kvickbadet2

Faksimil Facebook

Inrikes

Kommun sätter in vakter på badplats efter bråk

Publicerad 7/23/2021
Annons

Enligt räddningstjänsten har badplatsen ifråga blivit alltmer stökig under de senaste åren, en situation som eskalerade i slutet av förra veckan.

Det är på Kvickbadet i Höganäs som det varit stökigt och bråkigt under en längre tid och i helgen fick ordningsvakter sättas in. Nu har kommunen beslutat att göra ordningsvakternas närvaro permanent varje dag mellan kl 14 och 22.

– Det är ytterst tråkigt att behöva hamna i en sådan här situation, säger Ulf Wahlström, operativ chef räddningstjänsten Höganäs, till SVT Nyheter.

På räddningstjänsten vittnar man om att situationen på badplatsen förvärrats under de senaste åren med ”irritation, tumult och ordväxlingar mellan besökare”. Störande av allmän ordning, konstaterar Ulf Wahlström.

Oacceptabel arbetsmiljö

På badplatsen finns sommarjobbande strandvärdar och personer från räddningstjänsten som ska förhindra drunkningar, dock är det inte meningen att dessa ska ingripa vid bråk.

– Det är en oacceptabel arbetsmiljö. Därav beslutat att införa ordningsvakter, säger Ulf Wahlström.

Facebook vädjar kommunen till besökare att uppföra sig:

För att det ska vara trevligt för alla som besöker Kvick är det viktigt att vi tänker på hur vi uppför oss och att vi visar hänsyn till våra medmänniskor. På Kvick finns besökare i alla åldrar och det är extra viktigt att vi tänker på att många barnfamiljer vistas här. Du som förälder har ansvar för dina barn, både de du har med dig och de ungdomar som besöker badplatsen på egen hand. Prata gärna med din ungdom om att det är viktigt att hen visar hänsyn på badplatsen.

En man vittnar om den hotfulla och aggressiva stämningen på badplatsen:

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons