Danska Stram Kurs avslutade fredagens manifestationer mot islam i Sverige med att bränna en koran i Trollhättan. Tidigare på dagen har partimedlemmar eldast koraner i Rosengård i Malmö och i Angered i Göteborg. Fler manifestationer har aviserats till lördagen.

Trollhättan är ett i raden av svenska samhällen som förändrats i grunden till följd av en hög och problemskapande invandring, något som statsminister Stefan Löfven (S) efter tidigare förnekanden slutligen erkände häromdagen.

Samhällsnytt och medborgarjournalisten Joakim Lamotte har tidigare rapporterat om hur grundtryggheten har ryckts undan för de boende i Trollhättan i takt med att gängkriminalitet, upplopp och attacker mot polis blivit allt vanligare och fått fäste i ”utsatta områden” som Kronogården.

Området blev sista anhalt på fredagen för det islamkritiska Stram Kurs som under dagen genomfört en serie manifestationer mot islam och för åsikts- och yttrandefrihet i Sverige där man bränt exemplar av Koranen. Innan Trollhättan fick Malmö och Göteborg besök av partimedarbetarna och koraner brändes i områdena Rosengård respektive Angered.

Partiet uppger för Samhällsnytt att ytterligare manifestationer med brända koraner är inplanerade under lördagen.

authorimage