Villan i Nacka. Foto: Samhällsnytt

Kom som asylsökande – fick en villa i Nacka värd 11,5 miljoner

Delningar

Att bo eget i en villa med en stor tomt tio minuters bilväg från Stockholms innerstad är en ouppnåelig dröm för de flesta arbetande svenskar under deras livstid – inte minst till följd av de höga huspriserna i storstadsregionerna. Det som verkar vara omöjligt för en vanlig medelklassvensson är dock fullt möjligt för arbetslösa migranter – på skattebetalarnas bekostnad och genom kommunens omsorg.

Familjen Al-Nawiri kom till Sverige i slutet av 1990-talet. Först kom fadern i familjen som sökte asyl. I augusti 1998 fick mannen ett beslut om permanent uppehållstillstånd av dåvarande Statens Invandrarverk. I beslutet som Samhällsnytt har tagit del av står det att läsa:

”De politiska skäl som du anfört är inte tillräckligt starka för att du skall betraktas som flykting enligt 1951 års Genévekonvention angående flyktingars rättsliga ställning”.

Men trots att några flyktingskäl inte hade funnits fick Ali ändå stanna i Sverige – därför att han var irakisk medborgare som bott och arbetat i Libyen och att en eventuell utvisning var omöjligt att genomföra. Tre månader efter kom resten av familjen på anknytning till Ali.

Har inte arbetat i nio år

Redan i november 1999 flyttade familjen in i det ståtliga huset på Järneksvägen i Nacka. En klassisk 20-talsvilla i 1,5-plan med källare. Ett högt läge med utsikt mot takåsar ett stenkast från Nacka Forum och Stockholms innerstad. Boyta på 105 kvadrat med fyra rum och kök. Enligt sajten Boolis uppskattning baserad på liknande hus sålda i området skulle fastigheten kosta drygt 11,5 miljoner kronor idag. Vad mer kan man önska sig för att starta ett nytt liv i sitt nya land?

I debatten om integration av asylinvandrare anförs ofta att det som påverkar integrationen och jobbmöjligheterna negativt är avståndet till storstadsregioner som har en mer dynamisk arbetsmarknad. Migranter hamnar i vissa fall i glesbygdskommuner utan större chanser att få jobb. I det här fallet låg hela Stockholms arbetsmarknad bara tio minuters bilväg bort.

Men trots detta visar Samhällsnytts granskning att ingen i familjen arbetade i någon större utsträckning fram till år 2008, alltså under de första nio åren i Sverige. År 2007 registrerar Ali en egen firma som ska arbeta med taxiverksamhet. Enligt inkomstuppgifter från Skatteverket gick inkomsten från firman upp och ner mellan 2008 och 2016 – från så lite som 94200 kronor 2008 till högst 228500 år 2010. Hushållets inkomst har dock aldrig hamnat över riksnormen för försörjningsstöd enligt Socialstyrelsens beräkningsverktyg under alla dessa år – vilket innebär att familjen, som i nuläget består av tre vuxna, ändå hade rätt till socialbidrag för att nå upp till riksnormen.

”Vi trivs mycket bra i huset”

Vid de två tillfällen som Samhällsnytt har besökt villan för att få kontakt med dess invånare var tomten nedskräpad med gamla rostiga bildelar, uttjänta däck och annat avfall. Två parabollantenner som ger tillgång till nyheter från hemlandet pryder huset. Det visar sig att nyheter på arabiska är en nödvändighet åtminstone för familjeöverhuvudet Ali, som sina tjugo år i Sverige till trots pratar endast grundläggande svenska.

– Ja, vi trivs mycket bra i huset! säger han till Samhällsnytt och hänvisar till en av sina söner, som ”vet allting” om villan.

Sonen är numera utflyttad och bor i en annan del av Stockholm. Han berättar dock att det är bara Ali som bor kvar i huset av familjens tre medlemmar som står skrivna på adressen. Alis fru är nämligen på besök i hemlandet Irak medan den andra sonen studerar utomlands. Det visar sig också att familjen lämnat in en lista med önskemål på renoveringar i huset.

– Det är främst utsidan med färg som släpper av men jag vet inte vad som blev av med det. Kommunen sa väl att det är för dyrt.

Utsidan på huset har verkligen stora underhållsbehov.

– Kommunen är jobbiga och frågar hela tiden när de ska flytta. Men de kan inte vräka dem ju, säger sonen.

Och det stämmer eftersom familjen har besittningsrätt till huset. Kommunen har även bekostat en omfattande åtgärd för att minska familjens energiräkningar – installerade en ny luft- och vattenpump ifjol till en total kostnad på 220 tusen kronor exklusive moms, enligt Nacka kommuns kommunikatör Maria Malm. Samtidigt ligger hyran för det stora huset på endast 6462 kronor per månad.

”Gratis villor” för familjer från Mellanöstern

När Samhällsnytt når chefen för Omsorgsenheten på Nacka kommun, Elisabeth Axelsson, vill hon inte svara på vår fråga:

Hur rimligt är det att en familj på tre personer som i praktiken är arbetslös i tjugo år får besittningsrätten till en villa värd många miljoner?

– Jag tänker inte svara på en hypotetisk fråga.

Frågan är inte hypotetisk eftersom vi varit i kontakt med kommunens fastighetsförvaltningsenhet som bekräftat våra uppgifter. Kan du svara på den utifrån den information som jag har?

– Nej, jag måste undersöka det själv. Jag vet inte vilka villor du pratar om.

Menar du att du som enhetschef inte vet om att det finns villor i kommunen bostadsbestånd för sociala ändamål?

– Jag har ju börjat som enhetschef bara för ett halvår sedan.

Därefter hänvisar Axelsson till mejl, men efter att vi ber om ett skyndsamt svar på grund av ett nära förestående publiceringsdatum, svarar hon att hon inte kommer att svara på mejl under dagen, eftersom hon ”sitter med årsbokslut”.

Enligt Nacka kommuns enhet för fastighetsförvaltning ingår totalt 31 villor i kommunens bestånd för sociala ändamål. I 16 av dessa bor hyresgäster med besittningsrätt till husen:

Människosmugglare som marknadsför sina tjänster för potentiella migranter i Mellanöstern berättar bland annat om Sverige som ett land som ger hus gratis till alla familjer från arabländerna. Åtminstone i fallet med familjen Al-Nawiri och några till i Nacka kommun verkar reklamen stämma med verkligheten.

Familjens efternamn samt faderns förnamn är ändrade i artikeln.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

783 KOMMENTARER

 1. Så här gjorde man i Södertälje på sextiotalet. Man gav hus till alkolister och organal. Sen när dom dog var husen sanitära olägenheter och eldades upp på den tiden. Nu har man bytt ut alkolisterna o originalen mot invandrare. Men det verkar typiskt socialdemokratin. Men Nacka är väl borgerligt men i dagens Sverige har det ingen skillnad när det är karriärpolitiker. Alla är dom kommunister höger som vänster. Dom kommer från svenska skolan.

 2. Godhet utan alla gränser. Att GE bort skattebetalarnas egendomar till folk från andra sidan jordklotet måste dock vara ett vidrigt rekord.

 3. Det normala är att socialbidrag (eller försörjningsstöd, som det numera kallas) inbegriper krav på motprestation. Så är det i alla fall för svenskar. Jag känner flera som har försörjningsstöd och där socialbyrån (heter det så numera?!) jagar dem med blåslampa för minsta småsak; skulle de få in 100 oväntade kronor på sitt konto så måste det redovisas och kan medföra sänkning av bidraget. Man förväntas också ständigt söka arbete.
  Men för den nya adeln gäller tydligen inte dessa saker…

 4. Ja, Sverige är verkligen ett generöst land. Om man ”flyr” hit, får man allt gratis. Antingen fin villa eller exklusiv bostadsrätt. Att vi har ungdomar som vill flytta hemifrån och starta en egen familj, det är ju inte viktigt. Inte heller att man snedvrider hela bostadsmarknaden genom att man går in och köper dessa exklusiva villor och bostadsrätter.

  Möbler? Inga problem, skattebetalarna ordnar det. Renoveringar likaså. Men krav då? Nej,nej,nej! Inga krav, det är diskriminerande, det är kränkande. Något sådant får inte ske. De ska ju komma hit och känna sig välkomna, inte kan vi kräva något då. Inte ens att de lär sig svenska.

  Så, vem betalar detta? Vi alla. Barnen får sämre skola. Sjuka får sämre vård. Äldre får sämre pension. Vi alla måste vara med och bidra, för att våra politiker ska slippa skämmas om de inte kan upprätthålla den fasad av ”givmildhet” och ”rikedom” som de så gärna vill visa. De tror att vi får ett bättre rykte i omvärlden då. Kosta vad det kosta vill. Höj skatten, sänk standarden, bara ”flyktingarna” får det så bra som möjligt.

 5. Egor gör ett monsterjobb och alla andra på Samhällsnytt också för den delen. Ni är guld värda! Sverige är ett fruktansvärt ruttet tillhåll för svenskar med hjärnan och hjärtat i behåll. Men det här är mitt land och än kastar jag inte in handduken. Än ska jag göra det jag kan och mer ska det bli. Hoppas vi blir fler många fler! Och ja det tror jag faktiskt. 2018 blir det året.

 6. Sparka komunala tjänstemän-kvinnor och politiker åt helvete . Dom bara förstör och jävlas med oss hårt arbetande svenskar som skall dra landet runt ekonomiskt !!!!

 7. Tydligen så passar detta parasiternas näsa jävligt bra !!
  Inte ett enda jävla handtag under alla år , FY FAN , ut med slusken !

 8. Om SVT, Aftonbladet, Expressen m.fl. drivits av yrkesheder och haft riktiga journalister skulle ett fall som detta utan vidare ha slagits upp rätt stort. Ansvariga politiker skulle ha krävts på svar om varför integrationen fungerar så uselt.

  • Ur Ulf Nilssons krönika den 11 februari 2014
   ”Det är en journalists uppgift: att ge dom vi kallar
   ”vanligt folk” underlag för tankar och åsikter. Man ska redovisa
   fakta, så bra man kan, och vägar och möjligheter. Det är det som är grejen”.
   Han är ett exempel på en riktig journalist!

  • Frågan är om PK-politiker VILL att integrationen skall fungera. Integrerade muslimer lyder inte moskéens påbud, de ifrågasätter. Kanske de t.o.m. konverterar till kristendomen, eller väljer att vara ateister.

   Mona Walter är ett exempel på vad som händer när en muslim själv vill bli integrerad. Hon lever under dödshot idag.

   Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige.
   http://www.dagen.se/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag-1.94442

 9. Jag ta mig fan kokar av ilska på dessa politiker as som GER bort vårt hårt upparbetade välfärd till fuskande lyxmigranter. Svenskarna lever kvar i sin PK-koma, accepterar allt.

 10. Visst är det konstigt.
  Idag under Guldbaggegalan ska kuksugarbranschen minsann visa att de är värda sin egna framgång.

 11. Någon gång ska väl räkenskapens tid komma för dom, som gör oss detta.
  Situationen är så bisarr, så man tror att man drömmer.

 12. Sverige är fantastiskt. Kulturberikare som får bostäder för mångmiljonbelopp eller poliser som tillåter prostitution. Nyss var det en polis som i V stod och sa att de hade information om massagesalonger som erbjuder sexuella tjänster. Han står och säger att de har koll på vilka som gör detta. Ändå så får denna illegala verksamhet fortgå.

 13. Den pest som drabbar Sverige heter ansvarslöshet. Då beslutsfattare inte behöver bry sig om att de kan ställas till svars för sina illgärningar mot svenska folket fortsätter de sin fientliga verksamhet och skiter i resten.

  Såna fall måste gå till rätten med minst 20 år på koken och konfiskerad egendom som följd.

 14. Till råga på allt kommer väl gammelmedia slå på stora trumman imorgon och anmärka på att det står ”gav bort” i artikeln när det tekniskt sett handlar om uthyrning. Problemet med det är att de inte kommer att förmedla det faktum att kostnaderna i slutändan blir nästan lika stora, d.v.s miljonbelopp.

  * Kommunen köper huset till överpris och säljer med miljonförlust (1´000´000-2´000´000:-)
  * Kommunen betalar hyran (pengar i rundgång, d.v.s förlust i förlorade hyresintäkter) (~70´000:-/år)
  * Renoveringar och underhåll både under tiden de bor där och efter att de flyttat ut. (220´000:- för luftvärmepumpen och mer tillkommer)
  * Driftkostnader, de boende betalar inte för värme, vatten och el så varför skulle de förväntas spara på sådan lyx? (10´000-15´000:-/mån gissningsvis, en kostnad många glömmer bort när det kommer till hyresrätter).

  Varför duger inte soppkök och härbärgen nu för tiden?

  • Vi ska inte släppa in inkräktarna i landet ens!!! Och alla som har kommit efter 1975 ska ut, då de ej uppfyller kraven för att vara här!!!!

 15. Ingen arbetande svensk kan egentligen bli förvånad. Samtliga inom 7-partiet och inte minst inom nya m arbetar stenhårt för att pumpa svenska skattepengar över till ekonomiska ”flyktingar” eftersom detta ger PK-poäng inom MSM och hos EU-politrukerna. Inga andra politiker har p*ssat på de egna väljarna så mycket och så länge. Att spendera miljoner på enstaka MENA-män i Sverige när de riktiga barnen och kvinnorna dör i tusental i Afrika är Reinfeldts testamente som politiker.

  Liten OT: Det ”demokratiska” partiet i USA gav snabbt upp och tvingades till slut att erkänna att de egna medborgarna trots allt var viktigare än illegala invandrare. Man kunde bara drömma om att någonting liknande hände i Sverige.
  http://www.breitbart.com/video/2018/01/22/schumer-were-reopening-government-with-commitment-to-vote-on-daca-if-deal-isnt-reached-by-february-8th/

 16. Samtidigt i en annan del av stan:

  Studenterna sover på golvet – i en källare. Liggunderlag, sovsäckar och luftmadrasser ligger utspridda över golvet. À 200 spänn /natt.
  Detta var visserligen för två år sedan, men tvlivlar på att det blivit bättre

 17. Kasta ut bidragsturisterna ur huset snarast . Där finns säkert någon fattigpensionär som har hjälp till att bygga upp landet som behöver det !

  • Fattigpensionisterna röstar ju mer för det här än vad någon annan väljargrupp. Det är därför alla politiker skiter totalt i dem. De vet ju att de ärver deras röster oavsett. Demokrati förutsätter att väljaren informerar sig och gör ett verkligt personligt unikt val i varje val. En gammal Tage Erlander-pensionist skulle bara rösta för total islamisering av Sverige, igen. Svenska folket klarar inte av att hantera en demokrati.

   • Min mormor gick bort i ALS för ett halvår sedan. Gråsosse hela sitt liv. Men mot slutet berättade hon att hon var så less på hur hennes älskade land blivit så misshandlat utav 7klövern, och i synnerhet sossarna med Löfven, som hon ansåg vara en total pajas. Om hon överlevde till valet, så skulle den enda som ville bevara hennes älskade land få hennes röst, den politiskt skicklige och enda förtroendeingivande politiker som finns i detta lands idag, den rara gossen Jimmie. Må min älskade mormor vila i frid, jag får dessvärre ej 2 röster att förfoga över i valet

 18. Den politiska situationen i Sverige, är genomsjuk. Journalister som skall granska makten, går nu i armkrok med dessa istället, när miljarder av medborgarnas inbetalda skatter, kastas över araber o afrikaner
  i ren Joakim von Anka-stil.

 19. Om Expressen och Aftonbladet skulle presentera verkligheten för svenska folket. Skulle detta inte ske. Men varför gör de inte det? Jag vet faktiskt inte. De tjänar inga pengar på det. De kanske inte är intresserade. Eller så ligger det i deras intresse att diskriminera svenska ungdomar på bostadsmarknaden och arbetsmarknaden. Samt slösa skattepengar på folk som aldrig skulle köpa någon av aftontidningarna. Självmord helt enkelt.

 20. Den nyligen anlända imamen med de tre fruarna, som inte heller har asylrätt, har förmodligen inte fått besittningsrätten borttagen i kontraktet. Deras bostadsrätter
  kostade över 14 miljoner.

  Moderaterna i Nacka är inte de skarpaste knivarna i lådan.

 21. Är Nacka kommun unika i Sverige när det gäller att tillhandahålla ett ståndsmässigt boende för nysvenskar? Nyligen var det mannen med sina tre fruar och 17 barn som fick besittningsrätten till tre stora bostadsrätter.

 22. Kan man gräva i vem det var som sålde kåken till kommunen till att börja med? Med motivationen att den behövdes för behjärtansvärda sociala ändamål.

  • Har hör fall, där en kommun kan bjuda upp till 2 ggr mer än det högsta erlagda budet.
   Kan i vissa fall vara upp till 4x tax.-värdet.
   Det står säljaren fritt, att sälja till vem han behagar.

 23. Bara släng ut dem. De har haft sin chans och de tog den inte. Svenska myndigheter skall inte slå knut på sig själva med egenpåhittade regler. I Amsterdam säljs det hasch fritt och Danmark avser att bli Europas största cannabisleverantör. På filipinerna dödas narkotikalangare på öppen gata. Men Sverige tror att EU kommer att sätta kungen i fängelse om de slänger ut ointgrerbara, acosiala och kriminella främlingar.

 24. Undra hur många villor/lägenheter de har för utslagna/hemlösa svenskar, fast det är klart….de får ju skylla sig själva…..folkets dom kommer att vara stenhård!

 25. Kommunen kan totalrenovera huset och höja hyran dramatiskt så den inte täcker biståndssumman och då åker de ut. Men detta är härligt då det sker i Stockholm, det är så ovanligt med araber där. Särskilt innerstan som inte tagit emot en enda flykting permanent på 25 år.

 26. Den villan hade kommunen kunnat ge till tacksamma bostadslösa , men istället ger man guld o gröna skogar till såna som inte förtjänar det !!! Sådana här beslut får mej att spy galla över dessa idioter !!!

 27. Typisk kommunanställd tjännsteman, man vet inget o har absolut ingen kontroll på något, även om man har det yttersta ansvaret o dessutom betalat för det…..

  Hade det varit i ett privat företag, hade det blivit en fot i aslet,men när det handlar om skattemedel o som kommunalanställd tjänsteman, finns det ingen,
  som ens kan stava till ansvar.

 28. Kära Nacka kommun.
  Jag är en enkel pensionär som bor i en halvsunkig tvåa för 6900/mån. Kan jag också få hyra ett hus av er? De 500:- som skulle bli över i så fall hade jag verkligen haft nytta av.

  Vänligen
  Mahonia Järnek

 29. 7-klövern lyckas verkligen med allas lika värde…..
  Svenskarna är gäster i sitt eget land och
  röstat för det.
  De ansvariga måste efter valet skickas till mellanöstern för en standardhöjning.

  • Nej de ska åtalas och dömas för bl a folkmord, våldtäkter, misshandel, stöld av skattebetalarnas pengar och högförräderi mm mm mm…..
   Detta har jag som ett absolut krav av SD eller NMR beroende på vilken av dessa som kommer att få mandat att driva igenom alla åtal!!! Lagarna finns tydligen redan????????

 30. Anstormningen av mejl till Södertörns Tingsrätt är ett sundhetstecken. Dags att höra av sig till kommunpolitiker också.

  • Kommunpolitikerna skyller ifrån sig och hävdar att de har ålagts av regeringen att härbärgera ett antal ”nyanlända”. Eftersom Nacka inte har några lediga bostäder måste de köpa bostadsrätter och villor. Det är vad de säger.

   • Klart att de försöker skylla ifrån sig. Det hindrar likväl inte kommuninvånarna att visa sitt missnöje. Rädda politiker hittar lösningar.

    Svenskarna måste anpassa sig till det klansamhälle politikerna kämpar för.

 31. Jag såg faktiskt en video på Youtube för ett bra tag sedan där en grupp somaliska kvinnor demonstrerade mycket argsint för att de inte fick egna villor i Sverige. De var missnöjda med att bo i lägenhet. Så nog sprids det info utomlands om vårt fina land.

 32. Och där försvann det sista förtroendet för mitt fosterland..

  Hoppades länge att jag inte skulle ligga på min dödsbädd..

  Med hjärtat fyllt med hat mot mitt födelseland..

  Det kommer tyvärr bli så..

 33. Alla kan nog räka ut vad spridningstelegrafen ger för information om Sverige till Mellanösterns befolkningar.

  De antal som kom under hösten 2015 och vintern 2016 kan nog inför en kommande vårsäsong mångdubblas, om det ens räcker.
  Villor och bostadsrätter åt alla..Jalla, jalla.
  Valrörelsen står redo….

  • Politikerna utgör en egen klass numera, med frihet från ansvar, en slags födslorätt till ämbeten och med löjeväckande förmåner.

   Sveriges representativa demokrati präglas inte längre av ett ömsesidigt intresse mellan väljare och politiker, istället har den fått en mer antagonistisk karaktär. Politikernas formering av sig själva som klasskikt bidrar starkt till denna antagonism.
   https://ledarsidorna.se/2018/01/dagens-partier-representerar-vare-sig-valjare-eller-ideologier/

   Gissningsvis behöver samtliga PK-politiker de centralt styrda muslimerna, för att kunna behålla det goda livet. Barn till fanatiska muslimer hjärntvättas sedan barnsben i tron att de hamnar i helvetet om de inte lyder sina religiösa/politiska ledare.

 34. Grattis Nackabor ni vet minsan hur man väljer kommunalpolitiker som har omsorg över sina skattebetalares resurser. Är det inte på tiden att ni kräver svar och röstar annorluna?

 35. Hade jag inte redan varit medlem i Sverigedemokraterna hade jag sagt att detta var droppen och ansökt om medlemsskap. Det här är vansinne eftersom det är fel på så många sätt att det knappt kan föreligga någon annan anledning.

  • Ja de fattar inte ens att man normalt sätt inte får hus utav kommunen.
   Kommunen trodde nog i sin fantasi att dessa personer skulle bo där kanske 2 år för att sen med jobb flytta därifrån. Men ack, man ska inte tro så hårt.

 36. Bra grävt, sånt här måste följas upp ändå fram till valet.
  Det finns en hel del att gotta sig i gällande Vallentuna kommun, dem gick tydligen bara 33 Miljoner back mycket pga LSS boenden.

  • Med en förtäckt kommunist och utlänning från Iran vid rodret så kan det bara gå åt helvete i Vallentuna.
   Hon älskar flyktingar.

 37. Sverige behöver, poliser, lärare och sjukvårdspersonal. Men regeringen använder både tid och pengar till helt annat, det senaste vansinnet att flytta runt myndigheter. De lär väl även uppge att det hela handlar om nya jobb.

 38. Heja Egor!! Konstigt inte SvT och SR har reportage om detta. I den förvirrade svetsarroten surrar ju en fantasi att alla i Sverige är lika mycket värda….

 39. plankat : ””Vi ser idag hur våra ledande avsuttna politiker plötsligt blir uppseendeväckande rika, så snart de lämnat sina politiska positioner. Fredrik Reinfeldt tjänade 22 miljoner kr förra året. Detta är ett helt nytt fenomen som vi inte hade förr – en smygande korruption utanför lagens arm. Det finurliga är att betala mutorna efter fullgjort värv.
  Det allt otryggare samhället
  Oligarkerna driver ett projekt med öppna gränser och fri rörlighet för att skapa en hårdare konkurrens om jobben, svagare fack och billigare arbetskraft till sina företag. Den korrumperad politiska adeln stödjer mot en massiv folkvilja, detta projekt som dränerar statsbudgeten på enorma belopp för att ta hand om hundratusentals fattiga migranter som söker lyckan här. Resultatet har blivit att utrymmet för att finansiera viktiga samhällsfunktioner krymper i snabb takt och välfärden krackelerar””
  https://anthropocene.live/2017/12/20/valfarden-raseras-2/

  • ….tog upp detta för en VD som var och hälsade på för ett tag sedan, det ville han inte lyssna på utan gick för evigt. Fan vad skönt och vara Rakryggad.

  • HSB lär också ha blivit rikligt belönad av de onämnbara. Men de kommer inte i närheten av Tony Blair som har lyckats få ihop nästan 1 miljard efter han blev civilist

  • Du kan ju t. e. x. ta järnvägsnätet…Inte upprustat under de senaste 25-30 åren.
   Dagligen så får vi höra; Växelfel, nedrivna ledningar, signalfel, vagnfel, urspårningar, förarbrist m.m.

  • Fredrik den Kale ja , så har vi ju Godsägare HSB Persson också som ”råkade” få med sig lite saker som inte var hans vid flytten från statsministerbostaden . Så har vi ju Kalle Lelle också , allt detta är nog bara toppen på ett isberg när det gäller dessa avdankade politruker . . . X( .

 40. Bra gräv som alltid Putilov.
  Senast man kunde läsa artiklar av den här karaktären i svensk traditionell media var i början på på 70-talet. Därefter började 68-revolutionärerna ta besittning med sin propaganda över hela linjen.
  Tack välsignade fri och ocensurerad media/medborgarjournalistik.
  Sanningen ska göra oss fria igen.

 41. Ut med dem till en norrländsk avfolkningsbygd! Sen kan de få renovera upp husen och flytta till nästa och fortsätta så! Gnäller de kan de få återvända till sitt hemland, där det uppenbarligen är säkert nog för att åka till på semester!

 42. Är detta vad våra politiker prioriterar framför sjuka svenskar som bokstavligt talat dör i väntan på vård??
  Jag kräver att ansvariga döms till långvariga straff.

 43. Som vanligt Egor gör du ett toppenjobb!!! Sånt här måste komma ut till den blinda allmänheten.
  Hur många afrikanska bebisar hade kunnat bli vaccinerade för alla dessa miljoner? Hur många vattenbrunnar hade kunnat grävts? Eller hur många svenska medborgare med funktionshinder, multi handikappade barn hade kunnat få behålla sin assistans? Hur många fattigpensionärer hade kunnat dela på alla dessa miljoner?
  Fyyyy f–n vilka IDIOTISKA prioriteringar!
  Tänk då 31 villor i 11-miljoners klassen , det blir pengar det!
  Har Nacka hört talas om husvagnar? Vandrarhem och liknande? Kan väl duga så länge för den som ”flyr”

 44. Nacka kommun har talat om att de nyanlända som precis nyss fått lägenheter bara ska bo där ett kort tag.
  Men här ser vi att kommunen vet att folk stannar kvar.
  De vet om detta.
  Personer som köper hus i Nacka idag är bara höginkomsttagare.
  Husen där är otroligt dyra.
  Ett radhus ligger på kanske 5 miljoner kronor.
  En vanlig etta kostar runt 2,5 miljoner.
  En trea runt 4 miljoner.
  Det är otroligt slöseri med pengar.
  Kommunen har sagt att folk ska bo i städer där man lätt kan få arbete.
  Här bevisar de att det tydligen inte spelar någon roll alls.
  Trots att han bor i Stockholm så har han inte lyckats skaffa sig ett arbete.
  För att inte tala om kvinnan, hon borde ju självfallet också arbeta
  OCH:::::
  Kvinnan är hemma i Irak. Landet hon flydde ifrån. Haha… dårhuset Sverige.

  • De allra flesta åker tillbaka till sitt forma hemland på en s.k. semester…
   Försäkringskassan är också behjälplig med biljetten.
   Hälsar på tjocka släkten och beskriver hur väl de tas om hand i Sverige…
   Många utav dem lyssnar spänt, och är på G… med att plocka fram sin resväska.

 45. De finns snart inte ett spår av det fina och trygga Sverige som jag växte upp i..

  VAD I HELVETE HAR NI STÄLLT TILL MED..!?

  • Politiker är så otroligt dåliga så man vet inte vad man ska säga.
   Och folket är dumma som röstar på dem.
   Men i grunden tror jag inte ens folk tror att detta sker.
   Tror få personer vet om att kommuner köper dem villor.

   • ’If voting made any difference they wouldn’t let us do it.’
    — Mark Twain

    P.S. De äger inte villan, det gör kommunen. 31 slumhus enligt artikeln. Om de vräker alla så får förmodligen kommunen ännu högre boendekostnader för dem (enligt socialtjänstlagen). Dårarnas paradis.

    • Dom bor där i alla fall. Vet många skattebetalare som stått i evigheter i bostadskön och som bor trångt i andra, tredje hand

   • Precis! Nog för att jag inte tror på vad politikerna säger, men herregud! Det är så att öronen trillar av. Folk vet nog inget . Folket i Nacka vet nog inte. Tjänstemännen håller tyst. Rädda om sina jobb

  • Såna här avslöjanden är så ofattbart vansinniga, att folk avfärdar dem som fake news. Därför kan de lätt manipuleras av media! Men det är bara toppen av ett isberg!

   • Precis.
    Jag berättade precis nyheten här för min sambo.
    Hans svar…
    ”har du en länk”.
    Säger allt.
    Folk kan inte tro det är sant. 🙂

 46. Tänk, att lagen skyddar ”helt . vilt . främmande . människor”
  som har aldrig betalat 1 kr i skatt, till landet Sverige.

 47. Måste kännas hemskt för en ensamstående mamma i Nacka som bor i en lägenhet trångt med barnen.
  Och så ser hon hur dessa personer bor i ett stort hus.
  Hon kanske sliter hårt på ett arbete för att få ekonomin att gå ihop.
  På något sätt lyckats få ihop till en lägenhet för sig och sina barn.
  Så kommer den här familjen in och får värsta huset utav kommunen.
  Ruttet är bara förnamnet

   • Ändå fanns det tyskar som trivdes där. Jag råkade vara i f d Östtyskland rätt snart efter sammanslagningen med Västtyskland.

    Det var uppenbart att det fanns många förbannade över att vara tyskar i stället för ”folkdemokratiska tyskar”.

    • Det finns alltid folk som trivs i ett visst system. I DDR var det kanske främst de 5% av befolkningen som på heltid eller deltid jobbade som angivare åt regeringen.

     Om mina meningsmotståndare flydde Sverige skulle jag ändå föredra det framför att de sköts till döds vid gränsen! Men jag tillhör ju inte de 5% heller…

 48. Vi behöver få tillbaka Eddie Meduza från sin grav. Jag minns honom på åttiotalet då han rörde om i etablissemanget ordentligt. Sverige både brinner och blöder endast ett parti och dess väljare vill stoppa detta NU! Men inga andra orkar vågar vill..

   • Great..o jag/vi sitter på första parkett…heja 7k bättte kan ni för det är väl inte det bästa ni har att komma med..????????????????????????…????????????????????

 49. Den totala kostnaden för familjen är naturligtvis några hundra tusen om året för familjens medlemmar, plus vad kommunen skulle kunna ta in i hyra för villan.

  Jag undrar just hur många sådana arbetsbefriade oönsklingar som vi har råd att försörja, för det krävs nog.

  • Exakt.
   En vinst för en kommun är att hyra ut dem till personer med arbeten.
   Inte att betala för allt.
   Med tanke på hur kommunen jämt försvarar sina bostadsköp som investeringar.

 50. Svennehororna ska jobba tills de stupar. Sen ska de piskas upp på benen igen, inte ligga där och dra. Pension vid 100 års ålder eller inte alls. Dadeladeln kräver tribut. Och häng inte läpp, för då blir det käpp! Smila och var glad, detta är Sverjestan.

 51. Undrar vad alla unga svenskar i bostadsköer tycker när de ser detta, förhoppningsvis så får det fler att rösta SD så något gott kommer utav denna dyra historia.

 52. Chefen för Omsorgsenheten på Nacka kommun Elisabeth Axelsson låter lika arrogant som alla andra som vill dölja något.

  Sinnesjuk historia, alla inblandade tjänstemän borde åtalas.

 53. Ok läs detta som är 100 % sann då jag arbetar nära med honom.

  Han med familj kom till Sverige 2015 som asylsökare med fru och 5 barn,Dom fick en Nybyggd lgh centralt i en stad strax utanför Sthlm (14000kr/mån).Han klagar dock på att det bara finns en toalett:(( lgh på 105kvm). Han klagar på allt som finns i hans nya land.
  Att det tar 45min till arbetet,Att han måste gå 10 min till närmaste dagis.mm osv

  Hallå Mannens instegslön räcker inte ens till hyran o tro inte att kvinnan jobbar.Han skaffat pass både här o i sitt land.
  Han ber 5ggr om dagen i omklädningrumet å så fick han träningskort (1tim om dagen)

  Hjälper han samhället eller företagen.
  Allt är dom som styr just nu VAKNA.

  Ok för att göra en lång historia kort.

 54. Det är bra att sönerna fortfarande står skrivna på adressen, så att de får besittningsrätt på den när Ali en dag går bort, efter ett tungt arbetsliv i Sverige 🙂

 55. Fantastiskt usel politik, resultatet blir strålande, det politiskt korrekta etablissemanget vill att vi svenskar skall gilla olika……….dröm vidare !
  Förakt för er och de ni gullar med, vi får se hur länge till som ni kan spotta på hederliga svenskar !

 56. En barnfamilj i Stockholmsområden kan bara drömma om ett sådant boende. Kanske kan 5% få låna och köpa en sådan, inkomsterna måste vara mycket höga.

  Moderaterna sitter säkert i Nacka, eftersom att majoriteten av Nacka-borna skiter i sådant.

 57. Staffanstorps kommun i Skåne vägrade ta emot nyanlända, efter några år verkställde migrationsverket sina hot och körde dit två busslaster med nyanlända till kommunhuset, då köpte kommunen de sämsta husvagnar de kunde hitta och ställde upp de på en grusplan långt utanför centrum, kommunen sa: såja de nyanlända hade det antagligen mycket bättre i sina hemländer, nu skickar inte migrationsverket fler nyanlända till Staffanstorp, grattis Staffanstorp.

 58. Vad annat göra än att återigen gratulera Nacka kommuns öppenhjärtliga skattebetalare…. snälla och go’a är ni…

 59. Eftersom vi ”inte skall svartmåla” läget i landet tycker jag att detta sänder precis rätt signal till omvärlden….res … eh fly menade jag ju …till Sverige där väntar en arbetsbefriad tillvaro med villa och Volvo…..

 60. Antar att det som står i artikeln stämmer – och det är skrämmande att se hur svenska arbetare tvingas betala till detta!
  Det är samtidigt skrämmande hur de som ska representera svenskarna har skapat ett samhälle som missgynnar svenskar och dem som betalar skatt.
  Det är nog sant som det är sagt: ”Vad fan får jag för pengarna?”

 61. De borgliga har varit betydligt mer invandrarpartier än sossarna. Sossarna är de enda som på något sätt försökt få kontroll över invandringen och har även motverkat den diskret.”

  Vad gäller partierna i 7K, stämmer detta till 100% från sent 80-tal och framåt. Det borgerliga partierna har ibland kommit med lite retorik, men de har ALDRIG i praktiken gjort något annat än försökt att maximera immigrationen. Helt utan tvekan gav GP Sverige några ytterligare år när han tog över makten 1994. Om Bildt hade fått sitta kvar, hade vi haft dagens läge redan år 2000.

  Sen innebär detta inte att sossarna kan sägas ha varit ansvariga i någon absolut bemärkelse. Det har de verkligen inte varit. Men de borgerliga har hela vägen varit direkt skogstokiga och så fort de har suttit vid styrspakarna har de direkt inlett rena kamikaze uppdrag. Dessa partier är lång bortom förbrukade, de är uppenbart brottsliga. Vad gäller sossarna är detta inte alls lika uppenbart, även om det finns många där också som borde prövas inför domstol.

  https://detgodasamhallet.com/2018/01/22/en-aha-upplevelse/

  • Nja det stämmer inte helt.
   Det var Ylva Johansson som ändrade reglerna precis för att tvinga kommuner att ta emot även om det saknades bostäder. Nacka har fått köpa lägenheter eftersom det saknades lägenheter. Så det är inte i grunden Nackas fel. Utan det är Ylva Johanssons fel här. De kunde annars fått bo i en stad där lägenheter är billigare. Eller hus är billigare.

  • Jag anser att det finns sju uppenbart brottsliga partier i riksdagen: S, MP, V, M, L, C och KD. Det de har gjort mot Sverige, ett tusenårigt rike, och dess folk är oförlåtligt.

 62. Fy faan! Jag blir tårögd när jag läser det här och samtidigt tänker på hur vi har fått kämpa häcken av oss för att våra egna vuxna barn överhuvudtaget ska ha någonstans att bo. Vi har själva slitit utav helvete för att få ihop till insatsen på ett hus, och vi har hjälpt våra barn så gott vi någonsin kunnat. Ändå bor fortfarande sonen, 26 år, i andra hand och dottern har fått ett förstahandskontrakt till slut.

  SKAM tamejfan på hela 7-Partiet!

   • Det är så att det var Ylva Johansson som tvingade Nacka att ta emot dessa personer.
    Nacka sa att det saknas bostäder.
    Men de måste fixa boende åt dem.
    Så såg det ut även på Ekerö.
    Det är inte så att moderaterna valt detta, de har tvingats till det.

    • Jo Moderaterna har valt detta för de tjänar på det. Hela 7-klöverna vill ha det så här, det är inget missförstånd eller misstag eller oförutsedda konsekvenser. Detta är deras plan sedan 50-talet.

     Tre miljoner nya skattefinansierade konsumenter/undersåtar genom artificiell befolkningstillväxt. Sverige hade fungerat mycket bättre med 7 miljoner innevånare som vi var då.

     Varför kan norrmännen, danskarna och finnarna klarar sig med 5 miljoner innevånare? Men svenskarna skulle inte kunna dra runt sitt land på 7 miljoner?

     • Sök på Google.
      Skriv Ekerö och Ylva Johansson.
      Det finns oändligt med artiklar om detta.
      Ekerö kommun försökte berätta för Ylva om att det saknades bostäder. Detta har gjorts utav flera kommuner. Men tror du Ylva har brytt sig? Hon skiter i det. Så kommunerna har tvingats att köpa lägenhete. För det finns inga lediga lägenheter. Det finns noll ledigt.
      Därför kön i Stockholm är so lång.
      Och du kan hitta hur många artiklar som helst i detta ämne.

     • Sanningen är att Ylva Johansson har ändrat reglerna.
      Du kan söka överallt.
      Samt att Ylva själv har gått ut i flera artiklar om ämnet.
      Hon säger ju själv att de har ändrat på detta.
      Att kommuner inte ska få säga nej.
      Det är ju precis därför alla kommuner nu fått acceptera läget.
      Det är därför du ser kommuner som tidigare tackade nej nu tvingats ta emot.
      Det är ingen lögn.

     • Ylva Johansson har sagt detta i många artiklar.
      Hon har tom stått i TV och sagt detta.
      Och du menar då att jag ljuger?
      När Ylva själv sagt detta.
      Det är ingen stor hemlighet liksom

    • Nej, det är inte Ylva Johansson som har tvingat Nacka att ta emot dessa.

     Redan 1999 tog Nacka emot dessa ”vinstlotter”:

     ”Redan i november 1999 flyttade familjen in i det ståtliga huset på Järneksvägen i Nacka.”

     • Spelar ingen roll vilka dårar inom enpartiet det är, det är ändå ett och samma parti varesig det är sossar eller moderater.

     • Sök på google.
      Jag kan inte lägga in länkar.
      Bara att skriva Ylva Johansson och t ex Ekerö så finns artiklar ämnet jag skriver om.
      Många kommuner har sagt åt henne att det inte finns lägenheter. Men hon har inte brytt sig.
      Så att då påstå att sossarna är bättre är ju seriöst dumt

     • Du hänvisar till en betalartikel på DN från 2016 om Ekerö.

      Det här hände i Nacka 1999.

      För övrigt röstade Moderaterna FÖR Kommunplaceringslagen 2016.

     • Du kan läsa om andra kommuner också.
      Det finns oändligt med artiklar i ämnet.
      Tidigare har kommuner kunnat tacka nej till flyktingar.
      Detta vet liksom alla.
      Det är ju just därför Lidingö har haft noll.
      Det är ingen stor nyhet eller hemlighet.
      Alla vet det.
      Men dessa reglerna ändras nu. Och nu måste alla kommuner ta emot. Därför det blivit såhär.

     • Du hänvisar nu till en annan artikel om Kommunplaceringslagen som började gälla 1 mars 2016.

      (M)oderaterna välkomnade Ali och kompani 1999.

     • Ja men 1999 kom det inte så många.
      Betyder inte att detta var rätt väg att gå. De borde inte fått något hus. Det tror jag alla instämmer i. Men det som pågår nu i Sverige handlar ju inte om moderaterna utan om sossarnas beteende.
      Man kan inte klaga på vad moderaterna gjorde 1999 och sen inte klaga på vad sossarna gör just nu.

     • Artikel från 2016.
      Alla kommuner blir nu skyldiga att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd.

      På tisdag träder den nya lagen i kraft.

      Många kommuner väntas få problem med att ordna boende och skola.

      På tisdag träder den så kallade anvisningslagen i kraft som gör att inga kommuner kan säga nej till att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd och ska lämna Migrationsverkets anläggningsboenden.

     • Tidigare kunde ju kommuner tacka nej.
      Nacka kommun är en populär plats att bo på.
      Därför det finns noll hyresrätter där.
      Och alla vet att kön till en hyresrätt i Stockholm är lång.
      Och det finns typ inga.
      Så de har tvingats att ta emot dessa.
      Det är inte så att då sossarna är trevliga filurer här.

 63. Nackas kommuninvånare har visserligen röstat för det här, men ändå inte. Politikerna i Nacka har tagit sitt mandat alltför långt här.

  Man ska inte rösta efter vad politiker säger om framtiden. Den vet de lika lite som vi andra om. Det som levererats under under mandatperioden är det enda man har att gå efter.

  Låt oss se hur man röstar i Nacka i September.

  • Som vanligt på M och alliansen. Det kan jag våga mitt liv för, så har de röstat sedan allmän rösträtt infördes.

  • Mycket klokt som alla som röstar 2018 bör tänka på: ”Det som levererats under under mandatperioden är det enda man har att gå efter.”

 64. Dags att packa väskan och resa ner till Syrien , bränna upp mitt pass och sedan söka hit som flykting. Eller helt enkelt bara rösta på SD och istället få uppleva hur dom rensar upp efter psykfallet Reinfeldt och stolpskottet Löven.

 65. Grattis alla skatteslavar! Som svar på vad fan får jag.
  Den som inte röstar SD efter denna nyhet är fan förtjänta av att bli rånade vidare.

 66. Nu förstår man bättre varför svenska fattigpensionärer får svälta!
  Alla är vi lika mycket värda, men vissa är värda lite mer!
  Är du sedan född som etnisk svensk, ses du som skit och träck och är inget värt, förutom ett liv i misär och att tjäna dina herrar och den nya, kulturellt högre stående adeln!

 67. Mycket bra Egor!

  Detta måste stoppas, Svenska arbetare ger snart upp och sätter sig ned.

  Att åka hem framför ögonen på Svenskarna, till hemländer som man har flytt från, är bland det fräckaste bedrägeri någon kan utföra.

  Gång på gång, till Turkiet, till olika afrikanska länder, till Irak, till Iran, till Afghanistan, osv… jättebra med dubbla medborgarskap och allt som medföljer.

  Hoppas verkligen att Svenskarna öppnar ögonen och att revision görs på alla Asylansökningar som har skett från 1 januari 1995?

  Arbetarpartiet socialdemokraterna, kan visa att de inte segregerar genom att ge varje svensk arbetare med familj två utlandsresor per år!

  Svenskarna borde åtminstone visa hjärta för alla pensionärer som nu rånas på sin låga pension, för att bekosta PK:s politik.

 68. Besittningsrätt är helt sinnessjukt, hur i HELVETE kan det gälla i såna här fall??
  Oops, glömde att vi bor i mongoloidsverige.

 69. Ja moderaterna styr i Nacka.
  Men de styr inte över Ylva.
  Ylva Johansson gick ut med att tvinga alla kommuner att ta emot.
  Och de skulle helt enkelt lösa det.
  Även om det var så att de skulle köpa lägenheter.
  Nu är lägenheter i Nacka otroligt dyra.
  Och det finns inga lediga hyresrätter.
  Så vad gör kommunen? Jo de köper lägenheter.
  Täby och Ekerö sa åt Ylva att de INTE kunde ta emot.
  Ylva sket i det.
  Så ser det ut.

  • Ge dig nu. MODERATERNA OCH ÖVRIGA ALLIANSEN RÖSTADE FÖR KOMMUNPLACERINGSLAGEN 2016.

   Det är DENNA LAG som tvingar ALLA kommuner att ta emot ”flyktingar”.

   Moderaterna står bakom detta.

   • Moderata kommuner har tackat nej i många år.
    Detta vet ju alla.
    Har du inte läst artiklar i ämnet?
    Nu har man ändrat på detta.
    Förut kunde du som kommun tacka nej.

    • Varför försvarar du moderaterna? Moderaten Fredrik Reinfeldt är ju den som har orsakat mest massinvandring till Sverige.

     ”Tack för att ni valde Sverige”…

     • Så om jag berättar att kommuner tackat nej i många år så försvarar jag M?
      Seriöst?
      Jag berättar ju bara vad du kan se överallt på nätet. Att kommuner velat säga nej men inte fått För reglerna ändrades.
      Försvarar inte M för det. Bara berättar att Ylva ändrade detta. Det är ju därför kommuner tvingats att köpa lägenheter. Det är väl seriöst inte så svårt? Varför tror du Nacka kommun nu köpte lägenheter för 300 miljoner? För att de ville? För att de tvingades utav Ylva som är med i S? HUr kan man då skriva att S är bra? S är ju inte bra.

     • Snälla Linn. Nu är det tredje eller fjärde gången jag säger detta:

      Du länkar till artiklar Kommunplaceringslagen som kom 1 mars 2016 OCH SOM ÄVEN MODERATERNA STÖDDE.

      Nacka-moderaterna välkomnade sina ”vinstlotter” 1999.

      Det kan ju inte förklaras med Kommunplaceringslagen från 2016.

      Det måste du väl förstå.

   • Varför ljuger du för?
    Kommuner har tom försökt att säga åt styret idag att de inte kan ta emot. Det finns ju flera artiklar i ämnet. Läs på istället för att kalla mig saker.
    Bara att söka på google.
    Täby t ex ville inte ta emot. Men den nya lagen tvingar alla.
    Det är väl inte så svårt att söka

    • Vad är det här för dumheter:

     ”Läs på istället för att kalla mig saker.”

     Jag har absolut inte kallat dig för något överhuvudtaget. Du fantiserar.

     Och ge PHAN i att påstå att jag ljuger. Det gör du däremot när du påstår att jag ljuger.

     • Du är arg för att jag påtalar en sanning om S?
      Försvarar du S nu då eller?
      Eller vad menar du?
      Du påstår att jag försvarar M för att jag berättar om en viktig punkt som tvingade kommuner att ta emot. Vilket tidigare kunde kommuner tacka nej. Och pga av att jag berättar detta så påstår du då att jag försvarar M?

     • Nu får du lugna ner dig, Linn. Jag försvarar inte S. Du fantiserar.

      Däremot försvarar du uppenbarligen Moderaterna. Du blandar dessutom ihop rikspolitik med lokalpolitik.

 70. Först är han INTE asylflyktingsmatrial, sedan får fanskapet en VILLA!!!!!!! Inte konstigt att dom går över döda och genom land efter land för att komma till det totalt fördummade landet Sverige!!!! Här ges/fås ALLT och lite till på oss Svenska skattebetalare!!!!! Fyfan vad jag mår illa av detta!!!!!

 71. Trött på hur en del tar sossarna i försvar för att Nacka styrs utav moderater.
  Alltså snälla någon?
  Det är sossarna som styr idag med MP.
  Om man inte ser hur de kör landet i botten är man nog blind.
  Att klaga på M är en sak, men att försvara sossarna är ju galet.

  • Både S och M tillhör Folkmordskartellen. Det finns bara ett parti att rösta på i Sverige i dag, och det är SD.

   • Tror alla kan komma överens om det.
    Däremot så för S och MP fortfarande en vansinnig politik just nu.
    M har ändå ändrat på fler bitar än S och MP.
    Så att då försvara S och MP och klaga på M kring migrationen är rätt märklig ändå.

    • Där har du fel. Villet parti var det som kom överens om migrationspolitiken med MP av maktpolitiska skäl? Glöm aldrig det.

     • Så du menar då att inga partier kan byta riktning?
      Vi har under alla år i Sverige inte sätt partier byta riktning i frågor?
      MP har bytt riktning i många frågor.
      S har bytt riktning i många frågor.
      M har bytt riktni

 72. Det talas om ”pull faktorer”, men en villa för 11.5 miljoner är väl ändå att ta i. Regeringen hade säkert kunnat locka hit Ali med familj för mindre.

  • De får bo i den ja.
   De har ju bott där i många år.
   Men de äger inte den.
   Då hade de nog sålt den och köpt lägenheter åt sina söner.
   De får inte sälja den. De äger inte den.
   Men ändå? Hur många får ett hus att bo i? De flesta familjer i Stockholm har inte råd med hus, de bor i lägenheter med sina barn där barnen delar rum.

    • De har besittningsrätt. Så även om ägaren VILL sälja, så kan de inte sparka ut Ali, så länge han inte frivilligt flyttar ut.Framkommer i artikeln, barnen utflyttade och frun utomlands, men Ali gillar sitt hem, så han stannar (och lär göra till den dag han går i graven)

     • Nej besittningsrätt har bara de som hyr eller blir anpassade en lägenhet av kommunen?Vill ägaren sälja kan han göra det kanske de boende genom kommun har förköpsrätt?

    • Ägaren får väl duktigt betalt så fort det handlar om nyanlända,men knappast om det skulle vara någon stackars svensk familj som har blivit arbetslösa.

   • Man ska ju flytta vidare från bostadsrätter t ex, efter 2 år. Sedan ska de flytta vidare till … en kåta i Lappland?? Rheinfelt föreslog trädkojor i de norrländska tallarna. Is-hus i Arvidsjaur?

 73. Svenska föräldrar till barn med särskilda behov vänds ryggen av både stat och kommun.
  Svårt sjuka blir hänvisade till allt längre vårdköer.
  Men när migranterna reser till Sverige för en bättre framtid så verkar det finnas precis hur mycket pengar som helst i byrålådan.

  Jag kräver att samtliga bidrag till ickesvenskar dras in omedelbart, och att ansvariga politiker döms till långvariga fängelsestraff.

 74. Ja. som man bäddar får man ligga.
  Bostadskö med väntetid 8-10 år?
  Vad är det för invandrare?

  EBO-lag
  Grattis ”Hingsten” och ”Svetsaren”
  Ett fantastiskt grepp.

  När nu bostadsbubblan kommer att brista så kommer 87%-arna att föra ett oherrans liv (är ju motorn i svensk ekonomi. Och vid tvärstopp kaos, arbetslöshet)

  Varför den kommer att brista?

  Det går inte att bygga dyra bostäder åt människor som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden.

  Järfälla kommun har en skuld på 2000 000 000 s.kr= 2 miljarder.
  Trollhättan är värst med 5 000 000 000 s.kr= 5 miljarder.
  För att ta ett par exempel.

  Staten tvår nu sina händer och överlåter med varm hand till kommunerna att svara för invandrarnas försörjning.

  Stort grattis till alla ”Sandlådemän/kvinnor” och kommunalråd som möjliggjort detta.

 75. Ja det är för djävligt men skulle vi sätta en soc familj där istället?Ägaren har väl något att säja till om?

 76. Ali visar vägen för nyanlända som rest hit i hopp om att få bostad och att få leva resten av sina liv på svenska skattepengar.

 77. Gunnar Sträng har säkert vänt sig i graven
  flera gånger
  detta jävla slöseri med Svenska skattebetalarnas pengar på dessa jävla
  parasiter !

 78. Det finns ett berömt tal med Margaret Thatcher om en liten stat och varsamhet med skattebetalares pengar. För att även de med små inkomster skall faktiskt betala – men då måste ansvaret tas för att pengarna spenderas klokt och väl. För hon sade att det är ingen idé att tänka att någon annan skall betala för det. Den där ”någon annan” är du. Staten har inga egna pengar eller resurser annat än pengarna som den tar in i form av skatter som folk har intjänat för arbete själva. Det finns bara skattebetalarnas pengar. Staten har inga egna. Så sade hon.

  https://www.youtube.com/watch?v=xvz8tg4MVpA&t

  Den här lyxvillan är bland det värsta jag har hört om.. för att återkoppla till ämne.

  • Vad är det du saknar för respons? Du spammar kommentarfältet med viralgranskar-tramset, utan att för ett ögonblick reflektera över att det står runt 600 000 personer i bostadskön i Stockholm. Det är en gåta varför schills som du skriker så mycket, när ni inte har några riktiga argument att komma med.

 79. Detta är bara en av 100 000 idiothistorier om flyktingar och invandrare – vad jag vet så har NACKA varit en borgerlig kommun länge !

  • I Nacka fick moderaterna 37 % i valet 2014, vilket var en kraftig nedgång.

   Förmodligen 40 – 50 % i valet 1998.

 80. Idag tar den offentliga förvaltningen ifrån oss ungefär 80 procent av det värde vi producerar genom vårt dagliga arbete. Det görs i form av arbetsgivaravgift, inkomstskatt, moms, punktskatter och obligatoriska avgifter.

  En avsevärd del av det som ifråntas oss ger makten bort till andra länders befolkningar.

  Under medeltiden kallades det för livegenskap. Idag kallas det för värdegrund.

  Olika benämningar, men i övrigt är skillnaderna oväsentliga.

  Det som med tvång sker med vårt värdeskapande är givetvis brottsligt och systematiskt, med syfte att åsamka oss irreversibel skada.

  Kan demokratiska val korrigera denna makabra verklighet?

 81. Om de inte ens kan avhysa den ensamme pappan efter så lång tid, ja då kan man ju ifrågasätta om ens någon kommer att flytta ur de nya bostadsrätterna nacka köpt för hundratals miljoner till de hittils tilldelade migranterna 2016 o 2017, lägenheter som nu kommunen också betalar avgiften för då de som bor där går på bidrag också.

 82. Det här börjar bli alldeles uppåt väggarna. När ska Svenne Banan och Lisa Päron vakna??? Det borde bli skatterevolt snart. Samhällskontraktet mellan oss etniska svenska skattebetalare är uppsagt för länge sedan och det är våra politiker, som sagt upp det genom sitt handlande.

 83. Jag hade önskat att deklarationen hade haft en ruta där man själv som ”skattskyldig” kan avgöra om man vill lägga pengar på den här sortens usel verksamhet.

  Istället för att gå in på detaljer, och bli upprörd för varje dags nya galenskaper, likt den här nyheten…kunde man istället kryssa i rutan: ”Nej tack. Jag vill inte bidra med minsta öre till en sinnessjuk pengarullning på låtsasflyktingar, än mindre bekosta lyxvillor för fejkasylanter.”

  Eller, varför inte: ”Nej tack. Jag väljer hellre att lägga pengarna direkt till FN:s hjälporgan UNHCR, där mina skattepengar kan rädda SAMTLIGA med asylstatus.”

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att våra röster ser till att sparka de här genomusla skräp-politikerna ända dit pepparn växer. Och om lyxvillan i Nacka. Om rätt hade gått före det här, hade givetvis de boende fått en liten lägenhet i Södertälje, villan rustats upp och sålts till högstbjudande.

  Och sedan hade vinsten (avräknat renovering) gått direkt till UNHCR:s verksamhet, där uppemot 1000 (ettusen) gånger fler individer hade fått hjälp, än det vi ser idag.

  Jag är inte det minsta arg på familjen som disponerar Nacka-villan, utan självklart på de förfärliga och avskyvärda politiker och ansvariga, som försvarar eländet. Familjen gör det de anser kunna komma undan med. Visst, det kan vara illa och orättvist. Men det är politiker och tjänstemän som gör de här galenskaperna möjliga.

   • Visst gör familjen så inåtahe*vetes fel, självklart. Men, välviljeparasiterna gör det de har möjlighet till. Utnyttjar maximalt och så länge som möjligt. De värsta av dem alla, är givetvis ”våra” politiker som försvarar och möjliggör eländet.

   • När jag säger att jag inte är arg på familjen, så är det givetvis en sanning med modifikation. Självklart föraktar jag dem fullt ut. Men, mitt förakt är hundra gånger större för den eller de som gör det möjligt att kunna skända svenska skattemedel – som den här avskyvärda välviljeparasit-familjen gör utan att blinka.

    Men, problemet är inte bara alla de här välviljeparasiterna som tar plats i vårt land, utan de som öppnar gränserna, svenska skattekistan och som lägger ner stor kraft på att bagatellisera problemet, samt pestförklara oss som är emot det.

    Om jag åker buss och ser hur en skock aggressiva ghettosvenskar börjar bråka och sabotera tryggheten för oss andra inne på bussen, är de här enskilda individerna inte mitt största problem i det långa loppet. Utan alla de politiker med Jesusögonblick som med högtidlig min stirrar på oss, och mycket upprört säger: ”De flyr för sina liv! Vi är skyldiga att hjälpa dem! Annars kan vi inte kalla oss för människor!”

    Mitt förakt för dem, är hundra gånger större. Bussligisterna agerar bara utifrån sitt synnerligen låga intellekt och obefintliga värdegrund.

 84. 7-klöverns politiker i talarstolen talar om demokrati:
  – Vi ska inte skilja på vi och dem. Vi ska stå upp för allas lika rätt och värde.

  7-klöverns samma politiker utanför talarstolen talar om diktatur:
  – Vi ska skilja på vi-hitkomna och dem-svenskjävlarna som arbetar och betalar skatt. Vi ska inte stå upp för allas lika rätt och värde.

 85. Jag hör hur vissa säger och tror att Sverigedemokraterna kanske kan få uppemot 30 procent av rösterna i valen. Fortsätter det så här, några fler handgranater emot polisen och andra och lite annat smått och gott fram till höstens stora val. Då är nog inte både 40 eller 50 procent av rösterna en omöjlighet.

  Gränsen för när vanliga människor tröttnar, ser givetvis olika ut. Men när majoriteten av befolkningen står med sk*t upp till öronen, och inser hur lurade vi är, är också dagens möjliggörare – Sjuklövern – väldigt illa ute parlamentariskt sett. De åker ut från templet med huvudet före. Inte en dag för tidigt.

 86. och så var det nån som frågade: ” Va fan får jag för pengarna?!” Nå, här är svaret. Bara att hoppas att de sjuklöver-röstande svenskarna uppskattar att bo i en mellanöstern-stat…

 87. Så länge folket röstar som arselen lär vansinnet fortsätta..och det lär det.
  Var och en har en väldig tro på sina egna förmåga att lyckas men glömmer lätt att vi bor gemensamt i ett samhälle.
  Fungerar inte samhället rasar resten för dom flesta..dvs våld på gatan,bilrån skadegörelse mm mm.
  Så länge inte stora massan protesterar kommer såna inslag bli vanligare och fler till antalet.
  Sep 18 är sista lilla chansen att bromsa nedmontering av Sverige..vågar svensken ta den?,trots hot om räntor,höjda dagisavgifter och allt annat sossarna kan komma på som påtryckning

 88. Nu när det ska flytta ut ett antal statliga myndigheter från Stockholm, borde man då inte passa på att flytta Migrationsverket till Vuoggatjålme?

 89. Dårhuset Sverige fortsätter att massprodusera negativa rubriker, men vad annat är att förvänta då landet styrs av dårar?

 90. Och inte går det att höja hyran för att få bort Ali, det enda som händer är att hyresbidraget ökar. Ja Nacka, snar är det tre bostadsrätter till som övergår i besittningsrätt. Var det inte en kommungubbe som sa att vi hårdbevakar sånt här…..

 91. Lite OT, men angående tidigare artikel här under Januari. ”http://www.breitbart.com/tech/2018/01/22/loreal-muslim-model-steps-anti-israel-twitter-posts-surface/”

 92. Detta är (M)oderaternas invandringsolitik i praktiken.

  Det som pygmé-Reinfeldt står och ljuger om i Riksdagen är bara moderat taqqiya.

  Det här är sanningen.

  ”Tack för att ni valde Sverige”.

  • ”Redan i november 1999 flyttade familjen in i det ståtliga huset på Järneksvägen i Nacka”. Öhhh…. var Reinfeldt den som bestämde 1999???

   • Att ge villan till muslimerna 1999 var inte något riksdagsbeslut.

    Det var ett KOMMUNALT beslut i kommunen Nacka. Nacka styrdes av MODERATERNA 1999.

    Och Nacka-moderaterna och Reinfeldt var rörande eniga om massinvandringen för att förstöra Sverige.

 93. Ett samhälle som diskriminerar sitt eget folk föder rasism. Det är politikerna handlande som skall ställas till svars för dumma idiotiska beslut.

 94. Ta från sitt eget folk och ge till den falske profetens anhängare! Om inte detta är L.förräderi, vad är L.förräderi?

  • Nej villan är kommunens, men dom som bor i den har besittningsrätt dvs dom får bo där hur länge dom vill utan att kommunen kan göra någonting åt det. Så om dom vill bo där i 30 år till så har dom lagen på sin sida.

 95. Varför lämnar inte kommuninvånarna in en gemensam stämningsansökan om trolöshet mot huvudman. Men eftersom rättsstaten har havererat så skulle sådant här myndighetsmissbruk straffas med offentlig lynchning det är det enda logiska.

  • Kommuninvånarna har själva röstat fram styret de har i Nacka.
   Ångrar de sig nu kan de ju alltid rösta rätt i september istället.
   Det är politikerna som gör fel, inte Ali och hans familj. Ali tar naturligtvis det han får av Nacka.

   • Ali saknar moral och etik. Han kan inte undgå kritik, då han fortfarande utnyttjar vår välvilliga och extremt överdrivna hjälp.

    • Ali och hans telingar saknar säkert både etik och moral. Men en sak har han lärt sig och det är att inte säga nej när han får något gratis.

   • Var det något parti som hade det som vallöfte eller i sitt partiprogram att man skulle ge bort kommuninvånas pengar till lågpresterande muslimer från tredje världen.

   • De som bor i samma område kan ha höga häckar eller murar runt sina villor…. Syns inte skiten så finns den väl inte, eller? Huvudsaken för svensken är ju som vanligt att det går bra i schlagern och att inte Kicki trillar dit igen….;-)

 96. Vad gör grannarna, aldrig att jag skulle acceptera att ha min bostad bredvid det här eländet. Titta på bilderna , soptipp på tomten och folk som inte jobbar, ynkligt !
  Vad gör ni ??????

 97. Konstigt hur ens synsätt förändras; har en arbetskompis som snart går i pension. Han har ca 2 mille i tjänstepension, frun 4a. De tänker köpa boende i Portugal. Ta ut tjänstepension på 5 år. Ska tydligen innebära att de sparar 70000kr /mån o lever för knappt 40k i månaden. För 20 år sen hadde jag tyckt det var skatteflykt och girigt i dag så tycker jag det är smart o riktigt..

  • Jag tycker dom gör helt rätt. Om vi gör en jämförelse: Din pappa är rik, medan du går och knegar i nåt jobb du vantrivs i, och betalar hela din lön till en girig hyresvärd. Vad skulle du då göra ifall du fick veta att din rika pappa, som ärvt sin förmögenhet från din fd hårt arbetande och avlidne farfar, började ge bort miljontals kronor till främmande människor, medan du fick slita sönder din kropp på kneget och oroas för den minskande pensionen i framtiden…?
   Jag hade i alla fall försökt mjölka ut maximalt med pengar från farsan då! Gärna genom lite krokodiltårar och halvsanningar! Jag hade försökt få ut så mycket jag kunde, innan han hinner ge bort allt!

 98. Det är väl klart att den som bidrar minst skall ha mest, det är ju nästan på politikernivå, den svenske arbetande människan skall bara betala och tiga still
  han omfattas inte av allas lika värde, han är sponsorn som inte får nåt i utbyte..

 99. Varför håller ni på att skriva skit ang hyresgästen?Det är väl dom som ordnat denna flotta bostad för dessa som är ansvarig eller?Kom inte med massa skit nu?

 100. Vilket skitland Sverige har blivit för svennar som ska föda gratisätare och Löfven känner inga gränser och den tidigare knäppisen, öppna er hjärtan, dags att göra slut på skiten i nästa val.

 101. Politiker idag är korrupta..dom som inte är det drivs av skeva ideal att skapa ett fantasisamhälle..oavsett står vi med räkningen.
  Inte mycket att göra åt saken.

  • Jodå flytta svensken ut komfortzonen ett par veckor .
   Så lär det hända saker, Än så länge är skiten på distans och det luktar inte tillräckligt.

 102. Vad vi än skriver här så förändrar inte det fakta, vi är alla blåsta av våra egna företrädarel dom är mer förrädare.
  O så länge dom inte röstas bort eller körs ut tjärade och fjädrade,
  Så lär inte ett skit ändras.
  Att gnälla på den som tar emot mutan för sin röst är att skjuta på fel fågel så att säga.

 103. Jag ställer en fråga till: en vaknar den dume svensken?
  Ska han bara jobba, betala skatt och sitta tyst.
  Det passar alla politiker.

 104. Muslimer, terrorister, välfärds- och hälsonomader kommer utlokaliseras från hela EU till Sverige eftersom vi är de uthålligaste och fogligaste skattebetalarna som finns i hela världen. Sedan får kanske Sverige lite EU-bidrag för det, om våra politiker inte klagar hos EU.

 105. Efter ha läst nedan så tycks hyresgästen förefalla oskyldig i detta haveri…men varför har INGEN av er klagat på att vederbörande har hängts ut så här på ett forum med adress och allt?
  Ni är jävligt nyfikna men inga djupare tankar än att slåss och käbbla.
  Kom med vettig kritik i stället.

     • Men sluta nu för den stackars mannen som bor där och inte vet
      att han är mål för ett drev orsakat av vita goda människor i Nacka kommuns tjänst.
      Tog 30 sekunder att lista ut gatunumret.
      Kan du inte redigera och skriva ”en gata i Nacka”?! det förändrar ju inte sakfrågan i artikeln

     • Jag ingår inte i redaktionen och har inget med artiklarna att göra. Du får vända dig till redaktionen om du har synpunkter på innehållet.

     • Låter som Postnord..den jag söker har gått på lunch eller för dagen…hahaha
      Näe det var bara en ren moralisk aspekt jag försökte belysa.
      Tack ändå

     • Du kanske kan bistå att framföra min åsikt..känns som du är mera känd och har rätt kanaler.
      Lite samarbete för ett bättre forum och i förlängningen ett bättre Sverige?!

  • Slåss är det invandrarna och våldsvänster och som gör. Hittills. Och käbbla, det gör de på Bommersvik. SSU? Kritiken mot Nacka kommun är befogad.

 106. Snart är Sverige fattigast i Europa, då åker flyktingbedragarna till sina hemländer och till de förmögenheter de lurat av Sverige!

 107. Svinaktigt! Såg just kalla fakta där en ensam mamma vars barn fodrade tillsyn 24 timmar per dygn eftersom
  barnet hade en sjukdom som satte igen luftvägarna så att barnet ofta slutade andas samt ej kunde äta själv utan sondmatades mm Hon nekades assistenthjälp Hon var nära kollaps Samma med en annan familj vars barn hade ca 10 epileptiska anfall per dygn mm. Vi kan alltså inte längre hjälpa våra mest utsatta men här finns det ingen limit alls Fy faan vad hjärtlös regeringen är(förutom flummig

   • De kan inte botas Kvar står bara att göra deras liv så drägligt som möjligt så länge de lever Har själv närstående med svåra epileptiska anfall varje dag och. med plötsliga svimningar När det är närstående som är drabbade så blir den ständiga psykiska belastningen på de närmaste enorm

 108. Fler än jag som önskar att detta är fake news, vore väldigt skönt om det kom fram att det är det. Herre min Skapare. Och detta är toppen på ett isberg.
  Sverige är sannerligen förlorat.

 109. Romantisk klaga inte på regeringen, det är svenska väljare som valde den enl. Demokratiska regler. Klaga istället på dem duma som restade på den. Men Reinfeldts regering var inte bättre det bara fortsätter spela ingen rol vilken parti sitter vid makten. Snart är det Allah som ska styra i Sverige.

 110. tänk om alla som har ett jobb stannar hemma låt oss säga en månad.
  då lär det bli fart på politiker etc etc….
  vad tror ni
  -politiker lyssnar,fixar till massinvandrings eländet mot att vi går till jobbet igen
  eller
  -politiker ger polisen extra befogenheter för att med våld tvinga folk till jobbet
  sen givetvis en skadestånds process mot alla som varit hemma.
  massinvandrings frågan fortsätter som vanligt

 111. Ni minns Nackabon med tre fruar som fick tre lägenheter i Nacka…. Det sades ju att han bara får ha dem i två år och därefter får han skaffa egen bostad så man skulle ju absolut inte klaga över det.

  Det kommer att sluta precis som med denna villan, att han får bo kvar eftesom han inte flyttar. Jag håller koll på läget och kommer kolla upp om två år om han fortfarande disponerar de tre lägeneterna. Jag tror inte någon här skulle våga betta emot mig på den fronten.

 112. Jag kan säga er en sak om 20 -30 år kommer svenskarna att bo i reservater där uppe i norland precis som indianer i Amerika, det har jag sagt på mitt jobb då en av mina svenska kollegor så till mig behåll dina åsikter till dig själv och vem är dum?

 113. Sonen som studerar utomlands, gåt väl förmodligen i koranskola.
  En väpnad revolution är verkar nu vara set enda alternativet, för nu jävlar har PK-patrasket hunsat klart med rättvisan och förnedrat svenskarna allt för länge.

 114. Ni kan klaga så klagomuren i Jerusalem bleknar i jämförelse! Men så länge det sker någorlunda anonymt och i grupp på nätet. Så lär inte ett dugg ändras.
  Skaffa lite ryggrad o tokmejla ansvariga, skriv till varenda journalist.
  Åk in med skyltar och visa missnöje vid riksdagshuset åker gladeligen dom 50 plus milen för att delta .
  Men GÖR NÅGOT ISTÄLLET…

  • Sen jag kom hem till Sverige igen har det gått 20 år av vassa och kritiska komentarer i bland annat här på Avpixlat, Exponerat och Fria Tider. Vad jag förstår är det allt motstånd Svenskarna orkar göra. Jag och min fru är så pass gamla nu och har inga barn att behöva vara oroliga för att de skall bli utrotade. Nu hoppas alla på valet 2018, men de hoppades också att det skulle bli förändringar efter valet 2014. Likadant gjorde de 2010 och 2006. Och visst har det blivit förändringar men inte till Svenskarnas fördel efter något av valen. Så givetvis skatt vi ha det likadant efter 2018. Förändringar är farligt.

   • Ja sakta död är bättre än brinna med full låga en stund.
    Borde ju inte engagera mig,
    Har allt man kan önska för adrenalinfyllda äventyr, så borde bara sköta mig o låta allt sakta brinna ner.
    Men man önskar ju ett bättre öde för Sverige o dess medborgare.

   • En tänkvärd kommentar. Maktlösa rop i öknen ändrar ingenting. Eller?

    Påverkar man mer genom att gå med plakat på stan? Dela ut flygblad åt politiska partier? Sitta i kommunfullmäktige?

    Riksdagsmännen brukar kallas för knapptryckare utan makt – partikanslierna styr. Eller är det pengarna som styr Sverige? ”Wallenberg”? ”Det internationella finanskapitalet”?

    För min del tror jag att de etablerade medierna har en enorm makt som både styr den allmänna opinionen och politikerna.

    Samhällsnytt ses över axeln av många p.g.a. den hårt drivna agendan. Men det är klart att sajten ändå har betydelse för många i Sverige.

    Så vem vet. Din lilla kommentar . om den inte är alltför idiotisk . kanske är droppen som urholkar stenen? Eller bara ett tröstlöst Sisyfosarbete?

    I grunden tror jag att kommentarerna här fyller andra funktioner än att verkligen vilja påverka. En slags terapeutisk funktion.

    Själv skriver jag för att klargöra för mig själv hur jag ser på olika frågor. Som att föra dagbok ungefär.

  • Finns personer som kallar mig feg men min personliga analys är att det är kört. Mitt val har varit att flytta alla mina tillgångar utanför Europa, inte betalat skatt de senaste åren i Sverige (inom ramen för de svenska lagarna naturligtvis), semiutflyttad och bara ett par år kvar till min Magisterexamen.
   Att stå med plakat är inte min melodi. Jag protesterar med plånboken och flyttar.
   Både skattebetalare och kunskap håller på att flytta ut, och vi blir fler och fler

 115. Svenska barn är inte lika mycket värda verkar det som. Kalla fakta i kväll gav klart besked om detta. Ett avslöjande om svenskt hyckleri långt in i statsapparaten.

 116. ”Det visar sig också att familjen lämnat in en lista med önskemål på renoveringar i huset.” (till kommunen).
  Det är precis rätt inställning när man är i deras situation.

 117. Sossarna har ett säreget sätt att sitta och göra gester och använda märklig mimik när andra talare står i Riksdagens talarstol,. De visar fullständig brist på respekt för andra politiker Om de inte är medvetna om det själva, så kan jag berätta att det syns alldeles förträffligt i TV-rutan. Naturligtvis kan det bero på att de är medvetna om att loppet är kört och då kan man ju ändå göra sig till åtlöje. Metoderna liknar väldigt väl de som obstinata elever använder sig av gentemot sin lärare.

 118. Du är baskemig duktig Egor.
  Men ge dig inte där, försök få ut svar på detta för det verkar totalt vettlöst. Det är skitmycket skattepengar rakt ner i rännstenen.

 119. När man trodde att det inte gick att bli förvånad längre över idioterna som styr i Nacka.
  ”Välkommen att flytta till Nacka,
  tre fruar och några radhus.
  16 barn ska ha ny täckjacka
  Utan att ens behöva tacka.
  Hem

 120. Är det detta ruckel som syns på andra sidan vägen mittemot busshållplatsen vid Nacka Forum ? Denna familj drog en vinst lott. Sverige är absurt.

 121. Och VEM är det som Skattefuskar gm Att BEDRA sina Skattefinansierade Arbetande Svenska Invånare på deras Kommunskatt Jo själva ruttna Kommunalråden….
  Och detta ÄR bara ETT FALL som får ett Offentligt ljus, Hur många till är dom sen 90 talet….??

  Och försörjer Ni fortfarande den Berömda Månggiftesfamiljen med 4 kvinnor plus 16 Barn och en gamal Helikopter..!

  Så jävla Sjukt Samhälle och där står det intelligensbrefriande Språkröret och manar till SANS när hon inte har vett till BALANS om rätt & Fel…!!!

 122. Tur att man inte bor i Nacka kommun.Trots att den är borgligt styrd verkar de slösa med skattebetalarnas pengar som om V styrde. Ett unikum! Under sådana förhållanden kommer man inte locka nya välbärgade personer de kommer nog hamna på Lidingö eller Djursholm/Danderyd med sin båt trots sämre förutsättningar med sitt båtliv.

 123. Häpnar över att en värmepump/luftvärme pump anläggning blev fakturerad med 220 000 kr. Det verkar vara bedrägeri. Enl. sökning på internet kostar en Luft/ värmepump (upp till 210 m2) ger både värme och varm vatten.Ca 20 000 kr. Installations kostnad ca 10 000 kr.Ännu billigare är Elgiganten. Värmepump ( max 160 m2) 9900 kr. inkl. installation (!). Nacka Kommun har blivit ordentligt lurade .Grundlurade. Saltad räkning.På skattebetalarnas bekostnad.

 124. Det är för mej en gåta hur lättlurade dom på kommunen är som har ställt till detta. Att det sedan står att dom inte själv kan få tillräckligt med pengar utan måste få försörjningsstöd?????? Va fan tänker dom med? Det måste vara lilltån. Om en svensk familj behöver en bostad för t ex 2 vuxna och 2 barn så får dom förslaget att flytta in i en 2:a. Här får dom för 3 personer en hel villa

 125. Marknadshyran borde väl ligga på runt 20 000 kr.
  Varför har kommunen överhuvudtaget enfamiljsvillor? Det hade varit mer ekonomiskt att ha lägenheter istället.
  Självklart går det inte runt ekonomiskt med en hyra på 6462 kr. Vad är det för åsnor som jobbar på kommunen?

  • Åsnorna ifråga tillhör med stor sannolikhet sossepartiet och MPmupparna. Det här är superdyra tjänstemän med fingrarna djupt nere i skattebetalarnas pengakista!

 126. Varför denna namnändring ? Bättre att hänga ut välfärdsmigranterna med namn, bild och adress. Fullständigt horribelt hur dessa politiker och tjänstemän hanterar våra skattemedel.

 127. Nacka Kommun igen … skulle vilja veta hur många andra kommuner i Sverige som har detta upplägg. Väl värt en prenumeration!

  • Vi kommer få många kommuner som där SD är över 50%.
   Sjöbo hade valet 14 38% så dom lär ligga över 50% nu till hösten.

 128. Inför tjänstemanna ansvar igen. Ingen som är anställd på kommunala eller statliga verk skall inte ansvara för ekonomiska transaktioner och vara ansvarsbefriade . Riksdagsledamoter som inte har landet och folkets bästa som agenda skall kunna åtalas och sättas i fängelse om brottet är grovt. Att besluta ekonomiska transaktioner som skadar svenska skattebetalare skall ge fängelse och livstids återbetalning till svenska folket. Politiker är parasiter som borde ha en god man eller en förvaltare.

 129. Kanske dom styrande i nacka kommun kunde ägna en tanke åt dom mest utsatta, dom som inte har någonstans att sova. Kanske det är hög tid att man först ger dom hemlösa tak över huvudet och möjlighet till ett drägligt liv. Politiker kan tydligen inte stava till ordet solidaritet idag, utan är fullt upptagna med att ställa till med så mycket bekymmer man kan för sina medborgare.

 130. P.g.a. de radikala invandringsvurmarna behöver ni vara tydligare om sånt här så de inte får vatten på sin kvarn om att ni är lögnmedus. Tekniskt sett har ju denna familj nämligen inte fått huset som så. Genom att läsa artikeln så förstår ju normalbegåvade personer situationen med besittningsrätt och inte ägande, men de radikala invandringsvurmarna är ju som dom är.

 131. Varför denna försiktighet med att ange ”mannens” namn samt familjens efternamn???
  Nacka kommun är väl moderatstyrd ,trots det vet kommunen ej hur de fekade ”migranterna” skall behandlas.
  Hur många ytterligare sådana här fall finns i kommunen, som gärna tar emot
  kreti och pleti t.ex en månggiftesgubbe med 3 kärringar och 16 ”barn”
  Vad är det för kommunpolitiker som infiltrerat de olika kommunerna.
  NI BORDE SKÄMMAS; SOM STRÖR SVENSKA FOLKETS SKATTEPENGAR
  OMKRING ER: FY FAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i

 132. ”Trivs bra i huset”.. Ja det hade jag också gjort! Det är inte flyktingarna som är konstiga egentligen. Det är ju naturligt att vara nöjd när andra skänker bort saker gratis, eller hur?
  Vem hade inte tagit tillfället att flytta in i en 11 miljonersvilla helt gratis, om en rik kommun erbjöd dig detta?
  Det konstiga är att nån kommer på alla dessa politiska idéer! Det är dessa människor man skulle vilja studera hjärnan på, med den senaste hjärnforskningen. Dom är den stora gåtan!

  • Man kunde ju förvänta sig lite tacksamhet och att dom höll ordning på tomten och underhöll huset, som ett minimum.

   • Man kan inte förvänta sig något, när man inte känner till vad det är för slags människa du skänkt bort detta till. Dom förstår förmodligen inte hur priviligierade dom är, plus att dom inte är händiga eller vana att bo i en stor svensk villa!
    Felet är ju att dom ens fick detta hus att bo i… Såna hus ”får” man inte, dom köper man! För egna pengar. Alternativt ärver från sina föräldrar, och då vet man ju också vad det innebär att bo i en stor villa.

    • Ingen tvekan. Vansinnet gränsar till sinnessjukdom hos våra politiker. Jag ander att do ska ut, alla som tilldelats sådana villor skall hänvisas till enklare boenden som passar deras ekonomiska situation och får tas besittningsrätt. Sådan bor inte gälla under dessa omständigheter som är mycket speciella.

 133. Man får intrycket av en relativt välintegrerad familj utan kriminella böjelser.
  Likväl ett ohållbart system där invandrare med försörjningsstöd premieras före
  landets egna yrkesarbetande medborgare.

 134. Egor : Du är värd stora journalistpriset och allt vad guldspadar heter när sånt här kan grävas fram av dig.Nu väntar vi alla på mera info och avslöjanden under vår och sommar innan valet..!!!!

 135. Det är såna här saker som gör att jag har FULL förståelse för svenskar som fuskar med deklarationen, svindlar försäkringskassan på pengar osv…
  Jag tycker dom gör helt rätt! Om vi gör en jämförelse: Din pappa är rik, medan du går och knegar i nåt jobb du vantrivs i, och betalar hela din lön till en girig hyresvärd. Vad skulle du då göra ifall du fick veta att din rika pappa, som ärvt sin förmögenhet från din fd hårt arbetande och avlidne farfar, började ge bort miljontals kronor till främmande människor, medan du fick slita sönder din kropp på kneget och oroas för den minskande pensionen i framtiden…?
  Jag hade i alla fall försökt mjölka ut maximalt med pengar från farsan då! Gärna genom lite krokodiltårar och halvsanningar! Jag hade försökt få ut så mycket jag kunde, innan han hinner ge bort allt!

 136. Det är dags att sparka ut alla dessa som fått hus på svenskarnas bekostnad.

  Annars väntar vi alla ivrigt på att få vår egen 10 miljonersvilla av staten, helst på invandrarnas bekostnad

 137. Inget fel på familjen Muhammed Islam. De fick en 11 miljoners villa. Skulle jag också nappat på.
  Själv kommer man allt närmare en stroke.
  Egor är suverän som vanligt! ????
  Ha en underbar dag!

 138. Suverän undersökande journalistik igen, Egor.

  Men man mår illa att ha läst den, tänk att det ser ut så här i Sverige

  • Kan du tala om hur det skall gå till? För alla som är anställda, och det är majoriteten av den arbetande befolkningen, betalar arbetsgivaren in skatten som dras direkt från lönen. Så där är det omöjligt att komma undan. Sen har vi då egna småföretagare, såsom kioskägare, pizzabagare, frisörer m.fl. Dessa har ju vissa möjligheter att komma undan med en del, och gör det såklart också, men det är småpotatis och inget som kan framtvinga ett regeringsskifte. För övrigt är landet inte betjänt av ett skattefuskande av grekisk modell.

 139. Rasimen mot etniska Svenskar bara ökar,vil vi få stopp är det bara att rösta bort Löfvegänget i höst.Sen ska det börja rensas i Löfvens hopkok.

 140. Gubben är hemma och vill ha renoverat, och kärringen är på ”semester” i landet dom flytt. Hon meddelar att hon kommer hem när renoveringen är klar!!!!! Underbart!!!!

  • Det tycker jag någon som har möjlighet skall ta reda på, så man kan få en bild på hur en mänsklig ”parasit” ser ut!!!!

 141. Jag är högutbildad och bor i Nacka men en såpass dyr villa finns inte på kartan. Nu måste det påpekas att kommunen knappast betalade 11,5 miljoner i slutet av 90-talet.

  Är det nu så att barnen är vuxna och huset måste renoveras bör besittningsrätten kunna hävas om mannen och frun hänvisas till en mindre lägenhet. Speciellt om det i praktiken kommunen som betalar boendet. Kommunen skulle då kunna sälja villan. Tyvärr fungerar det inte så.

  • Även om det rent juridiskt skulle finnas grund för att kunna göra det så sker det inte ändå. Skulle man ens fundera på det så lyfter klientelet på rasistflaggan och bums står det kaviarkommunister skanderande i kör som stöd för dom.
   Landet är så in i H-e inmålat i ett hörn och kommer aldrig därifrån så länge vi tillåter denna växlingspolitik mellan Sossar med anhang och Borgarpartier.

   SD 2018

 142. kommunen kan inte ens skydda sina egna medborgare utan barnen rånas kontinuerligt i nacka, detta är sjukt. Varför skall jag dra till jobbet för att slita för hårt beskattade pengar för att kunna amortera? Kan någon politiker svara på det? sverige är kraftigt förfallet och saknar hopp för detta land.

  • Läget är skrämmande illa. Frågan är bara om tillräckligt många förstår att rösta på det parti som hela tiden sagt som verkligheten är. Så allt, absolut allt beror på hur vi röstar till valet 2018.Kan varje tidigare Sverigedemokrat lyckas med konststycket att övertyga en enda person till att rösta på SD, så vore saken klar. Därav ”Bara en röst till”

   SD 2018 ”Bara en röst till”

  • Terror eller inte de får väl kalla det vad fan de vill. Han ska vilket som ha lagens strängaste straff plus utvisning.

   • Så, 2 veckor på Hilton hotell och sedan en 16-milles villa plus några mille på kontot som plåster på såren för de 2 hemska veckorna på hilton..?

  • Brukar ofta säga att det inte är konstigt att det ser ut som det gör. Här har man en gärning som i vilket annat land som helst ses som terrorbrott. Här blir det ett problem för de svenska åklagarna att i Lagtexten finna stöd för att ens kunna kalla det i sin rätta bemärkelse. Säkerligen är det därför som det drar ut på tiden för åtal.

   Men huvudanledningen är att hela det politiska landskapet i lång tid har krattat manegen för det med förändringar i Lagboken som gör rättssamhället tandlöst. Har sagt det tidigare att rättssamhället är ett rent skämt vad gäller straffpåföljder och andra märkliga företeelser som ”rabatter” vid fortlöpande brott innan fällande dom på första gärningen.

   Inget kan förändras av värde då det är så långt gånget utan att en värdig förändring inte skulle påverka den politiska samsynen – vilket man absolut inte törs göra. Därför som en anledning av monumentalt många övriga så måste ett helt annat parti ta över regeringsmakten, som inte alls har del i den tidigare nedmonteringen av rättssamhället, där kommer Sverigedemokraterna in i bilden. Fler borde börja förstå det.

   SD 2018

   • Stämmer så väl men att lägga tid och pengar på att utbilda hundar till att sniffa fram tjuvar är nu den hetaste trenden, vem ska svara på alla samtal om misstänkt gärningsman när man inte ens har tid att titta närmare på alla dessa tusentals våldtäktsfall där t.om gärningsman finns beskriven med både namn och adress men inget händer…

    LÖJJEVÄCKANDE!!

  • Varför ska man ha en brottsrubricering som är nästan omöjlig att styrka till och med i det här fallet? Räcker inte handlingen i sig för lagens srtängaste straff?
   Feel-Good-lagstiftning. Man får det att se ut som om man gjort något åt terrorismen men i verkligheten blev det bara ord som vanligt.

 143. Inte ett dugg förvånad. Finns massor av liknande fall som ligger i det fördolda.

  Mycket bra arbete av Egil. Här kan man verkligen säga att det handlar om äkta grävande journalistik.

  Allt under tiden det sitter svenska familjer och vänder på kronorna för att få varje månad att gå ihop. Eller som familjer med svårt sjuka barn som nekas ersättning till hjälp och stöd. Man blir rent vansinnigt förbannad. Så när ska resten av det sovande folket börja begripa varför man inte ska att fortsätta rösta ”som man alltid gjort”

  SD 2018 ”Bara en röst till”

 144. Hatten av för dig Egor. Hoppas att du aldrig tröttnar på att förse oss andra med information som andra försöker mörka.

  • Har själv sett detta sen 2002,jobbade på ett hotell i Götet,där soc hyrde in kravmaskiner.En somalie med fru 10 ungar flyttade till ett hus ute på Näset(ett av gbg.:s gräddhyllor)Å ännu tidigare på 90-talet,fick en vän till mig somaliska grannar i fem av dom nybyggda radhusen(hon hade precis flyttat in i sitt nyinköpta).Efter 2 år gick det inte att bo kvar för svenskar eftersom dessa grannar i dom 5 husen körde det lilla området i botten.Å svenskar som sålde å flyttade förlorade 100 000-tals kr.Finns hur mycket som helst.Skulle gärna vilja veta hur många mille Göteborgs kommun köpt bostäder för säg från 1995-2017….

  • Tyvärr är det bara vi Sverigevänliga som läser Samnytt, och vi kan inte påverka någonting av den politik som regimen bedriver. De som har makten skulle aldrig våga läsa Samnytt. Om något sådant skulle komma ut bland de PK-troende, så skulle det bli ett djäkla liv i media. I Samnytt predikas ju varken rätt ”värdegrund” eller ”allas lika värde” och här ser man sällan de politiskt korrekta/feministiska nyorden, såsom ”hen”, ”utmaning”, ”funktionsvariationer”, m.fl. Tänk bara på vad som hände med Adelsson och Liljeroth när de talade om att de läst Avpixlat ibland för att få en allsidig information!

 145. Att få se familjen göra som goda svenskar, klättra upp längs väggarna och skrapa och måla för att hålla lite snyggt och bidra till att huset får ett långt liv är väl inte att tänka på förstår jag. Där går gränsen för integration.

  • Skrapa, tvätta och måla ett gammalt hus är ju jobbigt och farligt. Man måste ju stå på en stege om inte i en mobilplattform. Ali får säkert ont i ryggen bara han tänker på det. Bättre då att titta på när en målarfirma, betald av kommunen, gör jobbet. DÅ kan Ali känna sig som en riktig herreman.

   • Ryggarna där liksom hjärnorna är inte användbara till något nyttigt. De är och förblir en oönskad belastning.
    Dock förstår de inget av det själva, utan tror enfaldigt att de är förmer än svenskar. De slipper ju att jobba och får pengar ändå.

    Kolla in farmen, livet där är övertygande om hur dagens Sverige fungerar.

   • Med den hyra de betalar bör rimligen ingå att de håller efter huset och omgivningen. Jämför om du eller jag erhåller nånting avsevärt under marknadsvärdet. Då kommer genast skattmasen och gapar efter förmånsbeskattning.

 146. Det är snart bisarrt att kräva oss svenskar på skatt!!!!
  Hur fan tänker våra politiker????
  Välfärden i Sverige skall i första hand vara till för dem som skapat och bidragit till den!
  Att ge bort hus och dessutom på attraktiva områden till dessa ”välfärds-migranter”, det kan bara hända i Sverige!!!
  Samtidigt har inte svenska 90-åringar rätt till att komma in på äldreboende!
  Det börjar bli tid att byta ut dessa helt naiva politiker, som för ”svenskarna” för en destruktiv politik!!!

  • Du förstår, vi svenskar finns bara ibland, t ex när vi ska betala skatt, men talar man om jämställdhet och mänskliga rättigheter då finns vi nästan inte. Tanken är väl att vi ska ses som kuffarer och de är ju av en sämre sort. På lång sikt ska vi och vår kultur försvinna.
   Politiker tänker på sig och arbetar för sitt parti, men i valtider ska de ge oss illusionen om att de arbetar för oss.

 147. Jag måste bara ge en lite uppmuntran mitt i allt elände. Kolla på denna länk, en underbar betraktelse från en sommardag på 60-talet, innan feminismen och annan skit hade slagit klorna i Sverige. Och låten är helt i paritet med bilderna. Väl bekomme.
  https://www.youtube.com/watch?v=VEcgVjyL53A

  Blev bara text men det kan väl kopieras in i sökmotorn.

  • Puh fy fan va jobbigt, hälsar Mona o alla ZZåZZar, skönt att den tiden INTE någonsin kommer tillbaka, utan nu njuter vi varje dag av mångkulturen, PK jublar!

  • Tack för tipset! Det var en underbar tid, inga muslimer eller folk som sorterar under n- ordet.

   Det homogena samhället är oslagbart jämfört med det nya m-kulturella experimentet. Där kriget dagligen pågår.

   Det var så det började i Libanon på sextiotalet.
   Småkrig mellan många ligor vilket slutligen gjorde att Libanon föll i bitar.

   Det var samma folk på den tiden där som nu här. Vilket tydligt visar att vi har ännu det djävligaste framför oss.

   Glad kan den vara som har en gedigen militärutbildning i bagaget. Det ger onekligen en viss trygghet när det kniper.

 148. Edgor din lille patetiska lögnare.
  Inte en enda verifierbar länk till det du skriver.
  Fy fan vilken sopa du är.

 149. Att integrationen inte fungerar bevisas i TV- programmet farmen på ett mycket bra sätt.
  Farmen är en bild i miniatyr av Sverige av i dag, slitningarna och intrigerna mellan invandrare och vita, skapas av mörka och svarta, där den mörkaste står för den fetaste biten.
  Händelserna på farmen dömer totalt ut det mångkulturelle experimentet.
  Programmet ger mycket tydliga anvisningar hur man bäst röstar i höstens val.

   • Korrekt!!!! Men man kan bara konstatera att svarta och mörka får ett allt större utrymme i TV- rutan. Anledningen till detta är glasklart tydlig. Du, jag och andra av typen Sverigevänner skall, indoktrineras för att passa in i det mångkulturella spektaklet.

    Vi skall vara väldigt tydliga med att vi lever i en totalitärt samhälle.
    Rödgröna och Allians- regeringar är säkra garanter, för att detta fortsätter sån länge de får våra röster.

    • Helt apropå indoktrinering så höll jag sonen hemma från skolan idag,inga ämnen på hela dagen,endast en föreläsning av en TRANSA!Vad i hela helv*te ska folk med sjuka sexuella avvikelser föreläsa om i en skola?????Nästa steg pedofiler?Våldtäktsmän?

 150. Vilken tur att svenska politiker är så givmilda med svenska skattepengar att det räcker till gratis fristående villor till utlänningar som kommer hit.
  Sedan gnäller han på att kommunen inte gör något med villan medans hans fru bor i hemlandet för svenska skattepengar och han lägger alla sina svarta pengar på irakiska bankkonton.

  En slagning i hans ekonomi och utländska bankkonton skulle nog avslöja en hel del.

  Dags för mannen att åka hem. Han har inget i landet att göra och det är fred i Irak sedan 10-tals år tillbaka.

 151. Helt underbart PK rätt! Feministregeringen o Alliansen jublar och lovar alla som valt Sverige gratis villor med alla bidrag som krävs för att ”inte är vi rasister inte”, vi är en humanitär stormakt, ha, ha, ha.

 152. Nacka kommun.
  Adress: Granitvägen 17 131 81 Nacka. Kontaktpersoner Socialpsykiatri: Enhetschef Elisabeth Axelsson Telefon: 08-718 75 89. E-post: [email protected]. LSS-verksamhet (Omsorg & assistans): Verksamhetschef Marie Kronosjö Telefon: 08-718 87 11

 153. Det som beskrivs är som taget ur en skräckfilm. Helt hårresande!

  Och tänka sig att de partier som har orsakat det här, som (S) och (M), visar på ett stöd på över 20% var av väljarna -vilket i och för sig förklarar varför politikerna helt oberörda kan fortsätta att begå dessa brott och håna samt lura befolkningen så som de gör.

  I en diktatur; som t.ex. Venezuela, har diktatorerna inte folket med sig, som istället protesterar. I Sverige är det tvärtom -brottslingarna har stöd av majoriteten av folket.

  Man tvingas se en leende Stefan Löfven förklara hur bra det är med Sverige, och Fredrik Reinfeldt förklara hur lönsamt det är med invandringen -medan människor dör i vårdköerna och utsätts för brott som inte tas upp av rättsväsendet eller polisen, myndigheterna följer inte reglerna och begår övergrepp. Ungdomar får sina liv förstörda p.g.a. en skola i förfall, etc.

  Jag kan bara säga FY F-N! Och det enda man kan göra är att se på, och gråta en smula varje dag över det som sker.

 154. Var god vänta. Detta måste först godkännas av Samhällsnytt. och den eviga frågan varför? när man har skrivit många gånger innan.

 155. Nyheter på varje program varje dag sista tiden visar bara krig i Jemen.
  Snälla, duma svenskar öppna era hem och hjärter för nya vänner från Jemen.

 156. Besittningsrätt har man när man bott 2 år på ett ställe,gäller lägenhet som villa.Hyr man en villa så kan man visst bli av med besittningsrätten å bli uppsagd:Det är om ägaren bestämmer sig för att sälja huset-fastigheten.Har själv upplevt detta.Så vad är problemet,bara för kommunen å säga att fastigheten ska säljas.

  • Att tömma äldreboende med vårdberoende äldre svenskar går bra.

   Äldreboende som renoveras upp för att parasiterna från arabvärlden ska slå rot i Sverige.

   Svensken sist,hälsar feministregeringen.

 157. En arab som bor ensam i en villa i Nacka och som inte har asylskäl.

  Frun bor i Irak och sonen bor inte heller i huset.

  Fadern lever mestadels på skattebetalarnas surt inbetalda pengar.

  Och detta har pågått i 20 år.

  Vad får vi för våra skattepengar?

  Svar:

  Parasiter från Mellanöstern.

 158. Man slås av hur lätt det är att slösa med våra skattepengar och hur svårt det är att hålla reda på det för dem som slösar!

 159. Helt otroligt! Det verkar inte finnas nån IQ överhuvudtaget hos dom som ”bestämmer”.
  Ali säljer nog huset svart snart och sticker m pengarna.

  • När han uppnått pensionsåldern sticker han till Irak,där frun redan är.

   Eftersom han knappt har arbetat i Sverige.

   Så kommer han att erhålla äldreförsörjningsstöd.

   Som Pensionsmyndigheten gärna hjälper till att skicka till Irak.

   Araben skrattar hela vägen fram till banken.

   Svenne betalar!

 160. En solklar förskingring av skattemedel, skicka hem parasiterna och straffa ALLA inblandade (politiker,tjänstemän) till stränga fängelsestraff.
  Efter denna städning så rustas villan upp till toppskick och hyrs ut billigt till hemlösa Svenskar.

  • De största parasiterna sitter i riksdagen. De har aldrig haft ett riktigt jobb. Och tycks heller inte ha något resultatkrav på sig.

 161. Får hyra för 6000,- bidragspengar!!!
  Mycket bättre än att äga villan så länge han själv tänker bo där.


  slipper man måla fasad och renovera och investera i nytt värmesystem
  eller ha en rejäl slant sparat på ”säkerhetskontot” när man förr eller
  senare behöver göra en större, eller i det här fallet förmodligen även
  en mindre, reparation eller byta någon vitvara etc.

  -Grattis Muhammed du vann Jackpotten hur känns det?
  -Aaaah braa, ganska braa faktiskt men dom måste fixa en del grejer här nu det e inte jättebraaa…

 162. Huset är egentligen inget att bråka om. Ali med familj har nog kostat skattebetalarna åtskilligt mer i drift under alla år de levt ett harmoniskt och arbetsfritt liv i Sverige. Ali har förhoppningsvis många barnbarn som kan axla hans mantel den dagen han går bort.

 163. Det verkar inte vara direkt ngn NACKdel för MENA folket att välja just NACKA kommun, det vet de redan i sitt hemland innan resan ”över farliga haven och flera fientliga länder” (de flesta flyger idag). Kommunen NACKA snackas mkt runt om i Sverige idag.

 164. Visst skulle kommunen kunna renovera huset men endast för att få bättre betalt när de sedan säljer huset. Att hustrun är i Irak visar att det är ofarligt där så det är dags att maken följer efter. Om sonen är självförsörjande så kan han nog stanna så så längen men de flesta bör bums flytta hem till Irak.

 165. Omsorgsenhetens chef på Nacka kommun, Elisabeth Axelsson,tror tydligen att hon äger kommunens pengar.

  Jag kan upplysa om att ni är skattebetalarnas tjänare och är anställda för att hushålla med skattemedlen på ett effektivt sätt.

  Att inkompetens och förskingring av skattemedel är meriter i Nacka kommun är tydligen uppenbart.

  Sparka ut kärringen och anställ en person som ser till skattebetalarnas bästa.

 166. De säkert har grisat ner villan till fullo så ingen annan kan bo där numera , det syns från utanför , man kan bara föreställa sig vilket kaos är det inne också . Att måla om och städa är kanske alldeles för hårt arbete för parasiter.

  • De vill väl ha hembiträden också.
   Jag förstår inte hur politikerna kan ställa till det som de gör.
   Är det början till ett inbördeskrig vi ser?

 167. Grattis alla fattigpensionärer i Sverige. Tacka samtliga Socialdemokratiska och Alliansledda regeringar dom senaste 40 åren. – Men – så här går det när gemene man är för slö för att sätta sig in i vad politiker håller på med och för att svensken är för lat och ointresserad för att engagera sig i nåt annat än att läsa Aftonbladet och titta på Sport. Det där med politik får ”andra hålla på med”. Jag antar att den tiden är förbi.Dags att vakna upp.Om det nu inte redan är för sent.

 168. Ni som tror att Sverige och svenska skatter är till först och främst för de som är svenskar är helt enkelt rasister.

 169. Den där enhetschefen hatar jag

  verkligen.såna individer kommer Herren straffa senare.Hög lön har hon förmodlingen oxå.Än tjuv i mina ögon sett.
  Elsa

 170. Nacka kommun.

  Mandatfördelning efter valet 2014:
  Moderaterna 24
  Centerpartiet 3
  Liberalerna 5
  Kristdemokraterna 2
  Socialdemokraterna 11
  Miljöpartiet 7
  Vänsterpartiet 3
  Nackalistan 4
  Sverigedemokraterna 2

  Öppna era hjärtan- partiet är störst och styr i Nacka.

  Grattis Nackabor!

  Ni fick vad ni röstade för.

 171. Men, snart kommer vi att få all skit som finns i världen, snöstormar, ras, flooding,
  hate, hot som ökar, i slut enden krackar vårt land och folk i botten. De som har röstat fram nu sittande regering, kommer själva känna på baksidan av den sk humaniteten, glorifieringen, när de själva åker på gatan, får mindre med pengar så är jag säker på humaniteten för inflödets folk sjunker. Jag sätter mig på 1 a parkett och åser eländet som kommer. Enbart en högre kraft kan rädda oss nu och världen, absolut inte regeringen eller andra världsledare. Det är kört, profetiorna slår in, gilla eller vv läget.
  Vi kan varken stoppa inflödet av folk, hat, hot, islam, orättvisor, våld, kriminalitet
  det är kört!

 172. Bra skrivet!
  Nacka kommun gav nyligen en asylant från Syrien med 3 hustrur och 16 barn 3 stora lägenheter!!! Kostnad över 10 miljoner! Sådant förekommer bara i landet Sverige.När skall denna idioti upphöra.

  • Det tragiska med såna nyheter är att när andra lyckosökare i utlandet fått veta om dom är dom snart vid den Svenska gränsen med stora förväntningar och höga krav..

  • Nacka kommun GAV dem inte några lägenheter. Dock köpte kommunen lägenheter som han och fruarna kan bo i.

   Det är illa nog. Men rätt ska vara rätt.

   (Nacka kommun säger att det ska vara en tillfällig lösning. Vi får väl se hur tillfällig den lösningen blir.)

  • Den 17e är redan på jäsning!!!

   Lär nog bli fler?

   Lite hederlig Socialdemokratisk sterilisering vore nog på sin plats…

   Enough is enough!!!

  • Tur att jag inte bor i Stockholm där politikerna är som tokigast.
   Sänd hem familjen därför att asylskäl saknas.
   Lagen måste ändras så att medborgarskapet kan upphävas.
   Snart tål jag inte höra talas om eländet.

  • Om Nackaborna haft lite kurage hade dom stormat kommunalhuset och fysiskt kastat ut alla politiker . Sedan skulle dom infört direktdemokrati av Schweizisk modell.

   • Nu har dom en våg av stölder och inbrott i Nacka. Små barn blir rånade på väg hem från skolan. Nackaborna har tydligen hux flux blivit ligister eller….

 173. Det är skillnad på folk och folk men vi är ju alla LIKA MYCKET värda???!!!! enligt pk-politikerna och deras påhejare.

 174. Klart blivande doktorer ska bo bra ???? Det blir lönsamt på sikt. Typ om 150000 år. ???? God Jul ???? ???? ???? ????

  • Styvt 14 miljoner blev det. Kommunen hävdade att han bara ska bo där 2 år och inte få besittningsrätt. Vi får väl se när Aftonbladet kör löpsedlar om att 16 barn ställts på gatan. Fler barn sägs vara på väg, by the way…

 175. Annars kan de frige alla inlåsta mindre fredliga män eftersom sv kvinnor vissa
  gillar hårda tag och dras till inflödets män, macco hohoo
  Vi har ju sett de ingår förbindelser med sk barn?? man manligt kön

 176. Det finns INTE ord för att beskriva vansinnet som VÅR REGERING gör för att skapa hat mellan Svenskar och importfolket.

  Varför protesterar inte Svenska folket ?

  • Glöm inte att, 87% har röstat för att betala. Så det är i stort sett ett frivilligt åtagande från grönsakernas sida.

  • Helt OK, med villkoret att de kör till Irak och stannar där. Tycks ju inte vara några problem eftersom frun och ena sonen är där nu.

   • Det som verkligen är intresant med alla dessa påstådda ”flyktingar” är att så fort dom får uppehållstillstånd/medborgarskap är att gärna åker hem till sina farliga länder dom flytt ifrån på semester mm..

    Med andra ord har dom kommit till Sverige för att fylla på sina plånböcker och konton med pengar, Svenska skattebetalares pengar… Och Sverige gör knappt någonting för att kontrollera detta.. Tror knappast att ett parti Som Miljöpartiet ens vill kontrollera..

    Sverige, Världens största socialkontor.. Svenskarna kan inte gå i pension, måste jobba tills dom dör så att Muhammed från olika kontinenter med sina barn han inte kan försörja får det bra i Sverige.. På ren ren svenska är dessa personer bara simpla bedragare och parasiter…

    Finns det någon annan vettig förklaring till att personer söker asyl mm i ett land såååå lååång bort från deras eget land?

 177. Berikerne kan få alt det de drømmer om i vårt naboland samtidig som medelsvensson står sist i køen og ikke har noe de skulle ha sagt, en stor skam. Dessuten jobber svenskene ræva av seg for så å bli flådd i skyhøy skatt som går for å finansiere ”flyktningene”. Hvis Stefan Røven blir sittende som statsminister i 4 nye år, ser jeg for meg borgerkrig som eneste løsning. Eneste utveien for at Sverige skal komme ut av hengemyra er at det svenske forsvaret går imot regjeringen som kan være i stand til å styrte hele den korrupte faenskapen som styrer for så å stille dem for riksrett pga landsforræderi.

  • Allas lika värde. Eller. … ops! Det gällde visst inte mig, kanske har jag fel hudfärg? ”Coolaste spöket i snön”

 178. Jag blir fysiskt illamående. Min familj har beslutat oss för att lämna Sverige så snart som möjligt. Jag och min fru är två välutbildade och skötsamma medborgare med bristyrken. Nu har vi bestämt oss för att ta adjö av den här galenskapen, och i framtiden vill vi inte bidra med en krona skatt till det här vansinniga multikultiprojektet.

 179. Missvisande rubrik. Familjen äger ju inte fastigheten. Så de har inte fått den.

  Med det sagt borde kommunen givetvis sälja fastigheten innan värdet faller. Att hitta ny bostad åt ”flyktingarna” borde inte vara så svårt.

  Sen att de bor där utan att lägga ner någon energi på tomt, fasad, mm är inte konstigt. De äger ju inte huset. Däremot borde det väl ingå i hyresavtalet att klippa gräs, hålla tomten städad, mm.

  • Hur tror du det blir i praktiken att bli av med dessa människor om de vägrar flytta? Kommunen har fått dem på halsen genom sitt idiotiska agerande och sitter nu med ”svarte Petter”.

   • I allmänhet har fastighetsägaren rätt att avhysa någon, särskilt om det finns alternativa bostäder. Men osvuret är bäst. Det är så mycket konstigt som händer när det gäller vårt sk rättssamhälle.

    • Det händer inget konstigt i kålhuvudens rättssamhälle eftersom det finns inget rättssamhälle i grönsakslandet.

  • Beroende på kommunala regler etc kanske det går att avhysa någon om fastighetens status anses undermålig som bostad. Om det inte finns i kontrakt och regler att kommunen ska skaka fram en likvärdig ersättning utan kanske bara en lgh så….

  • att kräva för mkt… hehehe

   säkert kommunen som klipper gräset då dom äger bostaden o fixar alla problem hahahahaha

 180. Hade det funnits lite ryggrad i medborgarna i Nacka (o resten av sverige) så hade man försäkrat sig om att ingen befann sig i huset och bränt ner kåken till grunden. De hat mot invandrarna som politikerna skapar är helt deras fel. Politikerna bär hela ansvaret för den polariseringen som sker och kommer öka lavinartat kommande åren. Invandrarna är bara smarta nog att utnyttja svenska politikers massförstörande av sitt eget land och har vänt etniska svenskarna ryggen. Trump har helt rätt när han påstår att USA och regeringen har en skyldighet att värna om sina egna medborgare först före massvis med legala och illegala invandrare. Vill se mer Sweden first, och ingenting av immigrants first.

 181. Den här familjen har inte gjort något fel.

  De enda parter som gjort ”fel” är det svenska samhällets funktioner som inte inser det som på svenska kallas ”rimligt”, dvs gjort en rimlighetsbedömning.

  Problemet med bristen på denna bedömning är att ryktet om denna ”husgåva” och den ”dumsvenska” generositeten sprider sig över Mellan-Östern och Afrika där den genererar ännu fler asylbedragare att ta chansen.

  Migranter är snabba som blixten att peka på vad andra fått ivrigt understödda av den kader av advokater som tjänar miljoner på att hålla i och dra ut på så många asylärenden som möjligt.

  Får man inte vad man pekar på påstår man att man är utsatt för ”rasism” viket fortfarande tystar de flesta myndighetsutövare och får dem att godkänna nästan vilka vansinnigheter som helst.

  Den verkligt skyldiga parten i detta fall är den förste myndighetsrepresentant som satte sitt namn under ”husgåvan”.

  Den personen skall fram i ljuset så att alla de svenskar som aldrig kan uppnå detta bostadsmål trots idogt knog under ett helt liv får se vem det är som på detta sätt ger dem en örfil rakt i ansiktet.

  Troligen är detta fall ett talande exempel på den s.k ”integration” som bär Reinfelts, Löfvens, Fridolins och Romson/Lövins stämplar.

  Det är bara att hoppas att svenska folket ger svensk statsledning ett klart underkänt i kommande val och i stor stil stöder SD som är det enda parti som motarbetar sådant här vansinne.

  • Sveriges politiker är helt hjärndöda. Dom behandlar importerade parasiter som KUNGLIG HETER. Vilken Svensk får flytta in i MILJONVILLOR ?

  • I beg to differ. De har gjort fel. Kanske inte ur ett juridiskt perspektiv men ur ett moraliskt. Sverige välkomnar och hjälper men att under typ 20 års tid inte kunna göra sig anställningsbar är fel. Hobbykörande med Taxi, dåliga utsikter. Ta istället reda på var det behövs folk och sök utbildning. Elektriker, lastbilschaffis, svetsare, whatever… Det känns uppenbart att karln aldrig velat bli självförsörjande.

   Jag undrar, vem betalar för fruns och sonens resa till Irak? Du och jag, kanske?

 182. Med tanke på att han har besittningsrätt lär han fortsätta bo där tills kommunen köper ut honom eller så vill han bo kvar där medveten om att han lär få svårt att hitta ett lika attraktivt boende någon annanstans. Vilket hån mot svenska arbetslösa som måste flytta för att få ett nytt arbete, men som inte hittar ett boende till rimligt pris eller unga studenter som inte hittar någonstans att bo för sina studier. Men, ska S inhösta röster bland MENAiterna inför valet måste de sockra budet.

 183. Glöm inte när ni skall rösta i september, det är INGEN skillnad på Sossar eller Moderater , samma SKIT som öser förmåner över importerade
  PARASITER SOM inte VILL FÖRSÖRJA SIG SJÄLVA !
  Du och jag får arbeta ihjäl oss för att försörja det importerade arbetsovilliga FOLKET SOM VILL LEVA PÅ DIG OCH MIG.

 184. FY FAN! – är allt jag vill skrika ut, men det räcker inte. Jag vill se en sanningskommission som reder ut detta vansinne inför hela svenska folket på bästa sändningstid.

 185. FY FAAAN.
  Detta är så in i helvete fel på så många nivåer att man inte ens orkar börja förklara.

  Sveket mot det egna folket är ett faktum!

 186. Behöver gå ut i skogen och vråååla ut min frustation och ilska över detta.
  I morgon, skall jag värva några nya SD röster.

 187. De immigranter som välsignats av Fru Fortuna i de här historierna äger i vart fall INTE villorna utan har hyresavtal med låg hyra och i de tidiga avtalen även besittningsrätt som om det vore lägenhet. Vad man än anser bedriver kommunen i realiteten ekonomiskt sund verksamhet då de visserligen inte kommer ur avtalen så lätt i närtid, men i grunden äger kommunen de inköpta fastigheterna och torde kunna inkassera in en good slant för dessa den dag bistånds-familjer inte längre bor där. Nacka kommun har flera sådana boenden även i form av bostadsrätter som kommunen köpt. Samma filosofi där att på sikt tjänar kommunen på värdökningen den dag de kan likvidera bostaden. Jämfört med att bygga expansions-stugor som kostar miljoner när de skrivs av med noll kronor värde efter några år. Som sagt orättvist i bostadslotteriet mot de immigranter som tilldelas betydligt enklare inkvartering, men så länge bostäder ökar i värde gör Nacka kommun inte förlust på det som hyrs ut.

  • Det kommer snart att föras in en lag om att importfolket kommer få köpa villor och bostadsrätter till ett mycket lågt pris .
   Nuvarande regering måste röstas BORT !
   En STOR RENSNING av politiker i kommunerna måste bytas ut.

   • klart att dom får det nästan grattis.. tänk bara vad värdet sjunker efter 20 år .. ingen vettig människa vill bo där efeter dom.. så dom får säkert förfrågan att köpa loss kåken. men tror ni dom gör det? hahah klart inte…

 188. Större DÅRLAND än Sverige finns ej.
  Svenska folkets SKATTEPENGAR öses över importfolket som bara har en tanke i huvudet. Vill bli försörjda av Svenska folket.

 189. Förskingring av allmänna medel, djupt stötande, oerhört provocerande, ett slag i ansiktet på dem som har svårt att finansiera en bostad, rent allmänt kolossalt koko. Man tror att man drömmer! Vad är det med Nacka kommun just nu?!

 190. VEM styr i Nacka Sossar el Moddar..
  VAD heter de Ansvariga Kommunalråden…

  ÄR det i Nacka man Försörjer Månggiftespar och delar ut Bostadsrätter till dem…

  VAD tycker Ni Nackabor OM det och det senaste RÅNET mot ett Barn, gör Er Röst hörd Här så VI kan gemensamt se till att Avpolletera de som sitter på Makten…och tittar på och leder utvecklingen rakt in i Kaklet…!

 191. Hur många Svenska villa ägare i NACKA har av kommunen fått Värmepumpar för att minska sin värmekostnad ?
  Det finns tydligen miljarder som Nacka kan spendera på IMPORT FOLKET.
  Inse att vi har fått helt kompletta dårar till POLITIKER i hela Sverige.

 192. Nacka är väl ett av moderaternas flaggskepp.
  Moderaternas signalpolitik råder och alla som motsätter sig är rasister.

 193. ser ut som att han vill bränna skräp hahaha

  men seriöst med handen på hjärat.. tror att huset har sjunkit i värde sedan.. dess.. .. lol tänk bara .. hur det ser ut inne hahahaha

 194. i polen finns 2 mille ukrainerare som jobbar o betalar skatt.. därmed så sänkte man pensioner.. i korta drag..

  i sverige höjer man dessa.. för at nyadel ska få bostäder..

  där är kontrasten. vilket gap va?

 195. Med tanke på bilden så förefaller huset ha varit ett renobj redan innan kommunen köpte huset. Kommunen äger ännu huset, men även om de lyckas avhysa sina hyresgäster, så kommer kostnaden för att försätta huset i försäljningsbart skick att tillkomma.

  • Huset er ikke problemet. Dere kan jo spørre om hvor mye penger kommunen får overført fra staten? Hva skjer med strukturen i det øvrige samfunnet?
   Var det for mye penger i statskassen frem til 2009?

   Men dette er vel saker journalister akkurat nå jobber ræva av seg for å avsløre, akkurat nå?

 196. Vad ni alla med förståndet i behåll bör veta är att, 87% av innevånarna i detta grönsaksland inte tillhör djurriket. Utan växtriket en s.k. svensking är en grönsak ett kålhuvud.

 197. Samtale mellom to akbarer på en te-salong for menn i Amman.
  Muhammed Ahmed: Hm. Jeg føler meg forfulgt av sjefen og litt småkåt og er lei av konene og elskerinnene mine.
  Noen tips?
  Muhammed Amhed: bli flyktning. Sverige er konge, der tror de på alt du kann koke i hop av ville fantasier.
  Gratis hus, bil, helse, alt. Helt vilt.

 198. Hahaha Heja Svenne knega på. Öppna era hjärtan sa Cirkusclownen Rheinfeldt, innan han stack och försvann ut genom bakdörren till en väntande fet pension.!!

  Ok, men nu är det förmodligen så att huset hyrs ut med sk varmhyra. Dvs hyresvärden, kommunen, får bekosta uppvärmningen. Eftersom huset är gammalt och dåligt isolerat så blir det en kostsam historia för kommunen. Därför satte man in en värmepump för att få ner uppvärmningskostnaden.

  I övrigt är läget skit. Trafikleder åt alla håll. Tätt intill motortrafikleden mot Saltis. Nordväst ligger Värmdöleden. Dessutom högt läge på tomten med branta trappor att snubbla och halka i vintertid. Blåsigt dessutom.

  • 11.500.000 Vad är det du inte förstår ? Så sjukt att man baxnar. Vräk fanskapet. Enkel biljett till irak.

  • Oj, då—-det var värst, skulle gärna ta olägenheterna som du beskriver dem, , istället för en bostadsrätt som kostat mig miljontals kronor,inget stöd från kommunen, samt som kostar närmare 5-000.-/ mån. för en fattigpensionär, som bidragit med 2 barn, som arbetar och försörjer sig själva, skaffat bostäder utan kommunens hjälp, har aldrig hört talas om någon svensk som fått bostad genom kommunens försorg!
   Dessa tilltag som kommunen ägnar sig åt är en skandal av stora mått, hoppas att det visar sig vid höstens val 2018, då kommer den svikna inhemska befolkningen att visa sitt rätta ansikte, hoppas jag, och rösta bort befintliga kommunalpolitiker, ingen av dem är är berättigad sin plats i fullmäktige, det är vi skattebetalare som står för notan, alltså vill vi ha politiker som står på vår sida!!!

 199. Sveriges riksdag, regering, kommuner, landsting älskar positiv särbehandling av invandrare. Det får beslutsfattarna att känna sig goda och fina, även om det är helt irrationellt. Att fatta beslut med sina känslor har blivit Sveriges väg att hantera massinvandring från fjärran östern.

  Dom ensamkommande Afghanerna som ska få stanna om dom söker in till gymnasiet eller går någon oväsentlig utbildning är ett tydligt bevis.

 200. Store gaver til muslimer for ingenting og milde dommer for grov kriminalitet begått av muslimer er overalt i Sverige, og er begge systematisk og bevisst for å demoralisere og ydmyke den svenske befolkningen: muslimer behandles som hellige kuer, mens svensker sparkes og idømmes harde straffer for lite.

  Intet land i verden betaler i praksis mer dhimmi-skatt til Islam enn Sverige. Ynkelige Sverige ledet av perverse som må fjernes!

 201. De har alltså inte fått villan, utan de hyr den. Sluta med Aftonbladet-rubriker. ”som i praktiken är arbetslös i tjugo år” låter som en kraftig överdrift, när fadern kört taxi mellan 2008-2016 och även jobbat periodvis tidigare år. Under vilka tider har han varit inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen? Har de fått försörjningsstöd, och i sådana fall i vilken utsträckning? Varför inte redovisa ordentlig fakta istället för sådant här lågkvalitativt skräp?

  • Förvisso, men det har vi alla andra också gjort. Och vi har inte fått hyra ett hus 10 minuters gångavstånd från centrum….Det är en riktig guldklimp ska jag tala om för dig.

 202. Jag har tidigare sagt att vi måste vara bättre än Aftonbladet för att höja trovärdigheten, rubriken är inte helt ärlig. Här ska väl inte vara någon extremism som uppviglar med halvsanningar eller rentav lögner.

 203. Galskap hvilke politikere har egentlig svenskene? Har svenskene glemt sine etniske landsmenn som har bygget landet?

 204. Härliga utgifter. Nackaborna förtjänar varenda krona i räkningen. Kanske lär de sig rösta rätt framöver. Om inte får de sleva sin medicin ett tag till, hehe.

 205. Hur kan man vara så förbaskat korkad att man hyr ut ett hus och inte skyddar sig mot besittningsrätten?

  Strunta i att renovera kåken. Den verkar ändå vara i så dåligt skicka att vid en försäljning av fastigheten kommer den att rivas och ett nytt hus byggas.

 206. Nacka kommuns värdegrund: Det är roligare att ge än att få.
  Familjen Alnawiris värdegrund: det är väldigt roligt att få.

LÄMNA ETT SVAR