Tre personer har stängts av från sina arbeten på Skara kommun efter att ha lämnat en vårdtagare nerkissad i en säng med avföring på kroppen. Personalen lämnade personen ensam – trots att de var medvetna om situationen.

En vårdtagare på ett boende i Skara kommun har drabbats av personal som inte var villig att ge den hjälp som vårdtagaren har rätt till. Det rapporterar Skaraborgs Läns Tidning.

Vårdtagaren, som har kognitiv svikt i sent skede och panikångestsyndrom och behöver hjälp för att klara sina basala behov, låg naken i sin säng som var våt av urin. Personen hade även avföring på kroppen och det fanns intorkad avföring både i sängen och på golvet.

LÄS ÄVEN: Åldring satt inlåst på toaletten i 16 timmar

Av anmälan som gjorts till Ivo enligt Lex Sarah framgår det att boendets personal har befunnit sig i rummet men inte hjälpt den drabbade under ett stort antal timmar.

Vid ett skiftbyte efter upptäckten sa personalen som skulle sluta för dagen till det nya skiftet att det låg avföring på golvet hos en av de boende och att det inte kommer ”vara trevligt att gå in där”.

LÄS ÄVEN: Anställda tvingade ”jobbiga” äldre sova i sin egen avföring