forskola-dagis-barn
Inrikes

Kommun vill straffa kristen förskola – 10 000 kronor i böter

Publicerad 2/1/2022
Annons

Den kristna förskola i Södermanland som kritiseras för att ha hålla bordsbön trots att den är helt frivillig – riskerar nu 10 000 kronor i böter.

Samnytt har tidigare uppmärksammat att utbildningsnämnden i Flens kommun vill straffa Ålidens förskola som har en kyrklig huvudman. Detta eftersom skolan håller bordsbön där man använder ord som ”Gud” och ”amen” samt även hänvisar till Gud i arbetsplanen.

LÄS ÄVEN: Kyrkas förskola kritiseras för ”Gud” och ”amen” – hotas med böter

Enligt nämnden är de kristna inslagen ”för långa och återkommande”. Det framgår nu att skolan hotas med vite på 10 000 kronor om man inte ändrar sitt upplägg i enlighet med kommunens kritik.

Jan Rosman är skolchef för förskolan och han försvarar verksamhetens upplägg med att det handlar om 20 sekunders bordsbön vid tre tillfällen per dag. Vidare har man två samlingar under en kvart varje vecka där bibelberättelser finns med. Sammanlagt ska det röra sig om 35 minuter av elevernas 40 timmar.

– Vi hade hoppats att vi skulle kunna få till en bra dialog om detta, det är det normala. Att drämma till med hot om vite innan vi ens fått chans att svara är ganska överdrivet, säger Rosman till Världen idag.


LÄS ÄVEN: Muslimsk friskola hade avtal om islamsk lag

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons