växjö moske
Inrikes

Klartecken för ny moské i Rinkeby för 100 miljoner kronor

Publicerad 6/5/2018
Annons

– Det är en historisk dag, säger Ibrahim Bouraleh på Rinkeby moské insamlingsstiftelse till SVT Nyheter efter att byggavtalet fått klartecken.

Projekteringsarbetet ska sättas igång omgående och bygget ska starta i höst.

Moskén för 100 miljoner kronor beräknas stå klar till 2020 intill Rinkeby allé och kommer få det nya polishuset som granne.

I ett pressmeddelande skriver NCC att projektet kommer genomföras i nära samarbete ned Rinkeby moské insamlingsstiftelse.

– Jag är mycket nöjd med avtalet och tackar Gud för att moskédrömmen nästan är i uppfyllelse. Det är en historisk dag, säger Ibrahim Bouraleh, Rinkeby moské insamlingsstiftelse.

Kontroversiellt polishus

2017 förekom uppgifter om att inga byggföretag ens gav anbud för att bygga det nya polishuset då man menade att området är för farligt.

– Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området, sa då flera poliser som ville vara anonyma till SVT Nyheter.

Det förekom även uppgifter om att poliserna kommer erbjudas skjuts till arbetet och själva huset kommer att byggas som ett fort med skottsäkra fönster, väggar förstärkta med plåt och stängsel runt omkring. Byggnaden skulle även klassas som ett skyddsobjekt.

Men när NCC nu kommenterar projektet låter det annorlunda.

– Det här uppdraget ger oss möjlighet att bygga vidare på de positiva erfarenheter vi har av att finnas på plats i Rinkeby, t ex genom polishuset som vi bygger, och att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av staden i stort. Det ska också bli väldigt roligt att byggnadstekniskt få uppföra en moské, säger Fredrik Anheim, avdelningschef NCC Building.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons