David Bjur och Alexander Voulikainen/Gillestuga där tortyren skedde. Foto: Polisen

Knivhögg Anton och brände sedan såren med gasolbrännare – omtanke, menar hovrätten som sänker straffet

Delningar

Under nio timmar torterade David Bjur och Alexander Vuolikainen Anton Olsson. Bland annat punkterade de hans lunga med en kniv, bröt ett finger med en polygrip och brände över 30% av kroppen med gasolbrännare och kniv. Nu menar Hovrätten i Övre Norrland att de två visade omtanke för Olsson genom att ”stänga” såret till lungan med en gasolbrännare och sänker straffet för brottet.

Den 24-åriga Anton Olsson hade känt David Bjur från Kalix i fyra månader och uppfattade honom som sin vän. Vid ett tidigare tillfälle ska David ha sagt till Anton att han ville tortera honom samt att han är en psykopat. Då trodde Anton att det var ett skämt.

Den 5 maj skulle kompisarna festa och därför övernattade Anton hos Bjur dagen innan. På morgonen skulle en annan vän till Bjur komma – Alexander Voulikainen. Tidigare dömdes de två till ungdomstjänst för att tillsammans ha anlagt en brand i ett skyddsrum, krossat fönster på en skola och förstört en återvinningscontainer.

Voulikainen har träffat Anton tidigare bara en gång enligt domstolshandlingar. Medan han var på väg till Bjur skickade han ett sms till honom med ordet ”Mobboffret”.

Enligt David Bjur kände han sig kränkt av att Anton duschat hos honom utan att fråga om lov.

Tortyren inleddes på övervåningen i Bjurs villa vars föräldrar var på semester. Både Bjur och Vuolikainen började utan någon förvarning att slå Anton. De sparkade honom i ansiktet med fotbollssparkar.  Ur domen:

”Alexander sa då till honom att han skulle kyssa Davids hand och fot eftersom han skadat den. Han ville inte men kysste Davids hand och fot. Alexander och David skrattade. Alexander fortsatte slå honom med tillhyggen och tog fram ett plastpåse som Alexander satte över hans huvud. Det var en ICA-påse som han inte kunde se genom. Alexander slog honom på läppen och han förde då upp sina armar för att skydda sig. Han kunde inte se slagen utdelas. Alexander sa åt honom att ta ner armarna. Hans läpp sprack två gånger till följd av slagen. Alexander tog därefter av påsen och en mängd blod föll ut på golvet. David log och verkade tycka att det var roligt.”

Misshandeln fortsatte med nya tillhyggen – ett brytjärn och en knivvässare. David Bjur tog också fram en kniv:

”David höll kniven framför honom och pendlade kniven mellan tummen och pekfingret. Därefter knivhögg David honom fyra gånder i benet. Huggen tog mot lårmuskeln och det lät metalliskt. David verkade road efter att denne högg honom med kniven.”

Samtidigt verkade Voulikainen fundera på något. Han tog Bjurs kniv och sa att han ville ”testa en sak”. Därefter gick han ner på knä och förde sin hand ned till Antons vänstra revben – och stack kniven in i lungan. Enligt Antons förhör räknade Voulikainen revbenen med handen. Anton kände hur lungsäcken ”poppade till”. Efter 10-15 sekunder bad Voulikainen honom att ta ett djupt andetag. Det kom luftbubblor ur såret. I samband med detta ska Voulikainen ha sagt:

”Det är första gången jag har punkterat en lunga”

För att stoppa blödningen har Bjur och Voulikainen ”stängt” såret genom att bränna det med hjälp av en varm kniv och en gasolbrännare. De ledde Anton ner i källaren och sa åt honom att tvätta sig. Anton hade en stark dödsångest och trodde att syftet med att leda honom till källaren var att döda honom. Han ville inte stanna i duschen för länge eftersom det är lättare att göra kakel rent från blod.

Men Voulikainen sa åt honom att gå tillbaka till duschen och lägga sig. Ur domen:

” Han gjorde som han blev tillsagd och la sig i fosterställning på vänster sida. Han låg i duschen och var rädd. Alexander tog fram en handduk som låg på bänkarna intill duschen. Alexander sa att han ville göra en sak till. Alexander sa åt honom att han skulle lägga en handduk över ansiktet och att Alexander skulle döda honom om han tog bort den. Han minns att ljummet vatten började spola. Det var svårt att vara stilla och han fick kämpa mot instinkten. Han försökte hela tiden hålla axlarna mot golvet eftersom hans liv stod på spel. Han upplevde den första skendränkningen som värst.”

Samtidigt spelade Vuolikainen in händelseförloppet på sin mobil – vilket senare blev ett viktigt bevis för åklagarsidan. Någon gång under skendränkningen började de kissa på Antons ansikte för att ytterligare förnedra honom.

De bådas berättelser bekräftar i stort sett Antons version av händelseförloppet. Någon gång under andra skendränkningen började Antons kropp skaka okontrollerat – antagligen på grund av kombinationen av punkterad lunga och vatten i lungorna. Medan han låg med handduken på ansiktet slog Bjur honom med en skiftnyckel mot ansiktet.

När filmen med tortyren spelades upp i rättssalen förmådde inte Anton att titta på den och var tvungen att lämna salen.

Efter skendränkningarna och slagen sa Bjur och Vuolikainen åt honom att städa i källaren medan de gick ut. När de var tillbaka ville de ”testa” en sak till. De lade en presenning på golvet och ställde en stol på den. Stolen klädde de med en sopsäck. Deras plan var att hänga upp Anton och tejpa fast honom i ett rör i taket så att de skulle kunna slå honom som en slagpåse. De sa åt honom att han måste hålla sig uppe så att röret inte skulle gå sönder.

När Anton svarade att han inte skulle orka det satte de honom på stolen, tog fram en skiftnyckel och ett brynjärn igen och började slå honom med dem på halsen, benen och kroppen. Ur domen:

”Han kommer ihåg att han drabbades av andnöd och att han hyperventilerad mycket. ALexander och David gick därefter upp från källaren och lämnade honom ensam. Han såg en spruta och tänkte att han skulle ge sig själv en hjärtattack genom att spruta in en luftbubbla i kroppen. Han gick runt i källaren och tänkte på att fly och skrika på hjälp, men kom fram till att det skulle göra det hela värre. Hans främsta tanke var att göra slut på sitt liv, inte att fly.”

Snart kom plågoandarna tillbaka och tejpade fast honom vid stolen. Med sig hade de en gasolbrännare och en kniv. De värmde upp knivbladet med gasolvärmaren tills kniven ”brann”. Kniven var helt röd. Vuolikainen brände honom med kniven på halsen, vänster arm, vaderna och bröstvårtan. När Vuolikainen brände honom stod Bjur bakom och skrattade. Voulikainen gapskrattade tillbaka.

David tog över och brände bort han bröstvårta. Efter det tog de en rökpaus. 15-20 minuter senare kom de tillbaka och fortsatte att bränna honom. Ur domen:

”David höll gasolbrännaren mot hans mage, varpå Anton flyttade sig och ramlade och inte kunde ta sig upp igen eftersom hans händer var bakbundna. Alexander sa då att ”du har trettio sekunde på att ta dig upp själv annars skär jag halsen av dig.” David skrattade under hela händelseförloppet.

Efter att de bränt honom stod Alexander och David i trappuppgången och släppte in luft och vädrade eftersom det luktade bränt. Bränt kött har en distinkt lukt och det stank.”

Ur rättsmedicinskt intyg:

”Handflatestort område över höger bröstårta är helt bortbränt, det är en fullhudsbrännskada som kräver delhudstransplantat för att täcka området. På höger ben föreligger en fullhudsskada där huden är helt bortbränd, som också behöves delhudstäckas.”

Efter tortyren med gasolbrännare har Anton bara fragmentariska minnen. Någon har tagit honom till Kalixälven där han lämnades kvar. En förbipasserande hittade honom några timmar senare i ett livshotande tillstånd. Anton var livsfarligt nedkyld – förutom en punkterad lunga som i sig var en livshotande skada.

När han vaknade på akuten ville han först inte prata med polisen eftersom han var rädd att Bjur och Vuolikainen i så fall skulle skada hans lillebror, men så småningom kunde hans mor ta reda på vilka som var gärningsmännen. Voulikainen och Bjur greps av polisen, men varken i polisförhör eller i rättssalen kunde ge några förklaringar till den fruktansvärda tortyr som de utsatt Anton för. Enligt vittnesförhör sade de att Anton ”egentligen inte hade gjort dem något”, men att de ville döda honom ändå.

Tingsrätten dömde den 21-årige David Bjur till 12 års fängelse för ett försök till mord. Den 19-årige Alexander Vuolikainen dömdes för detsamma till 8 år och 6 månaders fängelse med hänvisning till hans unga ålder. Hovrätten för Övre Norrland har dock ogillat domen och menar att det handlar endast om synnerligen grov misshandel och inte om ett mordförsök.

Vuolikainen skrev meddelanden till sin bror under den aktuella dagen. Han skrev bland annat ”Vad ska vi göra. Dra ut han i skog och lämna lr” och ”Jag vill smasha sönder denna horunge mer”. Men detta har mindre betydelse enligt hovrätten mot det faktum att duon brände igen såret på bröstet som orsakats av knivsticket i syfte att stoppa blödningen. I hovrättens mening vidtog de därmed åtgärder ”i syfte att begränsa skadorna”. Efter detta fortsatte misshandeln och tortyren i nio timmar.

Hovrätten har sänkt straffet till 7 respektive 4 år och 6 månader i fängelse. Enligt gällande lagstiftning kommer de att friges efter två tredjedelar av straffet.

Domen i sin helhet och polisens förundersökningsprotokoll kan laddas ned och läsas på följande länkar: DOM B850-18 och Haparanda TR B 343-18 Aktbil 184_maskad

Tycker du att den här artikeln var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

606 KOMMENTARER

 1. Nej men vad bra att veta. Om man torterar någon, ska man bränna såren. Då är man ”omtänksam” och då får man sänkt straff.

  Alltså, Sverige är så perverterat sjukt i sin vurm för gärningsmännen…

   • I det här fallet hade nog ett mord varit ännu mer barmhärtigt, än vad han genomgick. Och jag är inte nöjd med de straff de fick. Tvärtom, jag anser att de inte visade något annat än brutal sadism och hänsynslöshet.

  • Helt sant. Sverige är perverterat bortom räddning – utifrån och in och inifrån och ut.
   Varenda jävla myndighet eller politiker som öppnar käften eller gör nåt – verkar ju helt jävla galen och verklighetsfrånvänd. Är det Mindcontrol?

  • Oavsett vad man gör mot en annan människa, så bör man rimligen slå ihjäl den sen.
   För att förhindra all form av framtida lidande.

  • Sådana farliga psykopater borde inte släppas ut efter avtjänat straff med tanke på att de utgör en fara för omgivningen

 2. Satans domstol! Den domaren behöver utsättas för samma tortyr som offret. Men ska jag vara ärlig så tror jag inte den fan begriper någonting ändå.

 3. Anton Olsson borde veta bättre än att umgås med sådana. Svårt att känna sympatier, och straffet de fick var väl helt ok.

  • Ibland blottar inte vänner sitt sanna jag förrän det är för sent. Min bästa vän blåste mig på nästan allt jag ägde och hade efter nästan 20 års vänskap. Fanns inga tecken på kriminalitet eller onda avsikter hos honom innan han slog till.
   Jag känner stor sympati för Anton och straffen var långt ifrån rättvisa med tanke på den fruktansvärda tortyr dom utsatte Anton för.
   Jag ser att ditt nick är Samhall. Jag får intrycket av att du även arbetar på Samhall. 🙂

  • När hela rättsapparaten består av
   vänsterliberala flum arschlen
   så får vi räkna med vilka galenskaper
   som helst

 4. Dödstraff är det enda den idioten förtjänar,en sån dåre är för omänsklig för att ha rätt att vistas på denna jord.

 5. Tribunaler NU! Förbannade , jävla Svenska aktivistmyndigheter
  Ska dom jävlarna som sänkt denna dom sitta och tjäna av våra skattepengar.
  Dom borde själva få utstå det som beskrivs här – jag garanterar att det då skulle bli annat ljud i PK-skällan. Jag saknar ord. På riktigt.Nånting är väldigt , väldigt trasigt i vårt samhälle.

 6. Rättsskipning ges inte längre av samhället, den måste utföras av den enskilda. De kriminella MC- klubbarna har en strålande arbetsmarknad framför sig. Jag tror det är många som lätt hostar upp en halv miljon för att få rättvisa i ett fall som detta.

 7. Ondeskefulla och sadistiska handlingar. Solklart fall av mordförsök. Killarna kommer sitta av en tid, och sedan är de på fri fot. Krassa verkligheten idag. Svenskt rättväsende är genomruttet.

 8. Ett naturligt steg efter detta är att anställa gärningsmannen på Karolinska sjukhuset med sin utomordentliga konsekvensanalys och syntetiserande läkaregenskaper.

 9. Om mindre än 5 respektive 3 år så är de asen ute igen alltså.. helt otroligt! ”Straffen” är ett hån mot brottsoffret och de anhöriga!
  Min grundinställning är att brottslingar skall få en andra chans, men det finns gränser för vad man kan förlåta, sådana här avskyvärda brott är oförlåtligt. Har man begått den här typen av vidriga handlingar har man förbrukat sin rätt att vistas ute i samhället, för gott! Dessa as borde sitta inlåsta på livstid.

 10. Dödsstraff är det enda logiska straffet för det här brottet också.
  Hur kan 82% fortsätta rösta på den sinnessjuka sju-klövern?

   • Förr i tiden så högg man huvudet av folk, som tillhörde fel etnisk grupp och byggde pyramider av deras huvuden. Jag begär bara lite rättvisa och att människor som vistas i Sverige visar respekt för Sveriges lag.

  • Ja där har du helt rätt. Man behöver inte slabba med yxor och giljotiner , inte heller ställa upp folk för att skjuta…det finns gifter som verkar snabbt.

  • Insmorda med honung och blod droppande från färska sår.
   Indianer brukade även gräva ner sina offer vid fullt medvetande bakbundna och stående med bara huvudet ovanför marken insmort i hounung – i närheten av en myrstack. Det vore ett lagomt straff för dessa 2 så tortyrsugna killar…

 11. Jag har aldrig förstått hur ett brott kan förminskas om man i ett senare skede försöker ”reparera” skadan.

  Om en person rånar en bank men sedan lämnar tillbaka pengarna, är då rånet OK?

  De juridiska instanserna i Sverige är helt åt helvete.

 12. Håller faktiskt med hovrätten där! Tittar man på bilderna av David och Alexander så ser man hur det riktigt lyser av intelligens och ytterst stor empati. Min skäl!

 13. Tänker de verkligen släppa ut dessa psykopater igen?Nu har de fått beröm av domstolen också för att de var så snälla och stoppade blodflödet som de själva orsakat,så nästa gång de vill ”roa” sig så tar de ett nytt offer,de borde lobotomeras innan de släpps lösa.

 14. Svensk rätsskipning är ett jävla skämt.

  För ett par hundra år sedan skulle dessa slynglar har blivit hängda på torget i byn efter att de blivit flagade med den niosvansade katten och såren saltade, nuförtiden blir det bara aijabaija. Ännu otroligare är att tortyr med eld på något jävla vis lyckas tolkas som förmildrande omständighet.

  När dessa sadister kommer ut ur fängelset kommer de att tortera någon annan och ha ihjäl någon. Var så säkra.

 15. Ja man skal belønnes for din godhet. Men jeg har litt problem med å se det gode her. Hadde det vært av ren godhet om han tok livet hans for at han led?

  • Ja–man blir helt vimsig i huvudet..jag kan bara inte fatta hur man klarar att göra sånt.–När jag är riktigt upprörd brukar jag här på forumet fantisera om att ” smiska xx med nässlor ” –det är väl vad en normal människa klarar i våldsutövning.
   Som Evert under skriver är dessa bortom all räddning..!! Dom kan aldrig ha flickvän…tänk bara tanken på en skrikande baby ensam med en sån…..vem vill ha en sådan på jobbet ??

   Om dom kunnat avlivas smärtfritt hade det varit bäst för alla parter .

 16. Ett rejält kok stryk skall dom ha, dom fega j*vla kr*ken. Gå 2 mot 1 på en försvarslös kille, fega kr*k är vad dom är.

 17. Varför kan man inte läsa om ala dessa reportage i msm-media ? Har msm-journalisterna belagts med munkavle ??

  Eller är msm-media en del av det politiska etablissemanget ?

  Det är något som ni i den branschen borde svara på.

 18. Om torterare kauteriserar ett sår så är inte anledningen att man vill vara vänlig utan att man specifikt vill fortsätta tortyren. De ska naturligtvis ha dubbelt straff minst om man nu inte har avrättning. Som vanligt har domstolen kastat logiken ut ur fönstret?

 19. Nya tider! Nya ”gäster”! Nya generationer! Många yngre saknar helt empati och är socialt handikappade, det är jaget som räknas.

  • ’många yngre’.. kom igen.. hur många unga etniska svenskar ær det vi pratar om?

   Problemet ær væl, fræmst, MENA-iter.

   Som kommer med en destruktiv kultur och en låg intellektuell begåvning i bagaget.

   Eller hur?

   Tråkigt bara, att eras statminister, Stefan Løfven, också ær førståndshandicappad.

     • Majoriteten av våra barn skulle inte ens tänka tanken förstås. Men tyvärr sprider sig MENA-filosofin i samhället som metastaser och vissa unga svenska barn snappar tyvärr upp det. Allt baserat på ökad splittring och osäkerhet i samhället. Våra barn tappar känslan av tillhörighet till vårt eget folk pga den skenande massinvandringen. Samtidigt får de lära sig tidigt genom hjärntvätt i skolor och av MSM att alla männinskor är lika värda, oavsett om man kommer från t ex Somalia eller inte. Stackars våra kommande generationer. 🙁

   • näää det finns ingen statsminister i sverige… o ingen regering…

    så jag vet inte vad svetsaren gör i marocko… han kanske lär sig svetsa då han får ju återgå snart till sitt yrke..

    • Ja. Lars Løkke Rasmussen kommer få svara på det.

     Flera andra ministerer vægrade resa till Marakesh och skriva under, t.ex. Inger Støjberg.

     Ingen annad var hæller berædd att stælla upp, då de vet det skulde vara politiskt sjælvmord.

     Då fick LLR åka sjælva.

     Det ær klart, att vi ASAP får mælda oss ut igen.

     • Trodde inte att Danmark skulle skriva på detta vansinne,hur är det med Norge och Finland har de skrivit på?

     • Vet ej. Hær i Danmark har båda Berlignske Tidende och Jyllands Posten skrivit ledare om, villket misstag Lars Løkke Rasmussen (LLR) har gjort.

      Dansk Folkeparti har lagt press på LLR og sagt till honom, att om inte den avtalen, som LLR påstod, skulde gøra det lættare att återføra migranter, kommer det inte att ske, vill Dansk Folkepati annulera avtalet.

 20. Strafflindring om man tillbakaträder från ett brott eller försöker minskas skadeverkningarna är i princip rätt ur juridisk synpunkt men jag tror inte att hovrättens straffsänkning enbart beror på att de förslöt lungan utan de har sammantaget gjort en annan bedömning.
  Åldersrabatten är på väg bort och då kommer unga mellan 18- 21 att dömas som vuxna.
  Rabatten för dem mellan 15-18 blir troligtvis kvar.

     • De utdömda straffen i tingsrätten och hovrätten är med åldersrabatt.
      Straffsänkningen i hovrätten beror troligtvis på att hovrätten bedömer straffvärdet för brotten som mindre än vad tingsrätten gjorde
      Detta är ett vanligt fenomen som möjligen beror på att hovrätten tittar på filmer när parterna avgav sina vittnesmål i tingsrätten.
      Vad som i övrigt utspelar sig i förhandlingssalen (som kan vara nog så intressant och givande för målets bedömning ) har hovrätten ingen aning om.

   • De flesta domstolsledamöter sliter sitt hår och ligger sömnlösa på nätterna för att lista ut hur lagstiftaren (regering+riksdag ) vill att de ska döma i olika mål.

  • det va 3 till där, 3 tjejer som inte alarmerade. Tror det heter underlåtenhet i lag termer, varför döms inte de?

   • Målet handlade bara om vad de två killarna hade gjort och vilka brott som i övrigt har begåtts i målet ska i så fall avhandlas i egna mål.
    Som svar på din fråga:Ingen har åtalat dem.

 21. De är tydligen sjukare än brottslingar, både rättsväsendet och politikerna
  satan styr dem, för nu har det havererat så långt ner i hell som tänkas kan

  • nejnejnej.. lugn på nu.

   Trump styr USA
   Putin styr Ryssland
   Orban styr Ungern
   Kurz styr Østerrike
   Salvini styr Italien
   Zeman Tjekkien
   Duda Polen

   då kan det inte gå helt åt helvete..

   • 7-klövern styr Sverige , Merkels efterträdare verkar bli värre än Merkel själv , Macron i Frankrike och Thersea May gör sitt allra yttersta för att sabba brexit.

    • Kram-Karrenbauer har redan børjar avvika fråm Merkel.

     Hon har initierad ett råd (som æven består av invandringskritiker) som ska ta reda på fakta.

     Vill sæga: Dagarna med blind tro på migrationsvinst ær øver, i Tyskland, i alla fall.

 22. Dessa vidriga typer har förverkat sitt människovärde och bör behandlas därefter. Gör plågsamma medicinska försök på dem tills dess att dom är förbrukade.

 23. lol.. det kan man göra film om en thriller.. bara om domstolens dom….. så han är ute om 2 år… o då har staden en psykopat ute..?? släng honom livet ut i ett gruvshakt!!! sv. domstolar o domare… har gång på gång bevisat att dom alla borde deporteras!!!

 24. sveriges framtid och kanske blivande politiker?skulle inte förvåna mig om svennen är så dum att de hade röstat fram dessa prydliga snorisar. Hade det varit mina barn hade jag slagit skiten ur dem.

 25. Så om jag slår in skallen på någon med en hammare o sen stoppar tillbaka hjärnan i huvudet så är jag omtänksam o får strafflindring?I vilken sinnessjuk värld då?

 26. skulle vara intresant hur juristerna i rättsalen skulle göra om man skär i dom o sedan bränner deras sår…..

  ahh du .. ja ja det kändes lite .. men du får nog gå fri..

  eller nu jävlar????

 27. Kolla kalla fakta i kväll i TV4 om dubbelmorden på vittnen i Hallonbergen.
  Svensk polis skiter i att skydda vittnen, sen undrar dom varför folk inte vågar ställa upp och vittna.

 28. Hade jag fått bestämma så hade jag yrkat på avrättning direkt, Varför inte lixom?
  Dessa avskum lär knappast någonsin ändra sitt beteende.

 29. Bättre att låta offret utsätta gärningsmannen för samma behandling. Efter detta till fängelse på livstid i Sibirien. Undrar hur mycket brotten skulle minska om det fanns avtal om fångvårdshyra med Ryssland, 12 år i ett Sibiriskt fängelse med schäferhundar och vakter som inte till hör HBQT rörelsen misstänker jag skulle få dom stackars våldsmännen att tänka sig för lite. Straff avskräcker.

 30. De är ute om 3-5 år med skyddad identitet. I ett hus nära dig och dina barn. Helt otroligt rättsväsende vi har. Vår lagstiftande församling riksdagen är helt blinda i sin DN-skadade värld och åklagarna utbildas av EXPO. Det kör….

 31. Det finns bara en relevant och vettig straffpåföljd för detta:

  Avrättning !

  Och då är jag ändå emot dödstraff egentligen.

 32. Är samtliga domare i Hovrätten Övre Norrland kommunister och eller feminister? Svenskt rättsväsende är infekterat av folk som har en dold agenda vill jag hävda. Annars är de helt enkelt onda.

 33. Dessa två vidriga existenser kan alltså vara fria efter 4,5 reskepktive 2,5 år.

  Hur i HELVETE är det möjligt ?

  Här har vi ytterligare ett expempel på hur absurt uttrycket ”alla människors lika värde” är. Dom här två har förbrukat sitt människovärde.

  • va 3st till som ej medverkade men ringde heller inte polisen även fast de hade fler möjligheter även när de va ute och handlade under torteringen.

 34. Återigen ett exempel på domstolsvansinne. Jag vet inte för vilken gång i ordningen det sker. Det börjar bli för mycket av detta nu. Nyss hade vi shariadömandet i barnbrudsdomen i göteborgshovrätten och galenpannan Anna-Karin Karlbom. Vi behöver bara vänta någon dag på nästa idiotdom från svenska domstolar.

  • När man tycker 30% brännskador är en förmildrande omständighet….
   Sätt dom dummarna i en IS grill och fråga hur förmildrande det är…

   • Det finns så många knäppskallar som sitter i svenska domstolar idag, att om folk bara visste skulle de bli förskräckta. Hovrättsrådet Anna.Karin Karlbom är inte något undantag; hon är legio i svenska domstolar.
    Domstolsskandalerna duggar tätt. Jag tycker jag får mig rapporterat varje dag. Fördumningen kommer från vänster, och svenska domstolar befolkas idag av vänsteraktivister (och asylrättsaktivister).

 35. Gör världen o Sverige en tjänst och avliva domhär ”monsterynglena” i annat fall så blir dom bara värre om dom får växa till sig..

 36. Fy satan vad vidrigt, måtte karma komma och straffa alla inblandade.
  Går ju inte att sätta ord på denna omänskliga handling.

 37. Domarna är lika vidriga som gärningsmännen. Det skulle väl kunna ses som förmildrande man klippte av domarna deras fingrar, så att de slapp skriva under sina vansinniga domar!

 38. Ute inom bara ett par korta år. Då med ny inspiration inhämtad från alla andra förhärdade brottslingar de suttit inlåsta tillsammans med. Placerade på ny ort, med ny identitet. All expenses paid for, av dig förstås. Kanske blir det just din familj som blir granne med någon av dessa, under tidigt 2020-tal? Kanske blir just din son, eller din dotter, deras nya ”kamrat”?

  Det moderna Svenska samhället – som inte bara tillåter utan uppmuntrar i stort sett ALLT som är dåligt och ruttet, samtidigt som det bekämpar det som är bra och sunt – har sedan länge förlorat allt existensberättigande.

 39. Förr i tiden hade dessa skräpparasiter fått en jädra massa pyngel på kåken av den gamla sortens kåkfarare, men nu är klientelet av samma skrot och korn, alltså psykopater och dårar utan empati.

 40. Svenskar är ett folk utan vänner , släkt eller män öht. Saken är enkel: makten för folket till slakteri, det enda som kan göras heter aktivt motstånd. Det finns inget alternativ än att ta lagen i egna händer. Men svensson gråter: jag kan ju hamna i fängelse. Det är väl mycket bättre att slaktas.

  • Steffe hade hållt tal på plattan .

   TV hade gjort ändringar i programtablån..

   Manifestationer hade hållts ..

  • Om Anton fick för sig att försvara sig och attackerat sina plågoandar.Tagit en kniv och fått stopp på dessa dårar.Anton skulle säkert fått det hårdaste straffet.

 41. Liknar tortyr som IS utför.Hovrätten i Övre Norrland verkar känna sympati med dessa terrorister.Brottsoffret borde söka asyl i annat land eftersom det Svenska rättssystemet förminskar detta fruktansvärda brott.SÄPO borde utföra personundersökning på samtliga ledamöter i denna domstol.

 42. Detta överträffar det mesta av vad man i sin vildaste fantasi skulle kunna föreställa sig !
  Vilken uppväxt och barndom har dessa MONSTER haft ? Dessa vidriga as kommer aldrig någonsin att fungera som normala människor i samhället!
  Då vi tyvärr som strängaste straff enbart har fängelsevistelse , måste de för tid och evighet hållas åtskilda från övriga samhällsmedborgare.
  Vem står annars på tur för att få smaka på deras fruktansvärda vidrigheter? Så allvarliga hjärnskador går aldrig att bota utan det kommer de att bära med sig resten av sin förhoppningsvis återstående begränsade livstid!

 43. Visat omtanke! Är denna hovrätt totalt retarderad? Någon måtta av förnuft finns fan inte hos dom som nu dömmer i detta fall!

 44. Hoppas offret har släktingar inom Hells angels lr nån annan som kan utdela riktiga straff till
  asen som utförde dessa övergrepp.
  Dom måste DÖ.

 45. Nu skapar domstolar plötslig nya medicinska fakta!! Hur fan stänger man en lunga med en blåslampa? Samtliga i rätten borde förses med en kniv och en blåslampa och därefter själva styrka sina påståenden genom att skära upp sina handleder och sedan försluta dessa med blåslampan.

  • Denna ”blåslampe” operation kanske kan användas på akuten när skottskadade ligister kommer dit snyftande och söker hjälp.Billig sjukvårdsmetod.Ta fram verkstadssvetsen och operera…

 46. Orkar man ens ta in detta?
  Båda gärningsmännen borde få livstids fängelse, i ett anständigt rättssystem.
  De som nu sänkt straffen borde avskedas med omngående verkan och aldrig få visa sig i det yrket igen.
  Jag kan bara inte tro att lagtexten medger sådana fjantiga straff och strafflindring dessutom.

 47. Ifølge de politisk korrekte gælder det om at være human overfor gerningsmændende, helst ingen straf til dem.

  Så kan de vise hinanden hvor gode de er. Ofrene er de politisk korrekte fuldstændigt ligeglade med.

 48. Sådana där brott borde ge livstid som är livstid. Eller kraftigare åtgärder, hugg av en hand eller en fot. Det måste börja svida ordentligt för de som gör fel. Du skall vara så rädd för att begå brott att du inte gör det – om du nu inte är helt från vettet.

 49. Vad i helvete är detta?! Jag slutade läsa halvvägs… Men alltså, om inte dessa två psykfall kvalificerar sig för vård på livstid, då vet jag inte vem som gör det.

 50. Svenska rättvisan har totalt brutit samman.
  Domen är helt omöjlig att förstå.
  Eller skall man uppfatta domen som det finns två straffskalor i Sverige? En mjukare för färgade med väl tilltagna straffrabatter. Samt och en annan, hårdare, för vita.
  Detta sticker naturligtvis i ögon på folk och förklaras domen snabbt bort. Ett hav av förmildrande omständigheter finns att tillgå..
  Så uppfattar jag ivf den bild, samhället levererar,

 51. Om man läser flashback, har det funnits fler personer i villan då detta hände …
  Och om jag förstod det rätt är det tydligen en massa hiliebille/trash- knarkare hela bunten även offret och han har väl en del på sitt samvete oxå då det kommer till att skada folk.

 52. Vill man verkligen att dessa sjuka individer ska ut i samhället igen? Hade varit bättre med avlivning enligt mig. Hade känts mycket tryggare, för ingen ska inbilla sig att dessa kommer ha förändrats efter dessa pissiga straff.

 53. Jag hatar desa vidriga ryggradslöa svenska domstolar. De och deras vänsterledamöter förstör det allmänna rättsmedetandet. Hur länge ska dessa hån till domar tillåtas innan systemet görs om i grunden?

 54. Det går ett rykte om att den 2a januari tar militären över i USA genom undantagstillstånd och sedan blir det enorma förändringar i samhället. De FIMA camps som Obama byggde för andra kommer nu användas för dem själva. Hjärntvätten har hållt på så länge att man måste börja om på nytt. Samtliga vänster professorer etc skickas till FEMAS omskolningsläger. Samma sak är nödvändigt här när man ser hur det går till på våra universitet och domstolar etc. Det är bara hoppas att det stämmer.

 55. Domarna i det här fallet kan inte vara friska. Deras domslut utgör satanism och dyrkan av ondska.

  Ett friskt samhälle skulle tillåta att förövarna skyndsamt arkebuseras.

  • I det här landet finns det inte mycket som kan kallas friskt.
   Hela landet fungerar som en stormavdelning på ett psykhospital. Sjukt Sjukt Sjukt

 56. förmildrande att bränna igen såret ?!?! ….. nä det är inte av snällhet dom gjorde det … det handlade nog mer om makt över liv och död … en känsla av att vara herre över livet … men man lämnade bara sedan honom ….

 57. Jag undrar hur många psykopater det finns i Sverige. Framför allt är jag intresserad av hur många psykopater det finns inom politiken och rättsväsendet.

  • I politiken, borträknat SD, finns inte många friska personer. Hela situationen i Sverige är milt uttryckt hårresande. Man funderar ständigt på vad som händer i vår närtid.Går det att vara kvar i Sverige?

 58. Alltså, vi vet inte vad vi har för typer omkring oss och vad för lustor de har . Tror inte att en äkta SD eare har dessa perversa lustor .

 59. De riktiga sadisterna i detta fallet är hovrätten. Galningar som GM kommer det alltid att finnas men hovrätten legitimerar och bagatelliserar tortyr.

 60. Undrar vilka som är de sjukaste individerna?Gärningsmännen eller hovrätten?Det skulle man kunna vrida och vända på i många timmar.

 61. Det låter så otroligt att jag undrar om det är sant.
  Ärligt talat, finns det några som helst förmildrande omständigheter för dessa monster.
  De skall ju egentligen bara tas av daga rakt av.

 62. Typiskt inavlade norrlänningar att komma fram med något så bissart !
  Så sjukt !
  Hela den Hovrätten borde stängas ner omedelbart ! Sparka hela domstolens personal och sök intelligenta icke inavlade skåningar !

 63. Dom som dömmer måste på något sätt vara avtrubbade … så vana vid detta att dom inte tycker detta är något speciellt …. eller är dom känslokalla människor …. som leker att dom känner något … hur orden ”allas lika värde” och liknande formuleringar används skulle ju kunna vara ett tecken på att detta är männsikor som leker att dom har känslor, för så har man sagt att man skall bete sig … alla deras känsloyttringar är inlärt för att behaga och få fördelar.

 64. Detta är en smekmånad jämfört med IS. IS följer Koranen, något varje trogen (muslim) måste göra. Alla muslimer sympatiserar med IS annars ifrågasätter de sin Koran och Allah vilket innebär dödsstraff. Uppskattningsvis finns 2,9 miljoner muslimer i Sverige, alla med denna vidriga människosyn. Ovanstående var bara två personer varav endast en var europé, ingen var svensk.

 65. ”visade omtanke för Olsson genom att ”stänga” såret till lungan med en gasolbrännare och sänker straffet för brottet.”

  Ja, man belönar kriminella och har missuppfattat det här med omtanke.

 66. Vore inte detta något för SD att ta upp, men just nu är det tyst från SD.
  Börjar mer och mer likna FI, där man är tyst om saker man säger sig motarbeta.

 67. OT:
  SVT:s granatvarning hånas: ”Förr visade man kvarglömda adventsljus

  Idag informerar SVT sina läsare om vilka skador som handgranater kan orsaka en familj som äter middag i sitt kök. I sociala medier driver man med artikeln, eftersom juletider brukar innebära varningar om kvarglömda adventsljus.

  http://www.friatider.se/svts-granatvarning-h-nas-f-rr-visade-man-kvargl-mda-adventsljus

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-stor-skada-kan-en-handgranat-gora

 68. Detta är totalt vansinnigt! Varför hamnar de inte på psyket på obestämd tid??? Varför får de så milda domar??? Varför är vårt rättsväsende så j*vla undfallande och menlöst??? Varför tolererar vi medborgare dessa flata straff??? Varför spottar våra politiker oss i ansiktet??? Ofattbart!!!

 69. OT: …. okey ”stickskada” … inte formuleringen ”knivhuggen” … låter lite finare och bättre med ”stickskada” … man tänker på virknål … skit media

  JUST NU Kvällspostn: Man misshandlad och stickskadad i mataffär

  En man har förts till sjukhus med stickskada efter att ha blivit misshandlad av ett gäng inne i en livsmedelsbutik.

  Skadeläget för mannen är fortfarande oklar och ingen är gripen för dådet.

  – Vi är tacksamma för alla tips, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd

 70. Det här nog bland det sjukaste man någonsin läst, både brottet och den absurda dommen. Kanske är det inte lika tydligt om man känner till samtliga detaljer men om det är som det verkar så har dommarna gjort ett uselt jobb och tappat allt sunt förnuft, och brottsofferperspektivet, någonstans längst med vägen. Det här landet alltså, man blir matt.

 71. Tusentals människor torteras varje dag i akuten i Sverige när sitter flera timmar utan hjälp med ont och skador.

 72. Vi andra ser det som att de försökte hålla offret vid liv för att kunna fortsätta tortyren. Följande personer är ansvariga för domen.
  Hovrättsråden Jonas Brodin och Magnus Forsberg, tf. hovrättsassessorn Sofie
  Sundström (referent) samt nämndemännen Ellinor Sandlund och Peter Nordmark har
  deltagit i avgörandet. Domstolen är enig.

  • Listan på avarter som kommer att få stå till svars blir bara längre. Men var inte oroliga ni rättsskipare, vi glömmer er ej.

   • Man kan ju alltid hoppas att omgivningen där uppe läser vem som de har att göra med, och fryser ut vederbörande från sällskapslivet

    • Inte en chans. Sånt här händer dagligen men ingen bryr sig nämnvärt.

     Jag är faktiskt förvånad att anhöriga och vänner aldrig tar lagen i egna händer. Tusentals svenskar blir ju utsatta varje år.
     Vad fan har hänt? Har alla blivit hjärndöda zombies?

     • Pappan som gav inbrottstjuven en omgång efter att tjuvaset hotat sonen med en pistol i munnen sitter nu häktad.

    • Det kan man alltid önska, men jag tror inte PK fryser ut sig själva.

     Det är snarare vi som får maka på oss.

     Vänta bara tills Löfven skrivit på FN- avtalet och öppnar upp Sverige på vid gavel. Då blir det inte mycket kvar till oss.

 73. Bara hoppas Anton har en farsa i min kaliber,och saken är payback garanterat.Det är det ända som hjälper om det ska upphöra för andra stackare som är hjälplösa.

 74. OT:
  Nu är man väldigt upprörda då U2 gitarristen har mössa på sig på nobelfesten …. samma människor som tycker att hycklen och burka är helt okey i andra sammanhang …undrar hur dom hade ställt sig eller vad dom sagt om någon hade ett hukle på sig på nobelfesten !!?

   • va, nä det vet jag inte jag bryr mig inte om den gruppen alls, kan vara bra att höra på radio eller tv … en låt ibland … men dom är inte så bra att jag skulle köpa en skiva med dom … köpte faktisk en gång en ”best of”, men men … det var en tråkig CD

 75. Hovrätten är sjukare än själva gärningsmännen sedan domare gick med på att sänka ytterligare redan låga straff!

  • Japp, och det säger inte lite om de i toppen som gör allt detta möjligt. De skulle dingla i en lyktstolpe allihop.

 76. Det här är det sjukaste jag läst på länge!!
  Att räkna revben och sen punktera lungan, och sen bränna ihop såret ska det signalera omtanke då eller!! Helt Sinnesjukt!
  Typ som att våldta någon och sen köra hem den våldtagna och komma med blommor, skulle visa omtanke för den våldtagna och kunna ge straffrabatt.

  Bara i Sverige

  • Man undrar ju hur det är ställt med juristerna. Kanske dom också vill bli ”omhändertagna” av dessa två dårar.

 77. OT
  Jag vill skicka/dela med mig en del artiklar härifrån till vänner.
  Har dock inte Facebook eller Twitter t.ex .
  Hur gör jag då??

 78. Det här är jättekonstigt!
  Två ytterligare individer att donera till fri forskning.
  Vi måste forska på såna här när vi får chansen.
  Ta bort deras personnummer, sätt dem i bur och låt forskningen ta vid.

 79. Stora trygga Sverige! Tack 7 klövern och alla ni idioter som röstade på dem hoppas ni blir drabbade av ert eget val! Sverige åt allah!

 80. Det var det sjukaste jag läst på länge. Dessa två människor är rent skräp bortom räddning. Det borde ju vara fråga om straffkolonni om det straffet funnits. Vissa människor förtjänar isolering från samhället på livstid, även brott begågna i ung ålder. Hur sjuk får man bli ?

 81. En del brottslingar borde aldrig få komma ut i samhället igen. Det är humant både mot brottslingen, brottsoffren och allmänheten.

 82. Ser ni inte att det är fullkomligt meningslöst att anmäla brott. Skulle polisen orka komma och ta upp en anmälan och mot förmodan lyckas hitta gärningsman, så lägger rätten ned ärendet eller dömer dig för något istället.
  De i toppen har fullständigt mosat vårat fina Sverige. De bara måste stå till svars. Låt dem aldrig komma undan.

 83. 7K-politikerna talar om människovärde. Det blir rent löjligt. Hur de värderar en människa återspeglas i dessa domar. Mycket låga straff = tillmäter brottsoffret ett mycket lågt värde. Ungefär som om dessa galningar plågat en katt.

 84. Sådan tortyr är inte detsamma som mordförsök. Det råder väl inga tvivel om det? Däremot inget sagt om straffskalan. Ni som är upprörda borde vara det för att straffen för sådan tortyr är för lågt – inte att det ska dömas som något det inte är.

  • Trä plastkasse över huvudet, slå med tunga verktyg i stål i skallen, punktera lungan, knivskära djupt i låret, bränna med gasollampa, skendränka så att lungorna fylls med vatten, slå lite till med tunga verktyg, dumpa den medvetslösa kroppen utomhus i kylan, där man mycket väl kan bli liggande i dygn utan att hittas.

   Detta är alltså inte ett mordförsök, enligt din åsikt?

 85. Visst är det talande att den samlade svenska juristkåren är helt j-a knäpptyst?

  Vilken typ av varelser finner förmildrande och straffsänkande omständigheter i en utdragen tortyrakt som denna?

 86. Avskyvärda sadister. Finns ingen rättvisa med mindre än att de själva får medeltida behandling. Snabbt dödsstraff är det minsta man kan begära.

 87. Är någon förvånad? Med svenska rätter proppfulla med kommunister och marxister är det snart inga brottslingar som får några straff alls.

 88. Snacka om omänskliga, hjärndöda och sadistiska pojkar. Var gick det så fel i deras uppväxt? Är det på grund av den fule räven- mammapappa-socialismens barn-indoktrinering, plus våldsfilmer och våldsspel till det? Men andra vanliga människor från ickebarbariska kulturer blir ju inte så hemskt hjärnskadade? Mycket sällsynt är det i alla fall. Men att majoriteten av folk är skadade av fule rävens metoder så hoppas mycket att de fortsätter att rösta som hjärndöda robotar mot sin egen och sina avkommors utplåning står iaf klart.

 89. Har man vart duktig o betalt TV-licensen så kan man fått se Annie Medusa Lööf sitta o äta mat i TV . Tänk va bra vi har i Sverige ändå

 90. Vilket fruktansvärt brott de gjort mot honom!! Avskyvärt!
  Att domstolen inte dömer hårdare är det yttersta beviset på att hela det vänsterliberala rättsväsendet är genomruttet och måste göras om från grunden. Det kommer ta deccennier antagligen men ska vi få ordning i Sverige måste vi börja med rättsväsendet. De domare/jurister/poliser som inte ställer sig på offrets sida, får se sig om efter ett annat jobb.

 91. Nu är det mycket som inte stämmer riktigt i artikeln. Anton har inte betett sig som en ängel. Anton var med på en misshandel med hammare två veckor före denna händelse samt åkte fast för inbrott i vitvattnets affär 1vecka före.

 92. Tvångströja , munkorg och stencell behövs här.

  Dessa två måste hållas borta ifrån civilisationen.

 93. Sverige, Sverige! Hovrättens dom är ju ett hån! Förmildrande handling at använda gasolbrännare och en rödglödanda kniv på en man?
  Samt all annan djävulskap dom gjorde i nio timmar. Sen lämnade de honom ute för at dö.
  Inte konstigt at folk börjar hata politiker och myndigheter i Sverige.
  Som norsk i Sverige har jag blivit chokerad av hur det, engång så fina folkhemmet, har blivit!
  Till ni i Riksdagen: Ta till fornuft!!!

   • Rädslan är det väl då som visas? Och inte önskar vi en terrorregim i Sverige ? Vi önskar vel folkhemmet tilbaks eller?
    Jag som Nordmann önskar att mitt nya hemland, vilket jag har sett upp till sen jag var barn, är 55 nu, hittar tilbaks till det goda, trygga, kunnakapsrika, arbetsvilliga, duktiga, vetenskapbaserade ogh demokratiska samhället ni hade när jag växte upp.
    Lycka till😄
    Jag ska bidra så positivt som jag kan!

 94. Fråga er istället hur Anton kommer undan med pepparsprays-attack, mordförsök, förgripit sig på 14åring, inbrott osv osv
  Han är grav missbrukare alla hans brott ej gått till åtal, sedan han grinar ut i media att det är så synd om han fast han veckan innan själv gjorde en grov hammarmisshandel. Läs LVM domen hans han törs ej vara i Kalix pga hotbild pga hans brott
  Ingen ängel men en äcklig hycklare!!!!

  • Posta källa om det? dels är det skit samma om han e missbrukare eller ej eller hur? men antar det är två konton du använder, samma formulerings form.

     • De försöker skita ner anton mer än vad som behövs för att skydda davids och alexanders full retard läge.

      Alla va knarkare, så det är inte svårt att kärnan till det hela är att david är dum och tog för mycket benzo, för att sen gnälla på sina soyboys att han fick dålig benzo(vilket han fixade från anton).

  • Fråga dig i stället vad detta har med tortyren han utsattes för att göra? Förklara varför du vill bagatellisera David Bjurs och Alexander Vuolikainens handlingar?

   • vad han vill ha sagt är: ”den som lever för svärdet kommer att dö av svärdet” …. jag såg oxå detta med hammaren på flashback …. frågan som man kan ställa sig …. kunde han själv varit den som kunde varit med och gjort samma sak på någon annan.

    Ett rent resonemang … dådet är för jävligt det håller jag med om.

    • Ja det är förjävligt och poängen är att alla tre är samma skrot ena dan våldsam nästa dag offer ena dan rånare nästa dag rånad osv osv…. det är åt helvete att de torterar honom men ett offer är inte alltid bara ett offer

     • Du kanske till och med menar att de två gärningsmännen också är offer, sånt där som man kan förvänta sig att höra från Dan Eliasson?

     • Nä alla tre borde sitta inlåsts för alltid, inte att en av tre ska hyckla och slå mynt i media och få vänster tanter att starta insamlingar åt honom.
      Källa insamling: Facebook kalixdialogen

     • Kommer inte outa offret, dock nämns ett annat offer i fup. Anton vet och förmodligen du också. Utredning pågår men som du vet är dessa brott underprioriterade, men såklart finns det skäl han ej törs vara i Kalix. Men du kanske tycker det är normalt när 25åriga män är i lag med fjortonåringar????

   • sanning och den ”andre” sprider lögner om anton, vilket får mig att tro dessa två va kanske delaktiga eller så är det en med två konton. De skriver på samma sätt.

 95. Inget under livstids fängelse är acceptabelt för dessa bestialiska handlingar. Hur kan det vara möjligt att Hovrätten sänker straffen till så löjligt låga nivåer? Dödsstraff vore rimligt men det har vi ju inte i Sverige.

     • Nej, visst. Punkterad lunga och allvarlig hypotermi är inte livshotande skador när man lämnas där man inte är avsedd att hittas.

      Din ignorans vad gäller medicin, och att du ändå väljer att uttala dig, gör dig till åtlöje.

     • Du har nog inte läst fuben. Ang var han lämnades. Och ang skadan så läs på ,, läs journalen från sjukhuset.

     • Det kan jag säga att du inte har gjort med ditt svar, det har jag. Nå källa på dina påståenden. Gör det med ena av ditt konto.

      Du kan börja vid sidan 189

     • Ankom sjukhus 20:25, lungskadan behandlades 23:45
      Så inte vet jag sket dom i att behandla och hoppades han skulle dö eller var den inte så akut att fixa?!?!?

     • blandar du ihop dina konton nu? vilken sida? finner inte tiden 23:45 som du anger.

      Man dör inte av en kollapsad lunga grabben, hur gammal är du egentligen? större chans att han skulle dö av hypotermi.

     • ”lades in (kl 23.45)”

      Åter igen så dör man inte av lungkollaps där av inte det akuta behandlingen, om du är vuxen borde du lätt vetat detta.

      Hade sär ungarna stuckit hål i båda då hade det varit akut, man kan fortfarande leva ett liv med en lunga.

     • Det är vad Rättsmedicinalverket anser i allvarlighetsgrad i skadan pga vatten och skador kopplade till lungskadan.

      Inte glömma att missbrukare har sämre immunförsvar vilket ger de större chans för allvarliga infektioner.

      man måste va rätt så sönder knarkad om man försvarar såna händelser.

     • Du får det att låta som att det var en ynnest att få bli torterad i nio timmar av dessa herrar

     • Hur kan du ens försvara vad som hände. Jag blir alldeles kallsvettig. Är du hans kompis eller? INGEN förtjänar tortyr. INGEN.

     • Han hade avlidit om han inte hittats av en förbipasserande där han dumpats, medvetslös vid älven. Punkterad lunga, ganska livshotande, skulle jag vilja påstå.

     • Han var inte medvetslös, han promenerade själv och tog i sitt förvirrade drogpåverkade tillstånd kontakt med folk som tyckte han var läskig. Står i domen och fup
      Lungskadan behandlades på sjukan mer än tre timmar efter ankomst så nä inte så livshotande. Han blev utskriven från sjukan efter en vecka, erkänn bara att ni låter er luras och duperas av en narkoman här.

     • Jag erkänner ingenting. Min bedömning utgår ifrån Samhällsnytts redogörelse. Jag har inte tid att sitta och läsa 600 sidor handlingar. Men du som är insatt borde kunna peka på de avsnitt som du stödjer dina påståenden på?

     • När du påstår saker ska du ange referenser som är kontrollerbara. Det kan du göra i dina kommentarer.

     • PS/ Och anser du att har tillgång till uppgifter som kan vara värdefulla för redaktionen är det dit du ska mejla dem.

     • Det rättfärdigar inte handlingar mot en som lider av ett missbruk, skulle inte förvåna mig om det va just anledningen. Eller va det skulderna?

     • Av beskrivningarna att döma verkar gärningsmännen ha varit uppfyllda av sadistisk extas, mer än något annat.

     • Anton beskrivs som en väldigt lugn person av andra, näst intill harmlös. Det är killen david som är grunden till detta tror jag.

     • En möjlig anledning kan vara att han lämnade David i en snödriva några veckor tidigare , efter han fått Fentanyl av Anton.

     • Nr 1 varifrån har du fått uppgiften att han var medvetslös?
      Nr 2 punkterade lunga, han blev inte behandlad fören efter någon timme på sjukhuset.

     • ”stickskadan i bröstkorgen (13) vilken bedöms ha varit livshotande”, meddelar överläkaren Johanna Loisel på sid 204 i FUP.

     • ”Med beaktan av ovanstående bedöms ändå nedkylningen ha varit livshotande utifrån den definition som råder. …Allvarlighetsgraden avseende punkteringen av lungan är besvarad ovan, och har alltså varit livshotande i sig… …Kända risker förknippade med skendränkning är dock bland
      andra drunkning, nedkylning och lunginflammation. Det kan inte uteslutas att denna behandling inneburit ett livshotande tillstånd, framför allt beroende på den mängd vatten som hamnat i Olssons luftvägar.” (FUP sid 205, intyg från Rättsmedicinalverket).

 96. När man läser det här önskar man att dödsstraffet fanns. Blir offret någonsin psykiskt återställd från dessa vidriga handlingar.
  Och hur är de personer som minskar straffet egentligen skapta.

 97. Det skulle ge minst 25 års fängelse. 7 år är ett hån. Grabben kommer inte ens vara återställd när dessa puckon är ute igen.

 98. De ynglingar som utfōrde denna hemska tortyr av en, som jag tror, normal grabb borde spārras in utan nåd och aldrig slāppas ut förrān de bevisat sig vara normala.
  Och hur i helvete kan de rāttsvårdande myndigheterna anse denna oerhōrt grymma tortyr innehālla handlingar som kan
  ge strafflimdring.
  Jag anser att hovrāttens beslut som en grovt straffbar handling som ska leda till flera års fāngelsestraff och skadestånd fōr beslutsfattarna i Hovrātten.g

 99. Torterade honom under 9 timmar och verkar ha njutit av det också.. Det är förstås mycket sjuka människor som gör något sådant här, riktiga psykopater. Dessa borde givetvis aldrig få komma ut i samhället igen.

  • Rättsapparaten är också sjuk som släpper ut sådana djur efter så kort tid. De borde aldrig mer gå fria. De har förbrukat sin rätt till frihet.

 100. När jag inledningsvis läste artikeln fattade jag stark sympati för denne Anton.
  Efter att jag läst kommentarerna försvann denna snabbt. Kanske fick Anton smaka på sin egen medicin. Han lär ju inte vara särskilt snäll mot sina medmänniskor han heller verkar det som. Att de andra två fick fängelsestraff är inte heller bra.
  Livstids vistelse på psykiatrisk anstalt tycker jag vore mer lämpligt,

  • Du vill betala vad dessa gråterskor kostar samhället? 24/7 isolering i en trång cell är det bästa, där det anhöriga betala för maten. Är man kriminell så är det inte samhället sak att hålla såna här monster vid liv.

   • Du har nog missuppfattat min kommentar. Isolering i trång cell förekommer nämligen inte i Sverige, Vad jag egentligen önskar alla tre psykopaterna är en helt annan sak. Jag kommer inte att bli ledsen om jag framledes kan läsa att samtliga avlidit av överdoser från Fentanyl eller något annat narkotiskt preparat.

    • Det är därför vi har sådan extrem kriminalitet. Man vet efter forskning på så kallad supermax fängelse. Isolering i trånga celler är det bästa straffet för kriminella element.

  • Anton beskrivs av vissa som en lugn och frodig kille med drog problem, sen att brottslingarna i alla fall en av dem inte kunde hantera sin benzo. För att sen skylla på anton för att göra detta dåd.

   Anton har varit med ett rån i luleå, men alexander orkade inte döda anton enl vad han själv säger i förhöret.

   • Precis detta är att bli duperad av en narkoman -Anton är lika vidrig som dom andra två men han slår mynt av att vara ett oskyldigt offer och skaffar på så sätt sympatier och får tanterna att samla pengar åt honom.
    Nä lås in alla tre o kasta nyckeln!

 101. det intressanta är att det fanns fler människor i villan …. ingen av dom blev dömda eller anklagade, trots att dom måste hört vad som skedde och INGEN ringde polisen … vad är alla dessa männsikor för några ….

 102. I glesbygd kan inavel vara en förklaring. I storstad hade motsvarigheten varit multikulti.
  För att undvika dylikt bör man alltså bosätta sig i en större tätort i lantliga omgivningar. Eller?

  • Man bör bosätta sig i ett land med en förnuftig väljarkår….Sen kan man välja mellan att bo på landet eller i storstaden. Riskfritt!

 103. OT: nu helt plötsligt tala vi om män !?!?!

  Kvällsposten:
  En man i övre tonåren blev utsatt för ett brutalt rån på måndagskvällen.

  • Tonåringar kallas män men 25-åriga ’ensamkommande’ kallas baaarn. Det kallas dubbla måttstockar och ger möjlighet till politiska domar.

   • precis, och då kan man misstänka att denna stackare var en vit person och genom att kalla honom man är det inte lika synd om honom …. då vi alla tar förgivet att rånarna inte är svenskar

 104. Väldig korta fängelse straff.. Något är fel på Sverige. 7 år fängelse som längst för det här brottet är bisarrt . Minimum straffet bör vara min 40 års fängelse. Tyvärr har Svenska fängelse en stor lyx. Det behövs ett annat tänk hur bygger en bra kriminalvård, inför ett kostnadstak för den kriminelle element, max 5:- dagen. Matkostnaden bör vara max 50 öre per dagen. Det är kriminella monster man skall bestraffa och inte människor.

   • Det är går producera fängelse mat för 50 öre dagen. Det gäller bara ha en begränsat budget vad en fånge få kosta samhället.

    Man kan t.ex. fångarna få slåss om maten, då behöver man inte ha måltiderna till alla kriminella element.

 105. Källor: fup s. 189-190, ankom 20:25 till akuten, klar och redig, 23:45 efter TRE timmar behandlas den ”livshotande” skadan.
  Fup, droganalus, Anton positiv på benso och amfetamin.
  Fup s.231-233 förhör vittnen som hittat honom, han går själv men är otäckt drogpåverkad de försöker få dit polisen som inte har tid komma så då ringer de ambulans. Killen han var i sällskap med har försvunnit.
  Fup s.234 ENDA vittnet som påstår säger mordförsök och att Anton nog höll på att dö, men pratar med sin mor kvällen det hänt och väntar sedan TVÅ DYGN med att ta kontakt med polisen -en kontakt hon tar EFTER att ha blivit uppsökt av offrets mor (källa hovrättens dom)
  Fup 259 offret blivit utsparkad från sin mor pga knarkandet
  Domen på LVM är offentlig handling och kan beställas av vem som helst, där uppger Anton att han pga hotbild ej kan va i Kalix
  Fup 264 uppger annat vittne att Anton nån vecka innan drogat David och lämnat utomhus

  • Patrask allihopa? Antagligen!
   Handlingen i sig har dock ett högt straffvärde enligt gängse rättsmedvetande.
   Ett bra exempel på att även svenskars IQ kan variera högst väsentligt. Detta brukar dock inte (tack och lov) svenska domstolar beakta.

  • David verkar smått retarderad om man tar för mycket blir det konsekvenser, men snorisar har inte mycket mellan öronen.

   Anton va också väldig nedkyld när de hittade han.

   David som också är en känd missbrukare.

   ”Rättsmedicinalverket anser i allvarlighetsgrad i skadan pga vatten och skador kopplade till lungskadan.

   Inte glömma att missbrukare har sämre immunförsvar vilket ger de större chans för allvarliga infektioner.”

   Och ja det är mordförsök, kvittar hur du försöker resonera ut snorisarna som torterade killen.

    • Det va något om en skuld med i bilden, tro också david ljög om sin benzo tripp vilket snorisen överdoserade och hamnade i diktet.

     Jag väntar fortfarande på källan dessa två kontona sa om sexuella övergrepp mot minderårig, men det flöt iväg ser jag till något annat.

     • Ja har man knarkskulder kanske man inte är så oskyldigt utsatt, samma skrot alla tre. Men en av dom duperar omgivningen att han är oskyldigt utsatt, typiskt knarkare!

     • Ursäktar inte behandlingen, eller att du rättfärdigar just mot en brukare och inte de andra innan vilket visar din partiskhet. Skulle inte förvåna mig du känner skitungarna.

  • Nej det är sjukt.

   Grabbarna är psykiskt sjuka och utgör en samhällsfara. Njuter man av tortera sina kompisar så bör man inte vara fri. Lär ha fått smak för blod nu också när de prova på lite och fattat hur kul det var.

 106. Var finns ge gamla pensionerade domarna som uttalar sig om vansittet? Det gar sakert att hitta en eller tva, men det borde vara en massrorelse bland domare att beskriva vansinnet.

 107. Jamen,
  om de var så omtänksamma ska de ha medalj.

  Den sketne kungen som inte säger ett smack om sitt torterade rånade och våldtagna folk stället säkert upp o delar ut.

  Att den avskyvärde domaren inte krävde att offret ska dömas enligt ny svensk sed förvånar. Svenska rättsarbetare inkl polisor älskar att straffa brottsoffer.
  De tar nämligen emot straffen fogligt och städat.
  Dessutom är de ju bara svenskar, oftast barbarer och inte värda mycket, då de inte har någon kultur.

  Nej hör ni Svenskar.
  Nu röstar vi på samma partier som orsakat detta samhälle en gång till.
  Eller?

  • Kungen är wn imbesil dåre. Han kan intw ens stava till sitt namn. Så vad skulle han göra. Hela samhället håller på att braka saman fattar dom inte detta? Tycker att man borde utsätta dom som dömde dena dåren för samma sak och se om han bir bränd av humanitära själ????

 108. Mår ju illa av att läsa sånt här. Hur onda människor kan vara.

  Och hur är ni som mer eller mindre försvarar denna utdragna dödsångest-tortyr funtade?

 109. Förövarna visade enorm humanitet o visade sig ha stora kunskaper i läkekonsten. Totalt frikännande samt vidareutbildning till special läkare inom vården.

  • Det gjorde man säkert och kom fram till att det var troligt att deras nästa offer skkulle bli en vit man…. och det är ju vad staten har som övergripande mål, så varför bestraffa det?

 110. Det gäller att värna om gärningsmännen. Det har (s)venskt rättsväsende gjort sedan 1950-talet. Takterna sitter i….

  • På 50 talet var brottslingen en misslyckad inbrottstjuv typ tumba tarzan, idag är det gangster som lustmördar varandra. Man kan inte dalta med kriminella element, det visa modern forskning ifrån USA.

 111. Dömer man numera utifrån det faktum att det är överfullt på fängelserna angående manliga platser…?
  Jag tycker fängelsevården skall outsourcas till Baltikum……billigare och mer avskräckande…..
  Danmark kommer att köpa platser i Litauen för personer som efter avtjänat brott skall utvisas….de har inga som helst anledningar till att återanpassas till det danska samhället. Här i landet läser vi från och till om hur utländska fångar berömmer/prisar svenska fängelsers standard, ……landet upp och ner, utan logik!!!!!

 112. Sjuka sjuka människor! Dessa ska ju aldrig ut bland andra igen. Tyvärr har vi slappa domstolar med horribla ”humanistiska” saft o bulle-straff. Man äcklas av det svenska rättsystemet!

 113. Vad fan har Anton haft för försvarsadvokat som inte kunnat påpeka att det där med att bränna ett sår tillhör hollywoodmyterna. Det är att tillfoga ytterligare en skada, inte reducera en redan tillfogad?
  In med ett expertvittne!
  Varför yrkas det inte på sluten psykvård för förvarna?

  • Av samma skäl som man inte brukar yrka på psykvård för MC-kriminella och jihadister, antar jag. Gärningspersonerna uppvisar inga tecken på psykisk svaghet eller annan utsatthet som kan väcka rättens hat och förakt mot dem.

 114. Somliga vill testa mångkultur andra vill testa tortyr. Vi som inte har dom behoven förstår inte hur man kan vara så dum och helt sakna empati ?

 115. Kan ett bra sätt att tillverka ”korv”, fast dessa skulle vara oätbara i detta fall pga ”råvaran” men allt går ju att slänga i soppåsen……

 116. Vad är det för idioter i hovrätten som tycker att det är omtanke för bränna Olsson genom att ”stänga” såret till lungan.
  Tortera någon för nöjes skull skall inget annat än dödsstraff vara lämpligt.

 117. Mina kritiska frågor gäller inte den brokiga spännande mångkulturens fantastiska möjligheter utan snarare varifrån Hovrättens ledamöter rekryteras, Spetsnaz utbildningscenter?

  • Visst vore det härligt? Tortera upp ett antal livshotande sår, och sedan bränna ihop huden med svetslåga. Bara för att vara omtänksam.

 118. Vårt rättssystem lämnar mycket i övrigt att önska, eller som Jordan Peterson sa, ”Life is suffering” Ju längre man lever i den här världen desto dystrare blir det vid åsynen av den rena destruktivitet som existerar.

 119. Är det fakenews alltihopa bara för att förstöra julefriden för oss, ELLER ÄR DET MÖJLIGT ÖVERHUVUDTAGET FÖR EN HOVRÄTT ATT KUNNA DISKUTERA SIG FRAM TILL DETTA??

 120. För dessa idioter som dömer betyder det att om jag sticker kniven i någon och sedan bränner personen får jag ett mildare straff. De som kommer på detta måste vara förståndshandikappade och skall avskedas.

  • Om man dödar personen, tycker då hovrätten att det ska bli en friande dom , då offret ju inte plågas när han är död?
   Hur var könsfördelningen bland hovrättsdomarna?

 121. En av många mycket tvivelaktiga domar från vårt ”rättsväsende”! Hur är dessa jurister mentalt skapta? Något är allvarligt fel i rättsstaten Sverige!

 122. Om jag vore anton skulle jag nu leta upp dommarna och doxa dom så svenska folket skulle veta vad dom heter och vart dom bor +telefon nr .om jag vore anton skulle det bli mitt livs viktigaste sak att förgöra dessa dommare .skulle lägga all min tid på det .jag skulle trakasera dom .fotta dom överallt för allt för förstöra för dom (dvs dommarna/nämdemännen m.m)

 123. ÄCKEL som dessa har inte i samhället att göra. Det finns ingen väg tillbaka, det finns ingen behandling att ge folk som dessa. Risken för andra väger tyngre, skott i huvudet är det enda rätta.
  På fullaste allvar, tortyr är långt värre än majoriteten utförda mord. Dödsstraffr aldrig mer lämpat än nu.

 124. Man orkar inte läsa att det finns så onda och elaka människor. Hoppas Antons föräldrar hämnas när tillfälle ges. Det skulle i alla fall jag göra.

 125. För en satanist är det inget konstigt att döma till milda straff för bestialiska dåd. Att inbilla sig att man tätar ett stick genom bröstkorgen in i lungan, genom att bara täta ingångshålet, är rena nippran. Om sticket går in i lungan kollapsar den (pneumothorax) i alla fall, då luft tränger ut i lungsäcken inifrån lutfrören. Pneumothorax är ett livshotande tillstånd.

  Den groteska ondska, som förövarna uppvisat genom sin grymma tortyr, borde ha givit livstids fängelse. Sådana människor skall aldrig mer få leva ute bland vanliga människor.

 126. Den solbrände ser extra otäck ut. Beträffande strafflindringen kan nog förklaringen sökas i skuggstyrningen av rättsväsendet från politiskt håll. Dessa gentlemän kostar nog sådär 1-2 miljoner kr för varje extra år av inlåsning per styck. Skadorna de orsakar i frihet går så att säga på ett annat konto.

 127. Man skulle la dommerne prøve gasolbrennneren. Grunnen til at denne ble brukt er at de ville ha ham i live slik at han ble torturert mer.

 128. nej de borde hållt på koderna och hållt käften då hade dom varit fria. Hoppas satan hinner ikapp bögjuden Anton snabbt

LÄMNA ETT SVAR