På onsdagen presenterade Skattebetalarnas Slöseriombudsman resultatet av omröstningen årets värsta slöseri 2019. Den solklara vinnaren blev klimatpolitiken med 30 procent av rösterna. Isabella Lövin (MP), som ombudsmannen sökte för att dela ut priset till, tycks dock inte vara speciellt hedrad över priset.

– Regeringen har mer än fördubblat anslagen till klimatpolitiken, men trots det minskar inte utsläppen längre. Under 2018 ökade utsläppen till och med. Därför har klimatpolitiken utsetts till årets värsta slöseri, sa Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas Förening.

LÄS MER: Klimatpolitiken utsedd till årets värsta slöseri 2019 av svenska folket

På torsdagen kommenterar den tilltänkta mottagaren av priset, Isabella Lövin (MP), omröstningen.

– De ljuger, och man får anta att det är högst medvetet eftersom de inte rättat något trots att de fått det påtalat, om utsläppen för 2018, säger hon till fPlus.

Enligt Lövin är det ”högst anmärkningsvärt att denna lobbyorganisation kör med alternativa fakta”.

Johan Gustafsson står dock på sig.

– Det är trist att klimatminister Isabella Lövin väljer att stoppa huvudet i sanden istället för att ta en seriös diskussion om hur klimatpolitiken kan bli bättre och mer effektiv. Sanningen är att om utsläppen har minskat eller ökat beror helt på hur man mäter, säger han till fPlus.

Viktigast i det hela är att regeringens klimatpolitik har misslyckats med att minska utsläppen, understryker han och efterlyser en diskussion kring hur klimatpolitiken kan bli bättre och mer effektiv.