Den partipolitiskt obundna studentorganisationen Konservativa Förbundet går i ett inlägg på Instagram ut och efterfrågar berättelser om vänsterkulturen i universitetsvärlden. Tanken är att personer som drabbats ska ges möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter.

Det är sedan tidigare känt att svenska universitet och högskolor har problem med en svår vänstervridning gällande lärare, kursplaner och litteraturlistor. Nu vill den konservativa, men partipolitiskt obundna, studentorganisationen Konservativa Förbundet göra någonting åt saken och man går därför ut och efterfrågar berättelser på temat.

LÄS ÄVEN: Miljöforskare kränkta över kritik

Tanken med kampanjen är att en student som exempelvis haft problem med en vänstervriden lärare, blivit utsatt för repressalier eller hängts ut för sina åsikter ska få berätta vad de varit med om. Kampanjen är del av ett projekt som går ut på att bilda sig en uppfattning om hur allvarligt problemet med vänstervridning på svenska lärosäten faktiskt är.

Den som har något intressant att berätta kan nå förbundet via följande mejladress: [email protected]. Eller via någon av deras sociala medier, exempelvis Instagram.