Finsbury
Utrikes

Knivgäng väljer ut vita offer i mångkulturella London

Publicerad 9/30/2019
Annons

Efter ett pass på gymmet var sex vänner på väg hem genom Finsbury Park i London. Nära utgången till Stroud Green Road omringades de av ett gäng på 16 unga män, som rånade och hotade att döda de tre vita killarna i gruppen men sa till de svarta att: ”Ni är ok”.

De sex vännerna hade upptäckt att de förföljdes genom parken av någon på cykel men kände sig ändå trygga, då de var så många fler. Situationen förändrades när de plötsligt omringades, rapporterar Islington Gazette.

– Då var det 16 av dem. De kretsade runt, drog en kille åt sidan och sa: ”Ge mig din telefon eller så kommer jag att sticka dig – lägg in ditt Apple Pay-lösenord”, berättar Adrian Klemens, tränare vid Dynamic Sports Academy, där vännerna just tränat.

– I vår grupp var tre vita och tre svarta och de sa till de svarta killarna: ’Ni är ok’ och attackerade bara de vita killarna”, fortsätter Klemens.

Hotade att sticka ner dem
Offret var osäker på lösenordet, eftersom det var hans mammas konto, och efter att ha slagit in det fel ett antal gånger varnades han: ”Gör du fel igen är du död”.

Offret lyckades slita sig loss och fly från platsen. Då gav sig gänget på de andra två vita medlemmarna i gruppen och tvingade till sig deras telefoner.

Offren var unga och pojken som tvingades fly för sitt liv är nu för rädd för att återvända till gymmet. ”De hotade att sticka ner honom,” förklarar Klemens.

Tränaren anser att polisen har en nära nog icke-existerande närvaro i Finsbury Park, som är ett så kallat multikulturellt område med en stor muslimsk population. Den lokala moskén leddes från 1997 till 2003 av Abu Hamza al-Masri som idag sitter inspärrad på livstid i Colorado, USA, efter att ha dömts för ett antal terrorismrelaterade brott i både Storbritannien och USA.

– Jag har drivit gymmet i 13 år och jag har aldrig sett en polis, berättar Klemens.

Polisen varnar för Finsbury Park
Polisen har under de senaste åren avrått människor från att gå genom Finsbury Park på kvällen. Just utgången mot Stroud Green Road är ett välkänt tillhåll för knarklangare och andra kriminella. Det krävs två personer för att stänga grinden men eftersom det bara finns en anställd att stänga parkens grindar om kvällen, förblir den öppen.

För två år sedan hävdades det från myndigheternas sida att: ”Vi arbetar med att ordna så att grinden nära Stroud Green Road ska stängas i skymningen på samma sätt som andra i parken”. Något som uppenbarligen ännu inte skett.

Ingen är än så länge gripen men polisen uppger att man utreder händelsen. Islington Gazette, som först skrev om rånet, lämnar ingen beskrivning av de misstänkta, trots attackens uppenbart rasistiska övertoner.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons