ung-kvinna-med-kniv-73663
Inrikes

Knivbeväpnad minderårig flicka rånade bilverkstad

Publicerad 5/6/2019
Annons

Vid 8-tiden på måndagsmorgonen rånades en bilverkstad i Tierp. Den knivbeväpnade tonårsflickan agerade våldsamt och slog sönder saker innan hon tömde kassan. ”Hon bara högg, helt tom i blicken”, säger Christer Holm som jobbar på verkstaden.

– Jag kände direkt att något var fel. Hon var så tom i blicken och sa inte ett ljud, säger han.

Kniven beskrivs som 30 cm lång. Först försökte personalen få kontakt med henne men utan framgång. Sedan började hon hugga mot ett bilbatteri i butiken för att sedan jaga efter Holm. Han hann precis fly undan att bli huggen i ryggen.

Flickan fortsatte att maniskt hugga i glasdörren där Holm stängt in sig. Efter att ha brutit upp kassan och tömt den och tagit en dricka ur kyldisken fortsatte huggandet.

– Det var hemskt. Jag såg att hon hade blodstänk i ansiktet och det var tydligt att det var något som inte stämde. Hon högg och till slut gick spetsen på kniven av för att hon tog i så hårt, säger Christer Holm.

Kort efter händelsen stoppades flickan, som är under 15, av polis. Socialtjänst och flickans föräldrar kom sedan till verkstaden för ett samtal. Flickan är inte känd av polisen sedan tidigare.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1225”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons