moskéer, med totalt 40 st moskéer/böneplatser (enligt vad som kan hittas på Internet).

 5. Sverige är fullt av naiva idioter som låter islam få fäste och förstöra integrationen.
  Förbannade dårhus…

 6. Efter att den s.k kristne biskopen i stiftet har välkomnat detta djävla böneutrop kommer det att bli strömhopp ur den s.k Svenska kyrkan. Så nu gäller det för dem att trycka upp utträdesansökningar utav bara helvete. Håll i kyrkstötarna för nu lämnar vi er åt Islam och Muhammed. I dessa sammanhang är det mycket kristet att svära som en borstbindare.

 7. Det blir knappast fler muslimer som besöker mosken för böneutropets skull.
  Är nog mest ett statement och symbolhandling för att visa att Islam är på g.

 8. Pedofilens religion Islam skördar nya framgångar, och medeltiden breder ut sig när importerade analfabeter tar emot sina bidrag från den korkade svensken som försörjer den blandade kompotten av den importerade sörjan, med PK-patraskets partier goda minne. Fy faan vilken ynkedom, att inte våga bekämpa detta helvete som breder ut sig i vårt land.

 9. Stäng Växjö domkyrka och andra kyrkor i stiftet då stiftets biskop välkomnar böneutropen och lämna Sv.kyrkan så slipper ni betala för det hyckleriet.

  • Jag skrev under uppropet och mejlade biskopen som svarade. I söndags var jag i en Filadelfiakyrka för första gången och där basunerade pastorn ut Lövins budskap, då reste vi oss och gick ut. Har nu lämnat svenska kyrkan. Gör det ni också.

 10. 7-klövern med hjälp av sina väljare har redan gett bort Sverige.

  Du gamla, Du fria, Du finns inte mer,
  Ditt rike, Din glädje är nu borta!
  Jag saknar mitt Land, Du finns ej längre kvar,
  Din sol, Vårt folkhem, är nu helt förintat.
  Din sol, vårt folkhem, är nu helt förintat.

  Jag lever, på minnen, från fornstora dar,
  Då ärat, ditt namn fanns över jorden.
  Jag vet, att du finns och återskapas vill.
  För jag vill leva, jag vill dö i Sverige!
  För jag vill leva, jag vill dö i Sverige!

  Med kraft ska jag kämpa för hem o för land,
  Mitt Sverige, Du kära, fosterlandet.
  Jag bryr mig om Dig, Du är, mitt allt.
  För jag vill leva, jag vill dö i Sverige!
  För jag vill leva, jag vill dö i Sverige!

 11. Smidigt och diskret tar muslimerna över vårt samhälle – skolor, nämndemän, politiker, bostadsområden, hela städer – till ackompanjemanget av vrålande minarethögtalare spridandes okända budskap.
  Det började med en knappnål….

 12. Man kan inte bara förbjuda vissa religiösa bönekallelser när vi har religionsfrihet.
  En gång i veckan är ju mindre ofta än kyrkklockor så det var ett givet beslut. Allt anat hade varit omöjligt.Troligen är det miljöstörningar som är det största problemet med böneutrop (högt ljud, konstiga tider edyl). Vill man ha bort dem får man nog gräva där?

   • Det är inte upp till kommunen att ändra grundlagen med religionsfrihet… De måste ju följa de lagar som finns.

    • Varför skulle vi följa lagar när 7k INTE gör det.
     Islam är en katastrof vår sverige,
     och katastrofer måste bort.
     Varför inför inte islam kristendom i sina länder??

  • en trevligt plingande kyrkklocka är inte samma sak som en befallande röst som påstår att Allan är störst och att du är skyldig att buga

   • Om det är klingande med måttligt ljud, som det brukar vara med kyrkor, är det inget problem. Om det är stark röst istället borde det nog kunna ses som miljöproblem? jag är inte expert på sådant men det känns rimligt.

    • Så om vi håller fredags-avrättningarna på lagom ljudnivå, är de ok att införa?
     ..sålänge en centerpartist i rådet röstat fram dödsdomen så blir den ju laglig

     • Nej sådan straff är inte förenliga med svenska lagar. Förbud mot tortyr, kroppsbestraffningar etc. oavsett om man är en tomte som skulle vilja ha sådant är det inte förenligt med svenska regler.

     • Man måste veta vilka regler som gäller både nu och om man vill ändra reglerna. Annars har man förlorat på förhand…

     • Vi har reglerna i vår hand, vi skulle kunna ändra grundlagen lika lätt som den smygändrades till ”mångkulturellt samhälle” utan minsta folkomröstning.
      Och kolla hur snabbt ”gymnasie-amnestin” gick igenom, knappt nån månad senare kunde alla mordutvisade lämna in en gymnasieansökan innan avfärd, som då inte kunde verkställas.

      Så hänvisar man till lagar som grundades innan grottfolket fick komma hit, ja då VILL man ha ett nattsvart Eurabia

  • Ska sig -hajl -utrop vara accepterat snart också, tycke du?
   Ett nazitorn med zig-hail utrop varje måndag

   • Jag gissar att de ej kommer undan hets mot folkgrupp (judar).
    Men nazism är ingen religion, den har ej ”religionsfriet”.
    Har man religionsfrihet får man tro på och missionera dumheter, det betyder inte att jag gör det…

  • Kyrkklockor tillhör en svensk 1000-årig kulturtradition, religös propaganda i högtalare gör det inte.

 13. Jesus sade till sina lärjungar gå ut och sprid det kristna
  budskapet över världen.

  biskopen kan inte sin bibel

 14. Jävla sossar o mp jag hatar er så mycket .Ni är en sån skam för oss riktiga SVENSKAR .Ni är förredare!Hur kan ni hata ert urspurng så mycket.Är det inte bättre ni flyttar till sådana länder.Ingen skulle bli gladare en jag.
  Elsa

 15. Nu ger politikerna i Sverige bort stora områden till islam o deras anhängare. Böneutropen är en kungörelse, som innebär att här råder islam/sharialagar o hedersförtyrcket är legitimt.

  Det finns bara EN gud o det är Allah o Mohammed är hans sändebud …. Kom till bön, kom till bön …

  Svenska folket måste upplysas om denna religiösa o politiska ockupation på det svenska samhället.

  O detta sker allt medan dom ytterst ansvariga politikerna i regeringen med Löven i spetsen, sticker huvudet i sanden,
  i sin politiska ynkedom.

 16. Ärligt talat, med tanke på vad som står i Koranen om hur kristna och judar ska behandlas (bl a), borde nu Växjöborna anmäla om hets mot folkgrupp så fort de hör böneutropseländet. Tyvärr kommer väl ingen ta det på allvar, men har vi nu sådana lagar kan väl domstolarna nyttja den ”rättvist”.

 17. Böneutrop i allt fler kommuner.

  Jag garanterar, att ett parti kommer att skörda frukter av nyordningen.

  (Kan också sägas; ”Vik ned Er svensdjävlar – för här kommer vi.”

 18. Varför överklagas det inte med hänvisning till grundlagen. Jag är inte musmlim och vill inte tvångsmatas med deras budskap i örat varenda fredag!

  Otroligt naivt att det här avgjordes som en fråga om störande oljud. Har tappat allt förtroende för myndigheterna. De har verkligen noll koll på vart världen är på väg.

  Dessutom verkar beslutet vara odemokratiskt, så hur kan det ens ske? Vi har ingen demokrati ens!

   • Religion och ideologi är exakt samma sak i praktiken. Så därför borde det under rådande svensk lag vara tillåtet för alla ideologier att proklamera ut sina budskap i det offentliga rummet med 110 dB. Det fattar du väll själv att det är rena vansinnet?

 19. Är Polismyndigheten helt galna.
  Tillåta böneutrop upp till 110 dB i förskolans utemiljö.

  Vetenskapliga undersökningar visar att det mänskliga örat kan ta skada av ljud från 85 dB och uppåt, beroende på vilken form av ljud det är. Tänk därför på att alltid använda någon form av hörselskydd, såsom öronproppar, hörselkåpor eller annat dämpande skydd i de miljöer där du misstänker att ljudnivån överstiger 85 – 90 dB.

  110 dB är närmare ljudet från en jetmotor.
  Stackars barn de blir hörselskadade innan de börjar riktiga skolan.

 20. Herregud…ser inte svenska folket vad som händer?? Detta är bara början på en islamiseringsprocess av det svenska samhället som bara kommer att öka..steg för steg flyttar denna vidriga religion fram sina positioner i Sverige. Vi MÅSTE sätta STOPP NU!!!

 21. Varje moské på jorden predikar jihad och massmord på homosexuella och ateister. Det är tydligen samma värdegrund som Uffe och Steffe har eftersom de ger sitt fulla stöd till islamiseringen av Sverige.

 22. Att islam flyttar fram sina positioner i det offentliga rummet är ju själva definitionen av islamisering. Det kan knappast bli tydligare, trots det kallas islamiseringen för en ”högerextrem konspirationsteori”..

 23. Gutturala vrål på arabiska skall alltså Växjöborna tvingas plågas av när ointegrerbara 600-talsmänniskor förbereder det nya kalifatet. Allt ryms i soptunnan Sverige!

 24. Islamiseringen biter sig allt längre o längre in i samhället allt medan politikerna blundar o står handfallna, men naziststämplar sin egna medborgare, som
  ifrågasätter detta absoluta vansinne.

 25. Staten har precis tagit ifrån mig min religionsfrihet, nu tvingar sig en religion på mig, staten bryter därmed mot lagen om religionsfrihet, gode gud låt SD få minst 51% i valet.

 26. I andra Musse länder använder de en app på mobilen. men i Sverige där kan de kräva att få leva som på stenåldern, deras mål är att införa sharia, det blir ju kul för i ex Iran tar de nån för en våldtäkt så hänger de dom för allmän beskådan. i saudi arabia där hugger de av dig ditt huvud för grova brott.

 27. ”Det pågår ingen islamisering av Sverige”
  Ytterligare lögner från journalister och politiker
  Får hoppas att exilmuslimer reagerar på detta, för oss svenskar lyssnarju inte 7klövern på.

 28. Oj oj oj vad Svenska Män ser ut nu för tiden OM man tittar på Bilden.

  Vad har hänt med dem, har dom alla gått in i fruns Garderob och Stulit hennes avlagda Ärvda Kreaktioner från Anno 1800

  SKÄRPNING så vill Vi INTE se Er, det ska va Tajta Jeans Bar Överkropp och ingen Skurtrasa på huvudet, det skall ni använda till Attrahera Oss annars Tänder Vi inte ….

  GRILLEN

 29. Fullständigt vansinne. Dom som tar beslut förstår inte vad det här handlar om. Böneutropet förkunnar islam över en stad. Böneutropet visar på makt och kontroll över landet. Om man jämför med kyrkklockor så är dom bara ett musikaliskt ljud. De är inte till för att visa på makt och kontroll över landet. Skillnaden är uppenbar.

  Denna innebörd återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik. I den kan vi läsa under kapitlet Adhan för böneutrop:

  ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan* och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam).
  Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allahu akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

  * (Den svarta flaggan med trosbekännelsen symboliserar slag och strid. Detta var profeten Muhammeds stridsflagga. Och så fort jihadisterna i exempelvis Libyen,Jemen eller Syrien erövrat ett nytt territorium så är det denna flagga som hissas för att markera det nya reviret.)

 30. Ett land som anses sig vara en humanitär stormakt, ser sig själv som godare och klokare än alla andra, samt en okunskap om religiösa konflikter. Det är korkat att tro att man kommer vara den första i världen där olika religioner kommer leva i harmoni med varandra. Kommer inte hända, men försök att förklara detta för ett uppblåst ego.

 31. Det kan finnas en annan förklaring, troligtvis är de poliser i Växjö som beslutat om detta Sverigedemokrater, och vill på detta sätt få Växjöborna att inse att Sverige är på väg rakt ut för ett stup fullt av religionsförtryck och kvinnoförnedring.

 32. Idiotier tillåta indoktrinering i 110 dB

  70 dB – Dammsugare.
  80 dB – Stark trafik.
  90 dB – Motorsåg.
  110 dB – Rockkonsert.
  120 dB – Smärtgränsen.
  130 dB – Jetplan 25 meter bort.
  150 dB – Gevärsskott.
  170 dB – Kanonskott.
  180 dB – Trumhinnan brister.
  190 dB – Atombomb.
  Källa: Miljöförvaltningen Stockholms stad

 33. Vi har alltid haft utrop i Sverige. Det är bara uppmärksamhetsgraden som har ökat. Glassbilen ropar alltid. Muslimerna integrerar sig bättre med böneutrop osv.

 34. Jag har svårt att tänka mig att även den mest hårdföra Sossen vill höra islamistiska böneutrop eka mellan husväggarna.

 35. Kanon- bör ge 100 000 sverigevänliga röster till. Gärna böneutrop på 10 000 platser 5 gånger om dagen i Sverige under valåret nu, kanske 87% av befolkningen börjar förstå något… I bästa fall.

 36. Överfallsalarm har vanligtvis 120 dB. Skadligt för hörseln är det från 90 dB. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bullerskador
  Muslimer ges alltså rätten att utsätta små barn på närliggande förskola för ljudnivåer som är klart skadliga för hörseln. Barns hörsel är dessutom betydligt känsligare än hos vuxna.
  Fan finns det ingen hejd på vansinnet hos 7-Partiets politiker?
  De har lagt över ansvaret på polisen och hävdar att det inte är en politisk fråga.
  Det är i allra högsta grad en politisk fråga.
  I Schweiz lät man folket avgöra om det ens skulle tillåtas moskébyggen, och folket sa nej.

  • Tänk om barnen utvecklar ångest av att höra en ond hotfull gubbe hota varje fredag, presis dom dom fick ångest av att en heltäckt spökplump skulle ta hand om dem på dagis

  • De skulle gynna SD om innehållet blev känt, precis som de program som gjorts i moskéerna med dold kamera.

 37. Det är Eliassons omorganisation av polisen som bäddat för detta. Alla chefer som inte har den rätta värdegrunden är flyttade åt sidan eller så har dom slutat på egen begäran.

 38. Så går det när man släpper in tillräckligt med muslimer i landet samt naiva politiker till makten. En förödande kombination.

 39. Ju större motståndet mot islamiseringen är ju mer kan regeringen och Alliansen skryta i EU & FN över hur duktiga de är på att köra över folkviljan i Sverige och tvinga på oss Agenda 2030.

 40. Bara att gratulera till SD o. Afs i Växjö kommun.
  Kan även påverka riksdagsvalet.
  Men något förvånansvärt….Vem bestämmer över Växjö kommun?
  Polisen eller kommunfullmäktige?

 41. Att detta är en ideologisk statskupp , betydligt mer genomgripande än den som sker i rena diktaturer,
  råder det ingen tvekan om.

  Regeringarna Reinfeldt o Löven har tagit över rollen som IS soldater, med tillgång till den svenska statsbudgeten.

 42. Ödmjuk men med vg i Islam:

  -Spridningen ska ske genom migration/barnafödande/förkunnelse… fick man lära en gång i tiden.

  Kanske helt fantastiskt för EU-regionen Sverige?

  Mycket bättre än Landet Sverige?

  Frågan är hur alla etniska Svenskar som kommer från Landet Sverige och utövar Svensk Kulturell Identitet ska leva?

  Hoppas att detta kommer till stora Turistcentrum som Visby, Stockholm, Borgholm, m.m.

 43. Islam, är ett arabiskt ord som betyder ”att underkasta och överlämna sig till den ende Guden och Hans vilja.”. Att visa total lydnad, kärleksfullhet och villighet till Gud. Att man följer Guds befallningar till fullo. Meningen med vår existens är att dyrka Allah med total underkastelse.
  Låter lockande eller hur?

 44. I Sverige arbetar vi på fredagar och gör rätt för oss!!!
  Dessa muslimska bosättare, blir försörjda av oss andra, med andra ord!!

  • Helt rätt . Men det gäller bara för oss etniska svenskar . Det är bara att konstatera , att denna perversa religon får allt större fotfäste i vårt land så länge vi bara sitter stilla och tittar på !

   • Att titta på intervjuer och reportage från England om muslimers fräckhet säger allt om hur det snart ser ut i Sverige om 15 år..

 45. Islam är inte kompatibelt med frihet och demokrati och mänskliga rättigheter.
  Islam är inte förenligt med den Amerikanska konstitutionen.
  Islam är ett hot mot mänsklighetens överlevnad och ett brott mot mänskligheten.
  Islam är en öppen krigsförklaring till alla icke-muslimer.

  • Vi vet. Säg det till dom ”intellektuella” som ska verka så pålästa och medvetna att dom inte ser skogen för träden står i vägen

   • Islam är Muhammeds Sunna och Koranen.
    Islam = Sira + Sahih al-Bukhari + Sahih Muslim + Koranen
    Nästan inga muslimer följer enbart Koranen. De muslimer som enbart följer Koranen ses som sekterister.
    Haditerna (Muhammeds traditioner) är extremt fientliga mot icke-muslimer. De innehåller exempelvis mer jude-hat än Hitlers Mein Kampf även procentuellt.
    Varför förstår inte Sveriges politiker detta? Är de inte läskunniga?

 46. De som har skrivit under har inte fatta att Sverige inte är självständigt i dessa frågor.

  Rösta SWEXIT och SD, så kan Landet Sverige återuppstå!

 47. Allan måste vara rätt missnöjd där nere i helvetet nu, han fick bara alla fula och ointelligenta att tillbe honom, i hopp om f_tta i himlen

 48. Varför inte fråga Löfven och Kristersson vad de tycker om detta?
  Väljarna har rätt att få veta…

  • De kommer att säga att de ska se över det här och eventuellt tillsätta ännu en utredning som kan vara klar tidigast 2023. Tillsvidare är det polisens sak att avgöra om Sverige ska islamiseras.

   • Precis som när regeringen överlät åt Polisen att avgöra om vi behövde gränskontroller 2015, då det kom 10 000 asylsökande per vecka. Nu kostar detta oss hundratals miljarder.

 49. Grattis växjö ni har fått exakt vad ni röstade på, synd bara att det inte är böneutrop alla sju dagar i veckan.

 50. Snart blir det böneutrop fem gånger per dag. Bönen är central i den islamistiska hjärntvätten. Politikerna måste hänga med i svängarna, så att muslimerna inte tvingas bilda egna partier.

  • Jäpp, Det här är bara början. Musliminvandrarna börjar med ”mjukstart”, så att svenskarna vänjer sig samt politikerna luras.
   Sen Kommer det bara mer och mer krav. Det har vi redan sett på många andra fronter. Bevisning för det saknas inte.

 51. Ja det är illa att det delas ut tillstånd lättvindigt. Sådana här beslut borde fattas genom folkomröstningar (jfr Schweiz).
  Man bör ha klart för sig att varje steg som islamiseringen tillåts fortsätta kommer att innebära mänskligt lidande om/när ordningen skall återställas i landet. Varje indragning av tillstånd för muslimska aktiviteter kommer att uppfattas som kränkande och leda till aggressioner. Det hade varit bättre om myndigheten gjort bedömningen att människors rätt till trygghet och säkerhet är överordnad rätten till att utöva av främmande religiösa ritualer.

 52. Böneutrop, moskébyggen, heltäckande slöja, halalslakt, Ramadan, bönestunder på jobbet, mäns rädsla för att ta i kvinnans hand, barnäktenskap, hedersvåld osv osv….Måste säga att muslimerna som invaderat vårt land gör ett bra jobb.. Som jag sagt tidigare: Man behöver inte ta ett land med vapen. Det går bra med att tillåta en enorm invasion av människor, som tar över i alla instanser!
  Och NATURLIGTVIS, att den INHEMSKA befolkningen LÅTER DET SKE!
  (egentligen är det politikerna som bör klandras, som INTE lyssnar på folket)

  • Dom lyssnar ju på folket.
   87% ville ha det såhär förra året, innan det kom till den egna bakgården vill säga . . .

  • Det är en bra plan. Invadera Europa/Sverige och låt européerna/svenskarna betala för det. Kan det bli bättre?

 53. Polisen böjer huvudet för kroksabeln, snart är det offentliga halshuggningar på TV 4, istället för let’s dance.
  Och inget mello, bara böneutrop i svensk statstelevision, dygnet runt.

 54. Nu tvingas vi höra på Satans verser i det offentliga rummet. Och att acceptera det.
  Prata om underkastelse.
  ”Bara” detta är skäl nog för att ta en kompromisslös strid; vinna eller dö/flytta.
  Satans böneutrop är oacceptabelt.

  • I kommunområdet Araby, så har sossarna uppemot 60% av rösterna…
   Klart att sossarna vill få in fler muslimer i Sverige.
   Vem kan tro något annat?

   Tills de bildar egna partier, skall väl tilläggas.

 55. Antisocialt beteende i det svenska samhället, helt enkelt.
  Lägg gärna dessa Minareter med sina shariamegafoner i överklassens borgerliga moderatområden, då blir det andra bullar. Gärna utanför Annie Lööfs bostad samt utanför alla miljöpartisters hem och sommarställen.

 56. VARFÖR ska just polisen ha inflytande i frågor som rör Sveriges heliga kultur? Det är väl ändå svenska folkets angelägenhet! Vad vet polisen om kultur?
  Att blanda in den är ju helt poänglöst.
  Vem i Herrans namn bryr sig om vad den anser i frågan?
  VARFÖR gör vi inte som i Schweiz och låter folket, genom val, få avgöra vad för slags kulturella symboler som ska få utgöra del av Rikets kultur?
  Det undrar jag.

  Gud give mig kraft att överleva stolligheten som genomsyrar detta land!

 57. Ett par saker är riktigt intressanta här. (1) Polisen har, trots kommunens rekommendation, inte hämtat in synpunkter från närboende med motiveringen att ”allmänheten saknar relevanta kunskaper om ljudstörningar”. Detta är såvitt jag kan bedöma helt unikt och i direkt strid med bl a Miljöbalken och normal praxis, där sakägare (t ex närboende) alltid ska ges möjlighet att lämna synpunkter, oavsett ”förväntad kunskapsnivå”. Det är upp till den som söker tillstånd att se till att sakägarna förstår vad man söker tillstånd för. Annars skulle det byggas t ex vägar och järnvägar utan att man ens hör sig för med grannarna, för ”folk fattar ändå ingenting”. Det finns betydligt knepigare störningar än högtalare som man alltid får yttra sig om som närboende.
  (2) Polisen har uttryckligen gett tillstånd utan att beakta innehållet i utropen. Således bör vem som helst kunna få polisens tillstånd att med högtalare sprida vilket budskap som helst, så länge man gör det i högst 110 decibel. Polisen kommer ju i sin prövning inte att beakta budskapet.

 58. Biskopen Fredrik Modéus: ”Klokt och välbetänkt beslut” att tillåta böneutrop.

  Falska profeter finnes det gott om i vårt kristna land.

  ****************************
  Koranen 3:28 ”Muslimer får inte ha otrogna som vänner.”

  Koranen 3:85 ”Ingen annan religion än Islam är godtagbar.”

  Koranen 5:33 ”Lemlästa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam.”

  Koranen 8:12 ”Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än Koranen.”

  Koranen 8:60 ”Muslimerna måste mönstra alla stridsmedel för att terrorisera de otrogna.”

  Koranen 8:65 ”De otrogna är enfaldiga; kräv att muslimerna bekämpar dem.”

  Koranen 9:5 ”Sedan, när de heliga månaderna passerat, döda de otrogna var ni än finner dem, och ta dem i fångenskap och belägra dem och ligg i bakhåll för var och en av dem. Men om de ångrar sig och börjar be till Allah och skänker till välgörenhet, så låt dem vara.”

  Koranen 9:30 ”Judarna och de kristna är perversa; kriga mot dem.”

  Koranen 9:123 ”Kriga mot de otrogna som bor i din omgivning.”

  Koranen 22:19 ”Bestraffa de otrogna med brinnande klädnader, järnkrokar, kokande vatten; smält ner deras hud och underliv.”

  Koranen 47:4 ”Sukta inte efter fred med de otrogna; hugg huvudet av dem när ni griper dem.”

  Koranen, vers 4:34 Slå din kvinna om hon inte är lydig.

  Surah 4:24. Våldta kvinnor, även gifta.

  • Med vilka FAKTA baserar han detta uttalande på?
   Kristna slaktas som djur i MENA.
   Det som händer i MENA just nu kommer att hända i Sverige,

   • En muslim kan inte neka till Koranen då begår de Haram och får en Fatwa på sig o sin familj. Det IS gör har Islam gjort i 1400 år. De följer bara sin älskade profet och koranen. IS vill ta över andras muslimers områden. Självklart blir det territorium krig. ”Eliten” I världen sponsrar IS med vapen och miljarder.

    En religion som säger åt dig att ta livet av andra , ja då kan de ta sitt egna liv till att börja med.

 59. Varför går polisen mot folkviljan? Vilken agenda har de beslutfattare som gett tillstånd till detta elände som kommer splittra människorna i staden i två grupper. Vi och dom.

  • Ja, men du får ju tänka på att vi vill ju inte göra våra gäster ledsna och kränkta.
   Skulle det vara fel, bara för att vi inte gjort så hittills
   ? Vem har sagt att just vi har gjort rätt

 60. Det sägs, att inom denna dominanta och våldsförhärligande kultur, som har som uppgift att totalt kontrollera sina medlemmars liv in i minsta detalj, så är det farligare för en rättrogen att missa en bönestund än att mörda en ogudaktig medmänniska!
  Det är dessa otroligt ”humana” och ”medmänskliga” värderingar, denna för vår del av världen fullständigt främmande och grymma kultur, som våra förtroendevalda politiker släppt in i vårt land och som nu har rätt att förkunna för alla i området sin övertygelse och detta i högtalaranläggningar!!
  Tänk om våra kristna kyrkor hade gjort på samma sätt, att varje söndagsmässa så hade omgivningen inte kunnat bli förskonad från, vare sig man var ateist, av annan ortodox övertygelse, därför man hade sänt ut böner och predikan i högtalare från kyrktornen och påtalat att den protestantiska övertygelsen är den enda rätta och att det som man kallar sin gud är den enda på jorden?
  Så ingen av våra ansvariga politiska beslutsfattare företräder längre oss, det svenska folket. Inte ens den svenska kyrkan bryr sig om sitt folk. Särskilt skrämmande är det när vi också fått veta, att denna kultur har som målsättning att ta över vårt land totalt och kommer införa sina egna mordiska och inhumana lagar.
  Så vänner – – – detta är vad vi har att vänta!

 61. Herregud!
  Detta är bara början! Snart ljuder stenåldersutropen över hela landet!
  Om inte SD får minst 50% i Växjö efter detta så är svensken dum på riktigt!

  • Tyvärr tror jag att alla svenskar som har råd eller möjligheter kommer att flytta ifrån Sverige. Förvinner företagen så är vi snart ett U-land…igen.

 62. Tyvärr bara 110 decibel, jag hade föredragit runt 200 decibel för då hade folk kanske vaknat upp från sin coma

  • Det spelar ingen roll hur mycket decibel högtalarna har på taket på sin moské. Skiten ska stoppas då det inte hör hemma i Sverige.

   • Det var ju Palme som fick in ett tillägg i grundlagen, där Sverige skall verka för ett multietniskt samhälle. Förordning;1975:26
    Ingen folkomröstning som brukligt vid grundlagsförändringar.
    Tio år senare, så blev Palme som bekant mördad. Ett samband?
    Inget som Säpo har fäst något avseende vid,. enl. säkra källor.

 63. Var det inte steffe svetslös som stod i en moske på vår nationaldag och rabbla verser ur koranen?

 64. Varför måste böneutropen vara bara på arabiska? Det vore ju bra om de ropade på svenska också. Så kanske 87%arna känner sig manade att komma till moskeen.

 65. SD fick 12,23% av Växjöborna i riksdagsvalet 2014, i kommunalvalet fick SD 7,55%.
  S fick 31,29% i riksdagsvalet och 32,3% i kommunalvalet.
  Grattis till alla de Växjöbor som uppenbarligen ser fram mot mer islamisering.
  Jag sörjer med de som röstat på SD och som vill värna om det svenska samhället och det svenska folket.

 66. Bra! Hoppas att det blir på fler platser, det är enda sättet att väcka de sovande Europeerna.

 67. Muslimerna skall kallas till bön mitt på dagen under normal arbetstid.
  Har muslimerna inga jobb att sköta?

 68. Vid polisens presskonferens i Växjö ställdes enbart ett fåtal och mycket allmängiltiga frågor från närvarande journalister. Något annat var väl inte heller att förvänta sig. De flesta i PK-media tycker säkert att böneutrop från en moske är av godo.

 69. ISLAMISERINGEN av SVERIGE fortsätter i oförminskad hastighet.
  Det betyder att hatet mot muslimer kommer att öka. Dom har en för oss en helt främmande kultur.

  Varför kan inte dessa människor ta seden dit dom kommer.
  Vi Svenskar har levt i ett tryggt och säkert land med lika värderingar. Men sedan importen av främmande kulturer ökat lavinartat så har ett helvete drabbat oss Svenska folk.

  • Om vi förbjuder islam och Moskéer och nonchalerar alla krav på Sharia samt skriver lagar som kräver att muslimerna ska följa kristen och svensk värdegrund, så tror jag att inga muslimer vill bo kvar i Sverige.

   • Så länge de enorma BIDRAGEN finns kvar och öses över importfolket så kommer dom att stanna kvar.

    Inga krav på att dom skall försörja sig med eget arbete, BIDRAG, BIDRAG lockar lika mycket som en sockerbit för flugorna.

 70. Busch Thor tycker det är olyckligt att tillåta böneutrop. Varför har inte KD tagit strid i frågan tidigare? Nu är det så dags.

 71. Söndringen av Sverige fortsätter helt enligt NWO-planen och helt oavsett vilka som sitter vid den politiska makten. Det som gäller är den ekonomiska makten och den vill ha söndring , splittring och utraderandet av nationalstater. Den som till äventyrs tror något annat är inte vid sina sinnens fulla bruk. Det är dags att vakna upp.

  Muslimer och Islamister används i Sverige för att söndra och förstöra det svenska samhället – Makterna som bestämmer vet mycket väl vad som händer i ett land som Sverige när du plockar in för många främmande fåglar på för kort tid. Att det lixom bara ”råkat” hända är en önskedröm som vissa medborgare och många nyttiga idioter till politiker har fått för sig. Grunden till det vi ser utspela sig nu har varit i utrullning länge.Varför tror ni vi är med i EU och varför skulle det nödvändigtvis skrivas in i vår grundlag? Det är dags att kasta dagismentaliteten på tippen…kort sagt dags att vakna……OCH…..det är inget illa med muslimer ….men dom har inte den minsta önskan att bli ”Svenskar” om nån till äventyrs tror det. Muslimer passar bäst i sina egna stater och det har inte det minsta med främlingsfientlighet och rasism att göra.Islam som system är okompatibelt med västvärlden som det ser ut nu.

 72. Varför ställer inte Löven och Regeringen sig frågan:
  Varför flyr dom till kristna Sverige600-700 mil bort till fots?
  Varför inte till Saudi, Dubai, Iran, Algeriet?
  Där finns ju deras systrar och bröder och ganska bra med pengar.

  VARFÖR??????

  • Löfven och regeringen är kommunister. De kommer inte att ge sig förrän Sverige inte finns kvar.

  • Ja, jag vill höra ett uttalande från Regeringen varför islamister ”flyr” till Sverige, efter att ha passerat många fredliga muslimska länder.

   Vilket kontrakt har Sverige med arabländer att man ska tvingas ta emot dem? Varför tillfrågas inte svenska folket som ska betala kalaset?

   Asylrätt ska vara ska vara ett bestämt nummer, säg. 500 pers./år, i bästa fall.

 73. Libanon släppte in muslimer, nu vann terroriststämplade Hezbollah senaste valet och muslimer/terrorister styr nu landet.

 74. Det är helt ofattbart. När man tror att Sverige är så vansinnigt ett land kan bli så kommer nästa galenskap.
  Detta kommer nu öppna upp för böneutrop överallt i Sverige.
  Sverige är redan Europas svar på Mellanöstern. Nu kommer det också att låta som Mellanöstern.
  Europa kommer att behöva gränsskydd mot Sverige.

 75. Islam tar över landet bit för bit. De som påpekar detta faktum är enligt vänsterliberalt etablissemang – hatiska…

 76. Vi som är Sverigevänner och röstar på Nationalistiska partier behöver inte skämmas, vi har inte röstat för den här skiten.
  Men antar att det kommer bli vi måste stoppa skiten!

  • Polisen brukar alltid vara den rådande maktens små knähundar.
   Gulligt, men ack så sorgligt…..
   Ådalen -31 var inget undantag…………..

 77. Tycker synd om alla nationalistiska svenskar men tycker i övrigt att det är lika gott åt alla sossar, moderater och sjuklövern att Sverige islamiseras. Ska bli kul att se Mona Sahlin i permanent slöja förvägras dricka vin.Klart över 50% av svenska folket har i alla år röstat för islamisering och då bör de i demokratisk anda få det också!

 78. Det var ju väntat,svenskar skall vara alla till lags,om så man ligger med skallen på schavotten,och den lokale bispen böjer både rygg och knän inför islam .
  Inte förvånande alls att hundratusen nu lämnar svenska kyrkan årligen.

 79. 2025. All form av ringning i kyrk klockor förbjuds i hela landet eftersom dom kränker profetens barn. Sakta går det upp för de godhjärtade att Islam är och betyder underkastelse. Kalifatet är fullbordat.

 80. Har det blivit tillåtet på ett ställe så är det snart utspritt över hela landet och de där
  vrålaporna blir att stå i varenda by och skrika ut sina hot och hat.

 81. ”Det var så här det började i 30-talets Tyskland…”

  Snart hörs det varje dag. Och sen fem gånger per dag. Vad blir nästa steg? Och någon återgång kommer troligtvis inte att accepteras utan våld.

  • Det finns väl ett 100-tal NMR:are och upp mot 1 milljon muslimer i Sverige. Att Sveriges journalister försöker göra NMR till problemet är desinformation och propaganda.

  • Ja, enda trösten i islamiseringen av Sverige är att batikhäxor och s.k. ”feminister” kommer att drabbas värst…

 82. Om Svenska Kyrkan hade haft omsorg om ett kristet Sverige så hade de låtit kyrkklockorna gå för fullt under den tiden utropet pågår.

 83. För att göra Sverige svenskt igen måste vi bedriva ett tvåfrontskrig, dels mot Islam och dels mot Stefan Lövén, vänster-/PK-fundamentalisterna. Historien visar hur det kommer att gå, se på Tyskland under andra världskriget.

   • Ja, du har rätt. Ofta undrar jag om journalisterna har någon mandat eftersom de styr politiken för det mesta, politikerna rättar sig efter vad journalisterna gapar om.

  • Norrmän, danska, finnar och islänningar skriker i panik. Vi vill inte bli som Sverige! Vi vill inte ha det som i Sverige!

 84. Tänk att bo i Växjö t.ex en varm dag,du vill öppna dina fönster,och sen behöva
  höra denna skit ? Snacka om integritets intrång,det är vårat land för helvete
  Överklaga,överklaga,överklaga

 85. Jag stödjer inte längre svensk polis, dom bästa verkar ha slutat och det finns bara feministiska dialogpoliser kvar, dom kan ha skiten..

 86. Om alla kringboende som är missnöjda demonstrerar det med att ställa ut högtalarna till sin ”musikmaskin” och tex köra samma radiokanal kan man både dränka skränet från minareten och visa sitt missnöje

  • Då kommer de att gripas av polisen, för att de utgör en sanitär olägenhet och det får ju inte förekomma, med ett enda ständigt undantag ala 110 decibell.

   • Om ett helt samhälle gör det under fyra minuter får polisen en mycket besvärlig uppgift. Även om bara några få gör det inledningsvis kommer polisen ändå inte att hinna göra någont. Om det dessutom bara är under mycket kort tid kan inte ens den mest PK granne ha fog för någon anmälan om någonting.

    • Få se om det är något ”go i Växsjöborna”, sätt igång, med det ena och det andra dvs rösta också på SD eller AfS.

 87. De nöjer sig inte med böneutrop en gång i veckan, inte förrän dagens alla böneutrop får ljuda blir de nöjda, sedan har vi ju sharialagarna det räcker inte med en sharialag de måste få tillämpa alla sharialagar på de rättrogna och de otrogna.

 88. Jag kommer klaga, när jag hör böneupprop blir jag sugen på kebab och kött är ju inte bra för varken hälsa lr miljö.

 89. Wow! 110 decibel ger permanenta hörselskador efter ca 1 minut. Något som polisen kontrollerat? Nej, förmodligen inte! Jalla, jalla, ISLAM åt alla!

  • Snacka om rediga aktivister NMR, de har inga fega gummiryggar de Även om jag kommer att rösta på AfS 2018 så säger jag,
   leve aktivismen för ett islamfritt Sverige!
   Lycka till NMR!

 90. Det bör även påpekas att Polisen har inte tagit hänsyn till vilket budskap som ska sändas.
  ”inga andra synpunkter eller intressen har beaktats, exempelvis innehållet i det som sänds ut” säger Polisen.

 91. R.I.P framtid och välkommen regression! Stort grattis till folket i Växjö som fick precis vad de röstade för!🍾

 92. Klart att folkmords- och pedofiliideologin islam ska få tvinga på alla sitt budskap! Och sjuklövern jublar.

 93. Ja vad ska man säga? Det råder iallafall inget som helst tvivel om att vi för tillfället befinner oss i det flataste och mest ryggradslösa landet på planeten. Men den andra söndagen i september går vi till valstugorna, inte sant!

 94. Eftersom biskopen gläds över vrålen på arabiska så gå ur Svenska kyrkan så går den ur tiden snabbare än med de 100 000 medlemmar som lämnar varje år.

 95. Löven gör bort sig, Växjö gör bort sig, ja nästan hela Sverige skämmer ut sig..
  Vågar man hoppas på att SD passerar 30% gränsen i valet 2018?
  Man får redan nu 2 gånger insatsen på att SD ska bli större än moderaterna, och det lär dom väl klara lätt!

  • Alltså, jag instämmer i det du säger, nu får man ju verkligen skämmas på allvar att man är svensk det är ju en sak som är säker…………….

  • Men det vill afs stoppa, unga tjuriga som inte fick som dom ville, försöker nu propagera mot SD och samnytt släpper fram dom, och då blir det inte ett starkt parti utan två svaga.

 96. Om nu dessa 5000 (som har skrivit på namninsamlingen) menar allvar med att de vill slippa höra böneutrop, så måste ju det betyda att bara i Växjö så har AfS minst 5000 röster.

  • Om dom menar allvar med sin protest är det väl SD som är det självklara valet för att få förändring inte bara retorik

   • Jag förstår inte samnytt som släpper in mängder med afs reklam, som i sista änden kommer att skapa två partier som inte får vara med på överläggningarna, om SD får möjlighet att bli största parti så vänder allt, men det vill ungtupparna sabotera, för det handlar inte om Sveriges bästa, det förstod SD när dom delade ut ”rött” kort.
    Det finns ju ”filter”

  • Detta är ju en av de frågor som måste bli klarlagda för att AfS skall kunna komma in i Riksdagen. AfS har varit mycket allmänna vad gäller migrationspolitiken och inte specifikt pekat ut faran med islam.
   Man funderar ju då allmänt om detta beror på att man har gjort ett annat ställningstagande i Israel/Palestina-konflikten än SD och kanske till och med har gamla ”bruna” band till islam.
   Om detta hinder undanröjdes, så skulle AfS lätt komma in i Riksdagen, tror jag.

  • Det finns väldigt mycket vildsvin i trakterna runt Växjö, varför inte locka in dom till Araby, morötter fungerar säkert bra som lockbete!

 97. Klockorna i Sverige tickar moturs, sakta men säkert
  återgår vi till ett samhälle som generationer av våra
  förfäder kämpat och ibland givit sina liv för att slippa.
  Medan de ”Goda människorna” gör allt för att ockulta
  traditioner åter skall frodas i vårt land.
  Bedrövande utveckling, men ändå glad att inte bo i
  Växjö.

  • Ja men det blir väl slut på Pride tåg också. Trevligt att se feministerna täckta i svart Och hundägare får vakta sina hundar. Snart brinner ladugårdarna med grisar också

 98. 70 decibel – Riktvärde för maximal ljudnivå vid uteplats i anslutning till bostad
  80 – 90 decibel – Passerande godståg
  100 decibel – Discotek, rockkonsert

  En ökning av ljudtrycksnivån med 8-10decibel till 110 decibel vid ett BÖNEUTROP
  upplevs av de flesta människor som en fördubbling av hörselintrycket, det vill säga ljudet upplevs som dubbelt så stark.
  ALLTSÅ kommer det nu tillåtna böneutropet upplevas DUBBELT SÅ HÖGT SOM EN ROCKKONSERT !!
  Ja.a, muslimerna lägger under sig alltmer mark. Men det kommer att stoppas snart, eller hur? ; /

  • 110db är det högsta missljud man enligt lag
   har möjlighet att tillåta, vem vet annars hur långt
   dom hade gått??

 99. Grattis Växjöbor.
  Nu får ni en anledning till att fundera på hur ni röstade 2014 och hur ni kommer att rösta i september

  • Rösta bort ”den islamska ljudterrorn i Växsjö”, våga rösta rätt den här gången växsjöbor!

 100. Om vi ens ska ha en lag som heter hets mot folkgrupp, undrar jag följande: Vad är det vanligaste tillropet i samband terrorattentat? Är det inte: ”Allahu akbar”…. Detta stridsrop ska nu ljuda från högtalare i Växjö. Varför är inte ”Allahu akbar” hets mot folkgrupp när så mycket annat är det?

  • Allahu akbar betyder ”Allah är större”. Observera att det inte betyder ”Allah är stor”.
   När jihadisten skriker detta vid ett terrordåd så talar jihadisten om sitt motiv för terrordådet.

   • Jo jag vet och i mina öron låter det ganska hotfullt oavsett kontext. Hotfullt mot icke-muslimer dvs otrogna människor enligt islam. Detta säger jag eftersom jag känner till islams syn på oss ”otrogna”. Det är hets mot oss, om man så vill.

 101. Om man delar ut dylika tillstånd så kan man ju undra hur det står till med landets tillstånd.

 102. Jag vet inte, visst far det gamla ordspråket ”Bättre fly än illa fäkta” genom huvudet någon gång ibland, men jag stannar nog ändå. Jag stannar och slåss för det jag tror på och för rågen och för de röda stugorna med de vita knutarna. Och… fortsätter svenska kyrkan sitt vänster- och islamiseringståg så åt helvete med den.

 103. Sverige islamiseras inte…Nejdå….Det här är ju så oskyldigt så…Ingen baktanke överhuvudtaget….Nejdå….

 104. Min gamla ömma moder lärde mig att: ” .. ger man dem lillfingret så hugger de hela handen..”

 105. Min skatt skall inte gå till pk poliser som viker sig som ynkryggar allihop och underlåter rapportera signalement på araber som våldtar stjäl rånar mördar skjuter och nu skall sprida sin våldsideologi och stenåldersbeteende genom böneutrop.
  Svensk polis är ett bedrägeri.

  • Jag glömmer aldrig när polisen dödade Osmo Vallo, genom att trycka ner hans rygg, så att han inte längre kunde andas!

 106. Varför kan man inte ordna med riktade böneutrop via våra smartphones, eller är vi svenskar för dumma för att inte inse det?

  • Jag vill inte höra någon muslimsk bön när jag sitter på tunnelbanan,bussen m.m.
   Islam ska förbjudas!

    • Går bra utan också.
     Jag var en gång på en tunnelbaneperrong när en muslimsk man började rabbla verser ur koranen fast det var fullt med svenskar där.
     Det var vid Fridhemsplan där många byter linje till ghettot.

 107. Vi har haft judar i flera hundra år. Vi har fått allt fler katoliker. Vi fick många kristna ortodoxa från forna Jugoslavien och även Grekland.
  Ingen annan grupp har så aggressivt krävt och fått denna särbehandling och ansett sig stå över alla andra!

 108. Ni Socialdemokrater med er ärade, hyllade STORE ledare, LÖFVEN, fattar ni inte att ni har orsakat ett stort HELVETE för Svenska folket ?

  Utropen från mosken 110 decibel är som att en bilradio spelar på högsta volym, vem orkar vara i närheten av detta oljud , kanske hjärntvättade socialister.

   • Ett mot alternativ till vansinnet i Växjö, vore att varje fredag parkera ett antal bilar på parkeringen vid mosken och låta bilradion stå på högsta volym.
    Ps. säkert som amen i kyrkan så kommer hela Växjös poliskår att mota bort bilisterna för att dom stör omgivningen.
    Moske utropen är en lisa för själen för alla Växjöbor.

 109. ”Den islamska ljudterrorn” biter sig fast i våra svenska samhällen och sossarna bara myser, skäms på er och ni påstår att ni ställer er bakom de mänskliga rättigheterna, pyttsan, diktaturens kreatur det är vad ni är i praktiken!

 110. Nu da växjö har get tilladelse till muslimsk bönne utråp,vad så med att ge tillsdelse til at sitta i parkerne och drikke en öl det ar dansk kultur

 111. Ingen tvekan längre om att Sverige numera tillhör de mest islamiserade länderna i Europa. Det är väl bara Tyskland som ligger före.

 112. https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84ktenskap_i_islam
  Denna ideologi skall alltså en gång i veckan basuneras ut via högt uppsatta högtalare över en hel Svensk stad. Vi skall nu påtvingas Islam. Hur djävla ruttet och sjukt har det Svenska samhället blivit. Och stupfulla vänsterextremister och andra galningar jämför detta med ett ding-dong från en klocka i järn eller mässing. Vad är det nu för mening med att kämpa för ett jämställt samhälle där män och kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter. Lägg antingen ner all kamp för jämställdhet, och glöm tanken om en fri och öppen värld REAGERA NU!

  • Och kyrkklockan kan man glömma i sammanhanget, böneutropet är helt annat, ett budskap som läses upp.

 113. Som SD:are tackar jag för draghjälpen inför valet.
  Syltryggarna agerar ofrivilliga valarbetare åt SD och stärker avskyn mot islam.

 114. Jag begriper inte, varför muslimerna får lov att vara så krävande, nedlåtande och oförskämda gentemot människor av andra livåskådningar, på samma gång, som de inte tål ett enda dugg själva…. Bedrövligt!

 115. Det här är farligt. Jag vill verkligen ingen något ont, vare sig kristen, ateist, muslim eller soldyrkare men detta är jävligt farligt. Fattar inte beslutsfattarna det?

 116. Det handlar inte om ljudvolym, det handlar om budskap som är helt emot trosfrihet, enligt lagen har människor rätt att tro som dom vill, men inte enligt islam.

 117. Hyllar man en profet som mördade folk = kristna och hade sex med en nioåring så kan man ju inte vara vid sina sinnes fulla bruk.
  Vilken kristen hade hyllat Jesus om han hade gjort det som Mohammed gjorde?
  Fredens religion my ass.

 118. Så när sjuklövern pratar om fler poliser till 2024, menar dom svenska poliser lr sharia poliser?

 119. Växjö är ju inte så stort,så 5000 underskrifter är mycket! MEN det skiter man fullständigt i!Man kör över oroliga människor! Allt i islams namn!Hoppas växjöborna kör dit med sina bilar och kör med stereon på full volym!.

  • De vågar helt enkelt inte stoppa nåt som har med islam att göra. Det ser bra ut inför framtiden. Not. Dessutom när betydde det senast nåt vad svenskarna tycker? Folk är så naiva att de fortsätter rösta på partier som inte slåss för sina väljare.

    • Dess fler ljudkällor dess tydligare budskap. Bilstereo, PA, hemmaljud är tillräckligt många med på det med samma radiokanal etc. så ger det ordentlig effekt i ett område

     • 110 dB högt placerade högtalare är svårt att få makt över, då gäller det bara att SD blir största partiet då kan politiken förändras men det försöker afs stoppa, och då får ni ha kvar oljudet, tacka afs för det.

 120. Vad händer om man ansöker om att sända ut mässandet från svenska kyrkan i högtalare? Varför ska bara muslimer få sända ut ett budskap? Sen har vi alla frikyrkor som också kan vilja sprida göra sig hörda. Det skulle snart gå över styr. Som det är nu har moskéerna fått särrättigheter.

  • Ja, för böneutropet innehåller ju ett religiöst budskap, de säger liksom inte bara ”kom till moskén” precis…

  • Vad säger dom om frälningsarmen, pingstkyrkan, ulriksbergskyrkan kräver att få gå ut med sina budskap med högtalare och samma volym, men det kanske vore trevligt att med 110 db gå ut med. //Han är min sång och min glädje Han är min Herre och Gud//

 121. En svensk gamling går långsamt på sina gamla gator med sin rullator och höjer långsamt blicken.

  Framför honom tornar sig en byggnad upp som han hört kallas moské upp och plötsligt utbryter ett skräckinjagsnde väsen ifrån högtalare mässande monotont på ett språk han inte förstår. Män i kransskägg med hotfulla blickar rusar till mot moskén och på andra sidan gatan vankar en hord med gravidtjocka kvinnor som ser ut att gå omkring i tält trots att det är sommar.

  Gamlingen undrar vart han har hamnat. Är han fortfarande kvar i Sverige? Kanske är det hans gamla sinne som spelar honom ett spratt. För bilden framför honom stämmer inte överens med den lugna och trygga stad han en gång växte upp i.

  Uppjagad och rädd skraltar han hem på sin rullator och låser sin dörr. Nästa promenad får nog vänta ett tag.

 122. Helena Hummasten vars svärsom släpps i december 2018, hon den fiskrenserskan ( sådana är det tydligen synd om ) från Finland, hon höll svenskarna i ett järngrepp under många år.
  Det var få som vågade oppunera sig då hon hade stora delar av det politiska etablissemanget bakom sig.
  Hon frotterade sig verkligen med de som hade makt, googla för mer information.

  • Området heter Araby (arab-by i folkmun) de enda etniska Svenskar som bor i området är missbrukare och det är miljonprogramlägenheter enbart.. Jugoslaver & Araber bråkar där dagligen, det som kommer hända är att jugoslaverna flyttar, poliskontoret i området är sedan flera år tillbaka nedlagt.

   • Juggarna kan vara trevliga, inga erövrare och de är rätt tränade, konstigt att de jagas bort och inte tvärtom.

 123. I Ljungby har det inte varit tal om någon liknande ansökan. Vice
  ordföranden för Muslimska föreningen i Ljungby, Abdelhak Lahouaichri
  tycker att hans kamrater i Växjö är fel ute.
  – Vi är gäster i det här landet och vill inte ha några kulturkrockar. Det här kommer bara att slå tillbaka på oss, sade han i en artikel i Smålänningen

 124. Samma moské som nu fått tillstånd, uppmanar andra moskéer att också söka tillstånd. Ofattbart ogenomtänkt.

  Tack vare de här ofantliga dumheterna, kommer Växjös böneutrop att slå tillbaka med full kraft. Och alla de som ställer sig bakom eländet, kommer att möta ett mycket större motstånd i framtiden. Till att börja med, i kommande val nu i höst.

  Det här är synnerligen kontraproduktivt för böneutropsideologins utbredning i Sverige. Sverige kommer inte längre att stå framåtlutad med byxorna nere. Andra tider väntar från och med september. Vänta bara…

 125. Åter ett bevis på ”Ge dem ett lillfinger” …….
  Ett annat bevis är den sanslösa flatheten hos kommun och polis som inte förstår att de kommer att ta över till slut om vi inte säger STOPP.

 126. När Växjö inom en snar framtid drabbas av bråk och ökad segregering blir kommunchefen förvånad. Han kan inte heller förstå varför alla svenskar flyttar färifrån.

 127. Förhoppningsvis blir det då även tillåtet att uppföra en grisgård i närheten av mosken…
  Eller tar ”hus-i-h-s-ck-” då eftersom detta skulle kunna störa ”fredens religion” hos våra ”nya herrar”….

 128. Det här ingår ju bara i det planerade- och ( för all del ) det pågående folkbytet. Frågan är ju bara vad som hänt med majoriteten av det Svenska folket som – verkar det som – villigt spelar med i denna otäckt regisserade fars.

 129. Hur korkad är majoriteten väljare i Sverige? Vad är det för regeringar och kommnalråd och myndigheter folk röstat fram? De får vad de tigger om. Andra som inte vill också dessvärre.
  Ändrar de sig inte så fortsätter det. Islam ger sig inte förrän det har makten i Riksdag och Regering. Lita på det. Betgsäkert.
  Lita på en enkel och obetydlig medborgare och landsman, men som förstår vad som sker till skillnad. Många fattat men måste bli fler och majoritet.

 130. Om svenskarna hade varit normalt funtade så skulle de bildat medborgargarden och åkt ut för att jämna minareter samt mosk’er med marken. Ibland kan man undra vilka folkslag som egentligen är dysfunktionella.

 131. De små delmålens tyranneri. Som Svensk totalt diskriminerad av regeringen. Vad är det för något de kommer att yla ut? Allahylandet lärdes aldrig ut i skolan nu terroriseras svenskarna med myndigheternas godkännande. Vad blir nästa av dessa tyranner?

 132. Tycker ej det är lämpligt att enskilda polisstationer skall bedöma detta. Det skall finnas en nationell policy, självklart ett förbud.
  Vem kollar upp, och översätter hatramsorna? Tillåts svenskar gå ut på gatorna och predika hat mot islam också?

 133. Därmed har Islam besegrat den svenska demokratin i ett första slag.

  Fler slag kommer i och med att detta blev tillåtet.

  Mycket vill ha mer.

  Följande inofficiella lista på islamistiska krav finnes redan:

  – Minareter

  – Sharialagar

  – Koranskolor

  – Jihab (för alla)

  – Halal

  – Hederns upprätthållande

  – Grisförbud

  – Osv

  Den myndighet som godkänt detta är uppenbarligen helt okunnig om Islam.

  För Islam innebär beslutet att beslutsfattaren är svag och feg och kan därför bearbetas mycket hårdare framgent med helt ohemula krav.

  Var och som känner Islam vet att dessa svenska krav på tidpunkter, decibeltal och bla, bla, bla betyder inget för en islamist. De är bara ytterligare tecken på en fundamental ynklighet som Islam inte kommer att vara sent att utnyttja.

  Men beslutet är ju i nuvarande regerings ”anda” så det är väl där det förankrats först.

  Stackars Sverige och svenska folk när dess egna representanter villigt låter Islam sätta sin fot på deras nacke.

  • Stackars okunniga folk. Med det här beslutet fortsätter det med mera liknande krav och beslut.
   Inte första gången som en kommun ger efter. Tydligen har de order i de sju så kallade sjuklöverpartierna landet runt från regeringen och regeringarna det varit hittills, att godta allt islamskt. I ett auktoritärt land lyder man auktoriteten.
   Hyckleriet måste få ett slut. Hur ska folk fås att inse? Kan inte längre tiga och slå ifrån sig, som de flesta gör.

 134. En sådan här ansökan om böneutrop ska kompletteras med en Miljökonsekvensbedömning med bullerutredning av kommunens miljö- och hälsoskyddskontor!
  Har Skolinspektionen (närheten till förskolan), Naturvårdsverket och Boverket tillfrågats om synpunkter eller är det ’shariapolisen’ i Växjö som tagit saken i egna händer och bestämt över folks huvuden?!
  110 dB är att jämföra med vad Naturvårdsverket tillåter för externt industribuller, 50-55 dB..
  Det handlar inte om att 110 dB är dubbelt så högt buller som 55 dB.
  Redan vid bara 10 dB höjning innebär det en FÖRDUBBLING av bullret, eftersom det handlar om en logaritmisk skala!
  Alltså får muslimernas böneutrop ljuda lååångt över de tillåtna gränsvärden som gäller för svensk industri.

 135. Undrar vilka gäster som ska debattera detta känsliga ämne i aktuellt i kväll?
  Blir det Anders Lindberg som vanligt och nån annan icke SD representant?

 136. Bra ! Detta stärker förtroendet för Nationalismen. Beviset för att den behövs finns med råge på både gator och torg.

 137. Undrar vad som hänt om polisen sagt nej? Kommit tillrättavisningar från regeringen.
  Polismästaren förlorat jobbet.
  Svensk polis lyder alltså sharialagar. Snyggt marscherat av M, MP, V, S,KD,Lib, C.
  Skulle skämmas vara statminister i ett sådant land. Illa nog att bo där.

  • Fruktansvärt. Islam tar makten. Även utan att vara majoritet.Hinner innan den blir och definitivt när muslimerna är majoritet. De syns överallt. Unga och äldre. Flickor i deras klädsel och självsäkra unga män och överallt. Som Sverige redan var deras.
   Aldrig önskat. Mot allt förnuft. Vill få slut på det. Men blir ju bara värre.

 138. Nästa steg blir att följa koranen lite mer det tillhör religionsfriheten i Sverige ! ”

  (2:191)

  ”Och döda dem då var ni än möter dem och fördriv dem från de platser
  varifrån de
  har fördrivit er; ja, förtryck är ett värre ont än döden. Kämpa
  inte mot dem i den
  heliga Moskéns närhet, om de inte själva tar upp striden där; men
  kämpar de mot er [där], så döda dem. Det är förnekarnas lön.”

 139. Svagt av politikerna att fega ur och låta polisen bestämma med utgångspunkt i ordningsstadgan. Givetvis skulle fullmäktige ha beslutat i ärendet, så att medborgarna kunde se var partierna står.

   • De säger väl som vanligt när de skulle behöva ta kinkiga beslut ”Det är inte politiskt gångbart just nu”. Jävla ynkryggar! Innan dessa är neutraliserade kan vi inte få bukt med dagens låt gå-politik.

  • ”Fullmäktige” gör som propagandabladen säger.
   När vi Habodemokrater yrkar om justering i ordningsstadgan är vi ”vämjeliga och främlingsfientliga” enligt S och VL och deras propagandablad Hall Media!

 140. Observera att 110 dB motsvarar ljudet från en motorsåg med full gas på en meters håll! Alltså direkt skadligt om man inte bär hörselskydd.

  • Precis vad jag anmälde högre upp. Detta blir ett fruktansvärt oljud som inte är tillåtet vid någon som helst nyetablering annars. Kan inte vara så svårt att överklaga detta.

 141. Och än värre kommer det att bli 2022 när de har ett parti i Riksdagen!! Men som vanligt fattar inte svensken något, utan man kommer att sitta och vifta med sina ballonger till Mellon på lördag!

 142. I Botkyrka är det utrop fredagar kl 17 tror jag och det lär bli samma i Växjö.

  Ha det så kul alla 87%:are som röstat för detta. Kommer att ljuda fint över villatomterna lagom till fredagsgrillningen…

 143. Ha, ha, ha. Här inte till ämnet, men måste berätta. Svenska kyrkan satt upp kaffeautomat och bjöd på kaffe och kakor utanför tbanan. Först på kvarn var zigenska tiggerskan. Ho, ho.

 144. Det här vet vi alla hur det fungerar. Först bara på fredagar, sen fredag och tisdag, sen varje dag, och till slut 5 gånger per dag med högre decibel.

 145. BÖNEUTROP= LAND-OCH SJÖVÄDERRAPPORTER i radion.

  DN:s kulturskribent Maria Schottenius klagar över de många SMHI-rapporterna och diskuterade detta med P1:s kanalchef Nina Glans igår morse på P1.
  Den senare: ”– Det finns inget krav på oss att sända så mycket väder, det är snarare en tradition och ett upplevt behov. Det kanske är ett sätt att veta att världen står kvar. Bekräftelse på att platserna ligger där de ligger. ”
  HÅNFULLT!

  Bl.a. säger kulturskribenten: – Även om vi inte tror på vädergudarna, eller känner att vi personligen kan göra särskilt mycket åt vädret, skapar kontakten med själva vädret trygghet i det dagliga BÖNEUTROP som orkestreras av public service ”
  KRÄNKANDE!

  Undra om dessa ärthjärnor reflekterat över att rapporterna (sammanlagt 35 min/dag) behövs – alla har inte tillgång till internet och mobilappar och att få veta på morgonen hur vädret ska bli under dagen och natten är väl en självklar rättighet?!
  Men att Kulturnytt har mer än dubbelt så lång sändningstid hade de inget att erinra om. . .
  KULTUUUR är gu’bevars viktigare än att folk ska få höra sin väderrapport – åtminstone enligt akademikernas värderingar!

  Bakom betalvägg:
  https://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/maria-schottenius-vaderleksrapporten-ar-svenskarnas-boneutrop-orkestrerat-av-public-service/

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6947762

 146. De verkar dessutom ha en ovanligt korkad biskop i Växjö stift som rentav välkomnar böneutrop! Idiotpräst!!

  • Han gör det av ren och skär rädsla.

   Det är bättre att vara polare med dom farliga än dess motståndare.Det är en inbyggd överlevnad strategi som människan besitter.

   Prästen är rädd för kommande konflikter.

   • Dom är inte rädda – dom är globalistmedlöpare med marxistisk agenda – om än i prästdräkt. Svenska kyrkan har blivit Svenska Folkets fiende. Jag rekommenderar alla att gå ur.

   • Nä nä, jag har läst intervjuer som gjorts med honom. Han är helt världsfrånvänd och tror gott om alla. Handhjärtan i massor.

  • Rimligen borde han få sparken då han inte dela de kristliga värderingarna som är ett uttalat krav för att få anställning i Sv Kyrkan.

 147. Har polisen informerat sig om de budskap som föreningen sprider genom sin hemsida? Är det hets mot kristna och judar? Ingen myndighet som vet som vanligt?

  • De hukar längst bak för att inte förarga männen under bönestunden. Helt i linje med hur Sverige vill ha det framledes.

  • För att deras fruar är hemma och föder barn medans svenska tjejer ska könskvoteras in på arbetsplatsen där de är helt värdelösa. Ta bort deras rösträtt annars kommer Mohammed göra det när muslimerna är majoritet i Sverige.

 148. 110 decibel är väldigt hög ljudnivå som vad jag vet inte är tillåten i andra sammanhang utomhus. Industrier och liknande har enorma krav på sig vid sina etableringar som ligget på ca 85 DbA om jag inte missminner mig.
  Nu måste alla närboende med alla medel försöka att få bukt med Växjös islamistiska polis.

   • Oj ännu värre än vad jag trodde. Tack för info. Då är 85 dBA en gammal siffra från nån annanstans. Kan möjligen bara temporära toppar vid starkt trafikerade vägar. Men så mycket bättre, vem som helst måste ju kunna överklaga med stöd av denna siffra.

 149. Bassam Al-Baghdady, som jobbat framgångsrik med att avprogrammera IS-avhoppare i Mellanöstern, har översatt ett antal budskap från Växjö moské.
  http://www.bassam.nu/hets-mot-judar-och-kristna-fran-vaxjo-mosken/

  ”Allmosorna för Alfiter kommer att samlas in i år för våra familjer i Palestina Gaza må Gud bevara, och svika judarna Guds fiender”

  ”Han låtar sin dotter klä sig vad hon vill av nakna och västliga kläder med motiveringen att hon är ung. När hon bli äldre kan han inte rätta till henne. Lär era döttrar att klä sig anständigt sedan barndomen”

  ”Vore bättre om en av er bli huggen med en nål av stål i huvudet än att röra en kvinna som är inte tillhör dig” (undrar om detta även gäller svenska kvinnor?)

  ”Ät och drick inte med din vänstra hand därför att satan äter och dricker min sin vänstra”

  ”Oh muslim, de firar Jesus som Gudson och detta är hädelse må Gud hjälpa oss. Hur kan du delta med dessa ”Kuffar” otrogna i sin högtid”

  ”Förbud mot att döda muslimer”

  ”Ingen större synd än att döda en oskyldig muslim”

  ”In hadith står det”

  ”Om hela existensen förintas är det lättare för Gud än att döda en muslim man”
  http://www.bassam.nu/hets-mot-judar-och-kristna-fran-vaxjo-mosken/

 150. Varenda mening i Adhan är i fundamental konflikt med mina egna värderingar och med min tro. Jag skulle uppleva det som ett oacceptabelt intrång i min rätt att inte bli påtvingad religion. När jag tänker på hur jag skulle känna mig om jag var tvungen att regelbundet lyssna på detta, känner jag vreden bubbla inom mig. Denna utmaning mot våra värderingar kan mycket väl leda till våld. Detta är ingen ”lek”; beslutet att tillåta böneupprop kan mycket väl visa sig vara fatalt misstag.

 151. Kan ingen skaffa en megafon o skrika böneutrop utanför våra partiledares fönster varje fredag och söndag, muslimskt o kristet. Vilken fin kulturell upplevelse de skulle få varje morgon.

 152. Det är kvinnor. Tusentals år av Europeisk civilisation och det tog bara 100 år med kvinnornas rösträtt att förstöra det.

 153. – Märkligt att de som har att tillvarata allmänhetens intressen inte gör det (d v s de som försörjer dem och vars uppdrag de har). De borde entledigas från sina uppdrag omgående.

  • Avtal sedan länge med ledarna inom islam som predikar sossevänligt, det funkar kanske detta valet men när islampartiet kommer blir det krav att rösta ”rätt” möjligen används högtalarna till det i 110 dB.

 154. Vi har religionsfrihet i Sverige och om man som svensk vill hylla Muhammed och hans hatiska, påhittade gud så får man det, i det privata. Men muhammedanska böneutrop har verkligen inget i Sverige att göra och utländska muhammedaner bör inte ges (fortsatt) uppehållstillstånd, de har visat att de varken vill eller kan anpassa sig i vårt land.

 155. Där ska inte finnas någon religionsfrihet, det är bara ett av de
  idealistiska progressiva liberala fantaserna som den vita mannen hittat
  på tillsammans med mänskliga rättigheter, asylrätten med flera.

  När det kommer till religionsfrihet så är detta ingenting som återgälldas
  av andra religioner och framför allt då Islam. Så vi förlorar bara mark
  och eroderar våran kultur i våran etniska grupps sjukliga tendens att
  projicera våran egen moral och etik på alla andra etniska grupper.

  Med andra ord vi TROR att andra kommer behandla oss såsom vi själva
  behandlar dem. Detta är kanske den vita mannens största svaghet och den
  utnyttjas av ALLA andra raser inklusive Judar och hög IQ Asiater (även
  ifall de är mer självgående och duktig i sin egen rätt).

  Samma fenomen som kan observeras när det kommer till invidualism vs kollektivism.Är
  du för individens rätt ? Det kan du vara så mycket du vill men det
  kommer inte hjälpa dig eller din in-grupp ty de som arbetar med ett
  kollektivistiskt tänkande kommer krossa dig, ditt atomiserade samhälle
  med individrättigheter och stå som vinnare i slutet.

 156. Sveriges regering och kommuner bryr sig lika litet om svenska folket som muslimer och zigenare gör.

 157. Dags att alla begär att gå ha utrop, allt från föreningar, partier, affärer, restauranger, organisationer, entreprenörer osv alla med sina budskap.

  Tänk utrop från SD, sedan McDonalds MP S glasmästeriet, livets ord nmr osv osv.

  Tänk hela dagarna fyllda av olika budskap som alla måste tillåtas, det måste ju vara likhet inför lagen.

  • Intressant! Om alla krävde att få be 5 gånger på dagen. Alla företag var tvungna att bygga särskilda rum för ändamålet. För att inte tala om ramadan. Fem veckor ledig och sedan fem veckor semester. plus alla andra högtider de har. Mycket bra för sveriges ekonomi och företagens.

 158. Varför måste de skrika ut det i högtalare i 100 dB? Kan de inte skicka ett sms till de troende i stället?
  Aha, tänkte inte på att Muhammed inte hade sms på sin tid, när han skrev Koranen…

   • Gammel Svenskarna kan inte språket men 2ra generationens invandrare vill dom slå vakt om och tvinga att leva kvar i föräldrarnas tro

   • Vi måste lära oss att Islam och muslimerna är vida överlägsna oss vanliga svenskar och mycket mer värda.

  • Märkligt att de måste ha nyaste, finaste, dyraste mobilen och likaså med Audi, Mercedes, Volvo (i förekommande fall) och BMW. Dessa prylar fanns ju inte på medeltiden. Vad säger koranen om detta?

 159. Det bästa vore att ropa ut ”Allah Akkbar” från alla kyrktorn, morgon, middag, kväll.
  Det är nog inte alls så svårt att få vår muslimvurmande ärkebiskop med på det tåget.
  …och SD, det ser ut som om ni kan spara in en bra slant när det gäller PR…

 160. Godkänns det här för att ansvariga tror muslimerna kommer sköta sig bättre? Har det fungerat i Fittja? Är området ett av Sveriges trevligaste och finaste nu?

 161. Vanstyret av detta land har nu spridit sig till Polismyndigheten. Hur tänkte de när de satte gränserna 110 dB och 45 dB? Vet de ens hur högt det låter? Polismyndigheten respekterar inte att en vettig människa inte vill ha muslimska ramsor hörbara i sitt boende! Jag skäms över detta beslut och den som tagit det måste få sparken omgående. Det kanske finns en plats för dig på McDonald’s om du har tur och de vill ha dig. Kompetens för något annat har du definitivt inte.

 162. När man lyssnar på partiledardebatten märks det vilka som ligger bakom rådande politik med böneutrop och annat muslimskt. Utbrott på utbrott från de andra partiledarna utom Kristersson mot Jimmie Åkesson.
  Kristersson vill resonera. Insett allvaret.
  Snart kommer väl de första första rohingyerna också. Isabella Lövin är inte någon Isabella av Spanien precis.

 163. #120 db är en kvinnorörelse mot muslimska mäns våld mot kvinnor i Tyskland.
  Till exempel det läsiga taharrush som det heter och de praktiserar och tigs om i media och regeringar i Europa.
  Nästan samma ljudnivå på böneutropen på för larmet, som kvinnor i Tyskland har i fickan och väskan, om de angrips och ljuder för att skrämma våldsmännen och påkalla omgivningens uppmärksamhet.

  • Var finns denna rörelse i Sverige? Här har vi bara demonstrationer till förmån för förövarna. Feminismen som den ser ut idag är en sjuk företeelse.

 164. 87% banade vägen för denna utveckling sen förra valet. De boende i Växjö får lyssna till detta under fredagsgroggen..

  • Det finns ingen som begriper vad de är för budskap som dundrar ut över Växjös nejder likt förbannat så godkänns detta vansinne.

 165. Det är alltså tillåtet för denna muslimska moské att basunera ut budskapet att den islamiska guden är större än alla andra gudar med enorma högtalare i ett svenskt bostadsområde i Sverige?

  Hur har denna process gått till? Om en svensk organisation hade ansökt om något liknande så hade det aldrig godkänts eftersom budskapet enligt många bedömare är supremacistiskt, exkluderande och direkt hotfullt.

  Men av någon outgrundlig orsak så har denna moské tillåtits detta, trots religionsfriheten, lagen om hets mot folkgrupp, samt ett antal andra förordningar och lagar.

  När lagen på detta sätt kringgås så skapas i förlängningen ett folkligt incitament för framtida konflikt. Det sker vare sig det är rätt, bra eller befogat.

  Är detta tillåtet i Sverige – att med 120 dB förstärkning utanför husen i förorten där många muslimer har bosatt, proklamera ut följande budskap om och om igen:

  ”Den kristna guden är större än alla andra gudar!”

  Helt korrekt, det skulle aldrig godkännas, så varför är det grönt ljus när muslimska organisationer gör det?

 166. Flyttar dom fram positionerna – Är det dags att vi på andra sidan gör det samma.

  Ett steg bakåt – två steg framåt.

 167. Bygg en stor moské på Östermalm med obegränsad ljudvolym på böneutropet så kommer bättre lagar att stiftas som gynnar oss alla.

 168. Hur kan det som basuneras ut i dessa högtalare inte betraktas som hets mot folkgrupp (folk med andra religioner)? Hade det omvända gällt så hade det varit ett solklart fall av hets mot folkgrupp (muslimer).

 169. Ja det sitter väl muslimer i kommunstyrelsen i Växjö. Övriga har väl fått hjärnsläpp. Men inte så konstigt, dom har gått i den svenska skolan.

 170. Detta är vad som på engelska och franska ibland kallas ’dhimmitude’; undfallenheten gentemot islam, som bit för bit konsumerar och underkastar sig Europa som låter sig underkastas. Sverige går naturligtvis ”i bräschen” på många, enfaldiga vis.

 171. Kära Växjö, ni måste inse att böneutrop uppfattas som en provokation. Det kommer att bli problem. Gillar jag inte ett TV-program byter jag kanal, gillar jag inte en artikel slutar jag läsa, men det går inte att värja sig mot böneutrop. Jag vill inte bli påtvingad en annan religion med 110 decibel, vilket motsvarar en konsert eller en motorsåg på en meters avstånd.

 172. VI ÄR ETT KRISTET LAND!!!! DETTA ÄR ETT SLAG TILL I ANSIKTET PÅ OSS SVENSKAR!!! VI ÄR TILLRÄCKLIGT MÅNGA ICKEMUSLIMER SOM INTE VILL HA DETTA I VÅRT LAND!!!! SD2018!!!!!!

  • Tror du Gud accepterar den kristendomen som varit rådande i Sverige, kan det vara så att har fått nog.
   Söken HERREN, medan han låter sig finnas;
   åkallen honom, medan han är nära, står det, men Svensken har bara åkallat när han varit lite extra ”nödig”

   • Det får stå för dig. Anser att vi INTE SKA ISLAMERAS BARA FÖR ATT DE FINNS HÄR. INGEN HAR ERHÅLLIT INBJUDNINGSKORT!!!!!

 173. Många pratar om när svenskar blir i minoritet, det är oväsentligt. Långt före det styr Islam från en minaret.

 174. Borde inte folk gå ditt med sina motorsågar och spela sina låtar i ca 3 minuter varje fredag …. som jag läste lite längre ner så är det runt 110db …. då är det tydligen okey

 175. I många år har våra politiker predikat att vi är ett sekulärt land, vi som kallat oss kristna har fått ödmjukt gå åt sidan.
  För säkerhets skull tillsätts en ärkebiskop som inte ”tror” på mannen som talar om tro hopp o kärlek, och störst bland dem är kärleken, Han talar om att vända andra kinden till och att ge, inte ta, kan det vara så att Gud tagit sin hand ifrån Sverige, genom det får satan fritt fram, för islam verkar helt klart stå under satans ledning, det ser man på både vad koranen lär och ondskan som följer i deras spår,
  Koranen 3:28 ”Muslimer får inte ha otrogna som vänner.”

  Koranen 3:85 ”Ingen annan religion än Islam är godtagbar.”

  Koranen 5:33 ”Lemlästa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam.”

  Koranen 8:12 ”Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än Koranen.”

  Koranen 8:60 ”Muslimerna måste mönstra alla stridsmedel för att terrorisera de otrogna.”

  Koranen 8:65 ”De otrogna är enfaldiga; kräv att muslimerna bekämpar dem.”

  Koranen 9:5 ”Sedan, när de heliga månaderna passerat, döda de otrogna var ni än finner dem, och ta dem i fångenskap och belägra dem och ligg i bakhåll för var och en av dem. Men om de ångrar sig och börjar be till Allah och skänker till välgörenhet, så låt dem vara.”

  Koranen 9:30 ”Judarna och de kristna är perversa; kriga mot dem.”

  Koranen 9:123 ”Kriga mot de otrogna som bor i din omgivning.”

  Koranen 22:19 ”Bestraffa de otrogna med brinnande klädnader, järnkrokar, kokande vatten; smält ner deras hud och underliv.”

  Koranen 47:4 ”Sukta inte efter fred med de otrogna; hugg huvudet av dem när ni griper dem.”

  Koranen, vers 4:34 Slå din kvinna om hon inte är lydig.

  Surah 4:24. Våldta kvinnor, även gifta.

 176. Dessa eländiga landsförstörare kommer att stå till svars en dag och straffen blir hårda. De som styr i kyrkan är satans lakejer som tagit över och skall också dömas hårt !

 177. Polis och kommunpolitiker är så jävla fega att det saknas ord alla gömmer sig bakom såkallade lagar och regler men för helvete era medborgare vill ju fan inte ha det är ni så jävla döva och ni växjöbor som inte skrivit på ni är ta mig fan dumma i huvudet!

 178. Jag begriper inte varför pedofilerna får så mycket att säga till om. Nu ska deras pedofilbudskap skrikas ut i högtalare. Jävla poliser som inte har vett i skallen. Hur fan kan de tillåta dessa pedofiler ta så stort utrymme i samhället?

 179. Grattis Växjöbor! Ni är många som har röstat fram det här. Många och fega och utan minsta tanke på era barn och barnbarn.

  • Vad får dig att tro att det ens har skett en omröstning i frågan? Jag rekommenderar att du läser lite statsvetenskap så att du får lära dig hur lagstiftande sker i detta land och vad som krävs för att lokalt ändra i den lokala ordningsstadgan. Och om du kallar oss i Växjö för fega på grund av detta beslut så kan du ju gärna beskriva på vilket sätt du utmärker dig som en modig person vid liknande beslut?

 180. Annie kan ju lyssna på sina kompisar medans hon käkar på högerskon.Alla andra i Växjö kan ju slå i gång stereo-apparaterna med volym så dom slipper höra eländet.

 181. Tragiskt att de tillåter sånt här…….sånt här som vi (socialdemokraterna en gång i tiden) kämpat för i 100 år att komma till dagens jämställdhet! Nu är troligtvis det sekulära Sverige på fallrepet och en bedrövlig kvinnosyn på frammarch!!!!!

 182. Innan ni beskyller växjöborna så måste ni förstå ett par tre saker: 1. De allra flesta växjöbor är INTE glada över detta beslut. 2. Ingen omröstning har skett över huvudtaget. 3. Lagstiftningen kring saken i fråga går inte att ändra då ett enstaka dumt förslag dyker upp.

  Skall ni klaga över något så klaga över att våra politiker inte ser faran med att dansa med ”djävulen”. Och sitt inte och gapa och skrik i kommentarsfält för att sedan sitta tysta då vargen kommer ur sin kula… står ni raka i ryggen då också?… tja, då är jag med er, men att klandra värxjöbor för att de har blivit utsatta för ett mentalt övergrepp är efterblivet… och till er som i er enfald klandrar växjöborna har jag bara en sak att säga…be om ursäkt era felavlade beläten.

  /Växjöbo som inte vill ha böneutrop

     • Jo, på olika partier med olika idéer…sant, men du tycks hänvisa rösträkning i förra valet till att svensk lagstiftning inte är särskilt uppdaterad kring religiösa frågeställningar. Det sitter inte ihop enligt mig. Jag delar sannolikt din frustration över att sådana saker som böneutrop med mera tränger sig in i folksjälen men rikta ditt fokus och din energi dit där det gör mest nytta. Jag hänvisar i mitt svar ovan att man knappast kan klandra värxjöborna för att deras lokala muslimska förening har fått igenom sin önskan om böneutrop baserat på svag svensk lagstiftning.

     • Nej, men jag kan tala om för dig att då den så kallade moskén byggdes för närmare tio år sedan så lovades det att inga böneutrop skulle komma med i bilden… jag sa till alla jag känner att vänta ni bara och se. Sedan kan jag upplysa dig om att det är en ganska stor och enerverande process att ändra lagstiftningen även på högst lokal nivå som kommunfullmäktige… där de allra flesta växjöbor aldrig befinner sig… troligen lika lite som du befinner dig i ditt lokala kommunfullmäktige? Har jag rätt?

     • Ja, men för helv… Vad är det du inte förstår? Innan jag fortsätter att argumentera med dig vill jag bara fråga hur gammal du är? Inget fel med ålder men den kan spegla den förståelse man har för statsskick. Jag är 47 så gör jag ingen hemlighet av det.

     • Jag är lika gammal som dig. I kommunpolitiken så kan det vara upp och ner med politiska handlingar. I Fagersta tex så var vänsterpartiet ledande länge pga bäst företagspolitik. De agerade som kapitalister med en gnutta kristdemokrati.partipiskan är inte lika vass på kommunnivå.

     • Ge tillbaka med samma mynt,vad hindrar er att med en bil med högtalare på taket spela tekno eller nåt?Sålänge det inte överskrider 110 decibel så är det lagligt enligt komunlagen….

     • Det skulle det kunna vara, men det skulle liksom detta beslut krävas just… ett godkännande av polismyndigheten som beslutar i frågor som rör den lokala ordningsstadgan. Givetvis är det mycket politik med i spelet vilket har påpekats för våra lokalpolitiker

     • Tanken har nog slagit många som de facto bor granne med moskén… ska bli intressant att på fredag få höra detta spektakel… fast jag vet inte om jag pallar att lyssna förstås

     • Den svaga svenska lagstiftning har räckt för att stoppa evangeliska frikyrkor som vittnade och sjöng på gator och torg, men det stoppades i många fall med hänsyn till ordningsstadgan, många kyrkor vill presentera sin tro med att sända gudstjänsten i högtalare och då handlar det inte om dessa höga db men det stoppas på grund av att det är störande ljud.

     • Ja, jag vet… det är fruktansvärt beklagligt att se denna utveckling där politiker låter sig förföras av floskler som religionsfrihet och mångfald med mera. Jag har bott och rest mycket i mellanöstern och jag vill nog enklast säga att det finns INGENTING i den regionen som vi är i behov av hemma i svea rike.

    • Frågan som vårat parti (SD) har drivit i 30 år. Det är inte så att ingen har påtalat den här utvecklingen i Sverige och har haft viljan stoppa den. Det här blir viktigaste frågan inför årets val. Rösta sverigevänligt!

     • Absolut, men här skriver ett antal personer saker som varken har med det ena eller det andra att göra

    • Nåja, men nu har ni facit. Så vad tänker växjöborna rösta på i höst? Centerstyrda Alliansen med vindflöjet Kristersson som galjonsfigur?

  • Har du något konkret förslag till oss som inte är Växjö bor vi kanske kan ställa upp, kan Växjös kyrkor lägga moteld?
   Kan du frälsningsarmens stridsrop

   • Jag är inte helt säker på att jag till fullo förstår din frågeställning. Men om du menar om ”ni” kan hjälpa oss bli kvitt böneutropet så säger jag bara … se till att inte kasta bort ”din” röst i valet på någon som förespråkar denna utveckling. Och nej, jag kan inget om frälsningsarmén då jag inte är en troende person och således inte är intresserad av religion.

    • Jag trodde att alla kunde detta, men ser att g&f förklarar bra, men många här föreslår att svara på samma sätt,
     Men det tycker jag också men att svara med bön i ”kammaren” som är kristet, pröva!

  • Jag lider med er Växjö-bor, era fastigheter kommer sjunka i värde, anstormningen av muslimska män varje fredag kommer öka otryggheten i området, era döttrar kommer löpa ännu större risk att bli våldtagna och ni svenskar kommer påtvingas via högtalare få höra att islam är den enda rätta läran. Visserligen på ett språk ni inte förstår, men ni vet alla att det är vad som ropas ut.
   Vore dock intressant att få veta hur ni i ert valdistrikt röstade 2014.
   Och hur kommer ni rösta i september?

 183. Kallande till gudstjänst ska naturligtvis i Sverige tillåtas på S A M M A villkor för alla religioner, det vill säga från kyrktorn, klockstapel, minaret e.d. U T A N några högtalare eller megafoner tillkopplade. Eller varför ska vissa särbehandlas?

   • Oförstärkt, enbart med egna röstresurser, ja. Klättra upp i tornet och stå och skrika, alltså.
    Tillstånd för högtalare med störande utrop av vad slag det vara må är det polisens sak att neka.

    • Att överhuvudtaget tillåta muslimer bosätta sig i Väst var alla tiders största misstag! Att inte kräva total anpassning till Västvärldens värderingar till punkt och pricka är nästa misstag! Islam måste förbjudas i hela Västvärlden och helst på hela planeten!

 184. Sätt upp en kraftig högtalare mittemot med Hasse Anderssons ”får man ta hunden med sig in i himlen”……….
  …..

 185. Ännu ett bevis på hur den vansinniga invandringen av muslimer kommer att påverka vårt land. Över en miljon muslimer har kommit hit på mycket kort tid! De flesta av dem är analfabeter med krav som Svensson inte är i närheten av…Kommer aldrig att räkna sig som svenskar – ALDRIG!

 186. Kristna får acceptera böneutrop eller flytta. Innebär det att muslimer måste acceptera skolavslutning i kyrkan med förbön?

 187. Hoppas att någon driftig som har möjlighet att vara där varje fredag mäter både längd och ljudnivå och anmäler varenda fall då de överträder med en enda sekund eller dB……

  • Det är så väl tilltaget så dom kan lägga sig lite under så att ingen kan klaga, jag kan garantera att visning av hus inte sker på fredagar, nu när många kommer att sälja, sedan köps dessa av muslimer som förökar sig genom inflytt och delning.

  • Åk dit med ett par bilar och sista bil hänger på tutan. Kommer någon och klagar, vinkar framförvarande bil fram bilen, som kör om och lägger sig framför varpå nu bakomvarande upprepar proceduren.

   Ta dit ortens orkester

   Bränn av jäkla batteri av överblivna påsksmällare

   Köp marken brevid och starta en grisfarm

   Överklaga. Överklaga.

   Är du kristen konvertit – HMF är din vän.

   Gör va f*n som helst. Men nu är det stopp. Man har tagit nog med mark och passerat vad som är anständigt.

 188. Polisen tar islams parti igen, nu kommer väl islamist ylandet skyddas av statsmakten. Polisens anseende har fått ytterligare en törn. Skulle varit intressant att veta vilket parti den här polismannen sympatiserar med är det islamist kramarna inom Centern som är i farten igen.

 189. Det finns väl regler för vad de får ropa ut? Nu är det väl på arabiska, så det är väl ingen svensk som hör hatbudskapet mot oss otrogna.

  • Polisen struntar i VAD de ropar ut, bara det inte överstiger 110 decibel. Svensk polis verkar ha skadats kroniskt av att ha haft kräk-Danne som chef.

 190. Om ett gäng satanister öppnade en kultplats och krävde att death metal på högsta volym skulle spelas klockan 12 på natten därför att det är då de håller sina offerriter så tror jag knappast att det skulle tillåtas. Jag har faktiskt lite svårt att se skillnaden mot att en skäggig gubbe får stå och vråla om islamism i ett torn på arabiska. Det handlar om störande av den allmänna ordningen och det faktum att minst lika viktig som religionsfriheten är friheten från att påtvingas en religion och dess riter. Tydligen så struntar svenska myndigheter helt i den stora majoriteten som fortfarande inte är muslimer.

  • Precis! Religionsfrihet måste väl betyda frihet från religion om man inte vill ha det.

  • Religionsfrihet är inte religionsrättighet. De styrande i Växjö får väl bytas ut i samband med valet.

 191. I Fittja störs man inte aaaalls av böneutropen som ljuder ifrån den mosken, såg nåt inslag där två kvinnor som arbetar vägg i vägg intervjuades. sökte då info på hur många db som är maxgräns i Fittja: 60. 60!!! Så varför blir Växjös tillåtet att skräna ut nästan det dubbla???

 192. Det handlar INTE om själva BÖNEUTROPET det handlar OM att Fredag kl 13.00 JOBBAR VI i SVÄRIGÄ och det skall också Muslimer och andra Besökare också göra…

  OM Nu Alla Besökare i Moskéerna JOBBAR som Svensken, innebär det att 100 tusentals MÄN tar Ledigt 52 ggr om året och ev Stoppar Produktioner och har LÄGRE Arbetstimmar per månad än Svensken har…..

  Så kan Vi INTE ha det…!!

  LÄGG Besöket på Söndagar, pga allas Lika Värde i SVÄRIGÄ …!

 193. Decibelskala, mätt från när det inte är trevligt längre:

  70 dB = ”Loud” som storstadstrafik
  80 dB = ”Very Loud” dundrande lastbilar
  100 dB = Som en helikopter. På med hörselkåporna för helvete.
  110 dB = ”Extremely loud” kallar till islamsk bön i Sverige 2018.

  Bara sådär helt appropå …

  • När det gäller islam så kan man inte vara alltför petnoga, tycker 87% av zombierna i denna soptipp vi kallar Sverige.

 194. Lite civil olydnad skulle inte skada i detta fall. Gå hundpromenaderna runt moskéen så ofta ni kan och GLÖM ALLTID att ta med er hundbajspåsar. Se bara upp så vovven inte äter nåt från marken, det kan ligga förgiftade köttbitar där.

 195. Hoppas att polismannen som visade sin fantastiska hänsynslöshet mot de kringboende blir översköljd av tackbrev för alla nya fräscha röster på SVERIGEDEMOKRATERNA!

 196. Det här kränker min självklara rätt att slippa höra religiöst dravel. Böneutroparen manar till bön till den ”ende guden”. Ren reklam för intoleranta utövare. Jag tycker man ska polisanmäla för kränkande av kristna värderingar.

 197. Grattis Växjö, äntligen har ni fått det ni längtade efter, böneutrop. Jag hoppas att alla har lärt sig av Växjö och tänker på detta när valdagen är här

 198. Biskopen är positiv. Jag uppmanar alla att lämna svenska kyrkan.

  Var är kvinnorna i bönelokalen? Vi skall inte ha patriarkala samhällen.

 199. Skulle inte förvåna mig om polischefen fått en slant för sitt ”ja”. Men mutor förekommer ju inte i Sverige om man får tro den officiella versionen.

 200. Religionsfrihet ger dig inte automatiskt rätt att föra oväsen. Tystnad är den största bristvaran vi har i Sverige. Hur många platser har vi där det är helt tyst? Där du kan höra fåglars kvitter och vindens brus utan att bli störd av flygplan, bilar, maskiner eller glassbilen. Vi måste sträva efter en bullerfri miljö. Ja, jag tycker även att kyrkklockor och gkassbilen borde förbjudas.

 201. Haha, grattis alla växjöbor. Ni förtjänar varenda decibel av de 110 som är tillåtna. Hoppas de kör på 150 dB också. Olagligt? Ja, det är mord och våldtäkter också och det har inte hindrat statistiken att raka i höjden. Det sorliga är att vi kommer att höra böneutrop från varenda liten ort snart…muslim som icke muslim.

 202. Tillåts en sinnessjuk sekt som Islam så är det bara starta en egen, mer högljudd en.
  T.ex ”Hårdrocksgitarrslaktarsekten” – samla en drös gitarrfantomer vid samma tid nära mördarsektens ylande och jamma ihop på hög volym 😉

 203. Detta om något är väl HMF HETS MOT FOLKGRUPP för vi svenskar måste väl
  räknas som en folkgrupp även vi–Totalförbjud allt offentligt religionsutövande
  Dessa islamister får ju all religiös information som de behöver genom sina paraboltvkanaler–så böneutrop är helt onödigt—–det är bara en territoriemarkering
  för att visa att islam har tagit över makten i området

  • Hela vårt Sverige är muslimens islamiseringsOmråde .

   Lite pö om pö pissar de in kvarter efter kvarter . Område efter område .

   ’ Svensson ’ lita aldrig på en muslim . Han är piskad av imamen / koranen att hata & förgöra dig . Amen

  • En ”religiös kränkande ljudterror” som drabbar alla, dvs även de som inte vill ha eller tror på islams lära, en kränkning mot alla andra religioner i staden.

   Är det lagligt att en religion, ska få gallskrika ut sina kränkande ord mot alla som inte tror på islam alls?

 204. Islamiseringen av Sverige fortskrider!!!
  Ett varnande exempel, borde vara Libanon, där Hizbollah snart styr Landet med egen majoritet!!!
  För att säkra ett västerländskt Sverige, bör man lägga sin röst på SD!!!

  • Vill man inte lägga sin röst på SD,
   får man gärna rösta på det rakryggade partiet
   Alternativ för Sverige, förkortat blir det AfS.

 205. 8 maj 2018. Det var dagen då myndighetssverige återigen tog ett av de avgörande besluten på Sveriges väg till islamisering. Det är då märkvärdigt att inga ledande politiker kan ta dessa avgörande beslut! Tex togs beslutet att ge alla syrier som kom till Sverige permanent uppehållstillstånd av en tjänsteman på Migrationsverket. Polisen i Fittja tog 2013 beslutet om böneutrop i den första moskén i Sverige. Nu var det återigen den lokala polisen som skulle besluta om den begärda ljudnivån på böneutropet kunde vara störande.
  Nu måste de folkvalda politikerna snabbt växa upp, ta sig ur sandlådan och sluta att vara naiva, dvs barnsligt godtrogna, och inse att de inte kan kamma islam medhårs i Sverige genom att tvinga myndigheterna att ta beslut som de inte kan ta på annat sätt så som lagarna är utformade.
  Förbjud alla religionsutövning i det offentliga rummet i Sverige! Hur ofta ser man tex kväkarna eller sjundedagsadventisterna (för att ta några exempel) utöva sin religion i Sverige? De är inte så stora, men de klarar sig alldeles utmärkt genom att med stöd av religionsfriheten få utöva sina tolkningar av kristendomen i sina lokaler. De behöver inte gå ute på gatorna i olika religiösa klädnader, ha böneutrop eller offentliga utomhusmöten för att få utöva sin tro. Det är bara de som skall markera att deras religion råder och skall ta över landet som ”behöver” göra detta.

 206. På fredag är det bara för Växjöborna att njuta för första men långtifrån sista gången, när islam proklameras över staden.

LÄMNA ETT SVAR