klimatmöte

Facebook / Twitter

Inrikes

Klimatextremister störde vid regeringens klimatmöte

Publicerad 6/16/2023
Annons

På fredagen hålls regeringens nationella klimatmöte på hotellet Courtyard by Marriott på Kungsholmen i Stockholm. Dit hade också klimatextremister tagit sig för att åter igen basunera ut sitt missnöje.

Regeringen har bjudit in näringsliv, civilsamhälle, intresseorganisationer och akademin till mötet som syftar till att ”nå hela vägen till nettonollutsläpp” för vilket det ”krävs en ny klimatpolitik som investerar i fossilfri energi och möjliggör fler gröna innovationer, samtidigt som konkurrenskraften stärks”.

Statsminister Ulf Kristersson (M) har inför mötet pekat ut näringslivet som ”Sveriges nya miljörörelse” och EU som en viktig aktör i den gröna omställningen.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister vandaliserade konstverk

– Mer solenergi, mer havsbaserad vindkraft, mer kärnkraft, vi tar tag i tillståndsprocesserna, snabbar på elektrifieringen, och fattar beslut som återställer våtmarker, sa han.

– Ska Sverige även i framtiden vara ett internationellt, konkurrenskraftigt land så måste vi och våra företag ställa om, och göra det mycket brett. Och då behövs de allra bästa idéerna: politiskt, teknologiskt, industriellt och kommersiellt, för att gå från fossilt till fossilfritt.

Kränkta klimatextremister

Att regeringen inte bjudit in några klimatforskare, miljöorganisationer eller unga till paneldiskussionerna har gjort de klimatextremistiska grupperna upprörda.

Enligt Greenpeace fanns man själva på plats liksom Fridays For Future och ”flera andra organisationer väntas också infinna sig utanför hotellet”. Ytterligare en extremistgrupp, Extinction Rebellion, har ägnat dagen åt att färga Stockholms fontäner med låtsasblod.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Klimatextremister avbröt tv-program – knockades av kamera

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons