34-åriga migranten, återfallsförbrytaren och sjukpensionären Erlinda Edubi Garcia Gonzales åtalas nu för mordförsök efter den uppmärksammade brutala knivattacken mot en 10-årig svensk flicka i Ängelholm i juni. Hon åtalas även för att ha misshandlat fyra andra flickor, varav tre slogs blodiga med stenar.

Det var i maj och juni i år som Erlinda Gonzales från Honduras genomförde en rad brutala attacker mot barn, alla flickor, i Ängelholm där hon är bosatt efter att ha flyttat hit som kärleksmigrant.

10-åriga flickans blodiga huvtröja efter knivattacken. Bild: Polisen.

Hon har anfört en rad märkliga motiv till dåden, skrattade högt när hon knivhögg en 10-årig flicka i ryggen och har intygat att det får henne att må bra att ”hämnas” på barn som hon är avundsjuk på för att ha haft en roligare uppväxt än hennes egen i hemlandet.

– Jag attackerade denna flicka för jag tänkte att hon inte haft det så svårt som jag, förklarade Erlinda i polisförhör om varför hon brutalt knivhuggit den 10-åriga flickan i ryggen som av rena tillfälligheter överlevde attacken.

Slog flera flickor blodiga med stenar

Erlindas attacker mot flickor inleddes den 31 maj med att hon slet loss håret på en flicka. Sedan eskalerade det. Den 4 och 7 juni slog hon brutalt tre andra små flickor blodiga med stenar. Hon lyckades vid varje tillfälle undkomma och trots att polisen gick ut med en efterlysning lyckades man inte identifiera och hitta den kvinnliga förövaren.

Blod på marken där knivattacken begicks. Bild: Polisen.

Den 12 juni, när hon begick mordförsöket på en 10-årig flicka tog det till sist stopp. Erlinda greps då hon strax efter dådet konfronterade två poliser och hotade att döda deras barn. Hon ställs nu inför rätta åtalad för mordförsök i ett fall, Flera fall av grov misshandel, ett fall av misshandel av normalgraden samt hot mot tjänsteman.

LÄS MER: 10-årig flicka knivhuggen

”Mådde bra” av att misshandla småflickor

Erlinda har berättat att hon mådde psykiskt dåligt och att misshandelsattackerna på små svenska flickor fick henne att må bättre men inte fullt ut bra. Därför trappade hon upp våldet till mordförsök.

Brottet var planerat. Erlinda hade beställt en kniv på Internet för ändamålet som hon hämtade ut några dagar innan knivdådet. Brottsoffret, den 10-åriga flickan, utvaldes däremot mer slumpmässigt. Hon råkade bara vara ett av de barn som kom i kvinnans väg när hon var på jakt efter någon att mörda och som utseendemässigt triggade Erlindas känslor av avundsjuka.

En av de stenar Erlinda samlat på sig för att misshandla småflickor med. Bild: Polisen.

– Jag ville knivattackera någon människa. Jag trodde att det skulle göra mig lite glad. Jag var trött på att hela tiden vara arg. Det blev just en ung flicka för att jag själv blev slagen och sexuellt utnyttjad när jag var i samma ålder som denna flicka, berättade kvinnan under polisförhören.

Motsvarande gäller även stenattackerna. Erlinda hade samlat på sig stora stenar som hon tog med sig ut i ryggsäcken i jakt på misshandelsoffer. Vilka som sedan kom att väljas ut som brottsoffer var mer slumpmässigt.

10-åriga flickan mår psykiskt dåligt

Den 10-åriga flickan låg länge på sjukhus efter attacken. Nu är hon hemma och någorlunda fysiskt återställd. Psykiskt är det emellertid värre. Mannan berättar att dottern ofta vaknar på nätterna och skriker. Då har hon haft mardrömmar om det hon råkade ut för.

Aftonbladet har pratat med flickan som berättat om hur Erlinda agerade i samband med knivattacken.

– Hon gick därifrån och skrattade högt på ett sätt som att hon tyckte att det var jätteroligt. Jag trodde att jag skulle dö.

Det är uppgifter som Erlinda själv också har bekräftat i polisförhör.

– Jag blev lite glad av detta, och kände mig mindre ledsen än tidigare. Jag har varit ledsen i många år.

Slutade ta sina mediciner och ”hörde röster”

Erlinda skyller också attackerna på att hon slutat ta sina mediciner och därför ”hört röster” som uppmanat henne att mörda barn. Hon är tidigare dömd för misshandel och Samnytt har i en tidigare artikel utförligt berättat om hennes bakgrund.

Erlindas medicinförråd. Bild: Polisen.

Hon erkänner merparten av brotten men anser inte att knivattacken mot 10-åringen ska rubriceras som mordförsök. Rättegången inleds i Helsingborgs tingsrätt den 17 oktober. Erlinda har anfört tolkbehov trots 13 års vistelse i Sverige.

LÄS MER: Hon är kvinnan som knivhögg tioårig flicka i Ängelholm