Den konservativa kolumnisten och kommentatorn Katie Hopkins har blivit avstängd från Twitter efter att att en kampanj krävt en ”fullständig genomgång” av hennes konto. Vänsteraktivister har anklagat henne för att ha spridit hat och flera av hennes tweets har re-tweetats av Donald Trump.

Hon har över en miljon följare och har överlevt en rad blockeringar som Twitter bland annat gjort mot Tommy Robinson och andra. Den enda tweeten som fortfarande syns på dennes profilsida på torsdag morgon var från en kritiker som anklagade henne för att uppvigla till ”rashat”.


Enda tweeten som nu syns på Hopkins konto

Twitter sa att Hopkins blivit temporärt avstängd från plattformen efter att hon ”brutit mot deras regler om hat” som enligt dem förbjuder att uppmuntra till ”våld eller uppvigla till skada baserat på ras, religion, nationellt ursprung eller könsidentitet”.

Programledare hade möte med Twitter

Tilltaget kom en dag efter att Rachel Riley, programledare för Channel 4-programmet ”Countdown” och en ”anti-rasism”-kampanjare, träffade företrädare för Twitter och krävde att de tar bort Hopkins konto. Mötet organiserades av Centre for Countering Digital Hate (CCDH), som uppmanat Twitter att radera hennes konto permanent.

LÄS ÄVEN: Twitter la varningstext på inlägg som var kritiskt mot vindkraft

– Vi gläds åt att de preliminära åtgärderna som tagits av Twitter mot den identitets-baserade hatskådespelaren, Katie Hopkins, efter produktiva diskussioner med Twitters kontor i Storbritannien, sa CCDHs chef Imran Ahmed.

Riley och CCDH vill dock även att George Galloways, brittiska parlamentsledamot, konto ska tas bort.

Trump retweetade

Hopkins följarskara ökade markant efter att Trump delade en rad av hennes inlägg på Twitter, bland annat inlägg där hon kritiserade Londons borgmästare Sadiq Khan och Demokratiska partiet i USA.

LÄS ÄVEN:Demokratisk presidentkandidat censureras av Google och Twitter inför valet

Hon blev ursprungligen känd genom BBCs program ”The Apprentice” innan hon medverkade i en rad reality-serier och gjorde en karriär av att vara en provokativ kommentator.

Hopkins har beskrivit sig själv som en ”kanal för sanningen” om vad ”andra tänker men inte vågar säga” och har bland annat stött Robinson.

LÄS ÄVEN: Geert Wilders blockerad av Twitter