När gruppen Återställ våtmarker genomförde sitt fjärde sabotage för veckan på fredagsmorgonen mötte man på motstånd från allmänheten som tröttnat och bar bort dem från vägbanan.

Precis som i måndags blockerade man Centralbron i Stockholm på fredagsmorgonen. Denna gång tog det dock inte många minuter tills flera bilister fick nog och tog saken i egna händer.

I samband med att polisen anlände till platsen hade gruppen dock hunnit sätta sig ned igen.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister blockerar ännu en motorväg i rusningstrafik

En av dem som fick nog var Jan Emanuel Johansson.

– Det var bussar med vanligt folk som ska till jobbet och så är det några tomtar som tycker att det är smart att stanna trafiken, säger Jan Emanuel till Aftonbladet och fortsätter.

– Jag och en taxichaufför gav dem en hjälpande hand av vägen, säger han.

Liksom tidigare i veckan utlovar extremistgruppen fortsatta sabotage:

Kampanjen fortsätter tills regeringen går med på kravet att börjar återställa våtmarker och förbjuda torvbrytning från år 2023. Vi alla lever under ett dödshot – som vi själva har skapat. Det är dags för politikerna att börja jobba.

SD vill ha fängelsestraff

Efter de senaste dygnens upprepade sabotage av klimatextremister vill Sverigedemokraterna att grupperna kan dömas till fängelse.

– Polisen måste känna att de har befogenheter att lyfta bort aktivisterna och att det kan resultera i att de buras in, säger Tobias Andersson, rättspolitisk talesperson (SD), till Göteborgs-Posten.

Han kan tänka mig ett maximistraff på två år.

– I dag ser vi att de här människorna ofta går fria från påföljd, därför vill vi se en översyn av ordningslagen där man utreder ett grovt brott med fängelse på straffskalan, säger Tobias Andersson.

– Jag förstår att aktivisterna inte kan relatera till känslan det innebär att vara sen till jobbet eller att bli förhindrad att utföra sitt jobb, men om man sätter det lite i perspektiv som de kanske förstår så skulle det vara som att man placerade dieseltruckar som blockerar cykelbanan till deras folkhögskola eller att det var en mänsklig blockad utanför deras vegankafé eller secondhand-butik, säger han.

Se hela händelseförloppet här: