Sedan en tid tillbaka har det varit stökigt i skejtparken i Örebro. Ungdomar som inte åker skateboard går dit enbart med syfte att bråka. Nu har kommunen beslutat att sätta in vakter på veckosluten.

Daniel Nätterdal jobbar i föreningen Örebro skateboard vars uppdrag är att bemanna skejtparken. Han säger till Nerikes Allehanda att parken, en av Sveriges största i sitt slag, lockar extremt mycket folk. Men många kommer dit bara för att hänga också.

Att parken är så populär, dessutom med gratis inträde och öppet dygnet runt, gör så att ett annat slags klientel lockas dit.

– Det har varit lite ovälkomna gäster och nu har vi fått indikationer på att sista veckan på sommarlovet brukar vara en extra stökig tid, säger han och fortsätter:

– Det är ungdomar som inte åker skateboard som kommer dit och startar bråk.

Något kommer hända

I förlängningen kan situationen innebära att de parken är byggd för drar sig för att gå dit menar han och då det är en allmän plats kan föreningen inte göra mycket. Nätterdal pekar även på att man varken har utbildning, resurser eller befogenheter att göra något. Han varnar samtidigt för att något till slut kommer att hända ifall inget görs.

Efter en dialog med polisen och kommunen kommer nu vakter att sättas in på fredag och lördag kväll.

– Nästa vecka ska vi ha möte med ansvariga om framtiden. Det här sociala problemet och ordningsbiten är samhällets ansvar. Att ungdomarna råkar vara i skejtparken och stöka gör ju inte att det blir vårt ansvar.

authorimage