Fem knivattacker inom loppet av tre timmar rapporterades under fredagskvällen i stadsdelen Croydon i södra London. En person har avlidit och tio uppges vara skadade. Två av offren har livshotande skador, uppger polisen.

Dödsoffret är en man i 20-årsåldern som påträffades i ett hus på Wisbeach Road. I samma hus knivhöggs även ytterligare en man. Han hade lyckats ta sig till sjukhus innan polisen anlände till platsen, uppger Metro. Mannens skador uppges inte vara livshotande.

Attackerna skedde mellan klockan 18:56 och 21:12, den första på Chapman Road. Nästa larm inkom efter att fyra män anlände till ett sjukhus i södra London med hugg- och skärsår. En av dem uppges ha livshotande skador.

LÄS ÄVEN: Tonårspojke knivskuren och rånad i Malmö

Okänt om det finns något samband mellan attackerna

Strax innan 21:00 anlände ytterligare två knivhuggna män till sjukhuset. Även en av dessa med livshotande skador. Cirka tio minuter senare kallades polis till Dingwall Road i centrala Croydon efter ytterligare en knivattack. Där uppges både den skadade och ytterligare en man ha arresterats.

Polisen vet ännu inte om det finns ett samband mellan attackerna, skriver BBC. Ingen information finns i nuläget heller om motiv till brotten.

I sociala medier beskyller många Londons borgmästare Sadiq Khan för att inte göra tillräckligt för att skydda allmänheten. Polisen i Croydon har nu fått utökade visitationsbefogenheter och även förstärkningar från olika specialenheter, uppger Reuters.