Seubersdorf, Tyskland. Faksimil Twitter

Utrikes

Knivbeväpnad syrier högg ner tågresenärer – flera allvarligt skadade

Publicerad 11/6/2021
Annons

Cirka 300 passagerare var ombord på snabbtåget mellan Regensburg och Nürnberg, i Tyskland, när en man med enligt tyska medier arabiskt ursprung plötsligt drog kniv och högg vilt omkring sig. Attacken inträffade vid halv nio-tiden på lördagsmorgonen. Minst tre personer skadades, två av dem allvarligt.

”Det finns skadade. Hur många det är är ännu inte känt”, säger en polistalesman till Bayerischer Rundfunk. Andra uppgifter anger tre skadade, män i åldern 26, 39 respektive 60 år.

Gärningsmannen greps på plats av polis. Av en händelse fanns specialstyrkor från den bayerska polisen i närheten när dådet begicks.

Gärningsmannen syrisk migrant

Tyska medier rapporterar att dem gripne är en 27-årig man, Abdalrahman, med syriskt medborgarskap som erhöll uppehållstillstånd med flyktingstatus i Tyskland 2014. I Sverige väljer media, bland annat SVT och Expressen, att utelämna alla uppgifter om gärningspersonen utom ålder.

Nödsamtalet inkom till polisen vid niotiden. Bilder från Seubersdorf visar ett stort polispådrag och många räddningsarbetare som tar hand om passagerare och tågpersonal.

LÄS ÄVEN: Ny attack i Tyskland: Knivman gick bärsärkagång vid busshållplats

Oklart motiv

En polistalesman säger att bakgrunden till brottet ännu är oklar. Man vet heller inte med säkerhet om mannen ensam står bakom attacken.

Tidigare angavs att dådet inte utreds som en terrorattack men de uppgifterna har numera tagits bort, vilket lämnar frågan öppen. Uppgifter finns också om att gärningspersonen ska ha en historik av psykiska problem.

En talesman för Deutsche Bahn säger att linjen Regenburg-Nürnberg hade varit stängd sedan runt niotiden. ”För tillfället hålls tågen tillbaka på lämpliga stationer.”

Inrikesminister Horst Seehofer (CSU) tackar via sin pressekreterare polisstyrkorna och tågpersonalen ”för deras modiga insatser”. Bakgrunden till dådet ska nu klarläggas utlovar han.

LÄS ÄVEN: Brittisk parlamentsledamot knivmördad i kyrka

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons