Klimat-Greta portad från EU-parlamentet – högerledamöter ges skulden

5.5K Shares

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg var inbjuden att tala i EU-parlamentet men nu stoppas besöket. EU-parlamentariker Malin Björk (V) skyller portningen på högerledamöter som hon anser inte förstår klimatfrågan och även hyser ett folkförakt.

16-åriga ”Klimat-Greta” har anordnat en global strejkkampanj för klimatet som äger rum den 15 mars. Två dagar innan var det tänkt att kampanjen skulle få ytterligare publicitet genom att låta Greta tala i Europaparlamentet.

Nu kommer emellertid beskedet att det inte blir något tal. Anledningen är att en majoritet av de politiska grupperna har motsatt sig Greta Thunbergs besök i parlamentet.

LÄS ÄVEN: SvD uppmärksammar affärerna bakom Greta Thunberg – två månader efter att de avslöjats

Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk uttrycker i ett twitterinlägg ilska över detta och skyller på högerorienterade politiker som hon menar inte förstår klimatfrågan. Vidare hävdar Björk att högern hyser ett förakt för folkliga engagemang.

LÄS ÄVEN: Statstelevisionen i fake news-offensiv: Greta Thunberg talade inför tomma stolar på ”klimatmötet”

LÄS ÄVEN: Malena Ernman erkänner: professionell lobbyist bakom Klimat-Gretas strejk

5.5K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.