Terrorlarm i Hamburg. En man stoppade bilar och knivhögg förarna samtidigt som han gång på gång skrek det muslimska stridsropet ”Allahu Akbar”.

Under fredagseftermiddagen inkom larm till polisen i Hamburg, Tyskland från en ordningsvakt gällande ett bråk mellan några boende i distriktet Barmbek-Nord. En av de involverade gav sig sedan ut på gatan, där han stoppade bilar och högg mot förarna samtidigt som han skrek ”Allahu Akbar”.

När polisen anlände försökte de först få stopp på mannen med pepparspray sedan elchocksvapen men mannen släppte inte sin kniv utan gick istället till attack mot polisen, varpå en polis drog sin pistol och sköt mannen, skriver Focus.

LÄS ÄVEN: Poliskvinna mördad – fick halsen avskuren under ”Allahu akbar”-rop

Religiöst motiv utreds

Ambulanspersonal gav den skjutne vård på plats men han avled strax av sina skador. Enligt polisens pressrelease har mannens identitet ännu inte kunnat fastställas. Tidningen Bild uppger även att mannens motiv för dåden inte är fastställt. Polisen meddelar dock att det ska utredas huruvida mannen, som enligt vittnen upprepade gånger skrek ”Allahu Akbar” var religiöst motiverad.

– Vi måste också överväga religiös motivation, konstaterar polisens taleskvinna, Sandra Levgrün.

LÄS ÄVEN: TERRORMOTIVET: Sultani skrek ”Allahu Akbar” när han högg svenskarna