Kongressen röstade med överväldigande majoritet att Donald Trump inte ska avsättas

Delningar

➤ Under onsdagen hölls en omröstning i Representanthuset i Kongressen som första del i en plan att avsätta president Donald Trump. Det blev ett historiskt nederlag för plansmidarna inom det Demokratiska partiet då majoriteten av partiets egna ledamöter i Representanthuset röstade för att Donald Trump ska sitta kvar som president.

Totalt röstade 364 ledamöter mot att avsätta Trump medan endast 58 röstade för. En majoritet ja-röster hade krävts för att ärendet skulle gå vidare till Senaten.

Omröstningen är en symbolisk storseger för Trump eftersom den visar att stödet inom motståndarpartiet för en avsättning är mycket lågt. Detta sannolikt beroende på att Trump i grunden inte gjort något som kan kan leda till avsättning under de regler som Konstitutionen utstakar.

Donald Trump kommer nu alltså att tryggt kunna sitta kvar som president när det står klart att han har stöd av inte bara hela det Republikanska partiet utan också den stora majoriteten av det Demokratiska partiet i Kongressen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.