Kommenterade Brexit på nätet – fick hembesök av polis

841 Shares

Hembesöket genomförs trots att mannen inte gjort sig skyldig till något brott, vilket de besökande poliserna också medger. Syftet är att varsko mannen om att polisen ser vad han skriver och att han ska vara ”uppmärksam” på vad han för ut.

Mannen fångade en del av besöket på video i vilken poliserna inte lyckas tala om exakt vad det är han skrivit som anses vara så pass kontroversiellt att man sökt upp honom i bostaden. ”Någon kommentar om att du skulle dra ut någon ut från ett kontor”, heter det istället.

LÄS MER: Brittisk kvinna skrev ’fel’ kön på transperson – arresterades och fängslades

Mannen försöker förklara att ifall Brexit saboteras, och drygt 17 miljoner britters röster ignoreras, lär hans kommentarer blekna i jämförelse med vad som kan ske.

– Jag säger inte att du inte kan använda det eller inte borde använda det, jag ber dig bara att vara uppmärksam på vad du för ut, ifall det bedöms vara anstiftan, säger den ena polisen. Man konstaterar även att mannen är i sin fulla rätt att kommentera som han gjort.

841 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.