Laholms kommun

Kommunchef Anders Einarsson med kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C). Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Kommun slösade över 100 000 på rapport – användes aldrig

Publicerad 7/13/2021
Annons

En kommun i Halland beställde en så kallad omvärldsanalys från ett konsultbolag. Det kostade skattebetalarna över 100 000 kronor – men analysen ”är inget revolutionerande” enligt kommunen och skrotades därför direkt utan att komma till någon användning.

Det är Laholms kommun som styrs av Centerpartiet med stöd av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet och lokala Trygghetspartiet som har hamnat i hetluften efter att i början av året ha spenderat 106 250 kronor på en ”analys av Laholm i sin omvärld” från konsultbolaget Kairos Future.

LÄS ÄVEN: Kommun flyttade på stolpe – för 250 000 skattekronor

Anders Einarsson är kommunchef i Laholm och han tycker rapporten som innehåller en omvärldsanalys, regionalanalys och slutsatsdel är ”helt okej”. Men trots sitt sexsiffriga belopp framgår det att rapporten har varit helt oanvändbar för kommunen.

– Det är inget revolutionerande som presenterats här, medger Einarsson till Hallandsposten.

I ett utdrag från Kairos futures rapport går det att läsa att ”Laholm är en utpräglad utpendlingskommun som attraherar barnfamiljer. Detta är en bra sak, och man har goda chanser att bli en framgångsrik ”Oas” utanför Halmstad.” Vidare går det att läsa att man ska ”utveckla skola, trygghet och bostäder”.

Utdrag från rapporten. Foto: Faksimil Hallandsposten

LÄS ÄVEN: Kommunen betalar 500 000 skattekronor – för att ta fram ”ljudet av Malmö”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons